X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Matko jakie dziwne uczucie. Zdrętwiała mi prawa stopa i lewa dłoń, do teraz mnie ta dłoń trzyma. Normalnie milion mrówek sobie po mnie łazi. Wrrrrrr ;)
    Nie lubię tych mrówek bo nigdy nie wiem co mam zrobić, żeby juz przestały łazić! ;)

zapachmalin lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi się pregnyl kiedyś o uszy obił... na prawdę jest dużo więcej rozwiązań

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Nie lubię tych mrówek bo nigdy nie wiem co mam zrobić, żeby juz przestały łazić! ;)
    Potas zacznij brać albo pomidory jedz

Sylwia91, Anula1986, zapachmalin lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo nie uczepily tylko są leki o podobnym działaniu a mniej inwazyjne :* my tak z troski

Gizmo, Duśka;) lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • anna123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dokładnie... Popieram co mówi Gaduaaa... Aniu kochanie my wszystkie wiemy jak bardzo pragniesz dziecka. Każda z nas to rozumie najlepiej. Tylko pamiętaj że z lekami trzeba ostrożnie... Mi gin przepisał głupi duphaston a po kilku cyklach sama go odstawiłam bo przeczytałam że może hamować owulację. Jak widać wyszło mi to na dobre bo zaszłam w ciążę bez leków, a dopiero w ciąży zaczęłam go brać.
    Może każdy lekarz zaczyna od innych leków nie wiem... duphaston też brałam i prawie sie udało, tylko że ja mam problem że od trzech cykli mam owulacje nie po tej stronie co trzeba

j36regz209hdv9cb.png
  • kozamonia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Potas zacznij brać albo pomidory jedz
    Mąż mnie futruje pomidorami, więc załatwione

Anula1986, zapachmalin lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • zapachmalin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    niby tak ale co do clo mam juz swoja opinie i dla mnie to był stracony czas

Ja może się nie znam ale powiem tak. Dziewczyny mówią o ulotce, gdyby żadna kobieta przed menopauzą nie mogła stostować tego leku to nikt nie zawracałby sobie już głowy pisaniem o nie braniu go w ciąży. Raczej logiczne, że żadna kobieta to żadna, a po meno w ciąży już nie będziesz. Wydaje mi się, że chodzi tutaj o bliżej określony okres, PRZED, tak ja to rozumiem. Nie wiem czy dobrze i nie będę udawała lekarza, prędzej poszłabym to skonsultować z drugim, albo i trzecim ginekologiem, i opisała swoje obawy. Myślę, że albo by Cię przekonali do tego leku, argumentując to jakoś albo podważyliby decyzję pierwszego. Natomiast żadne fora, ani tamto ani te, nie są wymierne w 100% bo każda z nas posiada indywidualny organizm i idywiduwalnie reaguje na to czy tamto. Dlatego, jeśli masz wątpilowości skonsultuj je z kimś kto się na tym zna. A ja trzymam kciuki! :)

Sylwia91, anna123, Gizmo, Duśka;), foxylady, 91patka91 lubią tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łudze sie że może w końcu w tym cyklu ten prawidłowy jajnik zacznie działać... wszystko okaże się w poniedziałek

j36regz209hdv9cb.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Łudze sie że może w końcu w tym cyklu ten prawidłowy jajnik zacznie działać... wszystko okaże się w poniedziałek
    decyzja należy do Ciebie :)
    tak czy inaczej trzymam kciuki za pozytywny obrót tej sprawy :)

anna123, Sylwia91 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Ja może się nie znam ale powiem tak. Dziewczyny mówią o ulotce, gdyby żadna kobieta przed menopauzą nie mogła stostować tego leku to nikt nie zawracałby sobie już głowy pisaniem o nie braniu go w ciąży. Raczej logiczne, że żadna kobieta to żadna, a po meno w ciąży już nie będziesz. Wydaje mi się, że chodzi tutaj o bliżej określony okres, PRZED, tak ja to rozumiem. Nie wiem czy dobrze i nie będę udawała lekarza, prędzej poszłabym to skonsultować z drugim, albo i trzecim ginekologiem, i opisała swoje obawy. Myślę, że albo by Cię przekonali do tego leku, argumentując to jakoś albo podważyliby decyzję pierwszego. Natomiast żadne fora, ani tamto ani te, nie są wymierne w 100% bo każda z nas posiada indywidualny organizm i idywiduwalnie reaguje na to czy tamto. Dlatego, jeśli masz wątpilowości skonsultuj je z kimś kto się na tym zna. A ja trzymam kciuki! :)
    Właśnie obaw nie mam tylko znów nadzieje jak to przy braniu kolejnej nazwy leku

j36regz209hdv9cb.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Może każdy lekarz zaczyna od innych leków nie wiem... duphaston też brałam i prawie sie udało, tylko że ja mam problem że od trzech cykli mam owulacje nie po tej stronie co trzeba
    Aha... Ja nawet nie wiem po której stronie miałam. Jak poszłam w lutym na wizytę to mi powiedziała że jajnik wygląda tak jakby owu była. A ma to znaczenie który jajnik? Czy w Twoim konkretnie przypadku?

• anna123 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Aha... Ja nawet nie wiem po której stronie miałam. Jak poszłam w lutym na wizytę to mi powiedziała że jajnik wygląda tak jakby owu była. A ma to znaczenie który jajnik? Czy w Twoim konkretnie przypadku?
    W moim przypadku ważny jest jajnik prawy bo przy lewym nie mam jajowodu a właśnie ten prawy nie bardzo chce pracować,lewy go wyręcza :(

j36regz209hdv9cb.png
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:

Właśnie o to nam chodziło żeby skonsultować jeszcze z innymi lekarzami :)

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Sylwia91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej... To faktycznie lipa. No ale trzymam kciuki żeby był pozytywny finał bez względu na to jaką podejmiesz decyzję :*

anna123 lubi tę wiadomość

• anna123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale teraz czuję lekkie kłucie przy prawym jajniku więc nie wiem już czy to dobry znak czy nie

j36regz209hdv9cb.png
  • zapachmalin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna123 wrote:
    Właśnie obaw nie mam tylko znów nadzieje jak to przy braniu kolejnej nazwy leku

rozumiem. I powiem tak, jesteś dorosła i wiesz co robisz. Jeśli tego chcesz to to zrób, bo w żaden sposób nie możemy nawet tego sprawdzić. Jeśli chcesz powiesz, że odstawiłaś a łykasz dalej. Twoja decyzja. Rozumiem dziewczyny, że się martwią i troszczą ale też każda z nas idywidualnie odpowiada za siebie, możesz posłuchać rad, nie musisz, możesz wziąć je do serca, możesz olać, ważne żeby efekt był właściwy. ;)

• Gizmo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się przypomniało. Takie tabletki anty Diane 35 czy jakos tak byly. Tak na prawde to one nie anty byly tylko naleczenie tradziku a jego skutkiem ubocznym bylo dzialanie antykoncepcyjne. Mysle ze jest wiele takich lekow ktore w zamierzeniu maja dzialac na jakas chorobe a w rzeczywistosci pomagaja na co inne tez. A slynna luteina? Toc do oczu sie ją tez podaje. Wiedzialy o tym?? hę

zapachmalin, Kasia1987, 91patka91 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Luteinie wiem, ale o tych anty nie słyszałam

• anna123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego pytam tutaj na forum czy ktoś już ten lek brał żeby mieć z nim rozeznanie pod względem sprawdzalności się...

j36regz209hdv9cb.png
  • zapachmalin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Coś mi się przypomniało. Takie tabletki anty Diane 35 czy jakos tak byly. Tak na prawde to one nie anty byly tylko naleczenie tradziku a jego skutkiem ubocznym bylo dzialanie antykoncepcyjne. Mysle ze jest wiele takich lekow ktore w zamierzeniu maja dzialac na jakas chorobe a w rzeczywistosci pomagaja na co inne tez. A slynna luteina? Toc do oczu sie ją tez podaje. Wiedzialy o tym?? hę

Luteina do oczu to luteina roślinna, natomiast nasza to lek stworzony w lab :D

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ