X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Sprawdź sobie jutro ;) Ja miałam niespodziankę dzień po negatywie :P

Mam zamiar 30 dopiero testować jak wredota sie nie pojawi, bo idę do gina ale znając mnie pewnie nie wytrzymam :-))
    Ogólnie to sie zastanawiam czy późne ovu ( 18 dc) ma jakis wpływ na termin @? Czy przez to może sie spóźniać?

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ehh dajcie trochę energii hehe głowa mnie ćmi.. chyba przez tą dziadowską pogodę... wieje... ciemno... szaro... kropi...
    masakra

Mnie wczoraj bolała jak niewiem, myślałam, że zwariuje a jeszcze żadnego przeciwbólowca nie mogłam :(

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Mam zamiar 30 dopiero testować jak wredota sie nie pojawi, bo idę do gina ale znając mnie pewnie nie wytrzymam :-))
    Ogólnie to sie zastanawiam czy późne ovu ( 18 dc) ma jakis wpływ na termin @? Czy przez to może sie spóźniać?
    noo pewnie że tak :)
    jaką długą masz faze lutealna? do 18 musisz dodać dni fazy lutealnej i wyjdzie ci w którym dniu cyklu powinnaś dostać @ :)
    czyli jeśli masz 14 dniową fl plus 18dc dla owu to daje nam ? 32 dc i tego dnia powinnaś dostać @

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Mnie wczoraj bolała jak niewiem, myślałam, że zwariuje a jeszcze żadnego przeciwbólowca nie mogłam :(

Duska paracetamol można bez obawy w ciąży brać.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dawno mnie nie było ale za dużo mam na głowie :/ co tam słychać? Kto testował kto czeka? :) jakieś nowe fasolki się pojawiły? :)

Duśka możesz brać paracetamol ale nie przesadzaj z nim. W ostateczności. Czytałam że aż tak do końca bez obaw to się go nie bierze, ale w małych ilościach nie szkodzi tak jak inne leki. Sama brałam jak miałam gorączkę ostatnio i jak mnie głowa bolała tak że płakałam z bólu

Margaretka89 lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    noo pewnie że tak :)
    jaką długą masz faze lutealna? do 18 musisz dodać dni fazy lutealnej i wyjdzie ci w którym dniu cyklu powinnaś dostać @ :)
    czyli jeśli masz 14 dniową fl plus 18dc dla owu to daje nam ? 32 dc i tego dnia powinnaś dostać @

No właśnie do tej pory 10 fl, cykle 26 dniowe. Na podstawie własnych obserwacji wyszło mi ze mam w tym miesiącu ovu w 18.
    Z moim cyklem można było kalendarz i zegarek nastawiać;)))

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    No właśnie do tej pory 10 fl, cykle 26 dniowe. Na podstawie własnych obserwacji wyszło mi ze mam w tym miesiącu ovu w 18.
    Z moim cyklem można było kalendarz i zegarek nastawiać;)))
    czyli wychodzi 10 plus 18 to jest w 28 dc powinnaś dostać @...który dziś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    czyli wychodzi 10 plus 18 to jest w 28 dc powinnaś dostać @...który dziś?
    Chyba coś matematyka mi zawiodła.. Sama nie wiem
    Czy fl liczy sie od ovu do do dnia @ czy jak to sie liczy?
    Mam dzisiaj 24 dc, @ zawsze w 22 miałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa Ty to obcykana jestes we wszystkim:-))

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Chyba coś matematyka mi zawiodła.. Sama nie wiem
    Czy fl liczy sie od ovu do do dnia @ czy jak to sie liczy?
    Mam dzisiaj 24 dc, @ zawsze w 22 miałam
    dokładnie fl jest od dnia owulacji do dnia @ ... więc jeśli masz zawsze 10 dniowe... a w tym cyklu owu była w 18dc... to powinnaś @ dostać 28dnia cyklu..

• Caro Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia, ja też mam zawsze 26 dniowe cykle, a ten miesiąc jest pokręcony bo owu była w 16dc, gdzie przeważnie wyskakiwała 14. I teraz termin @ miałabym normalnie na sobotę, a teraz to nie wiem. Czekam :-D :-P

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Elunia, ja też mam zawsze 26 dniowe cykle, a ten miesiąc jest pokręcony bo owu była w 16dc, gdzie przeważnie wyskakiwała 14. I teraz termin @ miałabym normalnie na sobotę, a teraz to nie wiem. Czekam :-D :-P
    no jeszcze te 4 dni musisz poczekać i wytrzymać ;) ale ładny skoczek miałaś ! wykres wygląda super :)

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro Ty też mierzysz w buzi :) głęboko pchasz po język termometr? Jak to wygląda u Ciebie? Ja się doczytałam, że w zeszłym cyklu za płytko go wkładałam i faktycznie duża rozbieżność temp była.

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    chyba pod pachą ta temp mierzona ;) książkowe 36,6

a mnie bardziej zastanawia co będzie jutro? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 09:24

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim tak wgl, u mnie dziś piękne słoneczko, aż się chce :D

• Tusia1994 Nowa

Wysłany: 24 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) chciałam dołączyć ;) może Wy mi pomożecie :) w październiku ubiegłego roku poroniłam w 6 tc. Dostałam silnych bóli i plamień brązowych a potem krew i skrzepy. W tym cyklu w końcu sprobowalisny jeszcze raz. Za dwa dni mam mieć @. Dziś gdy wstałam miałam bardzo lekkie brązowe uplawy (nie to samo co wtedy). Były tylko z rana narazie nic nie ma. Czuję jakieś dziwne uczucie w podbrzuszu jednak nie boli. Nie wiem czy @ sie rozkręca czy coś innego... wczoraj w nocy kuł mnie jajnik. Piersi mam powiększone i bolą ale przed @ też tak mam. Co może być przyczyną tych chwilowych plamień? Owulacje wg kalendarzyka miałam 12.03 ale wg samobadania szyjki macicy 16.03 (była wtedy miękka jak usta). I teraz nie wiem czy testować 26.03 (jak wg kalendarzykowej owulacji) czy 30.03 (jak wg badania szyjki). Jak sądzicie? I co myśleć o tych plamieniach?

Tusia1994
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Ci się chce Malina? :D

zapachmalin lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:

No właśnie coś sie pokiełbasiło w tym cyklu..
    Nawet bolało mnie w terminie:-)) teraz tylko jajnik nie daje spokoju i sobie tak śmiesznie kłuje i pobolewa juz w tydzień

Jak Ty odczuwasz ten pokręcony cykl?

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Co Ci się chce Malina? :D

żyć kochana, żyć! :D bo chyba nie sprzątać :P Ani nic innego zboczuchu ^_^

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia1994 wrote:
    Hej dziewczyny ;) chciałam dołączyć ;) może Wy mi pomożecie :) w październiku ubiegłego roku poroniłam w 6 tc. Dostałam silnych bóli i plamień brązowych a potem krew i skrzepy. W tym cyklu w końcu sprobowalisny jeszcze raz. Za dwa dni mam mieć @. Dziś gdy wstałam miałam bardzo lekkie brązowe uplawy (nie to samo co wtedy). Były tylko z rana narazie nic nie ma. Czuję jakieś dziwne uczucie w podbrzuszu jednak nie boli. Nie wiem czy @ sie rozkręca czy coś innego... wczoraj w nocy kuł mnie jajnik. Piersi mam powiększone i bolą ale przed @ też tak mam. Co może być przyczyną tych chwilowych plamień? Owulacje wg kalendarzyka miałam 12.03 ale wg samobadania szyjki macicy 16.03 (była wtedy miękka jak usta). I teraz nie wiem czy testować 26.03 (jak wg kalendarzykowej owulacji) czy 30.03 (jak wg badania szyjki). Jak sądzicie? I co myśleć o tych plamieniach?

Wyglada jak początek @ ale ja bym sie opierała jednak na samobadaniu i jeśli nie rozkręci sie @ to testowałabym 30 dopiero

‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ