X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewuszki. Piesek wyprowadzony, mój nakarmiony i wysłany na dyżur a teścik nadal negatywny..
    Miasto jest takie puste ze gdyby nie ochrona na osiedlu to bym pomyślała ze apokalipsa zombie w nocy była;-))
    Chyba wszyscy wczoraj drinkowali a teraz śpią:-)))
    Troszku mnie suszy..ale warto było

Karolina2787 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny w ten świąteczny porannek. Ja chyba jednak cykl bezowulki nadzieje prysły tempka poszła w dół a dzisiak 14dc ale mi smutno, przykro aż mi płakać się chcę :-(;-(;-(

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hej dziewczyny w ten świąteczny porannek. Ja chyba jednak cykl bezowulki nadzieje prysły tempka poszła w dół a dzisiak 14dc ale mi smutno, przykro aż mi płakać się chcę :-(;-(;-(
    jeśli poszła w dół a jutro skoczy do góry i utrzyma sie z 3 dni na wyższym poziomie to właśnie znak że owulacja była ;)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry świąteczenie...
    u mnie wczoraj zamieszanie powstało i porwały mnie rodzinne sprawy... przepraszam że odpadłam od imprezki.. zaraz lecę Was nadrobić ! ^_^

moje dziecię nie śpi od 6 czyli 5 starego czasu bo nie mógł wytrzymać żeby nie poszukać prezentów od zajączka! aaaaa mam oczy na zapałkach...

no i miałam zagwozdkę co z tym mierzeniem temp.. o której godzinie zmierzyć przez tą zmiane czasu.. ja dziś pomierzyłyście?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    jeśli poszła w dół a jutro skoczy do góry i utrzyma sie z 3 dni na wyższym poziomie to właśnie znak że owulacja była ;)
    A wiesz może ile kresek musi iść do góry ? Czy od razu musi być skok o kilka kresek? Czy o jedna dwie?
    Smacznego śniadania życzę wszystkim wam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dzień dobry świąteczenie...
    u mnie wczoraj zamieszanie powstało i porwały mnie rodzinne sprawy... przepraszam że odpadłam od imprezki.. zaraz lecę Was nadrobić ! ^_^

moje dziecię nie śpi od 6 czyli 5 starego czasu bo nie mógł wytrzymać żeby nie poszukać prezentów od zajączka! aaaaa mam oczy na zapałkach...

no i miałam zagwozdkę co z tym mierzeniem temp.. o której godzinie zmierzyć przez tą zmiane czasu.. ja dziś pomierzyłyście?!

Ja zmierzyłam o nowym czasie bo mi tel przedstawił się sam. Troche też pewną nie jestem czy temperatura jest miarodajna ale słyszałam że mozna do 90min się wahać lub godziny aż tak mocno dalszywa to raczej nie powinna być co nie ?:-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    A wiesz może ile kresek musi iść do góry ? Czy od razu musi być skok o kilka kresek? Czy o jedna dwie?

Judi u mnie skoczyło z 36,38 na 36,67 i owulkę wyznaczyło także duży skok nie musi być ale byle był ;)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fałszywa*

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wgl to Dzień dobry wszystkim :)
    Czytałam o tej tempce i zmianie czasu i pisze żeby normalnie zapisywać ja leci i nie brać pod uwagę zmiany czasu.
    Większość kobiet nie odnotowuje znacznej zmiany temperatury przy jednorazowej, godzinnej zmianie czasu. Jeśli należysz do tych kobiet lub nie jesteś właśnie w trakcie dni płodnych to zignoruj zmianę czasu i zmierz temperaturę o stałej godzinie (nie dokonując żadnych korekt). Na przykład, jeśli codziennie dokonujesz pomiaru o 7 rano, po zmianie czasu zrób to również o 7 nowego czasu (czyli godzinę wcześniej lub później niż normalnie). W takiej sytuacji jedna trochę niższa lub wyższa temperatura nie powinna wpłynąć na niewłaściwą interpretację Twojego wykresu.Jeśli natomiast zauważasz u siebie znaczą różnice w temperaturze na przestrzeni godziny lub jesteś tuż przed owulacją, możesz spróbować zmienić czas pomiaru stopniowo, na przykład zaczynając zmianę dzień wcześniej, mierząc temperaturę pół godziny wcześniej / lub później niż normalnie (w zależności od kierunku zmiany czasu). Na przykład, jeśli normalnie mierzysz temperaturę o godzinie 7 rano, i wiesz, że w niedzielę czas będzie przesunięty godzinę do przodu, to już w sobotę zmierz temperaturę pół godziny później (o 7.30), a w niedzielę o kolejne pół godziny później (o 8 czasu starego, a 7 nowego).

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytajta ;) jak się Wam chce po wczorajszym :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    musi wskoczyć na druga faze wyższych temperatur czyli musi być teoretycznie o 0,2 stopnia wyższa od Twojej temperatury podstawowej... Ona może sobie jutro skoczyć o głupie 0,1 stopnia albo i pół... a na kolejny dzień znowu o tyle aż wskoczy całkowicie na drugą fazę

Karolina2787, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    musi wskoczyć na druga faze wyższych temperatur czyli musi być teoretycznie o 0,2 stopnia wyższa od Twojej temperatury podstawowej... Ona może sobie jutro skoczyć o głupie 0,1 stopnia albo i pół... a na kolejny dzień znowu o tyle aż wskoczy całkowicie na drugą fazę

Heh czyli ja się jej nie doczekam w tym cyklu :/ dziś znowu zatestuje tak koło południa

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Czytajta ;) jak się Wam chce po wczorajszym :D
    ej tyle mnmie kawaławów ominęło że aż jestem zła na siebie że nie piłam z wami hahaha
    no i prawie Elunia cyce pokazała no nie wierzę że mnie nie było hahahahahaha

a najlepszy ten kawał z tym facetem co oglądał swego i mu się postawił hahahaha i ten o gejach też bekowy ! hahaha

Karolina2787, Elunia, Margaretka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 u Ciebie widać że po niskiej w 12dc temp.masz skok i 2dni się Ci otrzymuje. Chyba miałaaś owulke :-) zazdroszczę :-)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Heh czyli ja się jej nie doczekam w tym cyklu :/ dziś znowu zatestuje tak koło południa
    nie sugeruj sie tak bardzo tymi testami... patrz na temp i śluz...
    tak jak kiedyś czytałam są różne testy owu w sensie że różnej czułości... może akurat w tym cyklu masz leciutki skok LH a testy są słabe i nie pokazują dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2016, 08:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ej tyle mnmie kawaławów ominęło że aż jestem zła na siebie że nie piłam z wami hahaha
    no i prawie Elunia cyce pokazała no nie wierzę że mnie nie było hahahahahaha

a najlepszy ten kawał z tym facetem co oglądał swego i mu się postawił hahahaha i ten o gejach też bekowy ! hahaha

hehe :D było śmiesznie hehe żeśmy się uchlały i odpierdzielały hihi ;)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina masz taki zygzak w tym cyklu że na razie ciężko coś wywnioskować.. ale daj sobie czas.. być może owu przed Tobą.. coś się przesunęło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Karolina2787 u Ciebie widać że po niskiej w 12dc temp.masz skok i 2dni się Ci otrzymuje. Chyba miałaaś owulke :-) zazdroszczę :-)

Judi mi właśnie jeszcze nie wyznaczyło owulki :/

Gaduaaa masz rację nie bd ich brała pod uwagę bo to tylko mała pomoc, co do śluzu to ostatnio ciężko mi go określić :D ehmmm... ;) <3

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi jest tak smutno... że dzis nie usiąde do śniadania z moimi rodzicami i siostrą... i nie pojadę do dziadków :(
    w ogóle już strasznie tęsknie za nimi... od listopada ich nie widziałam , a do wyjazdu za granicę byłam bardzo z nimi zżyta :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Karolina masz taki zygzak w tym cyklu że na razie ciężko coś wywnioskować.. ale daj sobie czas.. być może owu przed Tobą.. coś się przesunęło...

No właśnie grrr... tamten wykresik w porównaniu do tego był piękniutki i czytelny a ten to co to ma wgl być?! Nie mam pojęcia :/

‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ