Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, mąż miał badanie nasienia w październiku, morfologia 2%, liczba plemników w ml 80ml ale cały czas bierze body max plus wiec mam nadzieje, że morfologia sie poprawiła. Byliśmy z klinice niepłodności, lekarz powiedział, że damy sobie rade sami,ale narazie nic nie wychodzi;/
11dp beta 35.9
13dp beta 89.61 -
Witam, ja chciałam się zapoznać ale może źle zaczełam
Nie jestem specjalnie zapaloną forumowiczką jakichkolwiek forum...
..............
31 lat
2 cs
Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
Midnight, ja też jestem nowa tu i w ogóle .. forumowo nowa
jeśli chodzi o Twoje pytanie o szanse w tym cyklu - to zupełnie nie umiem odpowiedzieć na to pytanie, tym bardziej, że Twój wykres nie jest dostępny, więc nie wiadomo czy starania były w trakcje owulacji? Ale jeśli piszesz, że jutro masz termin @ to jak to mówią - póki jej nie ma -szansa zawsze jest żeby się udało. Kiedy testujesz ?
Milka - skoro lekarz mówi, że dacie radę i poczyniliście starania, żeby wyniki były lepsze, to czemu miałoby się Wam nie udać ? Głowa do góry, do dzieła i trochę cieprliwości, może po prostu nie możecie się wstrzelić?
Moja przyjaciółka - całkowicie zdrowa -zaszła jak w pewnym miesiącu starali się codziennie (wcześniej 7 miesięcy jakoś nie mieli szczęścia), więc może to jest sposób by nie przegapić ovu ?
Ja mam jutro urodziny i postanowienie jutrzejszego testowania, nie nastawiam się - temperatura i przedłużające się niemożliwe cykle nie dają nadziei, ale przynajmniej zrobie sobie pierwszy w życiu test ciążowy, heh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 23:13
martamarta, milka90 lubią tę wiadomość
-
Dołączę się do dyskusji:) Sylwia, lat 26 (no 27 pod koniec tego roku;p), 7 cykl starań, ale przestaliśmy się zabezpieczać około roku temu. Przez pierwszych parę miesięcy nie zwracałam uwagi na dokładne wyznaczanie owulacji, dlatego cykle starań liczę od czerwca 2015 r. - wtedy zaczęłam prowadzić wykres. Na ovu jestem od września i fiksuję...Ja też mam pecha do lekarzy...czułam, że coś jest nie tak, jednak każdy twierdził, że dopóki nie minie rok regularnych starań nie ma sensu robić szczegółowych badań. Gdy uparłam się i powiedziałam, że bez skierowania na badania nie wyjde z gabinetu usłyszałam, że faktycznie może coś jest na rzeczy, ale najpierw należy zbadać męża. Niedawno odebraliśmy jego wyniki: liczba p. < 1; ruchliwość < 1; w preparacie pojedyncze ruchome plemniki co kilka pól widzenia;/W klinice usłyszeliśmy tylko, że sytuacja jest poważna i trzeba skonsultować wyniki z ginem. Załamałam się...nie chce ciągle snuć się nachmurzona ze łzami w oczach...wole działać, diagnozować, leczyć ale zupełnie nie wiem od czego zacząć;/ Za tydzień wizyta u gina (może coś podpowie) oczywiście o ile zjawi się @...zawsze mam regularne cykle a tu powinna być wczoraj i nic...dzisiaj testowałam i też nic;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 09:37
milka90 lubi tę wiadomość
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
17.12.2019 r. ICSI, punkcja
16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3. -
Bee85 dziękuję za wsparcie, ja wiem, że się kiedyś uda nie przyjmuje innej wiadomości. Tylko po prostu to już jest tak długo, że czasami nie radze sobie z tym. Jeżeli miesiączka się spóźnia to zrób test, może będziesz miała piękny prezent na urodziny życzę Ci tego z całego serca Wszystkiego najlepszego:)
11dp beta 35.9
13dp beta 89.61 -
tylko ogólne...np tsh i usg-na którym wyszło małe endo;/ przyśpieszę wizytę u gina, może uda mi się wcisnąć na wtorek i zrobie wszystkie badania, żeby nie tracić czasu:)...tylko najpierw musi zjawić się @
2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Masz racje Sylwia porób wszystkie badania a TSH masz poniżej 2 ? bo najlepsze jest między 1 a 2 a na edno dobre są orzechy włoskie jedz sobie po trochu codziennie i na pewno sie poprawi i podobno winko też jest dobre
11dp beta 35.9
13dp beta 89.61 -
Orzechy wcinam, popijając winkiem czerwonym:) TSH mam 2,4....lekarz mówił, że jest ok, ale może faktycznie za wysokie;/...przy okazji zrobie jeszcze raz tsh i dopytam
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
cześć!
Na Facebook powstała nowa grupa starających się o dzidziusia "czekając na dwie kreseczki".
Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszamy
https://www.facebook.com/groups/925677750885088/
Jest to grupa zamknięta więc nie musicie się martwić że ktoś niepowołany będzie czytał nasze zapiski
Będzie miło was widziećMałuk lubi tę wiadomość
-
Dzięki milka90:* wiedziałam, że na forum znajdę pomoc. pogadam z ginem, niech się weźmie do roboty
6 dpt - bhcg 16,2
25 dpt jest ♥️
Milka, lista jest długa: pcos i bezowulacyjne cykle - działa mi tylko jeden jajnik, a jak już pęcherzyk urośnie, to nie chce pękać więc mam niskie progesterony, niedoczynność tarczycy, IO z hiperinsulinemią, hiperprolaktynemia. Podejrzane są także nadnercza, ale tym będzie się zajmować endokrynolog w lutym, i immunologia w związku z moimi chorobami autoimmunologicznymi (łzs skóry głowy, alergie, astma, pcos, hashi w rodzinie itd), plus podejrzenie zrostów pooperacyjnych - hsg przepchało zrosty w jajowodach na szczęście. Sporo tego. Jestem po 3 stymulacjach clo, ale bardzo upośledzało mi endo i śluz.
Grudzień i styczeń przerwa, a od nowego cyklu letrozol. Niby wiadomo co mi jest, ale lekarze sobie nie radzą. Teraz jestem pod opieką NaPro-gina i dopiero ta Pani doktor ma efekty (pierwsza pełnowartościowa owulka w moim życiu).Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 15:27
23cs