X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Anula u mnie tez nie spada przed @ - to nie jest regula

Hmm, no proszę... Sądziłam, że tak musi być...

Kasia1987 lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie może te plamienie okoloowulacyjne? Bo ja nigdy tego nie miałam, ale dzisiaj w sluzie znalazłam dosłownie nitke krwi brązowej i się trochę martwie. Jeszcze nie miałam owulacji, temp niska, sluz troche rozciaglowy, ale bez szalu i nie wiem o co chodzi ;p

3500 g 54 cm <3
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats ja tego w zyciu nie mialam a pojawilo mi sie w tym cyklu po raz pierwszy zaraz po owulce - dokladnie to co opisujesz. Ponoc to normalne i moze byc tak ze po prostu nigdy wczesniej tego nie zauwazylysmy, czasem moze to byc doslownie niteczka taka.

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Hmm, no proszę... Sądziłam, że tak musi być...

Tez tak myslalam i jaralam sie w poprzednie cykle ze skoro mam nadal wysoka temp to pewnie ciaza. Teraz jak juz sie dluzej obserwuje to widze ze taka moja uroda - dopiero temp spada w ciagu trwania okresu. Kazda z nas ma inaczej, grunt to wyczaic siebie, zaobserwowac reguly i to co sie powtarza u nas a nie porownywac sie do innych :) takie chlopskie a raczej babskie madrosci hej! ;)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Tez tak myslalam i jaralam sie w poprzednie cykle ze skoro mam nadal wysoka temp to pewnie ciaza. Teraz jak juz sie dluzej obserwuje to widze ze taka moja uroda - dopiero temp spada w ciagu trwania okresu. Kazda z nas ma inaczej, grunt to wyczaic siebie, zaobserwowac reguly i to co sie powtarza u nas a nie porownywac sie do innych :) takie chlopskie a raczej babskie madrosci hej! ;)

Dobrze wiedziec ;) Jak widać też mam taką urodę ;) Ehh :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • 91patka91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O łatwo było was doczytać :) mi np temp spadła dopiero po @

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • 91patka91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra cofam to tak ok 3 dnia cyklu wg to ja mam wysoka temp nie wiem czemu

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • czekoladowamufinka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzis temp 36,6. Sutki strasznie wrażliwe, no i plecy bola dalej. A do tego humor taki, że bez noża nie podchodź.
    Martwie się, chciałabym juz zobaczyć groszka czy on tak wogole jest. Ale chyba pojde dopiero za dwa tyg jak juz bedzie szansa zobaczyć serduszko.

cant't wait <3
    g4vadcimhk2szxr0.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie muffinka groszeczek dorodny jest :) bedzie super! Ciesz sie tym wszystkim i nie martw sie. Pomysl jaki to wspanialy czas i jak kazda Ci zazdrosci :)

czekoladowamufinka lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• Nats Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no właśnie nie wiem jak to jest, bo ja raczej owulacji jeszcze nie miałam. Przynajmniej nic na to nie wskazuje. Teraz pobiegłem sprawdzić czy coś jeszcze jest, ale kompletnie nic. Dosłownie niteczka była wcześniej.

3500 g 54 cm <3
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Szuflada poka wykres :)
    Kasiu, to mój niby trzeci cykl starań ale tak naprawdę pierwszy konkretny a nie "na wariata" więc wykresu tak porządnie jeszcze nie prowadzę ;) zacznę mierzyć tempkę, obserwować śluz i takie tam od przyszłej @. zawsze sobie notowałam swoje okresy więc wiem mniej więcej, kiedy mam owulację i tak dalej

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada, życzę Ci aby ten cykl był Tym cyklem i żebyś juz nie musiała wyciągać termomeru :D
    Ale z wyznaczanie owu mimo że wiemy jak długie mamy cykle, to czasem można,się mocno pomylić. Bo np okazuje się ze faza lutealna jest krótsza albo dłuższa niż nam się zdaje, itp itd..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do spadku temp na @ to wcale nie jest regułą ze temp spada przed @. Mnie podobnie jak innym dziewczynom temp spada zazwyczaj w połowie @. Ostatnio np spadła 3 dnia. Ale zdazalo się też ze spadła juz pierwszego dnia.
    Nie ma na to reguły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:45

• szuflada Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Szuflada, życzę Ci aby ten cykl był Tym cyklem i żebyś juz nie musiała wyciągać termomeru :D
    Ale z wyznaczanie owu mimo że wiemy jak długie mamy cykle, to czasem można,się mocno pomylić. Bo np okazuje się ze faza lutealna jest krótsza albo dłuższa niż nam się zdaje, itp itd..
    dziękuję Ci kochana bardzo :* ja się jeszcze nie znam właściwie na tym wszystkim, mój cykl trwa zazwyczaj tak od 30 do 32 dni, w czasie kiedy podejrzewałam dni płodne przytulaliśmy się tak góra co drugi dzień. a o co chodzi z ta fazą lutealną??

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski dumam jak oznaczyć na wykresie dzisiejszy śluz... Jest ciemno beżowy z minimalną domieszką krwi, przed chwilą miałam nitkę krwi w owym śluzie i tak se myślę, czy zaznaczyć jako śluz kremowy, czy plamienie? Co myślicie? :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Laski dumam jak oznaczyć na wykresie dzisiejszy śluz... Jest ciemno beżowy z minimalną domieszką krwi, przed chwilą miałam nitkę krwi w owym śluzie i tak se myślę, czy zaznaczyć jako śluz kremowy, czy plamienie? Co myślicie? :)
    a kiedy masz spodziewaną @?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faza lutealna jest to okres rozpoczynający się od pierwszego dnia po owulacji do końca cyklu (czyli dzień przed kolejną miesiączką). W OvuFriend po wykryciu owulacji każdego dnia na wykresie zaczynają naliczać się tzw. DPO (Dni Po Owulacji), suma tych dni to właśnie długość Twojej fazy lutealnej. Prawidłowa długość fazy lutealnej waha się od 10 do 16 dni, przeciętnie jest to 14 dni. Jej długość jest raczej stała, nie zmienia się z cyklu na cykl. Znając długość swojej fazy lutealnej jesteś w stanie dokładnie wyliczyć kiedy po owulacji możesz spodziewać się kolejnej miesiączkI.

To znalazłam na stronie OF

szuflada lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aula ja zaznaczam taki śluz juz jako plamienie.

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szuflada wrote:
    a kiedy masz spodziewaną @?
    Jutro :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia,
    A ile razy dziennie pijesz siemie? ( bo widzę, ze też pijesz ;) )

3500 g 54 cm <3
‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ