Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Gizmo wrote:nie ma sensu zaczynać przytulanie dokładnie w dzień owu.Lepiej dzień a nawet dwa dni wczesniej zacząć
Po raz kolejny przypominam, że plemniki muszą czekać w drogach rodnych kobiety koło 6godz żeby przejść proces kapacytacji. Dopiero po tym są zdolne do zapłodnienia jaja
A właśnie, podobno plemniki sa w stanie przetrwac w drogach rodnych nawet do 5 dni, czyli jak 5 dni przed owulka serduszkujemy to niby tez jest szansa
Gizmo lubi tę wiadomość
-
Kasia1987 wrote:Chłonęęęę wiedzęęęęę!
Jesteście niezastąpione....
Z racji tych wszystkich terminów zarządziłam u nas maraton- seks cały ten tydzień i już. Co ja się będę martwić -
mysia89 wrote:proces kapacytacji? Tego nie słyszałam... My i tak zawsze w weekendy serduszkujemy od piatku az do niedzieli
A właśnie, podobno plemniki sa w stanie przetrwac w drogach rodnych nawet do 5 dni, czyli jak 5 dni przed owulka serduszkujemy to niby tez jest szansa
ale szansa zawsze jest
-
kozamonia wrote:Na 5 dni wcześniej to twój mąż musiałby mieć super silne żołnierzyki
ale szansa zawsze jest
-
nick nieaktualny
-
Dokopałam się do ulotki z testów owu i jest napisane, że "jezeli wynik jest pozytywny, najprawdopodobniej nastąpił wzrost hormonu LH. Od tego momentu, w ciągu 24-48 h większość kobiet ma owulację. Jeśli planujesz zajść w ciążę to najlepszy moment na próbę zapłodnienia jest 24 h od wykonania testu, ale nie później niż 48 h od wykonania testu."
Mam też takie cuś, jeżeli długość Twojego cyklu wynosi:
21 dni - badanie zrób 5 dnia
22 dni - 6 dnia
23 dni - 7 dnia
24 dni - 8 dnia
25 dni - 9 dnia
26 dni - 10 dnia
27 dni - 11 dnia
28 dni - 12 dnia
29 dni - 13 dnia
30 dni - 14 dnia i tak do 40 dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 13:14
Gizmo, Canti 90 lubią tę wiadomość
-
mysia89 wrote:Ale dwa dni to wytrzymają chyba... A ten żel co ma wspomóc plemniki to on też sprawia że wytrzymuja dłużej czy tylko że są one bardziej ruchliwe?
Właśnie idę do apteki go odebraćŻel sprawia, że dluzej żyją i wspomaga och ruchliwość.
Kasia1987 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Canti 90 wrote:czytam i... wiem, że nic nie wiem
heh a na lekcjach biologi wszystko się takie proste wydawało.
Dziewczyny mam ostatnio bardzo nieregularne cykle 24-43 dni.
Kiedy powinnam zacząć robić testy na owu??Chyba nie pomieszałam niczego
Canti 90 lubi tę wiadomość
-
Caro wrote:Właśnie idę do apteki go odebrać
Żel sprawia, że dluzej żyją i wspomaga och ruchliwość.
-
mysia89 wrote:Az taka rozbieżność? Podobno jak się ma cykl 24 dniowy to juz w 11 dniu trzeba zacząć robic testy i co dna dni aż zacznie sie pojawiac kreseczka a później codziennie aż obie beda równie intensywne i wtedy to znak że owulka się zbliża wielkimi krokami
Chyba nie pomieszałam niczego
ja mam krótkie cykle 24dniowe średnio. I w tym cyklu OF wyznaczył mi owu na 10dc a potem przesunął na 11dc.
Pojętna kobieta z Ciebie szybko się uczysz -
mysia89 wrote:Ale dwa dni to wytrzymają chyba... A ten żel co ma wspomóc plemniki to on też sprawia że wytrzymuja dłużej czy tylko że są one bardziej ruchliwe?
o ile nie ma żadnych męskich problemów
coś o tym wiem, dlatego wspominam
-
nick nieaktualny
-
Gizmo wrote:dokładnie Mysia
ja mam krótkie cykle 24dniowe średnio. I w tym cyklu OF wyznaczył mi owu na 10dc a potem przesunął na 11dc.
Pojętna kobieta z Ciebie szybko się uczyszChyba niedługo rzeczywiście bedę ekspertem w tej dziedzinie
Chciałabym miec takie krótkie cykle, zazdroszcze, ja to musze czekac i czekac...
-
kozamonia wrote:Dwa dni to wydaje mi się pewnikiem, że wytrzymają
o ile nie ma żadnych męskich problemów
coś o tym wiem, dlatego wspominam
Jak sie nie uda to bedę się martwiła że może ze mną albo z nim jest cos nie tak...
-
kozamonia wrote:Żel wspomaga plemniczki, żeby było im u mamy dobrze i długo tam siedziały zdrowe
no i nie tworzy bariery tak jak np. zwykły lubrykant czy ślina
Caro, Duśka;) lubią tę wiadomość
-
kozamonia wrote:Żel wspomaga plemniczki, żeby było im u mamy dobrze i długo tam siedziały zdrowe
no i nie tworzy bariery tak jak np. zwykły lubrykant czy ślina
Brzmi cudownie, właśnie używamy od 3 dniGizmo lubi tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
mysia89 wrote:Nie wiem, nie badał się, ale narazie chyba jeszcze za wcześnie na to... W dwa poprzednie cykle to wydaje mi sie ze po prostu przegapiłam owulacje i dlatego nie wyszło, w tym wydaje mi sie że trafiłam w owu, na wykresie zreszta widac
Jak sie nie uda to bedę się martwiła że może ze mną albo z nim jest cos nie tak...
Kiedy na Twoim wykresie pojawiła się czerwona linia?Ja czekam drugi dzień na czerwoną krechę, ale dziołszki pisały, że przypuszczalnie jutro powinna u mnie się zjawić, jak tylko OF odnotuje kolejną wyższą temp.
Gizmo lubi tę wiadomość