Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGizmo wrote:a ja wynalazłam takie coś o testach owu
Test trwa kilka kolejnych dni przed spodziewaną w połowie cyklu owulacją. Materiałem do przeprowadzenia testu owulacyjnego jest mocz badanej kobiety. Około 50-100 ml moczu należy oddać do czystego, dokładnie umytego bez detergentów naczynia. Istotne jest, aby mocz oddawać zawsze o tej samej porze dnia. Ponieważ najwyższe stężenie LH w moczu obserwuje się w godzinach wieczornych i nocnych, najlepiej oddać mocz późnym wieczorem (np. o 23.00) lub rano. Jeżeli badanie wykonywane będzie samodzielnie przy użyciu testu zakupionego w aptece, należy postępować zgodnie z instrukcją na załączonej ulotce.
Jeny ja tak późno to spać nie chodzęnie dotrzymałabym do tej godziny co najwyżej do 21
ale bez picia hmmm też raczej nie
zawsze przed spaniem muszę się napić wody
Margaretka89 lubi tę wiadomość
-
Gizmo wrote:a ja wynalazłam takie coś o testach owu
Test trwa kilka kolejnych dni przed spodziewaną w połowie cyklu owulacją. Materiałem do przeprowadzenia testu owulacyjnego jest mocz badanej kobiety. Około 50-100 ml moczu należy oddać do czystego, dokładnie umytego bez detergentów naczynia. Istotne jest, aby mocz oddawać zawsze o tej samej porze dnia. Ponieważ najwyższe stężenie LH w moczu obserwuje się w godzinach wieczornych i nocnych, najlepiej oddać mocz późnym wieczorem (np. o 23.00) lub rano. Jeżeli badanie wykonywane będzie samodzielnie przy użyciu testu zakupionego w aptece, należy postępować zgodnie z instrukcją na załączonej ulotce.
Ale wszędzie piszą że w porannym moczu stężenie może być na tyle wysokie ze może wskazać wynik fałszywie dodatni:/ w instrukcji tak pisząWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 08:17
-
nick nieaktualny
-
Tuliska wrote:Ale wszędzie piszą że w annym moczu stężenie może być na tyle wysokie ze może wskazać fałszywie dodatni:/ w instrukcji tak piszą
nie za wcześnie i nie za późno. Tak jak dziewczyny piszą 16-18 to chyba najlepszy moment:)
Gaduaaa, Tuliska, Margaretka89 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny,
Ja trochę tym testom nie ufam. 4 na 5 testów było u mnie pozytywne, a sądząc po temperaturze i owulacji nie ma mowy póki co. W przyszłym miesiącu daje sobie z tym spokój, bo tylko mnie to niepotrzebnie stresuje :pGaduaaa lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Karolina2787 wrote:Dobra dziewczynki spiżdżam do pracy trzymajta się i miłego dzionka dla Was wszystkich
ja muszę chawirkę ogarnąć i na zakupy przed świąteczne jechać...
na sernik nakupić.. na bigos itp...Karolina2787 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Nats wrote:Czesc dziewczyny,
Ja trochę tym testom nie ufam. 4 na 5 testów było u mnie pozytywne, a sądząc po temperaturze i owulacji nie ma mowy póki co. W przyszłym miesiącu daje sobie z tym spokój, bo tylko mnie to niepotrzebnie stresuje :p
bo żeby test był pozytywny to muszą być dwie kreski tego samego koloru... albo ta jedna niższa nawet mocniejszego koloru... i tylko wtedy one są pozytywne.. a to można dość łatwo pomylić,...
dobrze gadam dziewoje?Karolina2787 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaa,
Nie mam pojęcia. Mi wychodziły ciągle tego samego koloru i tak samo intensywnie.
No, ale jakims ekspertem w tym nie jestem, bo to była moja pierwsza paczka testów.
Chyba, ze mam jakiś dziwny organizm i ciągle mam ten hormon :p
Nie będę więcej robić tych testów, bo one i tak wskazują tylko mniej więcej na czas kiedy owulka może wystąpić, ale nie musi. Podobno najbardziej wiarygodna jest temperatura, jeżeli chodzi o wskazywanie owulacji w warunkach domowych.
Gaduaaa lubi tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Elunia wrote:Dzień doberek:-))
Testowałam, jedna krecha. A @ sie spóźnia..
No nic, next time:-))
Kasia no coś jest z tym miksowaniem. Wcześniej po prostu nie zwracałyśmy uwagi.
Tuliska mi tez cuda na kiju wychodzą. Różnica pomiędzy od razu po obudzeniu a piec minut pózniej jest ogromna.. Dzisiaj 36:7 a piec ponury pózniej 37,0
Zmieniam dzisiaj termometr:/
Dziewczyny jak wy mierzycie? Od razu jak otworzyta oczka czy chwile po?
Sprawdź sobie jutroJa miałam niespodziankę dzień po negatywie
Gizmo lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm
-
nick nieaktualnyJa robiłam testy ovu w rożnych godzinach i najbardziej miarodajne wychodziły mi w okolicach godziny 12-14
Mam ich spory zapas wiec bede w przyszłym cyklu robić 3 dziennie i wrzucać na forum to okaże sie czy jest jakaś różnica:-)Duśka;), Gaduaaa lubią tę wiadomość
-
Gizmo wrote:Paczajcie co znalazłam
https://ovufriend.pl/wykres,177e5c5f63ed4ff3364775d46f5ca700.html
A wogóle witajcie dziewczynki w pięknym dniuSłońce świeci, że aż chce się żyć
Gizmo lubi tę wiadomość
Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm09.05.17- 8kg i 73cm