Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
WaldhauzerM wrote:No dokładnie.. To samo przeżywałam przedtem..
To Ty masz te długie cykle nie?? A Progesteron badałas??FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:ja mam normalnie to 31 dniowe... w tym 16dni fl... więc w normie... nie wiem co się popierniczyło w tamtym cyklu.... chcę zobaczyć ten cykl jak będzie normalny to luuuzik a jak nie to wezmę się za badania
No i tak najlepiej.. Będziesz wiedziała na czym stoisz..Gaduaaa lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Waldi zajrzałam na Twój wykres i pocieszyło mnie, że nie ja jedna mam taką wysoką tempkę przy i trochę po okresie.... Ty podobnie miałaś.
A co niby teraz z Ciebie schodzi??
Ja się modlę, żeby od jutra wróciło mi do podstawowej i polujemy na owulkę, bo można oszaleć z takimi wahaniami...
28 lat, 4 cs
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
nick nieaktualnyKlaudyŚ wrote:Diety jakie moga nam pomoc w zajsciu w wymarzona ciążę
1)Dieta w czasie menstruacji
W tym czasie warto skupić się na produktach bogatych w ten pierwiastek, takich jak mięso, rośliny strączkowe, ryby, zielone warzywa liściaste. Są one bogate zarówno w żelazo, jak i białko. Poza tym należy pamiętać, że żelazo lepiej wchłania się w obecności witaminy C. Powinniśmy więc jeść też czerwone papryki, pomidory, brokuły, kiwi i cytrusy. Wystrzegajmy się potraw, które mogą przyczyniać się do zwiększania obfitości krwawienia, a tym samym niedoborów żelaza. W czasie menstruacji unikajmy alkoholu, kofeiny, ostrych przypraw
2. Dieta w fazie folikularnej
Faza folikularna trwa około 9 dni i w tym czasie warto jeść produkty, który wspomagają rozwój pęcherzyka. Nasza dieta w tym okresie powinna obfitować w orzechy, nasiona, zielone warzywa, jajka i ryby. W fazie folikularnej nie należy pić alkoholu – odwadnia organizm i zakłóca równowagę hormonalną organizmu.
3.Dieta w czasie owulacji
Najlepszym źródłem kwasów omega-3 są ryby. Ponadto warto jeść zielone warzywa liściaste, produkty pełnoziarniste, jaja, mięso. Nie zapominajmy o piciu dużej ilości wody – dzięki niej hormony są transportowane, a pęcherzyk jajnikowy dojrzewa w odpowiednim tempie. Czego unikać? Pokarmów o odczynie kwasowym, takich jak kawa, alkohol, przetworzona żywność
4. Dieta w fazie lutealnej
Warto szczególnie zwrócić uwagę na produkty bogate w beta-karoten, który utrzymuje prawidłowy poziom hormonów i zapobiega poronieniom. Znajdziemy go w marchwi, słodkich ziemniakach oraz zielonych liściastych warzywach. Kobiety starające się o potomstwo w fazie lutealnej powinny jeść świeże ananasy. Zawierają one substancję zwaną bromeliną, która działa przeciwzapalnie i pomaga zagnieździć się jajeczku. W fazie lutealnej należy jeść jak najwięcej ciepłych posiłków – wysoka temperatura pomaga utrzymać ciążę. Warto więc jak najczęściej przygotowywać zupy i gulasze. Lepiej stronić od zimnych posiłków i surowych produktów.
OGROMNE DZIEKI !!!!!
WaldhauzerM, KlaudyŚ lubią tę wiadomość
-
Kasia1987 wrote:Waldi zajrzałam na Twój wykres i pocieszyło mnie, że nie ja jedna mam taką wysoką tempkę przy i trochę po okresie.... Ty podobnie miałaś.
A co niby teraz z Ciebie schodzi??
Ja się modlę, żeby od jutra wróciło mi do podstawowej i polujemy na owulkę, bo można oszaleć z takimi wahaniami...
28 lat, 4 cs
No właśnie jeszcze nie wiem co.. Kilka dni temu miałam ovu.. Teraz wycieram a tak taka smuga.. Wsadziłam patyka do uszu.. Wyszedł lekko różowy..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Caro wrote:Ehh, już spałam, ale przypomniało mi się, że gdzie zauważyłam posta od Ani na którego nie odpisałam
A więc, ja daje mu aktualnie 4 dziennie, 2 rano do śniadania i 2 do obiadokolacji, że tak powiem, bo wraca dość późno. Narazie odpuściłam mu te 2 przy śniadaniu w pracy, bo powiedziała, że siara
Cud, że w ogóle bierze. Przemyciłam mu też kwas foliowy, bo podobno nigdy go nie za wiele nawet u mężczyzny
Mój też codziennie od kilku tygodni bierze kwas foliowyJa go z tymi tabletkami pilnuję jak małego dziecka
w pracy nie weźmie tabletek, bo potem wszyscy z niego będą się naśmiewać
Zresztą on ma tam tak fajną atmosferę, że aż mu zazdroszczę
Wesolutko u nich
Ja mojemu póki co od wczoraj daje 2 tabletki wiesiołka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 09:08
-
Kasia1987 wrote:Ja bym u Ciebie obstawiała 14 albo 15 dc
Ja obstawiam na 14 bo wtedy to sluz rozciagliwy ze mnie wylatywal
Flaming fajny pan ananas
Ja dzis tez bede wcinac go :p
Grzybica jakas mnie zlapala okazalo sie ze mam lupiez pstry na plecach no i jak tu nie zwariowac://
Jestem wykonczona -
Gaduaaa wrote:no to ładnie Klaudyś... obyś się szybko pozbyła tego cholerstwa...
ja już powoli sobie umawiam wizyty na lipiec .. muszę odwiedzić kupę lekarzy... i zrobić mnóstwo badań...
Matko.. Dopiero na lipiec??31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
WaldhauzerM wrote:Matko.. Dopiero na lipiec??
a tam USG tarczycy... wizyta u endokrynolog-ginekolog
wizyta u zakaźnika bo mam niedawno wykryty wirus EBV... do tego chyba do ogólnego bo mam ciągle powiększone węzły chłonne w pachwinach..
ortodonta z moim starszym synem... i pewnie aparat...
obojętnie czy w ciąży będę czy nie, niestety tych wszystkich muszę odwiedzić...
w Irlandii służba zdrowia i lekarze pozostawiają wiele do życzenia..FabianCyprian
Tymuś
-
Gaduaaa wrote:dopiero w lipcu lece do Polski...
a tam USG tarczycy... wizyta u endokrynolog-ginekolog
wizyta u zakaźnika bo mam niedawno wykryty wirus EBV... do tego chyba do ogólnego bo mam ciągle powiększone węzły chłonne w pachwinach..
ortodonta z moim starszym synem... i pewnie aparat...
obojętnie czy w ciąży będę czy nie, niestety tych wszystkich muszę odwiedzić...
w Irlandii służba zdrowia i lekarze pozostawiają wiele do życzenia..
No tak przecież pisałaś że dopiero w lipcu przylatujesz..
W Polsce też się dzieją różne dziwne rzeczy he he..
Ale badania zrobisz i będziesz wiedziała wszystko..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Anula1986 wrote:Mój też codziennie od kilku tygodni bierze kwas foliowy
Ja go z tymi tabletkami pilnuję jak małego dziecka
w pracy nie weźmie tabletek, bo potem wszyscy z niego będą się naśmiewać
Zresztą on ma tam tak fajną atmosferę, że aż mu zazdroszczę
Wesolutko u nich
Ja mojemu póki co od wczoraj daje 2 tabletki wiesiołka
Jak ja mu powiedziałam, że będzie brał kwas foliowy to mi się zapytał czy ja przypadkiem nie robię eksperymentu, żeby to on zaszedł w ciążęAle bierze posłusznie. Rano ma zawsze uszykowany kieliszek z tabletkami, co by mu się dobrze kojarzyło
Wit D, wit C, wiesiołek i kwas foliowy hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 09:51
Allmita lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Jak ja mu powiedziałam, że będzie brał kwas foliowy to mi się zapytał czy ja przypadkiem nie robię eksperymentu, żeby to on zaszedł w ciążę
Ale bierze posłusznie. Rano ma zawsze uszykowany kieliszek z tabletkami, co by mu się dobrze kojarzyło
Wit D, wit C, wiesiołek i kwas foliowy hehe
Każdy sposób jest dobry..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.