Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie,
to i ja się przywitam. Właśnie mija 6 cykl starań, ale wielkich nadziei nie mam że się uda, skoro do tej pory się nie udało, chyba zaczynam powoli wątpić. W poprzednim cyklu dostałam zastrzyk z Pregnylu, więc jak się nie udało moje rozczarowanie było ogromne, dlatego zgodnie z zaleceniami mojej gin, mąż niedługo idzie na badania, a jeśli u niego wszystko będzie ok, to wtedy ja udam się na hsg.
Do tego mam Hashi i mimo ciągle zwiększanej dawki Euthyroxu, TSh zamiast spadać idzie w górę i ostatnio było 4,5, czyli dużo za dużo jak na ciążę mimo tego i mój endo i moja gin mówią, że mogę się starać i oni nie widzą przeciwwskazań.
A i nawet nie miałam możliwości testować, bo moja @ przychodzi regularnie, jak z zegarkiem w ręku. -
Ja mam 27. Staramy się już 3 lata i nic. Dziewczyny jakie badania miałyście robione? Ja myślę O klinice niepłodności ale nie chce iść Z pustymi rękami.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyto ja się jeszcze raz przywitam bo poprzednio tylko zadałam pytanie
mam 26 lat i 2 cykl starań za sobą ale muszę przyznać, że dość spontanicznych. Ale teraz już zaczynamy na poważnie.
Wracając do mojego wczorajszego pytania to niestety temperatura wieczorem spadła a @ nadal brak, więc dziś idę na wizytę.
Dzięki za wsparcie
Niech to będzie nasz rok! -
Ja dziś jestem po hsg. Także kolejne badania do kompletu. Ważne buko, że lekarz ma jakiś plan działania bo rzadko tak się dzieje
-
Dziewczny to moj 26 dzien cyklu.... Nie wiem co myśleć, chciałabym już wiedzieć...
Ciężko wytrzymać... A jak na złość cykle mam długie 31-36 dni...
Co sądzicie?
https://ovufriend.pl/graph/a6ed8def52a502861f021b2a868c6026
28 lat, 2 cs33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Najgorsze, że początkowo zarówno ovufirend jak i moje odczucia i to co pokazywało moje ciało wskazywało na 8 stycznia, a potem nagle ovufriend zmienił moją owulację na 10 stycznia, co kompletnie mnie podłamało, bo wtedy już nie współżyliśmy.... (( Nie wiem czy wierzyć programowi, czy temu jak się czułam. To dopiero 2 cs więc jestem zagubiona:/33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
nick nieaktualnyKasia1987 3mam kciuki
moja dzisiejsza wizyta zakończyła się przepisaniem leków na wywołanie @
A ponieważ w listopadzie miałam usuwaną nadżerkę, (wszystko już się pięknie wygoiło) gin zasugerował żebyśmy się wstrzymali do... maja!
Nie uważacie, że lekko przesadza??Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 18:42
-
Witam Iśka z tego co mi mówił mój lekarz to trzeba odczekać pół roku. Ale co lekarz to inaczej. Czytałam też na forum że dziewczyny czekały 3 miesiące.
-
Kasia1987, ciężko ocenić jeśli nie wiadomo ile przed ewentualna ovu (wyznaczoną przez ovufriend) nie współżyliście - czy jest jakaś szansa żeby plemniki do tego czasu jeszcze dożyły? A równie dobrze możesz Ty mieć rację a nie program, wiem, że najgorsze jest to czekanie.. jeśli to Cie pocieszy to ja w ogóle nie wiedziałam ile trwają moje cykle bo zaszłam w drugim po odstawieniu tabletek i tylko czeeekałam (jak wtedy myślałam w nieskończoność) na test, żeby nie mówić sobie potem, że może było jeszcze za wcześnie tylko raczej mieć pewność - to polecam, bo uniknęłam dalszego rozmyślania co widzę na nim -cień cienia czy kreskę ale naprawdę wiem jak trudno czekać. Powodzenia! Życzę by okazało się to czekanie owocne!
-
nick nieaktualnyKasia1987, a może jednak lepiej słuchać swojego ciała, ja używam tylko apki w telefonie, w której zaznaczam zawsze @, pokazuje prawdopodobny termin owu, co zgadzałoby się z teoriami kiedy owu powinna być, a przy ostatniej wizycie u gin mimo, że apka pokazała, że owulacja była dzień wcześniej, na usg okazało się, że wciąż jest jeszcze przed owu