X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Kasia30... Koleżanka

Wysłany: 20 listopada 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    A który masz dzień cyklu ?
    Dziś 28 dzień. W niedziele planuje zrobić test

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia30... wrote:
    Dziś 28 dzień. W niedziele planuje zrobić test

Ja mam dziś 27 dc. Test też negatywny. I też tak jak ty bóle na okres ale bardzo delikatne. Myślę że nic z tego, zrobię test dopiero w czwartek jeśli @ nie przyjdzie. Trzymam za Ciebie kciuki daj znać jak sytuacja, pozdrawiam 🤗

• Kasia30... Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Ja mam dziś 27 dc. Test też negatywny. I też tak jak ty bóle na okres ale bardzo delikatne. Myślę że nic z tego, zrobię test dopiero w czwartek jeśli @ nie przyjdzie. Trzymam za Ciebie kciuki daj znać jak sytuacja, pozdrawiam 🤗

Cały miesiąc się da wytrzymać zbliża się koniec i wariacja w głowie😔 staram się nie myśleć o tym ale mąż tak nakręcony że się nie da.
    Też trzymam kciuki obu @ nie przyszła😊

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia30... wrote:
    Cały miesiąc się da wytrzymać zbliża się koniec i wariacja w głowie😔 staram się nie myśleć o tym ale mąż tak nakręcony że się nie da.
    Też trzymam kciuki obu @ nie przyszła😊

A badasz sobie szyjke macicy ? W sensie czy rozpulchniona/ twarda, nisko / wysoko

• Kasia30... Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    A badasz sobie szyjke macicy ? W sensie czy rozpulchniona/ twarda, nisko / wysoko
    Nie nigdy nie badałam nawet nie wiem czy bym coś rozpoznała🙉

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia30... wrote:
    Nie nigdy nie badałam nawet nie wiem czy bym coś rozpoznała🙉

Acha. No ja właśnie zaczęłam badać od tego cyklu. Wiem że w dni płodne była nisko i miękka A teraz w 27 dc przy 30 dniowych cyklach jest wysoko i twarda. No nic będę badać dalej, bardzo to ciekawe co dzieje się z kobiecym organizmem w różnych fazach cyklu kiedy wschłuchamy się w swój organizm :-)

• Kasia30... Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w następnym będę badać 😊 ale teraz jak sprawdzałam to też raczej wysoko mam szyjke choć nie wiem jak było wcześniej🙉
    Jutro okres teoretycznie..... Teraz mam dużo śluzu 🙉 ostatniego cyklu go nie było przed@ ale i owulacji nie miałam może dlatego 🤔

• SylwiaG Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Acha. No ja właśnie zaczęłam badać od tego cyklu. Wiem że w dni płodne była nisko i miękka A teraz w 27 dc przy 30 dniowych cyklach jest wysoko i twarda. No nic będę badać dalej, bardzo to ciekawe co dzieje się z kobiecym organizmem w różnych fazach cyklu kiedy wschłuchamy się w swój organizm :-)

W okresie płodnym masz nisko szyjkę? Dziwne. Zawsze wydawało mi się że w okresie owulacji powinna być wysoko i miękka. Masz może tyłozgiecie?

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SylwiaG wrote:
    W okresie płodnym masz nisko szyjkę? Dziwne. Zawsze wydawało mi się że w okresie owulacji powinna być wysoko i miękka. Masz może tyłozgiecie?

Raczej nie bynajmniej gin mi nigdy o tym nie mówił. Wiem że mam wtedy rozpulchnioną pochwe A możliwe że źle zinterpretowalam położenie szyjki badam ją pierwszy miesiąc muszę nabrać wprawy. Zobaczę w kolejnym cykli, a jaka powinna być tuż przed okresem? A jaka kiedy doszło do zapłodnienia? W Internecie pisze różnie 🤔

• Kasia30... Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już trzeci dzień ma bóle jk na okres i nic😑 zaczynam się martwić nigdy tak nie miałam 😔

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia30... wrote:
    Ja już trzeci dzień ma bóle jk na okres i nic😑 zaczynam się martwić nigdy tak nie miałam 😔

U mnie podobnie ale mam 28 dc więc na pewno przyjdzie

• Junjul Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie @ przyszła, czyli kolejny cykl starań przed nami 😕 paradoksalnie w dzień okresu zawsze mi się poprawia samopoczucie i humor, znika depresja z PMS i zmęczenie więc jest to pewna ulga dzisiaj napije się wina z tej okazji skoro mogę... 😉 Marzę o zajściu grudniowym, wtedy moje dziecko miałby we wrześniu prezent na 4 urodziny...

age.png
  • Kasia30... Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki obyśmy wszystkie miały prezent pod choinkę💓
    Mnie jakieś takie silne bóle klujące złapały jakby w macicy chyba z 20 minut musiałam leżeć, wtedy nie bolało a okresu jak nie było tak nie ma i test rano negatywny😔

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia30... wrote:
    Trzymam kciuki obyśmy wszystkie miały prezent pod choinkę💓
    Mnie jakieś takie silne bóle klujące złapały jakby w macicy chyba z 20 minut musiałam leżeć, wtedy nie bolało a okresu jak nie było tak nie ma i test rano negatywny😔

Ja ostatnio miałam przygodę z torbielem. Nie dostawałam długo okresu, ciągnęło mnie w dole macicy, byłam pewna że to ciąża ale testy negatywne. Poszłam do gina i okazało się że to torbiel w lewym jajniku A te ciągnięcia macicy to krew która nie może się wydostać na zewnątrz. Tylko raz miałam takie kłucie w macicy- w 1 ciąży przy implantacji zarodka i teraz myślałam że jest tak samo A tu torbiel który zatrzymał mi okres 😐 po tabletkach torbiel się wchłonął A ja dostałam w końcu okres w 49 dc. Potem dostałam już w 21 dc i teraz czekam. Mam nadzieję że jeśli sie nie udało to za chwilę przyjdzie @ A torbiel już nigdy nie wróci . Oczywiście nie straszę Cię kochana tylko chce powiedzieć że jeśli no ponad tydzień @ nie przychodzi A coś tam ciągnie kłuje to warto się przejść do lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 18:14

• Kasia30... Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam tera 10.11 na kontrol wysztko było ok, żadnych leków nie biorę nigdy nie miałam żadnych cyst ani torbieli ale kto wie😔 poczekam tydzień czy a że bóle będą silniejsze 😔

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia30... wrote:
    Byłam tera 10.11 na kontrol wysztko było ok, żadnych leków nie biorę nigdy nie miałam żadnych cyst ani torbieli ale kto wie😔 poczekam tydzień czy a że bóle będą silniejsze 😔

A który to dc ? Jakie długie masz cykle ?

• Aguśka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście in vitro przerwali - nie wytworzyły się pęcherzyki tydzień temu był raptem 1 dojrzały. Zobaczymy czy coś wylezie teraz w wtorek na wizycie ;) oczywiście jakieś brązowe plamienie mi się przypałętało.

Mam nadzieje, że posypią się u Was prezenty pod choinkę ;)

Historia starań:
    - start 2018 r.
    - 03.2019 CP 💔
    - 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie :(
    - 11.2020 -> 1 IVF
    ~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
    - 12.2020 -> 2 IVF:
    ~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
    - 03.2021 -> 3 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
    ~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
    - 08.2023 - 5 IVF z KD
    ~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
    ~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
    ~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
    ~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
    ~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
    - prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
    ~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
    - w zapasie ❄️ 2

AMH: 0,8.
    Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).

age.png
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, więc szyjka macicy tuż przed miesiączką powinna być wysoko czy nisko? Twarda czy miękka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2020, 21:56

• Kasia30... Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    A który to dc ? Jakie długie masz cykle ?
    Dziś 30-ty dzień nigdy nie miałam regularnie ale 30 max 33 dni. Mam hashimoto i tu jest problem z cyklami i owulacja która jest rzadko😔

• SylwiaG Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Dziewczyny, więc szyjka macicy tuż przed miesiączką powinna być wysoko czy nisko? Twarda czy miękka?

Tuż przed @ powinna być twarda i nisko a podczas dni płodnych ma być wysoko i miękka. Gdzieś kiedyś czytałam że przy tyłozgięciu jest trochę odwrotnie. Przed @ wysoko twarda a około owulacji nisko miękka.

Ja chyba w tym cyklu sobie trochę poczekam na @ obecnie 54 dc🙁. Mam nadzieję że przyjdzie na dniach. Zaczęły mnie piersi boleć więc może w końcu przyjdzie, chociaż czuje że to bezowulacyjny i nie przyjdzie tak szybko🙈

Ola111 lubi tę wiadomość

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
‹‹ 823 824 825 826 827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ