Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tuliska wrote:Ale na wczesniejszym temrmometrze to zawsze wyglądało bardzo podobnie, temperatury standardowe jak u was a teraz zą znacznie wyzsze:)
Ooo gadua zobaczymy jak to u Ciebie bedzie:)
Może ja jestem zmiennocieplna hehe;)u mnie na razie ten cykl zaczął się takimi samymi temp jak poprzedni więc zobaczymy
będę informować
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:przykro mi Elunia
w kwietniu się uda
ja to zależy o której się obudzę.. jak za wcześnie to leże i czekam do "tej" godziny ... a jak o stałej porze to mierzę od razu kiedy otworzę oczy
O dokładnieja tak samo, lepiej bym tego nie ujęła Ty musiałaś to napisać bo nie umiałam tego ubrać w słowa
-
Elunia wrote:Dzień doberek:-))
Testowałam, jedna krecha. A @ sie spóźnia..
No nic, next time:-))
Kasia no coś jest z tym miksowaniem. Wcześniej po prostu nie zwracałyśmy uwagi.
Tuliska mi tez cuda na kiju wychodzą. Różnica pomiędzy od razu po obudzeniu a piec minut pózniej jest ogromna.. Dzisiaj 36:7 a piec ponury pózniej 37,0
Zmieniam dzisiaj termometr:/
Dziewczyny jak wy mierzycie? Od razu jak otworzyta oczka czy chwile po?
Mi mowila babeczka z NPR żeby mierzyć zaraz po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka i temperaturę mierzona po 7.30 juz jest nie miarodajna, bo im dłużej śpimy, leżymy tym sie temp podnosi.cant't wait
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze w marcu czekać na upragnione http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ea876fddd97.jpg Dwie Kreseczki będą
dziś testuje Elunia
25 marca siknie na test Kasia1987
27 marca na test siknie Caro i Szuflada i Ana1122
31 marca zakończy testowanie Tissaia
KWIETNIÓWECZKI swojego http://naforum.zapodaj.net/thumbs/404aca6738ac.jpg Zielonego Groszka
wypatrywać będą
9.04 Karolina2787
12.04 WaldhauzerM
14.04 Rozowyflaming
Wszystkim przyszłym mamom życzymy powodzenia i trzymamy kciuki &&Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 22:30
Caro, WaldhauzerM lubią tę wiadomość
-
Pomiar w pochwie (waginalny): Termometr wprowadzić głęboko do pochwy tak, by oparł się o jej sklepienie, a mięśnie ściśle obejmujące termometr zaczęły go wypychać. Jest to ważne ponieważ temperatura w pochwie jest zależna od głębokości. Termometr podczas pomiaru należy przytrzymywać ręką lub bielizną.
Pomiar w ustach pod językiem (oralny): Termometr należy włożyć głęboko pod język, aż do jego nasady, zawsze po tej samej stronie wędzidełka, język opuścić miękko na termometr i zamknąć usta. Podczas mierzenia termometr należy trzymać nieruchomo i nie otwierać ust. Pomiar powinien być wykonywany zawsze w tym samym miejscu jamy ustnej. W różnych punktach jamy ustnej wskazania mogą się różnić nawet o kilka kresek. Przed końcem pomiaru nie należy jeść, pić, palić ani rozmawiać.Karolina2787, Margaretka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gaduaa, najlepiej robić po południu, zawsze o tej samej porze jak da radę i przed badaniem nie pić ok 2 h
I zawsze poczekaj te 5min na wynik
Co do mierzenia temperatury, to ja mam zawsze termometr pod ręką, dzwoni budzik - ustawiony na 06:30, żeby pomiar był o tej samej godzinie zawsze, biorę termometr o od razu do dzioba wkładamCzasem sobie sprawdzę jeszcze po pół godzinie, ale to jak już dla własnej informacji
Gaduaaa lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
wklejam wykopane z forum
tak do poczytania
Quote:Wysłany: 23 marca, 22:06 Cytuj | Lubię (0) | Zgłoś
Witam Dziewczyny. Opiszę swoją historię.
W styczniu miałam laparoskopię. W lutym staraliśmy się o dzidziusia.
OM miałam 26 stycznia. Masa testów - wszystkie negatywne.
22.02. zrobiłam betę, bo miałam ból piersi (jaki występował przy 1 ciąży) - negatywny.
24.02 - wystąpiła 5 dniowa miesiączka.
Zostałam skierowana do inseminacji, rozpoczęliśmy procedurę...i okazało się podczas badań, że jestem w ciąży
Obecnie to jakiś 7 tydzień - lekarz sugeruje się USG, ponieważ z terminu OM nijak nie możemy liczyć.
Także negatywne testy, beta - a tu owulacja wystąpiła baaaardzo późno i jest ciążaKarolina2787, Tuliska, Margaretka89 lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Karolina2787 wrote:No raczej, od rana do 16:30 nie dotrzymała bym moczu bo by mi pęcherz rozsadziło
hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:10
Karolina2787, Gaduaaa lubią tę wiadomość
-
a ja wynalazłam takie coś o testach owu
Test trwa kilka kolejnych dni przed spodziewaną w połowie cyklu owulacją. Materiałem do przeprowadzenia testu owulacyjnego jest mocz badanej kobiety. Około 50-100 ml moczu należy oddać do czystego, dokładnie umytego bez detergentów naczynia. Istotne jest, aby mocz oddawać zawsze o tej samej porze dnia. Ponieważ najwyższe stężenie LH w moczu obserwuje się w godzinach wieczornych i nocnych, najlepiej oddać mocz późnym wieczorem (np. o 23.00) lub rano. Jeżeli badanie wykonywane będzie samodzielnie przy użyciu testu zakupionego w aptece, należy postępować zgodnie z instrukcją na załączonej ulotce.Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gaduaaa wrote:wklejam wykopane z forum
tak do poczytania
Quote:Wysłany: 23 marca, 22:06 Cytuj | Lubię (0) | Zgłoś
Witam Dziewczyny. Opiszę swoją historię.
W styczniu miałam laparoskopię. W lutym staraliśmy się o dzidziusia.
OM miałam 26 stycznia. Masa testów - wszystkie negatywne.
22.02. zrobiłam betę, bo miałam ból piersi (jaki występował przy 1 ciąży) - negatywny.
24.02 - wystąpiła 5 dniowa miesiączka.
Zostałam skierowana do inseminacji, rozpoczęliśmy procedurę...i okazało się podczas badań, że jestem w ciąży
Obecnie to jakiś 7 tydzień - lekarz sugeruje się USG, ponieważ z terminu OM nijak nie możemy liczyć.
Także negatywne testy, beta - a tu owulacja wystąpiła baaaardzo późno i jest ciąża
No i cuda niewidy:)Gaduaaa lubi tę wiadomość