X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No dokładnie.. To samo przeżywałam przedtem..

To Ty masz te długie cykle nie?? A Progesteron badałas??
    ja mam normalnie to 31 dniowe... w tym 16dni fl... więc w normie... nie wiem co się popierniczyło w tamtym cyklu.... chcę zobaczyć ten cykl jak będzie normalny to luuuzik a jak nie to wezmę się za badania

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kur.. Coś czerwonego ze mnie schodzi.. Zajebiście.. No mało stresu miałam widocznie..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja mam normalnie to 31 dniowe... w tym 16dni fl... więc w normie... nie wiem co się popierniczyło w tamtym cyklu.... chcę zobaczyć ten cykl jak będzie normalny to luuuzik a jak nie to wezmę się za badania

No i tak najlepiej.. Będziesz wiedziała na czym stoisz..

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi zajrzałam na Twój wykres i pocieszyło mnie, że nie ja jedna mam taką wysoką tempkę przy i trochę po okresie.... Ty podobnie miałaś.
    A co niby teraz z Ciebie schodzi??:(
    Ja się modlę, żeby od jutra wróciło mi do podstawowej i polujemy na owulkę, bo można oszaleć z takimi wahaniami...

79a3f17d9a8db1f16846464f79463ca3.png

28 lat, 4 cs

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    O kur.. Coś czerwonego ze mnie schodzi.. Zajebiście.. No mało stresu miałam widocznie..
    uuu a może to zagnieżdżenie ? ^_^

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Diety jakie moga nam pomoc w zajsciu w wymarzona ciążę

1)Dieta w czasie menstruacji
    W tym czasie warto skupić się na produktach bogatych w ten pierwiastek, takich jak mięso, rośliny strączkowe, ryby, zielone warzywa liściaste. Są one bogate zarówno w żelazo, jak i białko. Poza tym należy pamiętać, że żelazo lepiej wchłania się w obecności witaminy C. Powinniśmy więc jeść też czerwone papryki, pomidory, brokuły, kiwi i cytrusy. Wystrzegajmy się potraw, które mogą przyczyniać się do zwiększania obfitości krwawienia, a tym samym niedoborów żelaza. W czasie menstruacji unikajmy alkoholu, kofeiny, ostrych przypraw

2. Dieta w fazie folikularnej
    Faza folikularna trwa około 9 dni i w tym czasie warto jeść produkty, który wspomagają rozwój pęcherzyka. Nasza dieta w tym okresie powinna obfitować w orzechy, nasiona, zielone warzywa, jajka i ryby. W fazie folikularnej nie należy pić alkoholu – odwadnia organizm i zakłóca równowagę hormonalną organizmu.

3.Dieta w czasie owulacji
    Najlepszym źródłem kwasów omega-3 są ryby. Ponadto warto jeść zielone warzywa liściaste, produkty pełnoziarniste, jaja, mięso. Nie zapominajmy o piciu dużej ilości wody – dzięki niej hormony są transportowane, a pęcherzyk jajnikowy dojrzewa w odpowiednim tempie. Czego unikać? Pokarmów o odczynie kwasowym, takich jak kawa, alkohol, przetworzona żywność

4. Dieta w fazie lutealnej
    Warto szczególnie zwrócić uwagę na produkty bogate w beta-karoten, który utrzymuje prawidłowy poziom hormonów i zapobiega poronieniom. Znajdziemy go w marchwi, słodkich ziemniakach oraz zielonych liściastych warzywach. Kobiety starające się o potomstwo w fazie lutealnej powinny jeść świeże ananasy. Zawierają one substancję zwaną bromeliną, która działa przeciwzapalnie i pomaga zagnieździć się jajeczku. W fazie lutealnej należy jeść jak najwięcej ciepłych posiłków – wysoka temperatura pomaga utrzymać ciążę. Warto więc jak najczęściej przygotowywać zupy i gulasze. Lepiej stronić od zimnych posiłków i surowych produktów.

OGROMNE DZIEKI !!!!! :)

John-Kerry-Wearing-a-Pineapple-Suit--32592.jpg

WaldhauzerM, KlaudyŚ lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Waldi zajrzałam na Twój wykres i pocieszyło mnie, że nie ja jedna mam taką wysoką tempkę przy i trochę po okresie.... Ty podobnie miałaś.
    A co niby teraz z Ciebie schodzi??:(
    Ja się modlę, żeby od jutra wróciło mi do podstawowej i polujemy na owulkę, bo można oszaleć z takimi wahaniami...

79a3f17d9a8db1f16846464f79463ca3.png

28 lat, 4 cs

No właśnie jeszcze nie wiem co.. Kilka dni temu miałam ovu.. Teraz wycieram a tak taka smuga.. Wsadziłam patyka do uszu.. Wyszedł lekko różowy..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    uuu a może to zagnieżdżenie ? ^_^

Ja już się w tą stronę nie nastawiam.. Szkoda moich nerwów..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Ja już się w tą stronę nie nastawiam.. Szkoda moich nerwów..
    tez prawda :)

WaldhauzerM, Kasia1987 lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Ehh, już spałam, ale przypomniało mi się, że gdzie zauważyłam posta od Ani na którego nie odpisałam ;-) A więc, ja daje mu aktualnie 4 dziennie, 2 rano do śniadania i 2 do obiadokolacji, że tak powiem, bo wraca dość późno. Narazie odpuściłam mu te 2 przy śniadaniu w pracy, bo powiedziała, że siara :-P :-P Cud, że w ogóle bierze. Przemyciłam mu też kwas foliowy, bo podobno nigdy go nie za wiele nawet u mężczyzny ;-)

Mój też codziennie od kilku tygodni bierze kwas foliowy :D Ja go z tymi tabletkami pilnuję jak małego dziecka :D w pracy nie weźmie tabletek, bo potem wszyscy z niego będą się naśmiewać :P Zresztą on ma tam tak fajną atmosferę, że aż mu zazdroszczę :P Wesolutko u nich :D Ja mojemu póki co od wczoraj daje 2 tabletki wiesiołka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 09:08

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Ja bym u Ciebie obstawiała 14 albo 15 dc :)

Ja obstawiam na 14 bo wtedy to sluz rozciagliwy ze mnie wylatywal

Flaming fajny pan ananas :)
    Ja dzis tez bede wcinac go :p
    Grzybica jakas mnie zlapala okazalo sie ze mam lupiez pstry na plecach no i jak tu nie zwariowac://
    Jestem wykonczona

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ładnie Klaudyś... obyś się szybko pozbyła tego cholerstwa...

ja już powoli sobie umawiam wizyty na lipiec .. muszę odwiedzić kupę lekarzy... i zrobić mnóstwo badań...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no to ładnie Klaudyś... obyś się szybko pozbyła tego cholerstwa...

ja już powoli sobie umawiam wizyty na lipiec .. muszę odwiedzić kupę lekarzy... i zrobić mnóstwo badań...

Matko.. Dopiero na lipiec??

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za niedługo do roboty.. Heh.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Matko.. Dopiero na lipiec??
    dopiero w lipcu lece do Polski...
    a tam USG tarczycy... wizyta u endokrynolog-ginekolog
    wizyta u zakaźnika bo mam niedawno wykryty wirus EBV... do tego chyba do ogólnego bo mam ciągle powiększone węzły chłonne w pachwinach..
    ortodonta z moim starszym synem... i pewnie aparat...
    obojętnie czy w ciąży będę czy nie, niestety tych wszystkich muszę odwiedzić...
    w Irlandii służba zdrowia i lekarze pozostawiają wiele do życzenia..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak mi sie cykl znowu wydłuży to pójdę hormony pobadać tutuaj w Irlandii ;)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dopiero w lipcu lece do Polski...
    a tam USG tarczycy... wizyta u endokrynolog-ginekolog
    wizyta u zakaźnika bo mam niedawno wykryty wirus EBV... do tego chyba do ogólnego bo mam ciągle powiększone węzły chłonne w pachwinach..
    ortodonta z moim starszym synem... i pewnie aparat...
    obojętnie czy w ciąży będę czy nie, niestety tych wszystkich muszę odwiedzić...
    w Irlandii służba zdrowia i lekarze pozostawiają wiele do życzenia..

No tak przecież pisałaś że dopiero w lipcu przylatujesz..

W Polsce też się dzieją różne dziwne rzeczy he he..
    Ale badania zrobisz i będziesz wiedziała wszystko..

• Caro Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Mój też codziennie od kilku tygodni bierze kwas foliowy :D Ja go z tymi tabletkami pilnuję jak małego dziecka :D w pracy nie weźmie tabletek, bo potem wszyscy z niego będą się naśmiewać :P Zresztą on ma tam tak fajną atmosferę, że aż mu zazdroszczę :P Wesolutko u nich :D Ja mojemu póki co od wczoraj daje 2 tabletki wiesiołka :)

Jak ja mu powiedziałam, że będzie brał kwas foliowy to mi się zapytał czy ja przypadkiem nie robię eksperymentu, żeby to on zaszedł w ciążę ;-) Ale bierze posłusznie. Rano ma zawsze uszykowany kieliszek z tabletkami, co by mu się dobrze kojarzyło :-P Wit D, wit C, wiesiołek i kwas foliowy hehe ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 09:51

Allmita lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kutwa.. Tak chciałabym wiedzieć co się dzieje tam w środku..

O ile byłby zdrowszy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 09:52

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Jak ja mu powiedziałam, że będzie brał kwas foliowy to mi się zapytał czy ja przypadkiem nie robię eksperymentu, żeby to on zaszedł w ciążę ;-) Ale bierze posłusznie. Rano ma zawsze uszykowany kieliszek z tabletkami, co by mu się dobrze kojarzyło :-P Wit D, wit C, wiesiołek i kwas foliowy hehe ;-)

Każdy sposób jest dobry..

‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ