Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Gizmo wrote:a po co to?
No chciałam zobaczyć jaka różnica między tym co było rano a tym co jest teraz.. Ja jak przed snem mierzyłam to miałam wyższą ale wiedziałam ile mniej więcej będę miała rano..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Gizmo wrote:wczoraj o tej porze 36 mialam czyli rano 0,3 wiecej
wczesniej tez jakos ozerowej mierzylam i tez wiecej o 0,3 chyba bylo
moze jutro poszybuje w gore....(marzenie)
No oby kochana.Gizmo lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Podczas fazy folikularnej (trwającej od pierwszego dnia menstruacji do ostatniego dnia owulacji) przeciętna podstawowa temperatura ciała u kobiet waha się między 36,45 °C a 36,7 °C. Podczas 24 godzin – kiedy trwa owulacja – temperatura wzrasta o 0,15–0,45 °C. Jest to związane z intensywniejszą przemianą materii w tym czasie, spowodowaną wzrostem poziomu progesteronu. Podstawowa temperatura ciała waha się pomiędzy 36,7 °C a 37,3 °C podczas trwania fazy lutealnej, a podczas kilku dni menstruacji obniża się do poziomu osiąganego w fazie przedowulacyjnej. Dzięki obserwacji zmiany temperatury ciała, kobiety mają możliwość wyznaczenia momentu owulacji, co może być pomocne w zapłodnieniu lub w przeciwdziałaniu mu.
WaldhauzerM lubi tę wiadomość
-
Gizmo wrote:Podczas fazy folikularnej (trwającej od pierwszego dnia menstruacji do ostatniego dnia owulacji) przeciętna podstawowa temperatura ciała u kobiet waha się między 36,45 °C a 36,7 °C. Podczas 24 godzin – kiedy trwa owulacja – temperatura wzrasta o 0,15–0,45 °C. Jest to związane z intensywniejszą przemianą materii w tym czasie, spowodowaną wzrostem poziomu progesteronu. Podstawowa temperatura ciała waha się pomiędzy 36,7 °C a 37,3 °C podczas trwania fazy lutealnej, a podczas kilku dni menstruacji obniża się do poziomu osiąganego w fazie przedowulacyjnej. Dzięki obserwacji zmiany temperatury ciała, kobiety mają możliwość wyznaczenia momentu owulacji, co może być pomocne w zapłodnieniu lub w przeciwdziałaniu mu.
jak to jest wszystko porobione w jajkach plemniki ciepla nie moga a u nas jak najbardziejzapachmalin, Gizmo, Tuliska lubią tę wiadomość
-
Senków o krowie Ci życzę ...Wyobraź sobie taką ładną łąkę zieloną.... i krówkę bordową... jak skubie trawkę .... i widzisz ławkę... a Ty na ławeczce... słoneczko świeci... a na łące .... a na łące....
hmmmm
biegają Twoje dziecizapachmalin lubi tę wiadomość