X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Anula masz tak ładnie że powinien zmienić poten na ciągłą. Przeczytaj po lewo interpretacje wykresu może tam coś będzie

Dziękuję Sylwia :)
    Miałaś rację, na OF jest napisane, że "Czasami OvuFriend może zaznaczyć owulacje na Twoim wykresie linią przerywaną co oznacza, że do owulacji mogło dojść, ale jej wystąpienie nie jest pewne (poinformuje Cię o tym Detektor Płodności). Zdarzy się tak wówczas, gdy niedostateczna ilość wskaźników płodności potwierdzi owulację bądź wystąpią zjawiska, które zakłócą jasną interpretację wykresu."

Sylwia91 lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Sylwia robiłam i wyszlo hashimoto
    Hmm to teraz jeszcze badasz ft3 i ft4? Ja już tylko tsh kontroluje

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Nie wzielam pieniedzy:d
    Kartą zaplac :D

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Of bym potraktowała z przymrużeniem oka a swoje obserwacje na 1 miejscu. Tak mi się wydaje. Dobrze ze w ogóle była :)
    tylko nie wiem przez to kiedy testować... i kiedy się spodziewać @

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dziękuję Sylwia :)
    Miałaś rację, na OF jest napisane, że "Czasami OvuFriend może zaznaczyć owulacje na Twoim wykresie linią przerywaną co oznacza, że do owulacji mogło dojść, ale jej wystąpienie nie jest pewne (poinformuje Cię o tym Detektor Płodności). Zdarzy się tak wówczas, gdy niedostateczna ilość wskaźników płodności potwierdzi owulację bądź wystąpią zjawiska, które zakłócą jasną interpretację wykresu."
    Jak klikniesz na górze moje ovu to rozwija się lista i masz opcję interpretacja wykresu. To jest do Twojego konkretnie przeczytaj sobie :*

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah karty tez nie wzielam nie pomyslalam:p zrobie w pon. Jak @ nie bedzie a test negatywny ;p

Gizmo lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    tylko nie wiem przez to kiedy testować... i kiedy się spodziewać @
    Termin @ z reguły jest 14dpo

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Hmm to teraz jeszcze badasz ft3 i ft4? Ja już tylko tsh kontroluje
    samo tsh się nie bada... bo możesz mieć je wyrównane przez tabletki a ft4 może ci zjedzać ja mówię na nie święta trójca... i zawsze robię chociaż tsh i ft 4 , bo akurat ft 3 od lat bez zmian ale też od czasu do czasu sprawdzam...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Hahah karty tez nie wzielam nie pomyslalam:p zrobie w pon. Jak @ nie bedzie a test negatywny ;p
    Czy pozytyw czy negatyw to bete i tak zrób. Nie tylko dla potwierdzenia ciąży ale dla sprawdzenia prawidłowego przyrostu :*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    samo tsh się nie bada... bo możesz mieć je wyrównane przez tabletki a ft4 może ci zjedzać ja mówię na nie święta trójca... i zawsze robię chociaż tsh i ft 4 , bo akurat ft 3 od lat bez zmian ale też od czasu do czasu sprawdzam...
    Mój endo mi nie powiedział :/ wiedziałam że to konowal jakiś... Zbadam sobie teraz przy ciążowych.

Co do terminu @ to dałabym od 10 do 14 dpo

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Gaduaaa na kiedy wpisać na listę?? :D

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Jak klikniesz na górze moje ovu to rozwija się lista i masz opcję interpretacja wykresu. To jest do Twojego konkretnie przeczytaj sobie :*

Temperatura

Twój czas mierzenia temperatury jest prawidłowy. Mierzysz temperaturę zawsze około tej samej godziny.
    Wahania Twoich temperatur w tym cyklu są w normie.

Owulacja

Temperatura wskazuje na wystąpienie owulacji w 14 dniu cyklu, co zostało potwierdzone przez wystąpienie pozytywnego testu owulacyjnego oraz płodnego śluzu w dniach okołoowulacyjnych. Obecność śluzu płodnego w 1 dniu po owulacji może obniżać wiarygodność wystąpienia owulacji. (więcej informacji)

Czas współżycia

Czas Twojego współżycia w tym cyklu jest dobry, co zwiększa Twoje szanse na zajście w ciążę. (więcej informacji).

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzisz czyli już wiesz co zakłóca :) płodny śluz po owu :)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:

Miałam wtedy wątpliwości, czy on jest rozciągliwy, czy kremowy, ale ponoć się wpisuje ten najlepszy, więc dałam rozciągliwy. Spróbuję zmienić na kremowy... Chociaż hmmm, on był jak dla mnie rozciągliwo-kremowy :P

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    A może ten śluz taki jest po tym glucie? Widzę ze te dziewczyny które cos kombinują z siemieniem lub wiesiolkiem to bardzo,dużo maja dni z takim śluzem. A potem wychodzą cuda na wykresach. Jednak lepiej chyba nie ingerować w nature i jak jest sucho to,widocznie tak musi być

Takie tam znow moje dumanie

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Miałam wtedy wątpliwości, czy on jest rozciągliwy, czy kremowy, ale ponoć się wpisuje ten najlepszy, więc dałam rozciągliwy. Spróbuję zmienić na kremowy... Chociaż hmmm, on był jak dla mnie rozciągliwo-kremowy :P
    A może byl rozciagliwy a zmieszany z dzidziusiami męża i temu wydal sie kremowy

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam te dylematy ze śluzem :D ja nieraz zmienialam kilka razy w ciągu dnia :)

Margaretka89, Kasia1987 lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A może ten śluz taki jest po tym glucie? Widzę ze te dziewczyny które cos kombinują z siemieniem lub wiesiolkiem to bardzo,dużo maja dni z takim śluzem. A potem wychodzą cuda na wykresach. Jednak lepiej chyba nie ingerować w nature i jak jest sucho to,widocznie tak musi być

Takie tam znow moje dumanie

Ja siemię lniane piłam do pn, potem już nie... Hmm. Ja ogólnie jako tako nie mam problemów ze śluzem, ale piłam go. Miał tez u mnie działać osłonowo na żołądek w jednej i drugiej roli się sprawdził :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Uwielbiam te dylematy ze śluzem :D ja nieraz zmienialam kilka razy w ciągu dnia :)
    No bo jak się tulamy dzień w dzień to ciężko,określić jakość śluzu przez dzidziusie( znaczy plemniory)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    No bo jak się tulamy dzień w dzień to ciężko,określić jakość śluzu przez dzidziusie( znaczy plemniory)
    Pomijam już to, bo mówię o dniach bez tulania :D rano był inny za kilka godzin inny

‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ