Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJudi22 wrote:Dziewczyny czy jeśli był skok temperatury to czy dzisiaj jest już mój dzień niepłodny?czy jeszcze płodmy?
http://babyonline.pl/jak-obliczyc-dni-plodne-kiedy-sa-dni-nieplodne-objawy-owulacji,przygotowania-do-ciazy-artykul,8855,r1p1.html -
nick nieaktualnyKarolina2787 wrote:http://babyonline.pl/jak-obliczyc-dni-plodne-kiedy-sa-dni-nieplodne-objawy-owulacji,przygotowania-do-ciazy-artykul,8855,r1p1.html
Dzięki za link. Chodzi mi głównie o to że moja szyjka wygląda jakby to były dni płodne no a był skok wiec zgłupiałam już bo jeśli tempa poszła w górę to znaczy że jest już progesteron i powinna czwarty nisko twardą i zamknięta. Eh ten cykl płatakratami figle -
Judi22 wrote:Dzięki za link. Chodzi mi głównie o to że moja szyjka wygląda jakby to były dni płodne no a był skok wiec zgłupiałam już bo jeśli tempa poszła w górę to znaczy że jest już progesteron i powinna czwarty nisko twardą i zamknięta. Eh ten cykl płatakratami figle
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:po owulacji szyjka idzie wyżej... twardnieje i się zamyka... jesli dojedzie do zapłodnienia to tak zostaje.. jesli nie to na @ znowu schodzi niżej, mięknie i się otwiera....
Ja badając sobie w zeszłym cyklu wyczułam że ona po dniach słownych była niżej wiec nie wiem jak to już jest.
Przepraszam że tak ciagle pisze i pisze i pisze ale dopiero to mój 2cykl kiedy zaczęłam działać.. -
tu jest fajnie opisane wklejam :Quote:Gdy krwawienie ustaje, szyjka macicy pozostaje w niskim położeniu, jest twarda i zamknięta. W miarę jak zbliża się owulacja, szyjka macicy podnosi się do góry pochwy i staje się coraz bardziej miękka. W szczytowym momencie owulacji szyjka macicy zaczyna przypominać w dotyku usta, przy czym jest otwarta i gotowa na przyjęcie spermy. Niekiedy można odnieść wrażenie, że szyjka znika, ale jest to tylko złudzenie. W rzeczywistości jest ona tak miękka, że zlewa się ze ściankami pochwy. W tym czasie szyjka macicy jest tak wysoko, że nie sposób sięgnąć do niej palcem. Podczas owulacji szyjka jest miękka, wysoka, otwarta i wilgotna. Po owulacji szyjka macicy opada i staje się twarda oraz jędrna, a otwór w szyjce szczelnie się zamyka. Należy jednak pamiętać, że każda kobieta jest inna. Panie, które urodziły dziecko mogą zaobserwować częściowe otwarcie szyjki przez cały cykl miesięczny.
Jeśli doszło do zapłodnienia, szyjka macicy podnosi się i staje się miękka, ale otwór jest całkowicie zamknięty.FabianCyprian
Tymuś
-
Jestem w domku. Koniec świąt
Judi nie masz za co przepraszać. Kto pyta nie błądzi. A nam się nie nudzi odpowiadać po kilka razy na podobne pytania. Czasem ktos dorzuci jedno czy dwa słowa i juz odpowiedź satysfakcjonujaca jest. A i Nam się nowinki przy tym utrwalają w głowach. Jeszcze troszkę a i Ty bedziesz kolejna nowicjuszke uświadamiaćKarolina2787 lubi tę wiadomość
-
Gizmo wrote:Toć przed chwila wyżej sama cytowalas ze kobiety które juz rodzily maja szyje nie domkniętą
no i zastanawia mnie czy ona oprócz tego że cały czas jest nie domknięta to jeszcze może w jakiś sposób się bardziej otwierać ,, czy to się da odróżnic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 19:31
FabianCyprian
Tymuś
-
Ja to mam ten czubek stozek czy jak go tam zwą ucięty. Niby przy tym sturmdorfie co miałam robione to szyjka jest tak odbudowana jak naturalana. Ale ja np u siebie odróżniam czy jest otwarta czy na max rozwalona
największym problemem dla mnie to jej wysokość określić. Czasem jej sięgnąć nie moge to wiem ze wysoko wtedy. Ale czy srednio czy nisko ... ni groma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2016, 19:52
-
Gizmo wrote:Ja to mam ten czubek stozek czy jak go tam zwą ucięty. Niby przy tym strumdorfie co miałam robione to szyjka jak tak odbudowana jak naturalana. Ale ja np u siebie odróżniam czy jest otarta czy na max rozwalona
największym problemem dla mnie to jej wysokość określić. Czasem jej sięgnąć nie moge to wiem ze wysoko wtedy. Ale czy srednio czy nisko ... ni groma.
wymacam, wybadam a potem i tak nie mam pewności czy dobrze hahaFabianCyprian
Tymuś
-
Byłam w 2 aptekach całodobowych i w żadnej nie było termometru elektronicznego :o aż mi szczęka opadła z wrażenia, że w aptece ni ma elektronicznego termometru... Dopiero w 3 dorwałam i to też jakiś zwykły za 13 zł, a chciałam już kupić konkretny, ale nie dało rady
//
-
Anula1986 wrote:Byłam w 2 aptekach całodobowych i w żadnej nie było termometru elektronicznego :o aż mi szczęka opadła z wrażenia, że w aptece ni ma elektronicznego termometru... Dopiero w 3 dorwałam i to też jakiś zwykły za 13 zł, a chciałam już kupić konkretny, ale nie dało rady
//
no ale i tak sytuacja uratowanaFabianCyprian
Tymuś