X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Kasia30... Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    A który masz dzień cyklu ?
    Dziś 28 dzień. W niedziele planuje zrobić test

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia30... wrote:
    Dziś 28 dzień. W niedziele planuje zrobić test

Ja mam dziś 27 dc. Test też negatywny. I też tak jak ty bóle na okres ale bardzo delikatne. Myślę że nic z tego, zrobię test dopiero w czwartek jeśli @ nie przyjdzie. Trzymam za Ciebie kciuki daj znać jak sytuacja, pozdrawiam 🤗

• Kasia30... Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Ja mam dziś 27 dc. Test też negatywny. I też tak jak ty bóle na okres ale bardzo delikatne. Myślę że nic z tego, zrobię test dopiero w czwartek jeśli @ nie przyjdzie. Trzymam za Ciebie kciuki daj znać jak sytuacja, pozdrawiam 🤗

Cały miesiąc się da wytrzymać zbliża się koniec i wariacja w głowie😔 staram się nie myśleć o tym ale mąż tak nakręcony że się nie da.
    Też trzymam kciuki obu @ nie przyszła😊

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia30... wrote:
    Cały miesiąc się da wytrzymać zbliża się koniec i wariacja w głowie😔 staram się nie myśleć o tym ale mąż tak nakręcony że się nie da.
    Też trzymam kciuki obu @ nie przyszła😊

A badasz sobie szyjke macicy ? W sensie czy rozpulchniona/ twarda, nisko / wysoko

• Kasia30... Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    A badasz sobie szyjke macicy ? W sensie czy rozpulchniona/ twarda, nisko / wysoko
    Nie nigdy nie badałam nawet nie wiem czy bym coś rozpoznała🙉

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia30... wrote:
    Nie nigdy nie badałam nawet nie wiem czy bym coś rozpoznała🙉

Acha. No ja właśnie zaczęłam badać od tego cyklu. Wiem że w dni płodne była nisko i miękka A teraz w 27 dc przy 30 dniowych cyklach jest wysoko i twarda. No nic będę badać dalej, bardzo to ciekawe co dzieje się z kobiecym organizmem w różnych fazach cyklu kiedy wschłuchamy się w swój organizm :-)

• Kasia30... Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w następnym będę badać 😊 ale teraz jak sprawdzałam to też raczej wysoko mam szyjke choć nie wiem jak było wcześniej🙉
    Jutro okres teoretycznie..... Teraz mam dużo śluzu 🙉 ostatniego cyklu go nie było przed@ ale i owulacji nie miałam może dlatego 🤔

• SylwiaG Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Acha. No ja właśnie zaczęłam badać od tego cyklu. Wiem że w dni płodne była nisko i miękka A teraz w 27 dc przy 30 dniowych cyklach jest wysoko i twarda. No nic będę badać dalej, bardzo to ciekawe co dzieje się z kobiecym organizmem w różnych fazach cyklu kiedy wschłuchamy się w swój organizm :-)

W okresie płodnym masz nisko szyjkę? Dziwne. Zawsze wydawało mi się że w okresie owulacji powinna być wysoko i miękka. Masz może tyłozgiecie?

💊 pregna start
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień
    💔 05.04.25 cb
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    W okresie płodnym masz nisko szyjkę? Dziwne. Zawsze wydawało mi się że w okresie owulacji powinna być wysoko i miękka. Masz może tyłozgiecie?

Raczej nie bynajmniej gin mi nigdy o tym nie mówił. Wiem że mam wtedy rozpulchnioną pochwe A możliwe że źle zinterpretowalam położenie szyjki badam ją pierwszy miesiąc muszę nabrać wprawy. Zobaczę w kolejnym cykli, a jaka powinna być tuż przed okresem? A jaka kiedy doszło do zapłodnienia? W Internecie pisze różnie 🤔

• Kasia30... Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już trzeci dzień ma bóle jk na okres i nic😑 zaczynam się martwić nigdy tak nie miałam 😔

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia30... wrote:
    Ja już trzeci dzień ma bóle jk na okres i nic😑 zaczynam się martwić nigdy tak nie miałam 😔

U mnie podobnie ale mam 28 dc więc na pewno przyjdzie

• Junjul Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie @ przyszła, czyli kolejny cykl starań przed nami 😕 paradoksalnie w dzień okresu zawsze mi się poprawia samopoczucie i humor, znika depresja z PMS i zmęczenie więc jest to pewna ulga dzisiaj napije się wina z tej okazji skoro mogę... 😉 Marzę o zajściu grudniowym, wtedy moje dziecko miałby we wrześniu prezent na 4 urodziny...

age.png
  • Kasia30... Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki obyśmy wszystkie miały prezent pod choinkę💓
    Mnie jakieś takie silne bóle klujące złapały jakby w macicy chyba z 20 minut musiałam leżeć, wtedy nie bolało a okresu jak nie było tak nie ma i test rano negatywny😔

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia30... wrote:
    Trzymam kciuki obyśmy wszystkie miały prezent pod choinkę💓
    Mnie jakieś takie silne bóle klujące złapały jakby w macicy chyba z 20 minut musiałam leżeć, wtedy nie bolało a okresu jak nie było tak nie ma i test rano negatywny😔

Ja ostatnio miałam przygodę z torbielem. Nie dostawałam długo okresu, ciągnęło mnie w dole macicy, byłam pewna że to ciąża ale testy negatywne. Poszłam do gina i okazało się że to torbiel w lewym jajniku A te ciągnięcia macicy to krew która nie może się wydostać na zewnątrz. Tylko raz miałam takie kłucie w macicy- w 1 ciąży przy implantacji zarodka i teraz myślałam że jest tak samo A tu torbiel który zatrzymał mi okres 😐 po tabletkach torbiel się wchłonął A ja dostałam w końcu okres w 49 dc. Potem dostałam już w 21 dc i teraz czekam. Mam nadzieję że jeśli sie nie udało to za chwilę przyjdzie @ A torbiel już nigdy nie wróci . Oczywiście nie straszę Cię kochana tylko chce powiedzieć że jeśli no ponad tydzień @ nie przychodzi A coś tam ciągnie kłuje to warto się przejść do lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 18:14

• Kasia30... Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam tera 10.11 na kontrol wysztko było ok, żadnych leków nie biorę nigdy nie miałam żadnych cyst ani torbieli ale kto wie😔 poczekam tydzień czy a że bóle będą silniejsze 😔

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia30... wrote:
    Byłam tera 10.11 na kontrol wysztko było ok, żadnych leków nie biorę nigdy nie miałam żadnych cyst ani torbieli ale kto wie😔 poczekam tydzień czy a że bóle będą silniejsze 😔

A który to dc ? Jakie długie masz cykle ?

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście in vitro przerwali - nie wytworzyły się pęcherzyki tydzień temu był raptem 1 dojrzały. Zobaczymy czy coś wylezie teraz w wtorek na wizycie ;) oczywiście jakieś brązowe plamienie mi się przypałętało.

Mam nadzieje, że posypią się u Was prezenty pod choinkę ;)

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, więc szyjka macicy tuż przed miesiączką powinna być wysoko czy nisko? Twarda czy miękka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 21:56

• Kasia30... Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    A który to dc ? Jakie długie masz cykle ?
    Dziś 30-ty dzień nigdy nie miałam regularnie ale 30 max 33 dni. Mam hashimoto i tu jest problem z cyklami i owulacja która jest rzadko😔

• SylwiaG Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Dziewczyny, więc szyjka macicy tuż przed miesiączką powinna być wysoko czy nisko? Twarda czy miękka?

Tuż przed @ powinna być twarda i nisko a podczas dni płodnych ma być wysoko i miękka. Gdzieś kiedyś czytałam że przy tyłozgięciu jest trochę odwrotnie. Przed @ wysoko twarda a około owulacji nisko miękka.

Ja chyba w tym cyklu sobie trochę poczekam na @ obecnie 54 dc🙁. Mam nadzieję że przyjdzie na dniach. Zaczęły mnie piersi boleć więc może w końcu przyjdzie, chociaż czuje że to bezowulacyjny i nie przyjdzie tak szybko🙈

Ola111 lubi tę wiadomość

💊 pregna start
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

💔19.12.24 👼 Maksymilian 23 tydzień
    💔 05.04.25 cb
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ