X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze oczu nie zdążę dobrze otworzyć a już go pcham do dzioba na śpiocha :D

Karolina2787, Margaretka89 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mierzę od razu jak tylko gały otworzę ;)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ale na wczesniejszym temrmometrze to zawsze wyglądało bardzo podobnie, temperatury standardowe jak u was a teraz zą znacznie wyzsze:)

Ooo gadua zobaczymy jak to u Ciebie bedzie:)
    Może ja jestem zmiennocieplna hehe;)
    no zobaczymy :) u mnie na razie ten cykl zaczął się takimi samymi temp jak poprzedni więc zobaczymy :) będę informować :D

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gizmo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    A ja to co??
    A Ty na kiedy chciałaś sobie termin zamówić ? :D

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o której godzinie robić testy owulacyjne?

• WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie proszę na 12 wpisać..

Gizmo lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    przykro mi Elunia :( w kwietniu się uda :)

ja to zależy o której się obudzę.. jak za wcześnie to leże i czekam do "tej" godziny ... a jak o stałej porze to mierzę od razu kiedy otworzę oczy

O dokładnie :) ja tak samo, lepiej bym tego nie ujęła Ty musiałaś to napisać bo nie umiałam tego ubrać w słowa :P

• czekoladowamufinka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Dzień doberek:-))

Testowałam, jedna krecha. A @ sie spóźnia..
    No nic, next time:-))

Kasia no coś jest z tym miksowaniem. Wcześniej po prostu nie zwracałyśmy uwagi.

Tuliska mi tez cuda na kiju wychodzą. Różnica pomiędzy od razu po obudzeniu a piec minut pózniej jest ogromna.. Dzisiaj 36:7 a piec ponury pózniej 37,0
    Zmieniam dzisiaj termometr:/

Dziewczyny jak wy mierzycie? Od razu jak otworzyta oczka czy chwile po?

Mi mowila babeczka z NPR żeby mierzyć zaraz po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka i temperaturę mierzona po 7.30 juz jest nie miarodajna, bo im dłużej śpimy, leżymy tym sie temp podnosi.

cant't wait <3
    g4vadcimhk2szxr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    a o której godzinie robić testy owulacyjne?

Ja robię po pracy bo trza robić tak mniej więcej o tej samej porze u mnie jest to 16:30

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 07:54

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w marcu czekać na upragnione http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ea876fddd97.jpg Dwie Kreseczki będą

dziś testuje Elunia
    25 marca siknie na test Kasia1987
    27 marca na test siknie Caro i Szuflada i Ana1122
    31 marca zakończy testowanie Tissaia

KWIETNIÓWECZKI swojego http://naforum.zapodaj.net/thumbs/404aca6738ac.jpg Zielonego Groszka ;)
    wypatrywać będą

9.04 Karolina2787
    12.04 WaldhauzerM
    14.04 Rozowyflaming

Wszystkim przyszłym mamom życzymy powodzenia i trzymamy kciuki &&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 22:30

Caro, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomiar w pochwie (waginalny): Termometr wprowadzić głęboko do pochwy tak, by oparł się o jej sklepienie, a mięśnie ściśle obejmujące termometr zaczęły go wypychać. Jest to ważne ponieważ temperatura w pochwie jest zależna od głębokości. Termometr podczas pomiaru należy przytrzymywać ręką lub bielizną.

Pomiar w ustach pod językiem (oralny): Termometr należy włożyć głęboko pod język, aż do jego nasady, zawsze po tej samej stronie wędzidełka, język opuścić miękko na termometr i zamknąć usta. Podczas mierzenia termometr należy trzymać nieruchomo i nie otwierać ust. Pomiar powinien być wykonywany zawsze w tym samym miejscu jamy ustnej. W różnych punktach jamy ustnej wskazania mogą się różnić nawet o kilka kresek. Przed końcem pomiaru nie należy jeść, pić, palić ani rozmawiać.

Karolina2787, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ja robię po pracy bo trza robić tak mniej więcej o tej samej porze u mnie jest to 16:30
    I nie od rana, bo nie może być z pierszego moczu. Więc najlepiej po poludniu:)

Gaduaaa, Karolina2787 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    o to mi właśnie chodziło :)
    dzięki :)

Tuliska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:

No raczej, od rana do 16:30 nie dotrzymała bym moczu bo by mi pęcherz rozsadziło :D hehe

• Caro Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa, najlepiej robić po południu, zawsze o tej samej porze jak da radę i przed badaniem nie pić ok 2 h :-D I zawsze poczekaj te 5min na wynik ;-)

Co do mierzenia temperatury, to ja mam zawsze termometr pod ręką, dzwoni budzik - ustawiony na 06:30, żeby pomiar był o tej samej godzinie zawsze, biorę termometr o od razu do dzioba wkładam ;-) Czasem sobie sprawdzę jeszcze po pół godzinie, ale to jak już dla własnej informacji :-P

Gaduaaa lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wklejam wykopane z forum :) tak do poczytania :)

Quote:
    Wysłany: 23 marca, 22:06 Cytuj | Lubię (0) | Zgłoś
    Witam Dziewczyny. Opiszę swoją historię.
    W styczniu miałam laparoskopię. W lutym staraliśmy się o dzidziusia.
    OM miałam 26 stycznia. Masa testów - wszystkie negatywne.
    22.02. zrobiłam betę, bo miałam ból piersi (jaki występował przy 1 ciąży) - negatywny.
    24.02 - wystąpiła 5 dniowa miesiączka.
    Zostałam skierowana do inseminacji, rozpoczęliśmy procedurę...i okazało się podczas badań, że jestem w ciąży :)
    Obecnie to jakiś 7 tydzień - lekarz sugeruje się USG, ponieważ z terminu OM nijak nie możemy liczyć.
    Także negatywne testy, beta - a tu owulacja wystąpiła baaaardzo późno i jest ciąża :)

Karolina2787, Tuliska, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    No raczej, od rana do 16:30 nie dotrzymała bym moczu bo by mi pęcherz rozsadziło :D hehe
    Heh wiem wiem kochana:) teorie tylko drukowalam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:10

Karolina2787, Gaduaaa lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wynalazłam takie coś o testach owu

Test trwa kilka kolejnych dni przed spodziewaną w połowie cyklu owulacją. Materiałem do przeprowadzenia testu owulacyjnego jest mocz badanej kobiety. Około 50-100 ml moczu należy oddać do czystego, dokładnie umytego bez detergentów naczynia. Istotne jest, aby mocz oddawać zawsze o tej samej porze dnia. Ponieważ najwyższe stężenie LH w moczu obserwuje się w godzinach wieczornych i nocnych, najlepiej oddać mocz późnym wieczorem (np. o 23.00) lub rano. Jeżeli badanie wykonywane będzie samodzielnie przy użyciu testu zakupionego w aptece, należy postępować zgodnie z instrukcją na załączonej ulotce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także dziewczynki nigdy nic nie wiadomo z tą całą ciążą jak tu takie przypadki się zdarzają jak Gaduaaa zacytowała to nie źle trza się mieć na baczności :)

Gaduaaa, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wklejam wykopane z forum :) tak do poczytania :)

Quote:
    Wysłany: 23 marca, 22:06 Cytuj | Lubię (0) | Zgłoś
    Witam Dziewczyny. Opiszę swoją historię.
    W styczniu miałam laparoskopię. W lutym staraliśmy się o dzidziusia.
    OM miałam 26 stycznia. Masa testów - wszystkie negatywne.
    22.02. zrobiłam betę, bo miałam ból piersi (jaki występował przy 1 ciąży) - negatywny.
    24.02 - wystąpiła 5 dniowa miesiączka.
    Zostałam skierowana do inseminacji, rozpoczęliśmy procedurę...i okazało się podczas badań, że jestem w ciąży :)
    Obecnie to jakiś 7 tydzień - lekarz sugeruje się USG, ponieważ z terminu OM nijak nie możemy liczyć.
    Także negatywne testy, beta - a tu owulacja wystąpiła baaaardzo późno i jest ciąża :)

No i cuda niewidy:)

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ