X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że nie wystraszyłam nowej koleżanki swoim postem..?? <3

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Gizmo <3 Ja jeszcze trochę tu będę.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A avatar jeszcze leprzejszy. Masz juz dziecko?? Opowiedz cos o sobie. Jakies problemy zdiagnozowane w związku ze staraniami? Jak długie cykle...

O matko przesłuchanie prowadze.:-O
    Waldziu ratuj,
    Nie mam niestety jeszcze dziecka, mam 25 lat więc jeszcze czas ;)
    Co do problemów to nic mi o nich nie wiadomo bo w teorii staramy się od trzech cykli ale prawdę mówiąc dwa poprzednie były na zasadzie będzie to będzie jak nie to nie no i tak chyba wyszło ze akurat minelam się z owulacją. Dopiero od tego cyklu działamy konkretniej ;) jestem właśnie po owulacji a cykle trwająmi tak od 30 do 32 dni góra

Gizmo lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście jak przystało na takiego nowicjusza niemal od razu wkręcam sobie mnóstwo objawów, a bo cykl bolą, a bo coś tam :P porażka, a to jeszcze dwa tygodnie czekania co najmniej przede mną! !

Gizmo lubi tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    Oczywiście jak przystało na takiego nowicjusza niemal od razu wkręcam sobie mnóstwo objawów, a bo cykl bolą, a bo coś tam :P porażka, a to jeszcze dwa tygodnie czekania co najmniej przede mną! !
    Ooo kochana i nie nowicjuszki a autorytety potrafią nieźle sie wkręcić :D nie Ty pierwsza i nie ostatnia ... Pobędziesz tu z Nami to w pypciu na języku objawów bedziesz się doszukiwać :D
    My tu bardzo wnikliwie podchodzimy do każdego PRZYPADKU :)

Ps. Siku mnie wybudziło :D i susza w ustach... Pić pić pić (objaw?) :D

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaaak Gizmo! A ja spać nie moge :( jutro P wstaje do dziecia a ja mogę pospać :D kocham niedziele ^_^

Jutro znaczy dzisiaj, jeszcze nie zasnęłam więc jest jakby wczoraj :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki
    U mnie dziś spadek tempki i test NEGATYW także czekam na @ :( niedługo się pojawi wredna bo cycki już nie bolą i podbrzusze ćmi. A jakie nowości u Was?

Witam się również z nową koleżanka :) i życzę pomyślności

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dzisiaj mam 20 dc, temp. 36,4. Jestem nieprzytomna... Nowe miejsce i ja jak zwykle nie mogę spać :/ zdecydowanie czuwam, a nie śpię. Znając mnie to potrwa mi to kilka tygodni ;( Dziewczyny, co zrobić by mieć ciemniej w nocy w pokoju gdzie się śpi? Kupiliśmy rolety, ale to guzik daje :/ mam tak jasno jak przy pełni.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka pewnie masz okno balkonowe co? I to dlatego tak jasno? Czy jak?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka przytulam :* :( będzie dobrze. Sama wiesz ze przez ten antybiotyk to nie był najlepszy czas w tym cyklu :*

Karolina2787 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula zależy jaki kolor rolet. Ja mam ciemno brązowe i daje rade. Zawsze możesz pokusić się o ciemne zasłony i faktycznie ich używać.

Ktoś dzisiaj jeszcze testuje?

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem kochana dlatego się tak nie przejmuje :) a nawet powiem Ci że dobrze się stało bo następny cykl będzie czyściutki no i zaczynam wiesiołkiem się wspomagać ;) może pomoże

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie też chciałam pisać o zasłonach ;) ja kupiłam sobie na olx piękne zasłony i jestem zadowolona :) bo wcześniej sąsiedzi lubili nas podglądać hihi :P a teraz nic nie zobaczą :D bardzo polecam i są naprawde bardzo ładne. Zaciemniają pokój i można spać i nie tylko :D hehe

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę się szykować! Będę popołudniu

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis nie testuje:) wczoraj testowalam:)
    Powodzenia zycze dzisiejszym testujacym :)
    U mnie dalej brak @ myslam ze w nocy przyjdzie a tu nic :)
    Temp.nadal 36,7 od wczoraj utrzymuje sie taka sama

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudyś ja siedzę i też czekam na @ a nawet brzuch mnie nie boli a to bardzo dziwne u mnie. Rano coś tam ćmił a teraz nic. Jak nie dziś to na pewno jutro będzie ale na podpasce trza cały dzień poginać :/

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A daj spokoj ja juz od dwoch dni smigam a zamiast spadac temp zeby mi potwierdzic przyjscie to ta stoi (pewnie dzis nie przyjdzie)
    Podejrzewam ze to moze zagnoezdzenie jest ale nie wiem zobaczymy jutro albo moze jeszcze dzis czy bede plamic narazie opoznienie ma 2 dni

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę fajnie by było :) może u mnie też jak tak i jeszcze za wcześnie na test hihi ;) nie no nie wkręcam nic sobie. Myślę że dziś jeszcze zawita, najpóźniej jutro. Trzymam kciuki za Ciebie by to było zagnieżdżenie :D

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy rade juz bliżej niz dalej:) testujesz? A jak tak to kiedy
    U mnie beta 35 zl ceniaa sobie niezle

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• smerfetkaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja czekam na testowanie do jutra. Tempka spadła. Brzuch się nie odzywa. Buuuu

28lat
    Mama aniołka 3.10.2016 (*)
    29.10.2017 (*)
    3 rok starań
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ