Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • KwitnacaLatem Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Od przyszłego cyklu zaczynam staranka. W obecnym cyklu przy kontrolnej wizycie u ginekologa okazało się, że do owulacji nie doszło bo pęcherzyk nie pękł i zrobiła się z niego torbiel. jest to mój pierwszy cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, ale ginekolog stwierdził, że owulacji ne było najprawdopodobniej dlatego, że jest podwyższona prolaktyna. Mam ogromną prośbę o poradę.
    Stwierdzono u mnie też lekką niedoczynność tarczycy.
    TSH 3,0 PRL 39 (to jeszcze w starym cyklu na tabletkach antykoncepcyjnych)
    po 3 tygodniach zażywania euthyroxu 37,5
    TSH 0,33 PRL- nie zrobiłam - 15dc
    po tygodniu zmniejszenia dawki euthyroxu do 12,5
    TSH 1,2 PRL 30 - 23dc
    i moje pytanie, czy w momencie, kiedy TSH wyniosło 0,33 to PRL mogła być w normie? Czy jest to raczej mało prawdopodobne, dlatego, że przy TSH idealnym czyli 1,2 PRL jest nadal podwyższona.
    Pytam o to bo nie wiem, czy wtedy kiedy owulka być powinna (15dc) PRL była podwyższona, czy była jednak w normie.
    Bardzo proszę o pomoc.
    Dziękuję

KwitnacaLatem
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko biedactwo spróbuj goździka zgryźć i potrzymać tam gdzie masz dziurę, działa przeciwbólowo i nie szkodzi na organizm ;)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chcę testować 1 raz jakoś 17-18 luty :)

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 właśnie też byłam jakoś dwa tyg. temu i dentysta powiedział, że nic nie widzi i wszystko jest super. Upierałam się,że coś mnie pobolewa ale zajrzał jeszcze raz i nic nie zobaczył, powiedział tylko żebym obserwowała tego zęba który mnie ''rzekomo'' boli i zgłosić się do niego. Jakiś czas było dobrze ale w weekend się zaczęło masakra no i dziś już koniecznie idę bo zwariuję. głowa pęka :(

Klaudyś ja po @ zaraz i po raz pierwszy czyli tak za około dwa tyg. mniej wiecej :)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Margaretka89 właśnie też byłam jakoś dwa tyg. temu i dentysta powiedział, że nic nie widzi i wszystko jest super. Upierałam się,że coś mnie pobolewa ale zajrzał jeszcze raz i nic nie zobaczył, powiedział tylko żebym obserwowała tego zęba który mnie ''rzekomo'' boli i zgłosić się do niego. Jakiś czas było dobrze ale w weekend się zaczęło masakra no i dziś już koniecznie idę bo zwariuję. głowa pęka :(

Klaudyś ja po @ zaraz i po raz pierwszy czyli tak za około dwa tyg. mniej wiecej :)
    Też tak kiedyś miałam, że kilka dni po zrobieniu plomby strasznie zaczął mnie boleć ząb. Poszłam do dentysty i powiedział mi, że nic nie widzi i wszystko jest ok. I faktycznie jeszcze tak ok 2 dni pobolało i przestało.
    Więc może Tobie dzieje się coś podobnego? Nie martw się na zapas :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie bólu zęba i leków przeciwbólowych, to pamiętajcie żeby nie brać takich na bazie ibuprofenu bo podobno wstrzymuje owulacje.. wczoraj taka porada była nawet na ovufried :)

U mnie ewentualne testowanie dopiero na początku marca.

Ja dziś z w pracy ale zaglądam co chwilę co by z tematu nie wypaść. Dziś na naszym wątku ruch jak na targu w niedzielę :D

Karolina2787, kozamonia, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 ja właśnie nie mam żadnego widocznego ubytku w tym zębie, on jest zaplombowany, wyleczony właśnie wcześniej u tego mojego dentysty i on się dziwił czemu mnie boli bo nic a nic nie widzi kazał obserwować. Dlatego te rtg muszę dziś zrobić koniecznie. Dziękuję kochana jesteś :*

Ja też już nie nadążam ufff....

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KwitnacaLatem nie znam się niestety na odczytywaniu badań, ale mam nadzieje że jakaś inna dziewczyna ci pomoże.

Ja testuje 14 :D W walentynki <3

Karolcia masz chyba dentystę do d*** :P Aż mi cię szkoda :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia właśnie też czytałam poradę a ja cały czas brałam ibuprom i nadal mi tylko on pomaga :( co robić? Przy bólach @ też tylko ibuprom.

kozamonia ząb był leczony już jakiś czas temu, nawet nie pamiętam dobrze kiedy to było, więc chyba sam z siebie nie przestanie boleć :/

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia też tą poradę wczoraj widziałam.
    Ps: dobre z tym targiem, ale u nas targ w czwartek :P

Jeszcze znam jeden sposób na zęba, alkohol na wacik i do dziury. Tylko nie pij :P
    O i jeszcze płukaj szałwią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka powiem Ci szczerze, że przez lata miałam taki lęk przed dentystami jak, wcześniej tam gdzie mieszkałam była dentystka typowa sadystka która tylko ''wyrywać, wyrywać'' nic więcej u niej straciłam chyba 3 zęby :( a kiedy się przeprowadziłam do innego miasta mój partner mnie namówił na tego właśnie chociaż bałam się jak cholera po tamtych koszmarach ale poszłam i wyszłam uśmiechnięta, dentysta super, miły i delikatny, wyleczył mi cały uśmiech, dlatego też nie wiem czy mam go zdradzić i iść do innego ;)

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak dzisiaj lekarz powie że pęcherzyk pękł czekam mniej więcej do 23 lutego albo ewentualnie do mojego powrotu z weekendu w Austrii czyli 28 lutego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam dwie tabletki ibupromu na to moje ucho. Pięć minut później przeczytalam ta poradę. I zrobiło mi się jakoś tak nieswojo ;)
    Zakupiłam zapas paracetamolu :) W Uk ten specyfik polecany jest przez wszystkich na wszystko :)

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kiedyś się strasznie bałam dentysty, ale jak mnie w końcu bardzo ząb rozbolał to musiałam iść i się odblokowałam i się już nie boje :D
    A dziura to ci się mogła pod plombą zrobić, też raz tak miałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretko dziury jakiejkolwiek brak w zębie, nawet ryski nic, nul, zero :/ dziwna sprawa. Może odszczypała się plomba czy co, mój mnie straszy kanałowym :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaaa wrote:
    Ja jak dzisiaj lekarz powie że pęcherzyk pękł czekam mniej więcej do 23 lutego albo ewentualnie do mojego powrotu z weekendu w Austrii czyli 28 lutego.
    Patka, trzymam kciuki za pęknięcie i owocne testowanie :)

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanałówka nie boli więc się nie bój, ja miałam chyba 3 razy kanałowe leczenie i mniej bolało niż przy borowaniu ;) A tak w ogóle to może tylko mała dziurka jest :*

Znowu nie nadążam za wpisami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 12:18

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jeżeli tak to chyba faktycznie jest coś nie tak, mnie się się to stało od razu po zrobieniu nowej plomby

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia ja też właśnie po przeczytaniu tego sobie myślę kurczę cały czas coś źle robię, no ale cóż człowiek całe życie się uczy ;)

Margaretka ja też się już nie boję, tylko przyzwyczaiłam się do niego i nie wiem czy będę się dobrze czuła idąc do innego no ale okaże się dziś.

• KwitnacaLatem Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy znacie temat forum na którym mi pomogą?

KwitnacaLatem
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ