X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No dokładnie.. To samo przeżywałam przedtem..

To Ty masz te długie cykle nie?? A Progesteron badałas??
    ja mam normalnie to 31 dniowe... w tym 16dni fl... więc w normie... nie wiem co się popierniczyło w tamtym cyklu.... chcę zobaczyć ten cykl jak będzie normalny to luuuzik a jak nie to wezmę się za badania

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kur.. Coś czerwonego ze mnie schodzi.. Zajebiście.. No mało stresu miałam widocznie..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja mam normalnie to 31 dniowe... w tym 16dni fl... więc w normie... nie wiem co się popierniczyło w tamtym cyklu.... chcę zobaczyć ten cykl jak będzie normalny to luuuzik a jak nie to wezmę się za badania

No i tak najlepiej.. Będziesz wiedziała na czym stoisz..

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi zajrzałam na Twój wykres i pocieszyło mnie, że nie ja jedna mam taką wysoką tempkę przy i trochę po okresie.... Ty podobnie miałaś.
    A co niby teraz z Ciebie schodzi??:(
    Ja się modlę, żeby od jutra wróciło mi do podstawowej i polujemy na owulkę, bo można oszaleć z takimi wahaniami...

79a3f17d9a8db1f16846464f79463ca3.png

28 lat, 4 cs

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    O kur.. Coś czerwonego ze mnie schodzi.. Zajebiście.. No mało stresu miałam widocznie..
    uuu a może to zagnieżdżenie ? ^_^

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Diety jakie moga nam pomoc w zajsciu w wymarzona ciążę

1)Dieta w czasie menstruacji
    W tym czasie warto skupić się na produktach bogatych w ten pierwiastek, takich jak mięso, rośliny strączkowe, ryby, zielone warzywa liściaste. Są one bogate zarówno w żelazo, jak i białko. Poza tym należy pamiętać, że żelazo lepiej wchłania się w obecności witaminy C. Powinniśmy więc jeść też czerwone papryki, pomidory, brokuły, kiwi i cytrusy. Wystrzegajmy się potraw, które mogą przyczyniać się do zwiększania obfitości krwawienia, a tym samym niedoborów żelaza. W czasie menstruacji unikajmy alkoholu, kofeiny, ostrych przypraw

2. Dieta w fazie folikularnej
    Faza folikularna trwa około 9 dni i w tym czasie warto jeść produkty, który wspomagają rozwój pęcherzyka. Nasza dieta w tym okresie powinna obfitować w orzechy, nasiona, zielone warzywa, jajka i ryby. W fazie folikularnej nie należy pić alkoholu – odwadnia organizm i zakłóca równowagę hormonalną organizmu.

3.Dieta w czasie owulacji
    Najlepszym źródłem kwasów omega-3 są ryby. Ponadto warto jeść zielone warzywa liściaste, produkty pełnoziarniste, jaja, mięso. Nie zapominajmy o piciu dużej ilości wody – dzięki niej hormony są transportowane, a pęcherzyk jajnikowy dojrzewa w odpowiednim tempie. Czego unikać? Pokarmów o odczynie kwasowym, takich jak kawa, alkohol, przetworzona żywność

4. Dieta w fazie lutealnej
    Warto szczególnie zwrócić uwagę na produkty bogate w beta-karoten, który utrzymuje prawidłowy poziom hormonów i zapobiega poronieniom. Znajdziemy go w marchwi, słodkich ziemniakach oraz zielonych liściastych warzywach. Kobiety starające się o potomstwo w fazie lutealnej powinny jeść świeże ananasy. Zawierają one substancję zwaną bromeliną, która działa przeciwzapalnie i pomaga zagnieździć się jajeczku. W fazie lutealnej należy jeść jak najwięcej ciepłych posiłków – wysoka temperatura pomaga utrzymać ciążę. Warto więc jak najczęściej przygotowywać zupy i gulasze. Lepiej stronić od zimnych posiłków i surowych produktów.

OGROMNE DZIEKI !!!!! :)

John-Kerry-Wearing-a-Pineapple-Suit--32592.jpg

WaldhauzerM, KlaudyŚ lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Waldi zajrzałam na Twój wykres i pocieszyło mnie, że nie ja jedna mam taką wysoką tempkę przy i trochę po okresie.... Ty podobnie miałaś.
    A co niby teraz z Ciebie schodzi??:(
    Ja się modlę, żeby od jutra wróciło mi do podstawowej i polujemy na owulkę, bo można oszaleć z takimi wahaniami...

79a3f17d9a8db1f16846464f79463ca3.png

28 lat, 4 cs

No właśnie jeszcze nie wiem co.. Kilka dni temu miałam ovu.. Teraz wycieram a tak taka smuga.. Wsadziłam patyka do uszu.. Wyszedł lekko różowy..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    uuu a może to zagnieżdżenie ? ^_^

Ja już się w tą stronę nie nastawiam.. Szkoda moich nerwów..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Ja już się w tą stronę nie nastawiam.. Szkoda moich nerwów..
    tez prawda :)

WaldhauzerM, Kasia1987 lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Ehh, już spałam, ale przypomniało mi się, że gdzie zauważyłam posta od Ani na którego nie odpisałam ;-) A więc, ja daje mu aktualnie 4 dziennie, 2 rano do śniadania i 2 do obiadokolacji, że tak powiem, bo wraca dość późno. Narazie odpuściłam mu te 2 przy śniadaniu w pracy, bo powiedziała, że siara :-P :-P Cud, że w ogóle bierze. Przemyciłam mu też kwas foliowy, bo podobno nigdy go nie za wiele nawet u mężczyzny ;-)

Mój też codziennie od kilku tygodni bierze kwas foliowy :D Ja go z tymi tabletkami pilnuję jak małego dziecka :D w pracy nie weźmie tabletek, bo potem wszyscy z niego będą się naśmiewać :P Zresztą on ma tam tak fajną atmosferę, że aż mu zazdroszczę :P Wesolutko u nich :D Ja mojemu póki co od wczoraj daje 2 tabletki wiesiołka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 09:08

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Ja bym u Ciebie obstawiała 14 albo 15 dc :)

Ja obstawiam na 14 bo wtedy to sluz rozciagliwy ze mnie wylatywal

Flaming fajny pan ananas :)
    Ja dzis tez bede wcinac go :p
    Grzybica jakas mnie zlapala okazalo sie ze mam lupiez pstry na plecach no i jak tu nie zwariowac://
    Jestem wykonczona

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ładnie Klaudyś... obyś się szybko pozbyła tego cholerstwa...

ja już powoli sobie umawiam wizyty na lipiec .. muszę odwiedzić kupę lekarzy... i zrobić mnóstwo badań...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    no to ładnie Klaudyś... obyś się szybko pozbyła tego cholerstwa...

ja już powoli sobie umawiam wizyty na lipiec .. muszę odwiedzić kupę lekarzy... i zrobić mnóstwo badań...

Matko.. Dopiero na lipiec??

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za niedługo do roboty.. Heh.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Matko.. Dopiero na lipiec??
    dopiero w lipcu lece do Polski...
    a tam USG tarczycy... wizyta u endokrynolog-ginekolog
    wizyta u zakaźnika bo mam niedawno wykryty wirus EBV... do tego chyba do ogólnego bo mam ciągle powiększone węzły chłonne w pachwinach..
    ortodonta z moim starszym synem... i pewnie aparat...
    obojętnie czy w ciąży będę czy nie, niestety tych wszystkich muszę odwiedzić...
    w Irlandii służba zdrowia i lekarze pozostawiają wiele do życzenia..

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak mi sie cykl znowu wydłuży to pójdę hormony pobadać tutuaj w Irlandii ;)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dopiero w lipcu lece do Polski...
    a tam USG tarczycy... wizyta u endokrynolog-ginekolog
    wizyta u zakaźnika bo mam niedawno wykryty wirus EBV... do tego chyba do ogólnego bo mam ciągle powiększone węzły chłonne w pachwinach..
    ortodonta z moim starszym synem... i pewnie aparat...
    obojętnie czy w ciąży będę czy nie, niestety tych wszystkich muszę odwiedzić...
    w Irlandii służba zdrowia i lekarze pozostawiają wiele do życzenia..

No tak przecież pisałaś że dopiero w lipcu przylatujesz..

W Polsce też się dzieją różne dziwne rzeczy he he..
    Ale badania zrobisz i będziesz wiedziała wszystko..

• Caro Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Mój też codziennie od kilku tygodni bierze kwas foliowy :D Ja go z tymi tabletkami pilnuję jak małego dziecka :D w pracy nie weźmie tabletek, bo potem wszyscy z niego będą się naśmiewać :P Zresztą on ma tam tak fajną atmosferę, że aż mu zazdroszczę :P Wesolutko u nich :D Ja mojemu póki co od wczoraj daje 2 tabletki wiesiołka :)

Jak ja mu powiedziałam, że będzie brał kwas foliowy to mi się zapytał czy ja przypadkiem nie robię eksperymentu, żeby to on zaszedł w ciążę ;-) Ale bierze posłusznie. Rano ma zawsze uszykowany kieliszek z tabletkami, co by mu się dobrze kojarzyło :-P Wit D, wit C, wiesiołek i kwas foliowy hehe ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 09:51

Allmita lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kutwa.. Tak chciałabym wiedzieć co się dzieje tam w środku..

O ile byłby zdrowszy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 09:52

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Jak ja mu powiedziałam, że będzie brał kwas foliowy to mi się zapytał czy ja przypadkiem nie robię eksperymentu, żeby to on zaszedł w ciążę ;-) Ale bierze posłusznie. Rano ma zawsze uszykowany kieliszek z tabletkami, co by mu się dobrze kojarzyło :-P Wit D, wit C, wiesiołek i kwas foliowy hehe ;-)

Każdy sposób jest dobry..

‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ