Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
proces kapacytacji? Tego nie słyszałam... My i tak zawsze w weekendy serduszkujemy od piatku az do niedzieliGizmo wrote:nie ma sensu zaczynać przytulanie dokładnie w dzień owu.Lepiej dzień a nawet dwa dni wczesniej zacząć
Po raz kolejny przypominam, że plemniki muszą czekać w drogach rodnych kobiety koło 6godz żeby przejść proces kapacytacji. Dopiero po tym są zdolne do zapłodnienia jaja
A właśnie, podobno plemniki sa w stanie przetrwac w drogach rodnych nawet do 5 dni, czyli jak 5 dni przed owulka serduszkujemy to niby tez jest szansa
Gizmo lubi tę wiadomość
-
gdybym miała go na codzień to tez bym cały tydzien serduszkowała, ale nie ma tak dobrze, tylko weekendy mamy dlatego musze pilnować kiedy jest ten czasKasia1987 wrote:Chłonęęęę wiedzęęęęę!
Jesteście niezastąpione....
Z racji tych wszystkich terminów zarządziłam u nas maraton- seks cały ten tydzień i już. Co ja się będę martwić
-
Na 5 dni wcześniej to twój mąż musiałby mieć super silne żołnierzykimysia89 wrote:proces kapacytacji? Tego nie słyszałam... My i tak zawsze w weekendy serduszkujemy od piatku az do niedzieli
A właśnie, podobno plemniki sa w stanie przetrwac w drogach rodnych nawet do 5 dni, czyli jak 5 dni przed owulka serduszkujemy to niby tez jest szansa
ale szansa zawsze jest
-
Ale dwa dni to wytrzymają chyba... A ten żel co ma wspomóc plemniki to on też sprawia że wytrzymuja dłużej czy tylko że są one bardziej ruchliwe?kozamonia wrote:Na 5 dni wcześniej to twój mąż musiałby mieć super silne żołnierzyki
ale szansa zawsze jest 
-
nick nieaktualny
-
Dokopałam się do ulotki z testów owu i jest napisane, że "jezeli wynik jest pozytywny, najprawdopodobniej nastąpił wzrost hormonu LH. Od tego momentu, w ciągu 24-48 h większość kobiet ma owulację. Jeśli planujesz zajść w ciążę to najlepszy moment na próbę zapłodnienia jest 24 h od wykonania testu, ale nie później niż 48 h od wykonania testu."

Mam też takie cuś, jeżeli długość Twojego cyklu wynosi:
21 dni - badanie zrób 5 dnia
22 dni - 6 dnia
23 dni - 7 dnia
24 dni - 8 dnia
25 dni - 9 dnia
26 dni - 10 dnia
27 dni - 11 dnia
28 dni - 12 dnia
29 dni - 13 dnia
30 dni - 14 dnia i tak do 40 dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 13:14
Gizmo, Canti 90 lubią tę wiadomość

-
mysia89 wrote:Ale dwa dni to wytrzymają chyba... A ten żel co ma wspomóc plemniki to on też sprawia że wytrzymuja dłużej czy tylko że są one bardziej ruchliwe?
Właśnie idę do apteki go odebrać
Żel sprawia, że dluzej żyją i wspomaga och ruchliwość.
Kasia1987 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Az taka rozbieżność? Podobno jak się ma cykl 24 dniowy to juz w 11 dniu trzeba zacząć robic testy i co dna dni aż zacznie sie pojawiac kreseczka a później codziennie aż obie beda równie intensywne i wtedy to znak że owulka się zbliża wielkimi krokamiCanti 90 wrote:czytam i... wiem, że nic nie wiem

heh a na lekcjach biologi wszystko się takie proste wydawało.
Dziewczyny mam ostatnio bardzo nieregularne cykle 24-43 dni.
Kiedy powinnam zacząć robić testy na owu??
Chyba nie pomieszałam niczego
Canti 90 lubi tę wiadomość
-
Ja sobie ten żel chyba juz zaraz zamówię, motam się bo raz już chce kupic ale zaraz nachodzi mnie myśl że poczekam bo może akurat, ale testy owulacyjne kupiłam to i żel chyba sobie sprawię, tak na wszelki wypadekCaro wrote:Właśnie idę do apteki go odebrać
Żel sprawia, że dluzej żyją i wspomaga och ruchliwość. -
dokładnie Mysiamysia89 wrote:Az taka rozbieżność? Podobno jak się ma cykl 24 dniowy to juz w 11 dniu trzeba zacząć robic testy i co dna dni aż zacznie sie pojawiac kreseczka a później codziennie aż obie beda równie intensywne i wtedy to znak że owulka się zbliża wielkimi krokami
Chyba nie pomieszałam niczego 
ja mam krótkie cykle 24dniowe średnio. I w tym cyklu OF wyznaczył mi owu na 10dc a potem przesunął na 11dc.
Pojętna kobieta z Ciebie szybko się uczysz
-
Dwa dni to wydaje mi się pewnikiem, że wytrzymająmysia89 wrote:Ale dwa dni to wytrzymają chyba... A ten żel co ma wspomóc plemniki to on też sprawia że wytrzymuja dłużej czy tylko że są one bardziej ruchliwe?
o ile nie ma żadnych męskich problemów
coś o tym wiem, dlatego wspominam
-
nick nieaktualny
-
Słucham Was zacięcie i w ciagu tych paru dni nauczyłam sie więcej niz w ciągu tych trzech cykliGizmo wrote:dokładnie Mysia
ja mam krótkie cykle 24dniowe średnio. I w tym cyklu OF wyznaczył mi owu na 10dc a potem przesunął na 11dc.
Pojętna kobieta z Ciebie szybko się uczysz
Chyba niedługo rzeczywiście bedę ekspertem w tej dziedzinie
Chciałabym miec takie krótkie cykle, zazdroszcze, ja to musze czekac i czekac...
-
Nie wiem, nie badał się, ale narazie chyba jeszcze za wcześnie na to... W dwa poprzednie cykle to wydaje mi sie ze po prostu przegapiłam owulacje i dlatego nie wyszło, w tym wydaje mi sie że trafiłam w owu, na wykresie zreszta widackozamonia wrote:Dwa dni to wydaje mi się pewnikiem, że wytrzymają
o ile nie ma żadnych męskich problemów
coś o tym wiem, dlatego wspominam
Jak sie nie uda to bedę się martwiła że może ze mną albo z nim jest cos nie tak...
-
zamawiam a co mi tam szkodzi, najwyżej się nie przydakozamonia wrote:Żel wspomaga plemniczki, żeby było im u mamy dobrze i długo tam siedziały zdrowe
no i nie tworzy bariery tak jak np. zwykły lubrykant czy ślina
Caro, Duśka;) lubią tę wiadomość
-
kozamonia wrote:Żel wspomaga plemniczki, żeby było im u mamy dobrze i długo tam siedziały zdrowe
no i nie tworzy bariery tak jak np. zwykły lubrykant czy ślina
Brzmi cudownie, właśnie używamy od 3 dni
Gizmo lubi tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane

-
mysia89 wrote:Nie wiem, nie badał się, ale narazie chyba jeszcze za wcześnie na to... W dwa poprzednie cykle to wydaje mi sie ze po prostu przegapiłam owulacje i dlatego nie wyszło, w tym wydaje mi sie że trafiłam w owu, na wykresie zreszta widac
Jak sie nie uda to bedę się martwiła że może ze mną albo z nim jest cos nie tak...
Kiedy na Twoim wykresie pojawiła się czerwona linia?
Ja czekam drugi dzień na czerwoną krechę, ale dziołszki pisały, że przypuszczalnie jutro powinna u mnie się zjawić, jak tylko OF odnotuje kolejną wyższą temp.
Gizmo lubi tę wiadomość