Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2020, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Nadziejaaa, niczym się nie martw że nie masz objawów. Ja miałam tak przy 1 ciąży, zero jakichkolwiek objawów. Dopiero w 37 dc bolały mnie jajniki jak na okres. A kłucie w dole brzucha, pobolewanie podbrzusza....to grubo po 40 dc :-)

Ja ogólnie z tych panikujących jestem ;) Pobolewa mnie często prawy jajnik i już sobie wkręcam, że może tam się umiejscowiła ciąża.. Dzisiaj rano mega się zdenerwowałam, bo po siusiu zobaczyłam na papierze pomarańczowy śluz. Ale to było jednorazowe, wczoraj jak aplikowałam dopochwowo luteinę to chyba za głęboko chciałam, bo trochę mnie zabolało, mam nadzieję, że to była właśnie przyczyna tego koloru śluzu.. Ale to, że boli mnie często jedna strona brzucha to nie wiem jak sobie wytłumaczyć, żeby się uspokoić..

Maddalena89, jak u Ciebie sytuacja? :)

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaaa wrote:
    Ja ogólnie z tych panikujących jestem ;) Pobolewa mnie często prawy jajnik i już sobie wkręcam, że może tam się umiejscowiła ciąża.. Dzisiaj rano mega się zdenerwowałam, bo po siusiu zobaczyłam na papierze pomarańczowy śluz. Ale to było jednorazowe, wczoraj jak aplikowałam dopochwowo luteinę to chyba za głęboko chciałam, bo trochę mnie zabolało, mam nadzieję, że to była właśnie przyczyna tego koloru śluzu.. Ale to, że boli mnie często jedna strona brzucha to nie wiem jak sobie wytłumaczyć, żeby się uspokoić..

Maddalena89, jak u Ciebie sytuacja? :)

U mnie na razie bez zmian, lekki ból brzucha, takie delikatne ciągniecie, momentami mocny ból w dole pleców i test jasna kreska. Temp pod 37 :) okres planowo za 3 dni, w poniedziałek rano zrobię badania. Cały czas biorę Duphason.
    Wczoraj rano tez miałam lekko zabarwiony śluz, ale potem już czysto.

Nie martw się :) na początku wszystko będzie dziwne i zastanawiające, bądź dobrej myśli. Kiedy masz wizytę u lekarza?

Ola111 lubi tę wiadomość

🌿31lat,
    🌿starania o pierwsze dziecko od września 2020,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
    🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddalena89 wrote:
    U mnie na razie bez zmian, lekki ból brzucha, takie delikatne ciągniecie, momentami mocny ból w dole pleców i test jasna kreska. Temp pod 37 :) okres planowo za 3 dni, w poniedziałek rano zrobię badania. Cały czas biorę Duphason.
    Wczoraj rano tez miałam lekko zabarwiony śluz, ale potem już czysto.

Nie martw się :) na początku wszystko będzie dziwne i zastanawiające, bądź dobrej myśli. Kiedy masz wizytę u lekarza?

30 grudnia, więc jeszcze długie 4 dni oczekiwania przede mną.. Powtarzam sobie, że wymyślam pewnie, ale gdzieś tam z tyłu głowy jakieś są wątpliwości czy wszystko jest ok.

Świetne wiadomości, będzie wszystko dobrze 🙃 Życzę Ci odpowiednio wysokiej bety i progesteronu :)

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ❤️❤️❤️ Mam nadzieję, że będzie dobrze. Trzymam kciuki za wizytę 😊 damy radę!

Nadziejaaa lubi tę wiadomość

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
    🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2021, 23:10

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) u mnie dziś dużo mocniejsza krecha na teście, w poprzednim poronionym cyklu była baaardzo jasna w tym dniu cyklu. Także jestem dobrej myśli, jutro badania.

Z objawów to jedynie ból pleców się utrzymuje i co zauważyłam, to wzrost temperatury działa. W nocy się budzę, bo mi za gorąco... wieczorem temp 37,2, rano 37.

Oby @ nie przylazła!!!! :D

Nadziejaaa, Ola111, Mery92 lubią tę wiadomość

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddalena 89 gratulacje! Dawaj znać co tam się u ciebie będzie działo!
    Nadzieja a ty pisz jak po wizycie koniecznie, czy będzie u ciebie już coś widac. Ja mam dopiero 07.01 więc cały tydzień po tobie, ale też miałam mniejszą betę od razu więc moja ciąża na pewno młodsza od twojej

Maddalena89, Nadziejaaa lubią tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuśka737 wrote:
    Maddalena 89 gratulacje! Dawaj znać co tam się u ciebie będzie działo!
    Nadzieja a ty pisz jak po wizycie koniecznie, czy będzie u ciebie już coś widac. Ja mam dopiero 07.01 więc cały tydzień po tobie, ale też miałam mniejszą betę od razu więc moja ciąża na pewno młodsza od twojej

Dam znać na pewno :) Chyba będzie z 5 dni różnicy między nami jak liczyłam. W dniu wizyty wychodzi u mnie 6 tc (5+6), więc liczę, że beta już będzie powyżej 1500 i będzie coś widać. Kusi mnie jutro iść na krew i sprawdzić czy beta rośnie i jak szybko, ale nie wiem czy czasowo mi się uda.. Ale wyniki miałabym dopiero we wtorek, w środę już wizyta, więc może wytrzymam. Zobaczymy ;)

Maddalena89, martuśka737 lubią tę wiadomość

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak się liczy tydzień ciąży? :P

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • Dasiaczka Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2020, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki.

A ja dzisiaj jestem w 32 dc.. (cykle mam różnie 28-31). Zadnych objawów nie mam i raczej nie sądzę aby się tym razem udało, ale 27dc, 28 dc i dzisiaj ćmi mnie w brzuchu jak na okres tak lekko (tego bólu nie da się z niczym pomylić) a jednak @ pomimo tego bólu nie ma. Nie nastawiam się ale jednak nigdy w życiu tak nie miałam, zawsze zaczynało boleć i przychodziła @. Przez to znowu tli się nadzieja, a nie chcę się zawieść :(. Dzisiaj dostać nie powinnam bo temp na to nie wskazuje. ..

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasiaczka wrote:
    Tydzień ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki.

A ja dzisiaj jestem w 32 dc.. (cykle mam różnie 28-31). Zadnych objawów nie mam i raczej nie sądzę aby się tym razem udało, ale 27dc, 28 dc i dzisiaj ćmi mnie w brzuchu jak na okres tak lekko (tego bólu nie da się z niczym pomylić) a jednak @ pomimo tego bólu nie ma. Nie nastawiam się ale jednak nigdy w życiu tak nie miałam, zawsze zaczynało boleć i przychodziła @. Przez to znowu tli się nadzieja, a nie chcę się zawieść :(. Dzisiaj dostać nie powinnam bo temp na to nie wskazuje. ..

A robiłaś test? :)

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • Mery92 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello😘🤗 jak tam u Was po świętach ? Poszalałyscie ? 🤗 bo ja osobiście ledwo się toczę 🙈 co prawda, mam wiele dolegliwości ciążowych, a one niestety robią swoje...

Starania o maluszka
    Styczeń 2020💚

Folik
    Witamina D

Badanie 4 dzień cyklu:
    TSH - 2,447
    FSH - 4,01 mlU/ml
    LH - 5,56 mlU/ml
    Prolaktyna - 25,51
    Testosteron - 1,60 nmol/L
    Estadiol 57,00 pg/ml
    17-OH progesteron (W) 2,40 ng/ml
    Androstendion (W) 3,330 ng/ml
    Siarczan 282,60 pg/dl
    Dehydroepiandrosteronu (DHA-S)(W)

Badania 22 cyklu :
    TSH 2,124
    FT4 0,82
    Prolaktyna 22,29
    Progesteron 8,10

⏸ 04.08.2020 ❤️💚❤️
    Beta- 05.08.2020, 10dpo- 24,9 mlU
    Beta -07.08. 2020, 12dpo-115,1 mlU
    Beta -10.08.2020, 15dpo- 400,9 mlU
    31.08.2020, 52dpo -❤️Bije 1,2cm😍

ecc7db7330cd4a76bc3d45af78c6e624.png
  • Dasiaczka Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddalena89 wrote:
    A robiłaś test? :)

Robiłam dzisiaj, ale negatywny :( martwię się bo
    w ogóle ostatnio kilka dni temu po przytulaniu plamilam.. mój gin kazał dzwonić w dniu miesiączki od razu bo będzie miał na mnie inny plan więc narazie do niego nie dzwoniłam bo to były święta, a już 32 dc to myślę, że jutro może już dostanę i wtedy do niego pójdę...

Maddalena89 lubi tę wiadomość

• Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddalena89 wrote:
    Dziewczyny, a jak się liczy tydzień ciąży? :P

Polecam Ci aplikację preglife, liczy za Ciebie ;)

Generalnie jeśli wiesz, kiedy miałaś dokładnie owulację to wiek ciąży możesz liczyć właśnie od dnia owulacji, ale wtedy Twoja ciąża trwa 38 tygodni. Drugi sposób to właśnie od pierwszego dnia miesiączki. Po prostu trzeba dodać od dnia zapłodnienia 2 tygodnie, ale nie zawsze pokrywa się to z terminem pierwszego dnia @. Przynajmniej tak mi się wydaje, że przy krótkich cyklach jest inaczej..

Dzisiaj śniła mi się wizyta u gina 🙈 Dużo się nie dowiedziałam jak to w śnie bywa, ale moja lekarz stwierdziła, że raczej będzie wszystko dobrze, więc mam nadzieję, że w środę się potwierdzi 🙏😊

Maddalena89, martuśka737 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam prośbę jestem po poronieniu i to mój 3 bezsuteczny cykl starań. Myślałam, że w tym cyklu się uda.. nie wiem co było nie tak.. owulacja chyba była? Jak któraś z Was może niech zerknie dobrym okiem na ostatni wykres i może coś doradzi ? Może coś przegapialm??😞

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaaa wrote:
    Polecam Ci aplikację preglife, liczy za Ciebie ;)

Generalnie jeśli wiesz, kiedy miałaś dokładnie owulację to wiek ciąży możesz liczyć właśnie od dnia owulacji, ale wtedy Twoja ciąża trwa 38 tygodni. Drugi sposób to właśnie od pierwszego dnia miesiączki. Po prostu trzeba dodać od dnia zapłodnienia 2 tygodnie, ale nie zawsze pokrywa się to z terminem pierwszego dnia @. Przynajmniej tak mi się wydaje, że przy krótkich cyklach jest inaczej..

Dzisiaj śniła mi się wizyta u gina 🙈 Dużo się nie dowiedziałam jak to w śnie bywa, ale moja lekarz stwierdziła, że raczej będzie wszystko dobrze, więc mam nadzieję, że w środę się potwierdzi 🙏😊

Okeeeej, czyli jeśli okres miałam 3.12, to 31.12 będzie 4 tydzień...
    poszłam dziś na betę i progesteron, ok. 18:00 wyniki. Nor robilam dziś już testu, ale temperatura się utrzymuje.

Ja mam często prorocze sny :) trzymam kciuki, żeby było super ❤️

Marzyłam, żeby dzidziuś pojawił się na święta, ale chyba będzie - jak mój mąż - robił wszystko na ostatnią chwilę :P niby na święta, ale w ostatniej chwili.

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery92 wrote:
    Hello😘🤗 jak tam u Was po świętach ? Poszalałyscie ? 🤗 bo ja osobiście ledwo się toczę 🙈 co prawda, mam wiele dolegliwości ciążowych, a one niestety robią swoje...

A który u Ciebie tc? :) Jakie masz dolegliwości?

Jadłam sporo.. no dobra, dużo 😂 Ale to święta, więc mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone 😅 Ogólnie zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży to miałam dni, że mogłam w ogóle nie jeść, ale kilka dni było takich, że zjadłabym wszystko, co miałam pod ręką 🙈

Ale wczoraj już troszkę delikatniej, muszę powrócić do moich dobrych nawyków. Dopiero pewnie z 3 miesiące temu udało mi się schudnąć po ostatniej nieudanej ciąży, w której przez 3 miesiące przytyłam 9 kg, więc mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej..

Maddalena89, Mery92 lubią tę wiadomość

• Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddalena89 wrote:
    Okeeeej, czyli jeśli okres miałam 3.12, to 31.12 będzie 4 tydzień...
    poszłam dziś na betę i progesteron, ok. 18:00 wyniki. Nor robilam dziś już testu, ale temperatura się utrzymuje.

Ja mam często prorocze sny :) trzymam kciuki, żeby było super ❤️

Marzyłam, żeby dzidziuś pojawił się na święta, ale chyba będzie - jak mój mąż - robił wszystko na ostatnią chwilę :P niby na święta, ale w ostatniej chwili.

Dokładnie tak :) W dniu dzisiejszym od ostatniego dnia @ wychodzi Ci 4 tydzień, a dokładniej 3+4 tc (3 tygodnie i 4 dni) :)

Ha ha, z mężami to już tak bywa, że oni jacyś tacy mało terminowi są 😂

Daj koniecznie znać jak poziom bety i progesteronu. Będziesz powtarzać po 48 godz?

• martuśka737 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja po świętach czuje się jak jedna wielka kulka 😂 odpuściłam sobie dietę przez te parę dni, ale juz dzisiaj wravam. Dosyć obżarstwa 😂 mam wrażenie że spodnie robią się za ciasne. Wiedziałam że w kolejnej ciąży brzuch wychodzi szybciej, no ale bez przesady, dopiero zaczęłam 6 tydzień 😱😱😱

Ja też korzystam z aplikacji preglife. Kiedyś miała trochę lepsze opcje niż teraz, ale chyba z przyzwyczajenia już sobie zainstalowałam.

Nadzieja twój mąż nadal nic nie wie?

Maddalena89, Mery92 lubią tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuśka737 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Ja po świętach czuje się jak jedna wielka kulka 😂 odpuściłam sobie dietę przez te parę dni, ale juz dzisiaj wravam. Dosyć obżarstwa 😂 mam wrażenie że spodnie robią się za ciasne. Wiedziałam że w kolejnej ciąży brzuch wychodzi szybciej, no ale bez przesady, dopiero zaczęłam 6 tydzień 😱😱😱

Ja też korzystam z aplikacji preglife. Kiedyś miała trochę lepsze opcje niż teraz, ale chyba z przyzwyczajenia już sobie zainstalowałam.

Nadzieja twój mąż nadal nic nie wie?

Nic Mu nie mówiłam, ale nie wiem czy się nie domyśla ;) Ciężko udawać okres, gdy się go nie ma 🙈 Tym bardziej, że moje miesiączki były dosyć bolesne i od razu po mnie było widać, że coś jest na rzeczy.
    Chciałam zaczekać do Jego urodzin 5.01, ale jak wytrzymam do nowego roku to będzie cud 😂😂 W każdym razie na pewno czekam z nowiną do środy, bo chcę potwierdzić na USG, że na chwilę obecną jest wszystko dobrze.

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ