X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    I oby tak zawsze :) z uśmiechem na twarzy i z optymizmem. Niedługo walentynki aha no no właśnie co z nimi? z Walentynkami? Kobiety?! Jakie plany? Niespodzianki dla połówek? Pomysły? hę?

Moj miał dostać 2 kreski... Ale nie wyszlo. A plany...chyba nic specjalnego, w sobotę maz pracuje a w niedziele pewnie bedzie kanaping a potem jak co niedziela wizyta u tesciow... Po za tym będe ze tak powiem stymulowana wiec nie wiem co bedzie.

Karolina2787 lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie tak zastanawiam co by tu wymyślić, zaskoczyć czymś hmm... słodyczy nie lubi, zegarek ma a nawet dwa :) fartuch, poduchę, kufel kupiłam już kiedyś hehe zero pomysłów

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie babeczki bo jutro idę po receptę i zacznę stymulację... Czy są tu jakieś które to miały?? Jak to znosiłyście??

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj żebyś wiedziała że to byłby najlepszy prezent :) u mnie jeszcze nie wiadomo bo za tydzień @ ma być.

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ja się właśnie tak zastanawiam co by tu wymyślić, zaskoczyć czymś hmm... słodyczy nie lubi, zegarek ma a nawet dwa :) fartuch, poduchę, kufel kupiłam już kiedyś hehe zero pomysłów

Kochana kup sobie jakiś ciekawy strój i zrób mężowi pokaz...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenyy ale wy szybko i dużo tu piszecie ! :) od rana tyle naskrobane?!
    Ja byłam z moim najmłodszym u lekarza , teraz wróciłam i musiałam się położyć bo nie dość ze boli mnie głowa to jeszcze nogi.. ledwie na nich stoję...
    i mi mdło... :(

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Jenyy ale wy szybko i dużo tu piszecie ! :) od rana tyle naskrobane?!
    Ja byłam z moim najmłodszym u lekarza , teraz wróciłam i musiałam się położyć bo nie dość ze boli mnie głowa to jeszcze nogi.. ledwie na nich stoję...
    i mi mdło... :(
    połóż się i odpocznij chwilkę, wracaj do siebie i do nas :)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasuwamy dziś co nam do głowy przyjdzie, ale wyszło w sumie o facetach i jakoś poszedł ten temat :D wesoło było. A co to się z Tobą dzieje kochana? :( tylko mi tu nie chorować kobitki

• o.n.a. Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, widzę, że miałyście wesoły poranek :)
    Ja po nieudanym teście się wyryczałam i jest trochę lepiej...Ech, a miało być bez spiny..
    Niby mówią, że jeszcze może się zmienić, ale ja tam już nie wiem. Powinnam się już przyzwyczaić do porażek.
    Widzę jednak jeden pozytyw. Już 2 test będzie bardziej "na luzie", bo dziś rano to myślałam, że serce mi z piersi wyskoczy.
    Ja to powinnam robić testy pod narkozą chyba :)

Karolina2787, Kasia1987, Margaretka89, Tissaia, Caro, Allmita lubią tę wiadomość

...czekamy na nasze <3 już ponad 24 miesiące...
    9feff9b000f93c52dd1478bccbb94164.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi kochana :( bardzo mocno przytulam. Ja tak samo jak Ty do tych testów podchodzę, nerwy i stres a po co to masz rację trzeba troszkę wyluzować i na spokojnie do tego podejść. Jesteśmy z Tobą i razem te wszystkie porażki jakoś tak strasznie nie wyglądają ;) no bo troszkę nas tu jest prawda? My też nie udańce, że tak powiem ;) Pocieszamy i wspieramy następnym razem się uda!

o.n.a. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochane mykam się szykować bo niedługo mój będzie i lecę do tego dentysty. Do spisania kobietki :)

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopóki @ nie przyszła to zawsze jest nadzieja! głowa do góry i trzymam mocno kciuki, żeby jednak to był ten miesiąc i w końcu test pokazał dwie kreski :)

o.n.a. lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ja kochane mykam się szykować bo niedługo mój będzie i lecę do tego dentysty. Do spisania kobietki :)
    Powodzenia u dentysty!

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

Ja mam jutro i dentystę i gina...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra to się najadłam... prawie mięcho dziś wciągnęłam... teściowa w ostatniej chwili mi przypomniała o środzie popielcowej :D więc poszło w ruch jajo sadzone na szybko.. chyba mnie wszytsko z głodu bolało :) już jest okey !

kozamonia lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przyszłam i nadrabiam temat. A mówiłam wam żebyście nie rozpisywały się za bardzo a tu parę stron miałam do przeczytania :D
    No i widzę, że jednak lubicie tych swoich menów, ja też popieram, mój ma swoje wad ale nie zamieniłabym go na żadnego innego.
    Co do przeziębienia to polecam mleko z miodem i czosnkiem :D

o.n.a. pamiętaj nie jesteś sama <3 Co miesiąc my wszystkie przeżywamy to samo. Wiemy co czujesz. Ale głowa do góry tak jak kozamonia pisze. Dopóki @ nie przyjdzie to jest nadzieja :*

Karolinka powodzenia u dentysty :D

o.n.a., Karolina2787 lubią tę wiadomość

• Patkaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.n.a. wrote:
    Ja po nieudanym teście się wyryczałam i jest trochę lepiej...Ech, a miało być bez spiny..
    Niby mówią, że jeszcze może się zmienić, ale ja tam już nie wiem. Powinnam się już przyzwyczaić do porażek.
    Widzę jednak jeden pozytyw. Już 2 test będzie bardziej "na luzie", bo dziś rano to myślałam, że serce mi z piersi wyskoczy.
    Rozumiem w pełni co czujesz ja dzisiaj się dowiem u lekarza czy pęcherzyk pękł oczywiście cały czas intensywnie się przytulaliśmy może nie do przesady ale szansa jest. Jeśli wszystko było ok będę czekać do 23 i pewnie jeśli wyjdzie negatyw też skończy się płaczem. Gorzej jak miesiączka mi się opóźni to dostanę będąc za granicą u przyjaciółki ale może to i lepiej jakby co będzie miał mnie kto Pocieszyć.

o.n.a. lubi tę wiadomość

• Caro Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.n.a. wrote:

Spokojnie, póki nie ma @ to nastawiaj się pozytywnie! Bynajmniej My WSZYSTKIE trzymamy MOCNO MOCNO kciuki :-)

Ja dopiero czekam na owu, a jak wszystko będzie ok to testować będę w Dzień Kobiet. Może sobie prezent sprawie.

Dziewczyny, tyyyyle napisałyście, że jak weszłam w międzyczasie to mnie zamurowało!! Ogarnęłam. Kolejny raz zawitam wieczorem, obym się nie przeraziła ;-)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro tez miałam problem z ogarnięciem a nie było mnie tylko 2 godz :D
    Więc możliwe że wieczorem będziesz miała dłuuuuuuuuuuugą lekturę :D

kozamonia, Caro lubią tę wiadomość

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Caro tez miałam problem z ogarnięciem a nie było mnie tylko 2 godz :D
    Więc możliwe że wieczorem będziesz miała dłuuuuuuuuuuugą lekturę :D
    Każda dzisiaj będzie miała co czytać przy dzisiejszym pierwszym wejściu na forum :)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ