Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kolo 23 temp spada. Z rana powinna być wyzsza
U ludzi dzienne wahania obserwuje się w zależności od faz spoczynku i aktywności. Najniższą temperaturę obserwuje się między godziną 23 a 3, zaś najwyższą między 10 a 18Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 23:45
-
Diety jakie moga nam pomoc w zajsciu w wymarzona ciążę
1)Dieta w czasie menstruacji
W tym czasie warto skupić się na produktach bogatych w ten pierwiastek, takich jak mięso, rośliny strączkowe, ryby, zielone warzywa liściaste. Są one bogate zarówno w żelazo, jak i białko. Poza tym należy pamiętać, że żelazo lepiej wchłania się w obecności witaminy C. Powinniśmy więc jeść też czerwone papryki, pomidory, brokuły, kiwi i cytrusy. Wystrzegajmy się potraw, które mogą przyczyniać się do zwiększania obfitości krwawienia, a tym samym niedoborów żelaza. W czasie menstruacji unikajmy alkoholu, kofeiny, ostrych przypraw
2. Dieta w fazie folikularnej
Faza folikularna trwa około 9 dni i w tym czasie warto jeść produkty, który wspomagają rozwój pęcherzyka. Nasza dieta w tym okresie powinna obfitować w orzechy, nasiona, zielone warzywa, jajka i ryby. W fazie folikularnej nie należy pić alkoholu – odwadnia organizm i zakłóca równowagę hormonalną organizmu.
3.Dieta w czasie owulacji
Najlepszym źródłem kwasów omega-3 są ryby. Ponadto warto jeść zielone warzywa liściaste, produkty pełnoziarniste, jaja, mięso. Nie zapominajmy o piciu dużej ilości wody – dzięki niej hormony są transportowane, a pęcherzyk jajnikowy dojrzewa w odpowiednim tempie. Czego unikać? Pokarmów o odczynie kwasowym, takich jak kawa, alkohol, przetworzona żywność
4. Dieta w fazie lutealnej
Warto szczególnie zwrócić uwagę na produkty bogate w beta-karoten, który utrzymuje prawidłowy poziom hormonów i zapobiega poronieniom. Znajdziemy go w marchwi, słodkich ziemniakach oraz zielonych liściastych warzywach. Kobiety starające się o potomstwo w fazie lutealnej powinny jeść świeże ananasy. Zawierają one substancję zwaną bromeliną, która działa przeciwzapalnie i pomaga zagnieździć się jajeczku. W fazie lutealnej należy jeść jak najwięcej ciepłych posiłków – wysoka temperatura pomaga utrzymać ciążę. Warto więc jak najczęściej przygotowywać zupy i gulasze. Lepiej stronić od zimnych posiłków i surowych produktów.rozowyflaming lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Nie wiem jakim cudem nastawiłam se budzik na 4:30, ale luzikTempke mam dziwną
35,9 w 9 dc. Odkąd zmieniłam termometr mam jakieś dziwne temperatury, strasznie niskie i nie wiem o co kurde chodzi
Ponowni teraz zmierzyłam, można powiedzieć, że o swoim czasie i obecnie mam 36,1... Pewnie dlatego, że dopiero teraz jest 3,5 h jak łeżę plackiem i nie wstaje z wyra. Wcześniej się budziłam co godzinę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 05:16