Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Od przyszłego cyklu zaczynam staranka. W obecnym cyklu przy kontrolnej wizycie u ginekologa okazało się, że do owulacji nie doszło bo pęcherzyk nie pękł i zrobiła się z niego torbiel. jest to mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, ale ginekolog stwierdził, że owulacji ne było najprawdopodobniej dlatego, że jest podwyższona prolaktyna. Mam ogromną prośbę o poradę.
Stwierdzono u mnie też lekką niedoczynność tarczycy.
TSH 3,0 PRL 39 (to jeszcze w starym cyklu na tabletkach antykoncepcyjnych)
po 3 tygodniach zażywania euthyroxu 37,5
TSH 0,33 PRL- nie zrobiłam - 15dc
po tygodniu zmniejszenia dawki euthyroxu do 12,5
TSH 1,2 PRL 30 - 23dc
i moje pytanie, czy w momencie, kiedy TSH wyniosło 0,33 to PRL mogła być w normie? Czy jest to raczej mało prawdopodobne, dlatego, że przy TSH idealnym czyli 1,2 PRL jest nadal podwyższona.
Pytam o to bo nie wiem, czy wtedy kiedy owulka być powinna (15dc) PRL była podwyższona, czy była jednak w normie.
Bardzo proszę o pomoc.
DziękujęKwitnacaLatem -
nick nieaktualnyMargaretka89 właśnie też byłam jakoś dwa tyg. temu i dentysta powiedział, że nic nie widzi i wszystko jest super. Upierałam się,że coś mnie pobolewa ale zajrzał jeszcze raz i nic nie zobaczył, powiedział tylko żebym obserwowała tego zęba który mnie ''rzekomo'' boli i zgłosić się do niego. Jakiś czas było dobrze ale w weekend się zaczęło masakra no i dziś już koniecznie idę bo zwariuję. głowa pęka
Klaudyś ja po @ zaraz i po raz pierwszy czyli tak za około dwa tyg. mniej wiecejMargaretka89 lubi tę wiadomość
-
Karolina2787 wrote:Margaretka89 właśnie też byłam jakoś dwa tyg. temu i dentysta powiedział, że nic nie widzi i wszystko jest super. Upierałam się,że coś mnie pobolewa ale zajrzał jeszcze raz i nic nie zobaczył, powiedział tylko żebym obserwowała tego zęba który mnie ''rzekomo'' boli i zgłosić się do niego. Jakiś czas było dobrze ale w weekend się zaczęło masakra no i dziś już koniecznie idę bo zwariuję. głowa pęka
Klaudyś ja po @ zaraz i po raz pierwszy czyli tak za około dwa tyg. mniej wiecej
Więc może Tobie dzieje się coś podobnego? Nie martw się na zapasMargaretka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOdnośnie bólu zęba i leków przeciwbólowych, to pamiętajcie żeby nie brać takich na bazie ibuprofenu bo podobno wstrzymuje owulacje.. wczoraj taka porada była nawet na ovufried
U mnie ewentualne testowanie dopiero na początku marca.
Ja dziś z w pracy ale zaglądam co chwilę co by z tematu nie wypaść. Dziś na naszym wątku ruch jak na targu w niedzielęKarolina2787, kozamonia, Margaretka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMargaretka89 ja właśnie nie mam żadnego widocznego ubytku w tym zębie, on jest zaplombowany, wyleczony właśnie wcześniej u tego mojego dentysty i on się dziwił czemu mnie boli bo nic a nic nie widzi kazał obserwować. Dlatego te rtg muszę dziś zrobić koniecznie. Dziękuję kochana jesteś :*
Ja też już nie nadążam ufff....Margaretka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTissaia właśnie też czytałam poradę a ja cały czas brałam ibuprom i nadal mi tylko on pomaga co robić? Przy bólach @ też tylko ibuprom.
kozamonia ząb był leczony już jakiś czas temu, nawet nie pamiętam dobrze kiedy to było, więc chyba sam z siebie nie przestanie boleć -
Tissaia też tą poradę wczoraj widziałam.
Ps: dobre z tym targiem, ale u nas targ w czwartek
Jeszcze znam jeden sposób na zęba, alkohol na wacik i do dziury. Tylko nie pij
O i jeszcze płukaj szałwią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:10
Karolina2787 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMargaretka powiem Ci szczerze, że przez lata miałam taki lęk przed dentystami jak, wcześniej tam gdzie mieszkałam była dentystka typowa sadystka która tylko ''wyrywać, wyrywać'' nic więcej u niej straciłam chyba 3 zęby a kiedy się przeprowadziłam do innego miasta mój partner mnie namówił na tego właśnie chociaż bałam się jak cholera po tamtych koszmarach ale poszłam i wyszłam uśmiechnięta, dentysta super, miły i delikatny, wyleczył mi cały uśmiech, dlatego też nie wiem czy mam go zdradzić i iść do innego
-
nick nieaktualnyJa wzięłam dwie tabletki ibupromu na to moje ucho. Pięć minut później przeczytalam ta poradę. I zrobiło mi się jakoś tak nieswojo
Zakupiłam zapas paracetamolu W Uk ten specyfik polecany jest przez wszystkich na wszystko
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kanałówka nie boli więc się nie bój, ja miałam chyba 3 razy kanałowe leczenie i mniej bolało niż przy borowaniu A tak w ogóle to może tylko mała dziurka jest :*
Znowu nie nadążam za wpisamiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:18
-
nick nieaktualnyTissaia ja też właśnie po przeczytaniu tego sobie myślę kurczę cały czas coś źle robię, no ale cóż człowiek całe życie się uczy
Margaretka ja też się już nie boję, tylko przyzwyczaiłam się do niego i nie wiem czy będę się dobrze czuła idąc do innego no ale okaże się dziś.Margaretka89 lubi tę wiadomość