Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a macie może te plamienie okoloowulacyjne? Bo ja nigdy tego nie miałam, ale dzisiaj w sluzie znalazłam dosłownie nitke krwi brązowej i się trochę martwie. Jeszcze nie miałam owulacji, temp niska, sluz troche rozciaglowy, ale bez szalu i nie wiem o co chodzi ;p3500 g 54 cm
-
Nats ja tego w zyciu nie mialam a pojawilo mi sie w tym cyklu po raz pierwszy zaraz po owulce - dokladnie to co opisujesz. Ponoc to normalne i moze byc tak ze po prostu nigdy wczesniej tego nie zauwazylysmy, czasem moze to byc doslownie niteczka taka.33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Anula1986 wrote:Hmm, no proszę... Sądziłam, że tak musi być...
Tez tak myslalam i jaralam sie w poprzednie cykle ze skoro mam nadal wysoka temp to pewnie ciaza. Teraz jak juz sie dluzej obserwuje to widze ze taka moja uroda - dopiero temp spada w ciagu trwania okresu. Kazda z nas ma inaczej, grunt to wyczaic siebie, zaobserwowac reguly i to co sie powtarza u nas a nie porownywac sie do innychtakie chlopskie a raczej babskie madrosci hej!
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
-
Kasia1987 wrote:Tez tak myslalam i jaralam sie w poprzednie cykle ze skoro mam nadal wysoka temp to pewnie ciaza. Teraz jak juz sie dluzej obserwuje to widze ze taka moja uroda - dopiero temp spada w ciagu trwania okresu. Kazda z nas ma inaczej, grunt to wyczaic siebie, zaobserwowac reguly i to co sie powtarza u nas a nie porownywac sie do innych
takie chlopskie a raczej babskie madrosci hej!
Dobrze wiedziecJak widać też mam taką urodę
Ehh
-
A u mnie dzis temp 36,6. Sutki strasznie wrażliwe, no i plecy bola dalej. A do tego humor taki, że bez noża nie podchodź.
Martwie się, chciałabym juz zobaczyć groszka czy on tak wogole jest. Ale chyba pojde dopiero za dwa tyg jak juz bedzie szansa zobaczyć serduszko.Kasia1987 lubi tę wiadomość
cant't wait
-
Spokojnie muffinka groszeczek dorodny jest
bedzie super! Ciesz sie tym wszystkim i nie martw sie. Pomysl jaki to wspanialy czas i jak kazda Ci zazdrosci
czekoladowamufinka lubi tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
-
Kasia1987 wrote:Szuflada poka wykres
zacznę mierzyć tempkę, obserwować śluz i takie tam od przyszłej @. zawsze sobie notowałam swoje okresy więc wiem mniej więcej, kiedy mam owulację i tak dalej
Kasia1987 lubi tę wiadomość
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
nick nieaktualnySzuflada, życzę Ci aby ten cykl był Tym cyklem i żebyś juz nie musiała wyciągać termomeru
Ale z wyznaczanie owu mimo że wiemy jak długie mamy cykle, to czasem można,się mocno pomylić. Bo np okazuje się ze faza lutealna jest krótsza albo dłuższa niż nam się zdaje, itp itd..
-
nick nieaktualnyDziewczyny co do spadku temp na @ to wcale nie jest regułą ze temp spada przed @. Mnie podobnie jak innym dziewczynom temp spada zazwyczaj w połowie @. Ostatnio np spadła 3 dnia. Ale zdazalo się też ze spadła juz pierwszego dnia.
Nie ma na to reguły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:45
-
Tissaia wrote:Szuflada, życzę Ci aby ten cykl był Tym cyklem i żebyś juz nie musiała wyciągać termomeru
Ale z wyznaczanie owu mimo że wiemy jak długie mamy cykle, to czasem można,się mocno pomylić. Bo np okazuje się ze faza lutealna jest krótsza albo dłuższa niż nam się zdaje, itp itd..Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Anula1986 wrote:Laski dumam jak oznaczyć na wykresie dzisiejszy śluz... Jest ciemno beżowy z minimalną domieszką krwi, przed chwilą miałam nitkę krwi w owym śluzie i tak se myślę, czy zaznaczyć jako śluz kremowy, czy plamienie? Co myślicie?Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
-
nick nieaktualnyFaza lutealna jest to okres rozpoczynający się od pierwszego dnia po owulacji do końca cyklu (czyli dzień przed kolejną miesiączką). W OvuFriend po wykryciu owulacji każdego dnia na wykresie zaczynają naliczać się tzw. DPO (Dni Po Owulacji), suma tych dni to właśnie długość Twojej fazy lutealnej. Prawidłowa długość fazy lutealnej waha się od 10 do 16 dni, przeciętnie jest to 14 dni. Jej długość jest raczej stała, nie zmienia się z cyklu na cykl. Znając długość swojej fazy lutealnej jesteś w stanie dokładnie wyliczyć kiedy po owulacji możesz spodziewać się kolejnej miesiączkI.
To znalazłam na stronie OFszuflada lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny