X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Caro Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    dopiero w lipcu lece do Polski...
    a tam USG tarczycy... wizyta u endokrynolog-ginekolog
    wizyta u zakaźnika bo mam niedawno wykryty wirus EBV... do tego chyba do ogólnego bo mam ciągle powiększone węzły chłonne w pachwinach..
    ortodonta z moim starszym synem... i pewnie aparat...
    obojętnie czy w ciąży będę czy nie, niestety tych wszystkich muszę odwiedzić...
    w Irlandii służba zdrowia i lekarze pozostawiają wiele do życzenia..

A ja właśnie jutro idę powtórzyć badania tsh i ft4 żeby mieć "świeże" wyniki, bo w środę do endo się wybieram. Mam nadzieje, ze nie ześwirowała, i nie poszła w górę, ani nie zleciała za bardzo w dół. :-P

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    A ja właśnie jutro idę powtórzyć badania tsh i ft4 żeby mieć "świeże" wyniki, bo w środę do endo się wybieram. Mam nadzieje, ze nie ześwirowała, i nie poszła w górę, ani nie zleciała za bardzo w dół. :-P

Czymam kciuki <3

Caro lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,

U mnie temp z rana 36.80. Wczoraj wieczorem 37.39
    Chyba będzie ciężko znaleźć zależność między temp wieczorem a rano. Za dużo czynników na to wpływa :D

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    noooo oby wynik był idealny do zachodzenia w ciąże ;)
    niektórzy endo twierdzą że 1,6 do 1,8 tez nie jest najgorsze... hehe

Caro lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Almita a jaki numer masz tych ziolek ojca sroki

sory nie było mnie wcześniej...;) ja mam jakies beznumerowe,hehe:taki skład
    Ziele krwawnika (Millefolii Herba)
    Liść melisy (Melissae Folium)
    Szyszki chmielu (Lupuli Strobulus)
    Owoc niepokalanka (Agni casti Fructus)
    Ziele nawłoci (Solidaginis Herba)
    Liść mięty pieprzowej (Menthae piperitae Folium)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy hormony tarczycy, prolaktyne i progesteron trzeba robić na czczo czy mozna normalnie? Bo dopiero teraz z łóżka się wygrzebalam i lecę do labo i nie wiem czy mogę zjeść coś na szybko. ☺

3500 g 54 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Elunia jeszcze bym chyba poczekała na Twoim miejscu... ale czekaj czy coś mnie nie ominęło? nie miałaś wczoraj wizyty u gin?
    przypomnisz mi co Ci powiedział bo chyba nie doczytałam wczoraj

Powtórzył tylko Beta Hcg- serio nie wiem po co.. I nic . Nawet mnie nie zbadał tylko powiedział ze 8 dni to żadne spóźnienie i jak przez 2 tyg kolejne nie dostanę to przyjść. Generalnie mnie olał. Tak wczoraj rozmawialiśmy z moim ze specjalista to on jest dobrym na codzień ale do planowania ciąży sie nie nadaje i szukam nowego gina.

Dziewczyny czy któraś może jakiegoś przyzwoitego gina w Warszawie polecić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats wrote:
    Dziewczyny czy hormony tarczycy, prolaktyne i progesteron trzeba robić na czczo czy mozna normalnie? Bo dopiero teraz z łóżka się wygrzebalam i lecę do labo i nie wiem czy mogę zjeść coś na szybko. ☺
    Tarczyce można po posiłku ale niestety nie wiem jak sprawa ma sie z reztą

Nats lubi tę wiadomość

• Nats Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Elunia,
    Już wyguglowalam: prolakatyna na czczo jakby ktoś się kiedyś zastanawiał ☺

rozowyflaming lubi tę wiadomość

3500 g 54 cm <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wracam do was
    Cholerka brzuch mam napiety co jest:(
    Od owulki chodze jak nawiedzona.
    Posmarowalam sobie plecy ta mascia na grzybka to powiem wam ze znika.
    Dostalam jeszcze antybiotyk ale go nie biore za duzo antybiotyku bylo by w tym miesiacu

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie tylko na czczo...do badania PRL trzeba byc wypoczetym, zrelaksowanym, nie uprawiac wczesniej sportów(typu biec na badanie itp), dzien przed nie uprawiać seksu, nie miętosic cycuchów itp..;)

• Nats Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje lenistwo mnie kiedyś wykonczy ;P
    Wszędzie do 11 tylko P obieraja krew.
    Teraz jestem bez kawy, glodna. Xd

3500 g 54 cm <3
  • Nats Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    nie tylko na czczo...do badania PRL trzeba byc wypoczetym, zrelaksowanym, nie uprawiac wczesniej sportów(typu biec na badanie itp), dzien przed nie uprawiać seksu, nie miętosic cycuchów itp..;)

I nawet dzisiaj nie pobzykam ; (((

3500 g 54 cm <3
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elunia widze że też cierpisz z powodu dłuuuugiego cyklu...ja juz mam go dosć- i jak na zlosć ani plamienia nie widać ani nic...T spadła od dwóch dni, brzuch boli na @, jajniki tez sie odezwały a tu suuusza....
    Gaduaa jaki TY miałas ten ostatni długaśny cykl? w sensie ile dni? mam nadzieje że nie pobije rekordu..;)

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, jak ja mam mokro w majtkach :D
    Dzisiaj mam 9 dc, ale ewidentnie widzę, że wiesiołek swoje robi w moim organizmie :D
    Nigdy nie narzekałam na susze, ale teraz to mam powódź :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    Elunia widze że też cierpisz z powodu dłuuuugiego cyklu...ja juz mam go dosć- i jak na zlosć ani plamienia nie widać ani nic...T spadła od dwóch dni, brzuch boli na @, jajniki tez sie odezwały a tu suuusza....
    Gaduaa jaki TY miałas ten ostatni długaśny cykl? w sensie ile dni? mam nadzieje że nie pobije rekordu..;)

Almita a Ty zawsze takie długie miałaś czy to epizod?
    Mnie średnio co trzy dni boli dosc mocno brzuch jak na @ a małpa nie przychodzi i tylko sie mecze.

• Allmita Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no miewałam po 36 dni, ale to sporadycznie....na tyle sporadycznie ze swojej nowej gince powiedziałam że mam średnio co 30-33 dni...bo tak zazwyczaj....ale ostatnio sie wszystko poprzestawiało...tamten miałam 32 albo 34 nie wiem bo tak sie dziwnie zaczął że nie wiedziałam czy to poczatek czy nie, a jeszcze wczesniejszy 34..(a przed nim 26 dniowy...)..hmmm to może mi sie jednak wydłuzył po prostu....swoja drogą teraz mam niby 35 dzień, ale licząc te dwa dni mniej(zabrane przez tamten cykl) to niby 33.....
    pokręciło mi sie ostatnio, nie wiem czy to przez luteine, czy Mg z B6 mi po prostu wydłużył cykl czy jedno i drugie...musze z ginką o tym pogadać......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 12:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    no miewałam po 36 dni, ale to sporadycznie....na tyle sporadycznie ze swojej nowej gince powiedziałam że mam średnio co 30-33 dni...bo tak zazwyczaj....ale ostatnio sie wszystko poprzestawiało...tamten miałam 32 albo 34 nie wiem bo tak sie dziwnie zaczął że nie wiedziałam czy to poczatek czy nie, a jeszcze wczesniejszy 34..(a przed nim 26 dniowy...)..hmmm to może mi sie jednak wydłuzył po prostu....swoja drogą teraz mam niby 35 dzień, ale licząc te dwa dni mniej(zabrane przez tamten cykl) to niby 33.....
    pokręciło mi sie ostatnio, nie wiem czy to przez luteine, czy Mg z B6 mi po prostu wydłużył cykl czy jedno i drugie...musze z ginką o tym pogadać......

Mój pierwszy taki długi nie licząc tego że kiedyś 6 miesięcy nie miałam @..
    Luteina może wydłużyć cykle ale magnez i b6 nie mają nic do rzeczy podobno.

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam vitotal i tam byla luteina i cykl ja zwykle mialam 25,26 dni to tym razem mialam 29

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomału się owulka zbliża...
    Dzisiaj mam 9 dc, ale jakoś dziwnie mnie boli w podbrzuszu...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0c70884351d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/437e30702d27.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2016, 12:18

Elunia, Kasia1987, rozowyflaming lubią tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: