X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    żyć kochana, żyć! :D bo chyba nie sprzątać :P Ani nic innego zboczuchu ^_^
    no już myślałam, że bzykać Ci się chce skoro Wiosna jest :D

foxylady, Margaretka89 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapachmalin jak wyglądam za okno to aż buzia sie sama uśmiecha tyle słoneczka:-)

Mój wrócił z dyżuru z zapaleniem krtani, mówi ze na zwolnienie idzie. Mowię ze fajnie to mi sprzątać pomoże przed świetami jak w domu będzie siedział. W cudowny sposób ozdrowiał..;-)))
    Ale juz za późno bo zwolnienie ma wypisane hihi szach mat! ;-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 09:42

Gaduaaa, Duśka;), WaldhauzerM, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    no już myślałam, że bzykać Ci się chce skoro Wiosna jest :D

no mówiłam, że zboczuch :D
    Nie, mój śpi wykończony po nocce a mały wariuje i mnie za duży palec u stopy chwyta ciągle O.o' hahahaha. Więc nie da rady :D

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Zapachmalin jak wyglądam za okno to aż buzia sie sama uśmiecha tyle słoneczka:-)

Mój wrócił z dyżuru z zapaleniem krtani, mówi ze na zwolnienie idzie. Mowię ze fajnie to mi sprzątać pomoże przed świetami jak w domu będzie siedział. W cudowny sposób ozdrowiał..;-)))
    Ale juz za późno bo zwolnienie ma wypisane hihi szach mat! ;-))

normalne :P zagoń go zagoń :D

• Tusia1994 Nowa

Wysłany: 24 marca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :) właśnie mnie to dziwi bo to nie wyglądało u mnie jak mój okres aczkolwiek po poronieniu w sumie to ostatnie 2 cykle były dopiero normalne. Poczekamy :)

Tusia1994
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia ciesz się ^_^ bo mój właśnie dziś do pracy wrócił po krótkim urlopie... buuu a święta tuż tuż

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A Tobie co z tym Zającem??

Waldziu zmień opis na 8cs szczęśliwy <3

No przecież zając dzisiaj nie?? Mam dziecia to wiem.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Wyczytuje ze u Was tez sloneczko ;) az zyc sie chce i planowac :)

zapachmalin, foxylady, Kasia1987 lubią tę wiadomość

j36regz209hdv9cb.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No przecież zając dzisiaj nie?? Mam dziecia to wiem.

czemu dzisiaj? :O

• sandrula Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! No u mnie dzisiaj w końcu zawitala ta piękna, wiosenna pogoda!:) wczoraj w końcu kupiłam termometr haha:D dzis jak się obudziłam od razu zmierzylam z ciekawości tempke dowcipnie i bylo równe 37 :) wiem ze to bez sensu bo nie mierzylam jej przez caly cykl ale tak z ciekawości sprobowalan pierwszy raz :D u mnie 25 dc @ powinna być 28-29 wiec czekam:) korci mnie zeby jutro zrobić z rana sikanca bo po poludniu wyjezdzamy do moich rodziców na święta :) byłby to 11 dpo, wiem ze za wcześnie ale jak by wyszedł negatyw to byłaby jeszcze nadzieja :) a nóż widelec moze i by się cos objawilo?:D

zapachmalin, anna123 lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    czemu dzisiaj? :O

Bo do cholery zając zawsze w Wielki Czwartek przychodzi do grzecznych..

foxylady, Gizmo, Tuliska lubią tę wiadomość

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Duska paracetamol można bez obawy w ciąży brać.

Wiem ale nie miałam w domu :)

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Bo do cholery zając zawsze w Wielki Czwartek przychodzi do grzecznych..

pierwsze słyszę. widocznie u mnie przychodził z opóźnieniem.

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A Tobie co z tym Zającem??

Waldziu zmień opis na 8cs szczęśliwy <3

Wedle życzenia.. Zmienione..

Gizmo lubi tę wiadomość

• szuflada Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski, tyle nasakrobałyście że już nie będę Was nadrabiać, chciałam się z Wami tylko podzielić tym, że właśnie dostałam @ :( dzień przed terminem! no ale trudno, bedziemy próbowac dalej :)

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    pierwsze słyszę. widocznie u mnie przychodził z opóźnieniem.

Ogólnie prawidłowo jest dzisiaj ale każdy obchodzi jak chce.. Nie miałam dziecia też byłam zielona w te klocki.

A na marginesie.. Byłam na usg.. Jaja są a jedno nawet w miarę.. Zostaje działać działać..
    W sobotę następne usg.

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Ogólnie prawidłowo jest dzisiaj ale każdy obchodzi jak chce.. Nie miałam dziecia też byłam zielona w te klocki.

A na marginesie.. Byłam na usg.. Jaja są a jedno nawet w miarę.. Zostaje działać działać..
    W sobotę następne usg.

jesteś z Wielkopolski? :) Ja na śląsku zawsze miałam w niedzielę po śniadaniu. A mam 5 siostrzeńców i własne dziecko, nawet my dostawałyśmy jak byłyśmy małe z młodszą siostrą. :) No ale mniejsza, tyle znalazłam na wiki.

Zając wielkanocny – jeden ze świeckich symboli Wielkanocnych, według tradycji zając chodzi z koszykiem wielkanocnym i zostawia prezenty (zazwyczaj są to drobne upominki lub słodycze) w pierwszy dzień[a] Świąt Wielkanocnych w wystawionych koszyczkach, wyścielonych słomą lub pociętą na paski kolorową bibułą. Po przebudzeniu lub po śniadaniu domownicy szukają upominków ukrytych w gniazdkach.

Zwyczaj pochodzi z Niemiec. W Polsce obchodzony jest w niektórych regionach, m.in. na Śląsku czy w Wielkopolsce[1].

Uwagi
    Skocz do góry ↑ W okolicach wielkopolskiego Kościana Zając przychodzi w Wielki Czwartek[1].

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 10:09

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    jesteś z Wielkopolski? :) Ja na śląsku zawsze miałam w niedzielę po śniadaniu. A mam 5 siostrzeńców i własne dziecko, nawet my dostawałyśmy jak byłyśmy małe z młodszą siostrą. :) No ale mniejsza, tyle znalazłam na wiki.

Zając wielkanocny – jeden ze świeckich symboli Wielkanocnych, według tradycji zając chodzi z koszykiem wielkanocnym i zostawia prezenty (zazwyczaj są to drobne upominki lub słodycze) w pierwszy dzień[a] Świąt Wielkanocnych w wystawionych koszyczkach, wyścielonych słomą lub pociętą na paski kolorową bibułą. Po przebudzeniu lub po śniadaniu domownicy szukają upominków ukrytych w gniazdkach.

Zwyczaj pochodzi z Niemiec. W Polsce obchodzony jest w niektórych regionach, m.in. na Śląsku czy w Wielkopolsce[1].

Uwagi
    Skocz do góry ↑ W okolicach wielkopolskiego Kościana Zając przychodzi w Wielki Czwartek[1].

Jestem z Łódzkiego.. Mnie zawsze mówili że w Czwartek..

zapachmalin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-) sama nie wiem jak to już z tym jest . Mierze temperaturę o 5.30 i już chyba z 4 dzień mam tą samą 36.3 czy to jest możliwe ? Natomiast jak dzisiaj zmierzyłam po dalszym spaniu o 10 to mialam 36, 7 czemu teraz była wyższa? Miał ktos tak. ?

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki ja miałam dzisiaj koszmar.. Masakra.. Ale opowiadać nie będę bo aż się boję..

Dobra.. Lecę na zakupy co by dobrze przeżyć dzisiejszego zajączka cokolwiek to znaczy..

‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ