X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiam czy bawić się w ten wykres :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no ja Wam powiem że się już powoli wkurzam że się nie udaje... no ileż można czekać... nie wiem co jest nie tak... ktoś by powiedział że zachodzenie w ciąże jest proste... i ciężką w nią nie zajść... fuck...
    ten ktoś chyba gadał głupoty :(

Gaduaaa z niekonwencjonalnych metod od znajomej ostatnio słyszałam - tylko sie nie śmiejcie, wiem ze troche dziwnawe- ze trzeba stanąć przed lustrem i pożegnać sie ze swoim jeszcze możliwe ładnym ciałem, wytłumaczyć mu ze ni będzie juz takie idealne ale nadal piękne..
    Kolejna rada od niej to solarium w dniach płodnych ( ogólnie mocna nagrzanie sie, nie wiem jak z kąpielą ) pomaga na płodność ale nie wiem za bardzo jak..

Karolina2787, Gaduaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bawie drugi cykl dopiero ale szczerze to już mnie jakoś to znudziło :/ nie wiem czy wgl w to wierzyć w te całe wykresowe przepowiednie tracę nadzieje

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przez rok starałam się sama, bez Was, bez wykresów, bez mierzenia tempki. Jestem tu od 2 miesięcy, a pomału staje się to moim sposobem na życie. I szczerze Wam powiem że nie chciałabym z tego zrezygnować. Tak jak wczoraj pisałam każdy nowy wspomagacz daje mi nową nadzieje, a dzięki nadziei jestem wstanie dalej walczyć. Rezygnując z tego wszystkiego, zrezygnowałabym z wiary. Tu jest lepiej, o wiele lepiej. Człowiek tutaj nie jest sam <3

Karolina2787, Caro, WaldhauzerM lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia wrote:
    Gaduaaa z niekonwencjonalnych metod od znajomej ostatnio słyszałam - tylko sie nie śmiejcie, wiem ze troche dziwnawe- ze trzeba stanąć przed lustrem i pożegnać sie ze swoim jeszcze możliwe ładnym ciałem, wytłumaczyć mu ze ni będzie juz takie idealne ale nadal piękne..
    Kolejna rada od niej to solarium w dniach płodnych ( ogólnie mocna nagrzanie sie, nie wiem jak z kąpielą ) pomaga na płodność ale nie wiem za bardzo jak..

To te drugie co do solarium to ściema bo akurat ja to zrobiłam :D hehe

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ponoć nie można kąpać się w gorącej wodzie , wręcz powinno się kąpać w letniej wodzie , ale to też nie wiadomo jak jest naprawdę

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rezygnuje tak po całości tylko już chyba nie bd się spuszczać tak nad tym wykresem. Nie wiem może to dziś jakiś gorszy dzień mam czy co :(

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    Właśnie się zastanawiam czy bawić się w ten wykres :P

Moim zdaniem warto chociaż spróbować. Ja dzięki temu bardziej siebie poznałam i jednocześnie nabrałam dystansu. Czasem fajna zabawa jest z tym ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    I ponoć nie można kąpać się w gorącej wodzie , wręcz powinno się kąpać w letniej wodzie , ale to też nie wiadomo jak jest naprawdę

Co do facetów to wiem że nie wolno w gorącej wodzie, ale weź przetłumacz mojemu chłopu :/ ja zawsze w letniej wodzie. Dobrze że chociaż prysznic mamy to nie zanurza się cały i długo nie siedzi w tym wrzątku ;)

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może dlaczego tyle miesięcy sie już stracie i nic? Natura płata figle czy cos bardziej skomplikowanego ? :)

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Ja nie rezygnuje tak po całości tylko już chyba nie bd się spuszczać tak nad tym wykresem. Nie wiem może to dziś jakiś gorszy dzień mam czy co :(

Ja jedynie stwierdziłam że nie będę tak tej tempki przeżywać ;) Jest jaka jest a na koniec cyklu zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Za dużo czasami jest czynników które zakłócają tempke a my niepotrzebnie się tym tak martwimy ;)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak mój tez uwielbia gorące kąpiele :) My robiliśmy badanie nasienia i stwierdził , że jak jest ok to znaczy , że temperatura wody mu nie zaszkodzi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Ja jedynie stwierdziłam że nie będę tak tej tempki przeżywać ;) Jest jaka jest a na koniec cyklu zobaczymy co z tego wyjdzie ;) Za dużo czasami jest czynników które zakłócają tempke a my niepotrzebnie się tym tak martwimy ;)

Nom dlatego przestaje sie martwić ;) będzie co będzie nic nie poradzę na to więc chociaż bd żyła spokojniej i bez nerwów ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam test o 19 i znowu cień był tej drugiej kreski :/ to ja nie wiem raz się pojawia a raz znika ale nigdy nie widać tak ładnie i wyraźnie jak tej pierwszej szkoda :(

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Nom dlatego przestaje sie martwić ;) będzie co będzie nic nie poradzę na to więc chociaż bd żyła spokojniej i bez nerwów ;)

I bardzo dobrze ;) Co ma być to będzie :D :D

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Powtórzyłam test o 19 i znowu cień był tej drugiej kreski :/ to ja nie wiem raz się pojawia a raz znika ale nigdy nie widać tak ładnie i wyraźnie jak tej pierwszej szkoda :(

To może ten pierwszy test był pozytywny :| A że te testy jakieś jebnięte to słabo pokazały ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długo jeszcze te testy robić? Dziś niby owulka ale jak nie było od 9dc tak nie ma i do tej pory więc nie wiem ile jeszcze robić... hę?

• elewela Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:

w którym dniu cyklu jesteś ?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowaliście te czopki Distreptaza? Podobno swietnie działają na rożne zrosty infekcje i niedrożności.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elewela wrote:
    w którym dniu cyklu jesteś ?

13 dzień cyklu we wcześniejszym wykresie OF wyznaczyło mi owulacje właśnie na 13dc

‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ