X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiam czy bawić się w ten wykres :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no ja Wam powiem że się już powoli wkurzam że się nie udaje... no ileż można czekać... nie wiem co jest nie tak... ktoś by powiedział że zachodzenie w ciąże jest proste... i ciężką w nią nie zajść... fuck...
    ten ktoś chyba gadał głupoty :(

Gaduaaa z niekonwencjonalnych metod od znajomej ostatnio słyszałam - tylko sie nie śmiejcie, wiem ze troche dziwnawe- ze trzeba stanąć przed lustrem i pożegnać sie ze swoim jeszcze możliwe ładnym ciałem, wytłumaczyć mu ze ni będzie juz takie idealne ale nadal piękne..
    Kolejna rada od niej to solarium w dniach płodnych ( ogólnie mocna nagrzanie sie, nie wiem jak z kąpielą ) pomaga na płodność ale nie wiem za bardzo jak..

Karolina2787, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bawie drugi cykl dopiero ale szczerze to już mnie jakoś to znudziło :/ nie wiem czy wgl w to wierzyć w te całe wykresowe przepowiednie tracę nadzieje

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przez rok starałam się sama, bez Was, bez wykresów, bez mierzenia tempki. Jestem tu od 2 miesięcy, a pomału staje się to moim sposobem na życie. I szczerze Wam powiem że nie chciałabym z tego zrezygnować. Tak jak wczoraj pisałam każdy nowy wspomagacz daje mi nową nadzieje, a dzięki nadziei jestem wstanie dalej walczyć. Rezygnując z tego wszystkiego, zrezygnowałabym z wiary. Tu jest lepiej, o wiele lepiej. Człowiek tutaj nie jest sam <3

Karolina2787, Caro, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Gaduaaa z niekonwencjonalnych metod od znajomej ostatnio słyszałam - tylko sie nie śmiejcie, wiem ze troche dziwnawe- ze trzeba stanąć przed lustrem i pożegnać sie ze swoim jeszcze możliwe ładnym ciałem, wytłumaczyć mu ze ni będzie juz takie idealne ale nadal piękne..
    Kolejna rada od niej to solarium w dniach płodnych ( ogólnie mocna nagrzanie sie, nie wiem jak z kąpielą ) pomaga na płodność ale nie wiem za bardzo jak..

To te drugie co do solarium to ściema bo akurat ja to zrobiłam :D hehe

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ponoć nie można kąpać się w gorącej wodzie , wręcz powinno się kąpać w letniej wodzie , ale to też nie wiadomo jak jest naprawdę

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rezygnuje tak po całości tylko już chyba nie bd się spuszczać tak nad tym wykresem. Nie wiem może to dziś jakiś gorszy dzień mam czy co :(

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    Właśnie się zastanawiam czy bawić się w ten wykres :P

Moim zdaniem warto chociaż spróbować. Ja dzięki temu bardziej siebie poznałam i jednocześnie nabrałam dystansu. Czasem fajna zabawa jest z tym ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    I ponoć nie można kąpać się w gorącej wodzie , wręcz powinno się kąpać w letniej wodzie , ale to też nie wiadomo jak jest naprawdę

Co do facetów to wiem że nie wolno w gorącej wodzie, ale weź przetłumacz mojemu chłopu :/ ja zawsze w letniej wodzie. Dobrze że chociaż prysznic mamy to nie zanurza się cały i długo nie siedzi w tym wrzątku ;)

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może dlaczego tyle miesięcy sie już stracie i nic? Natura płata figle czy cos bardziej skomplikowanego ? :)

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ja nie rezygnuje tak po całości tylko już chyba nie bd się spuszczać tak nad tym wykresem. Nie wiem może to dziś jakiś gorszy dzień mam czy co :(

Ja jedynie stwierdziłam że nie będę tak tej tempki przeżywać ;) Jest jaka jest a na koniec cyklu zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Za dużo czasami jest czynników które zakłócają tempke a my niepotrzebnie się tym tak martwimy ;)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak mój tez uwielbia gorące kąpiele :) My robiliśmy badanie nasienia i stwierdził , że jak jest ok to znaczy , że temperatura wody mu nie zaszkodzi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Ja jedynie stwierdziłam że nie będę tak tej tempki przeżywać ;) Jest jaka jest a na koniec cyklu zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Za dużo czasami jest czynników które zakłócają tempke a my niepotrzebnie się tym tak martwimy ;)

Nom dlatego przestaje sie martwić ;) będzie co będzie nic nie poradzę na to więc chociaż bd żyła spokojniej i bez nerwów ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam test o 19 i znowu cień był tej drugiej kreski :/ to ja nie wiem raz się pojawia a raz znika ale nigdy nie widać tak ładnie i wyraźnie jak tej pierwszej szkoda :(

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Nom dlatego przestaje sie martwić ;) będzie co będzie nic nie poradzę na to więc chociaż bd żyła spokojniej i bez nerwów ;)

I bardzo dobrze ;) Co ma być to będzie :D :D

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Powtórzyłam test o 19 i znowu cień był tej drugiej kreski :/ to ja nie wiem raz się pojawia a raz znika ale nigdy nie widać tak ładnie i wyraźnie jak tej pierwszej szkoda :(

To może ten pierwszy test był pozytywny :| A że te testy jakieś jebnięte to słabo pokazały ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długo jeszcze te testy robić? Dziś niby owulka ale jak nie było od 9dc tak nie ma i do tej pory więc nie wiem ile jeszcze robić... hę?

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

w którym dniu cyklu jesteś ?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowaliście te czopki Distreptaza? Podobno swietnie działają na rożne zrosty infekcje i niedrożności.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    w którym dniu cyklu jesteś ?

13 dzień cyklu we wcześniejszym wykresie OF wyznaczyło mi owulacje właśnie na 13dc

‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ