Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! matko, czytam i czyyytam... a byłam tu wczoraj po 22.00
muszę tu częściej zaglądać widzę, bo zaległości potem ogroooomneee... Ja pytanie zadam z innej beczki, jak zaczynałyście starania brałyście jakieś witaminki, kwas foliowy czy coś? Czytałam, że dobrze by było brać już z miesiąc przed rozpoczęciem starań no ale lepiej późno niż wcale ;p a jak brałyście/bierzecie to jakie najlepsze?
Gizmo lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
sandrula wrote:Cześć dziewczyny! matko, czytam i czyyytam... a byłam tu wczoraj po 22.00
muszę tu częściej zaglądać widzę, bo zaległości potem ogroooomneee... Ja pytanie zadam z innej beczki, jak zaczynałyście starania brałyście jakieś witaminki, kwas foliowy czy coś? Czytałam, że dobrze by było brać już z miesiąc przed rozpoczęciem starań no ale lepiej późno niż wcale ;p a jak brałyście/bierzecie to jakie najlepsze?
-
sandrula wrote:Cześć dziewczyny! matko, czytam i czyyytam... a byłam tu wczoraj po 22.00
Kwas foliowy od początku, poza tym C,D,E -cały alfabet33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Hej, ja biorę kwas foliowy, wit. D3 i wit. prenatalne Femibion Natal 1. Taka mieszanka na dobry początek dnia, prosto z kieliszkapoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
sandrula wrote:Ahm, no dzięki za info
tak czytam te wasze posty, rozmowy, wszystkie już takie obeznane w tych sprawach a ja taki ,,typowy świeżak''
sandrula lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, te forum jest wspaniałe
napisałam posta 10 min temu i już tyle odpowiedzi uzyskałam
będę was pewnie męczyć takimi różnymi pytaniami ale tak jak mówiłam jestem świeżakiem w tych sprawach
mieliśmy się starać z mężem już w tamtym roku ale braliśmy ślub w październiku więc nawet wśród tych wszystkich spraw do załatwiania, nerwów i stresów nie miałabym głowy do tego ;/ a teraz na spokojnie, zwarta i gotowa do działania
Gizmo lubi tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek3080 g i 54 cm do kochania
-
Sylwia91 wrote:Ja brałam kwas foliowy ale z przerwami. Poza tym nic. Mężowi dawałam w ostatnim miesiącu wit. E i D3 oraz k2mk7. Sama też brałam w ostatnim miesiącu ale wątpię żeby to zawazylo bo za krótko było brane
Sylwia, a powiedz mi z jakiej firmy miałaś to k2mk7. Bo chciałabym zakupić właśnie, ale firm i firemek jest mega dużopoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
sandrula wrote:Ahm, no dzięki za info
tak czytam te wasze posty, rozmowy, wszystkie już takie obeznane w tych sprawach a ja taki ,,typowy świeżak''
Kochana, a więc tak
Na pewno bardzo polecam kwas foliowy w dawce 0,4 mg na dobęJa osobiście używam z firmy FOLIK
Myślę, że warto byłoby też rozejrzeć się za jakimiś suplementem diety przeznaczony stricte dla kobiet starających się o potomstwo. Ja od ponad 2 tyg. przyjmuję Ferti lady, ale rezygnuję z nich wyłącznie dlatego, że jest potwornie drogie (w granicach od ok. 65 zł do nawet ponad 100 zł za 15 saszetek, piję się 1 sasz. na dzień). Od jutra zaczynam brać witaminy i minerały prenatalne z firmy SOLGAR. Z powodzeniem mogą je zazywać osoby uczulone na gluten, veganie, a nawet osoby mające candidę, gdyż nie zawierają w sobie m.in drożdży.Mają świetny skład i są łatwo przyswajalne przez organizm