X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    hehehe to żeś cwana bestia :D :D Ja dopiero w następnym tygodniu będę miała taką labe bo młody do przedszkola a stary do roboty i chata wolna :D :D :D

Każdy sposób jest dobry.. Mój dzieć też od rana w przedszkolu był.. Więc do 14 mam spokój.

Margaretka89, Duśka;) lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    To się ogólnie pije jak się chce. Ale jeśli nam chodzi o czysty sluz płodny niezbędny to wystarczy pić do owulacji. Potem dopiero od pierwszego dnia nowego cyklu..

Przepis chcesz??

Możesz dać to w następnym cyklu sobie zrobię :D :D I będziemy chlały razem gluta :D :D

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie płaskie łyżki ziaren wsypuję do małego garnuszka, do którego wlewam ok. 1,5 szklanki gorącej, przegotowanej wody.Dolewam ulubionego soku koncentratu. Całość dokładnie mieszam by oderwać ziarenka od dna garnuszka (zapobiega to ich przypaleniu) i przez 10-12 minut gotuję je na najmniejszym ogniu. Po upływie wyznaczonego czasu odcedzam ziarna od śluzowatego napoju przelewając go do ulubionego, dużego kubka. Po 20-30 minutach napój jest już gotowy do spożycia (wcześniej jest bardzo gorący!)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 00:14

Margaretka89, foxylady, rozowyflaming lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Możesz dać to w następnym cyklu sobie zrobię :D :D I będziemy chlały razem gluta :D :D

Pewnie.. W glucie siła..

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Dwie płaskie łyżki ziaren wsypuję do małego garnuszka, do którego wlewam ok. 1,5 szklanki gorącej, przegotowanej wody.Dolewam ulubionego soku koncentratu. Całość dokładnie mieszam by oderwać ziarenka od dna garnuszka (zapobiega to ich przypaleniu) i przez 10-12 minut gotuję je na najmniejszym ogniu. Po upływie wyznaczonego czasu odcedzam ziarna od śluzowatego napoju przelewając go do ulubionego, dużego kubka. Po 20-30 minutach napój jest już gotowy do spożycia (wcześniej jest bardzo gorący!)

Dzięki wielkie :* Już zapisałam :D Będę robić od następnego cyklu :D

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Pewnie.. W glucie siła..

hehehe założymy klub glutów :D :D

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Dzięki wielkie :* Już zapisałam :D Będę robić od następnego cyklu :D

Proszę bardzo.. Ale podziękowania należą się chyba Anuli bo chyba ona to pisała.. Ja skopiowałam.

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Proszę bardzo.. Ale podziękowania należą się chyba Anuli bo chyba ona to pisała.. Ja skopiowałam.

hehe To w takim razie Anula dziękuję za przepis, a Waldi dziękuję za przekazanie :D

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. Gadałam z mężem.. Mój Tesc ma problemy z nerkami. I kiedyś była u nas taka pani.. Klaudia się nazywała i ona nawet nie znając osoby a rozmawiając z nią przez tel wiedziała co człowiekowi dolega.. I kiedyś zdiagnozowała mojego teścia i pomogła mu..
    No i mówię do męża że jak teraz się nie uda to kupię ten Inofem.. A on zaczął o tej Klaudii że można z nią pokombinować.. Że ona może pomóc.. Ona teraz mieszka w DE.. Może i to jest myśl.. No ale zobaczymy.

Ale będę się łapać każdej możliwej metody żeby zajść.

Margaretka89, Gizmo lubią tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Wiecie co.. Gadałam z mężem.. Mój Tesc ma problemy z nerkami. I kiedyś była u nas taka pani.. Klaudia się nazywała i ona nawet nie znając osoby a rozmawiając z nią przez tel wiedziała co człowiekowi dolega.. I kiedyś zdiagnozowała mojego teścia i pomogła mu..
    No i mówię do męża że jak teraz się nie uda to kupię ten Inofem.. A on zaczął o tej Klaudii że można z nią pokombinować.. Że ona może pomóc.. Ona teraz mieszka w DE.. Może i to jest myśl.. No ale zobaczymy.

Ale będę się łapać każdej możliwej metody żeby zajść.

Jak tylko macie taką możliwość to czemu by nie spróbować ;) A nóż się uda, nic na tym nie tracicie ;) Zawsze warto próbować, ja też już stwierdziłam że od tej pory będę próbować wszystkiego, oby tylko się udało ;) I zauważyłam że każdy nowy "wspomagacz" daje mi nową nadzieje, a nadzieja i wiara to podstawa ;)

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Jak tylko macie taką możliwość to czemu by nie spróbować ;) A nóż się uda, nic na tym nie tracicie ;) Zawsze warto próbować, ja też już stwierdziłam że od tej pory będę próbować wszystkiego, oby tylko się udało ;) I zauważyłam że każdy nowy "wspomagacz" daje mi nową nadzieje, a nadzieja i wiara to podstawa ;)

No dokładnie. Jak się czegoś bardzo chce to się robi wszystko by się to spełniło.. Ale miejmy nadzieję że nie będzie trzeba. I że te wspomagacze których używany nam wystarczą i zajdziemy.. I to się tyczy nas wszystkich na tym forum..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2016, 00:33

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co kochana.. Idziemy lu lu co??

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No dokładnie. Jak się czegoś bardzo chce to się robi wszystko by się to spełniło.. Ale miejmy nadzieję że nie będzie trzeba. I że te wspomagacze których używany nam wystarczą i zajdziemy.. I to się tyczy nas wszystkich na tym forum..

Też mam taką nadzieje :D Wierzmy w to że się uda a na pewno się tak stanie ;)

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc ja mówię dobranoc i miłych snów <3

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    To co kochana.. Idziemy lu lu co??

No możemy iść. Bo już mi się oczka kleją :)

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No więc ja mówię dobranoc i miłych snów <3

Dobranoc kochana <3 Słodkich snów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka a może powiedz ze antybiotyk bierzesz np na zapalenie krtani ...

Aż sie popłakałam ze śmiechu jak was odczytywałam teraz, a wierszyk to juz wszystko pokonał.

Dobrej nocki wszystkim stateczkiem i oczywiście wesołych świat i groszkow!!!

Duśka;), WaldhauzerM, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo dzień dobry :)
    dziś był ktoś testujący ? :) chyba tak

grasują mauuupy do pólnocy a potem rano nikogo nie ma ! :P

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek ja se jestem już ;) Jak tam dzionek u Was? Mi tempka do góry poszła ale to zapewne wina wczorajszego pifffka ;) trza dziś abstynencję zrobić :P

Elunia, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobrek. Coś spać nie mogę a późno sie położyłamz
    Szaro buro i ponuro, brrrr aż sie wstawać nie chce

Karolina2787 lubi tę wiadomość

‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ