Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dasiaczka wrote:Dzisiaj robiłam test i wyszedł negatywny... Dlatego się nie nastawiam, ale korzystając z okazji, że i tak badam jutro krew to zbadam też i betę...
Zbadaj, mojej przyjaciółce testy wychodziły negatywne ponad 2 tyg po miesiączce, nawet na usg nic nie było widać, a okazało się, że jest w ciąży🌿31lat,
🌿starania o pierwsze dziecko od września 2020,
🌿 RZS w remisji,
🌿wyniki książkowe,
🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone -
Tydzień po spodziewanej miesiączce poszła na USG i usłyszała, ze na 99% nie jest w ciąży a dziś synek ma chyba 4 lata (tracę rachubę). Jakiś powód opóźnienia jest, zrobisz betę i będziesz miała jasność🌿31lat,
🌿 RZS w remisji,
🌿wyniki książkowe,
🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone -
Właśnie miałam o to samo pytać!
Ja właśnie wróciłam z kolejnej bety, także oby urosła prawidłowo. Wczoraj gin przepisała mi dodatkowo progesteron, bo uważa, ze powinien być wyższy. 13.01 będę miała wizytę, będzie to 6 tydz, mam nadzieję, że usłyszę serduszko.
Jak się czujecie dziewczyny????🌿31lat,
🌿 RZS w remisji,
🌿wyniki książkowe,
Hej dziewczyny, pisze w sumie bardziej do dziewczyn z "pierwszych stron" wątku 😊
Wczoraj byłam na pierwszym USG Prenatalnym. Wszystko dobrze, dzieciątko ma wszystkie narządy, wszystkie części ciała. Nic nie budzi niepokoju. Fikał w brzuszku pięknie i czasami było ciężko wszystko sprawdzić 😛 na szczęście doktorowi udało się wszystko sprawdzić, zmierzyć i wygląda na zdrowego. Na 90% chłopiec. Było widać chwile sisiorka, ale większość czasu chowal rączkę w kroczu😛
Dziewczyny nie poddawajcie, w końcu uda się ❤ ja cały czas wierzę w wasze szczęście i zaglądam czy udało wam się.
Przesyłam ciążowe wiruski: ##&&;:"#&/;&, oddam chętnie mdłości i wymioty 😅
Tutaj fotka mojego malucha :
Pozdrawiamy wszystkie e-ciocie ❤Ola111, Maddalena89, Myszka91, martuśka737, KarolinaMaria, SylwiaG lubią tę wiadomość
-
aliciaaa wrote:Hej dziewczyny, pisze w sumie bardziej do dziewczyn z "pierwszych stron" wątku 😊
Wczoraj byłam na pierwszym USG Prenatalnym. Wszystko dobrze, dzieciątko ma wszystkie narządy, wszystkie części ciała. Nic nie budzi niepokoju. Fikał w brzuszku pięknie i czasami było ciężko wszystko sprawdzić 😛 na szczęście doktorowi udało się wszystko sprawdzić, zmierzyć i wygląda na zdrowego. Na 90% chłopiec. Było widać chwile sisiorka, ale większość czasu chowal rączkę w kroczu😛
Dziewczyny nie poddawajcie, w końcu uda się ❤ ja cały czas wierzę w wasze szczęście i zaglądam czy udało wam się.
Przesyłam ciążowe wiruski: ##&&;:"#&/;&, oddam chętnie mdłości i wymioty 😅
Tutaj fotka mojego malucha :
Pozdrawiamy wszystkie e-ciocie ❤
Ale super fota gratulacjealiciaaa lubi tę wiadomość
🌿31lat,
🌿 RZS w remisji,
🌿wyniki książkowe,
Maddalena89 wrote:Ale super fota gratulacje
Dziękuję bardzo ❤ zakochałam się w tym zdjęciu od razu 😊😍
martuśka737 wrote:Aliciaaa gratuluję! Ciesz się że tobie również się udało!!! Cudownej ciąży, oby te wymioty szybko ci minely!
Dziękuję 😘 udało się zajść w ciążę tak samo jak w tą poronioną rok temu. Ten sam termin porodu 😍
Mam nadzieję,że w końcu dolegliwości miną i odetchne 😛
Chętnie je przekaże dalej 😂 któraś chętna?martuśka737 lubi tę wiadomość
-
Jestem dziewczyny, trochę przedłużyło mi się w pracy, przepraszam, że musiałyście tyle czasu czekać 😘
Jestem już oczywiście po wizycie. Widać pęcherzyk, a w środku zarodek Ciąża na szczęście pojedyncza. Wg USG to 5+3 tc, czyli młodsza o 3-4 dni niż wg okresu.
Serduszko bije - 100 uderzeń, czyli takie minimum. Wymiar zarodka to 3 mm, a pęcherzyka to 17*13 cm, wg internetu tak powinno być. Moja gin jeszcze nie kazała się cieszyć. Wiadomo, że na tym etapie wszystko się może zdarzyć.
Zalecenia: dalej progesteron dopochwowo (moja doktor powiedziała, że nie ma czegoś takiego jak normy dla progesteronu, musi być 40 i koniec, więc jak mam niecałe 29 to za mało), dostałam też jod na receptę (badałam 10.12 TSH jeszcze nie wiedząc, że jestem w ciąży i wyszło coś koło 2,5, zawsze takie miałam, ale gin uważa, że mogłoby być mniejsze) i kwas foliowy też na receptę w dawce 5mg. Poza tym jak chcę to mogę brać moje witaminy, typu d czy c. Ograniczeń nie mam żadnych
Następna wizyta za 1,5-2 tygodnie. Wtedy zobaczymy czy zarodek rozwija się prawidłowo.
P.S. Mąż się przed chwilą dowiedział, że będzie tatą. Był w lekkim szoku, bo przecież mówiłam jeszcze kilka dni temu, że mam okres 😂😂 Ale ogólnie się ucieszył 😁😁😁
Uff, chyba wszystko Wam już napisałam
Aaa, generalnie to nie dodałam Wam wcześniej, że moim najgorszym objawem ciąży jest fakt, że mam problem z koncentracją i nie mogę się czasami wysłowić 🙈🙈 Albo o coś pytam i za chwilę nie pamiętam odp 😅 Masakra 🙈 No i nerwy mną szarpią straszne 🤭 W nocy ból piersi się jakoś nasilił i mdłości już trochę większe. Ogólnie wg ginekolog powinno mi się chcieć spać jeszcze, no a śpię mniej. Ale, że nie tylko ja tak mam to się pocieszammartuśka737 lubi tę wiadomość
-
Nadziejaaa to same pozytywne wieści! Dobrze że wszystko dobrze 😊 oby tak dalej!
No rzeczywiście zafundowałaś mężowi huśtawkę wydarzeń hahaha nie dziwota że chłopak w szoku 😂
Ja też śpię mniej więc to znaczy że jest nas dwie! I w końcu wstaje wyspana o dziwo, nie myślałam że doczekam takieho czasu!13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
u mnie dzisiaj na smutno.. wg bety w ciąży nie jestem, za to przed chwilą dowiedziałam się o 2 ciążach w najbliższej rodzinie... Cieszę się, ale złamało mi to też serce i nie czuję się dobrze z tym, że płaczę bo ktoś jest teraz szczęśliwy bede się pewnie za to smażyć w piekle
-
Dasiaczka wrote:u mnie dzisiaj na smutno.. wg bety w ciąży nie jestem, za to przed chwilą dowiedziałam się o 2 ciążach w najbliższej rodzinie... Cieszę się, ale złamało mi to też serce i nie czuję się dobrze z tym, że płaczę bo ktoś jest teraz szczęśliwy bede się pewnie za to smażyć w piekle
Myślę że płaczesz bo niestety się nie udało. A jest Ci poprostu przykro że komuś się udało A Tobie nie. To całkiem normalna reakcja nie przejmuj się tylko życz przyszłym mamom powodzenia, Tobie też się w końcu uda ⚘ ściskam mocno i głowa do góry 🙂
My walczymy już 16 cykli...kiedy robi mi się smutno powtarzam " Jezu ufam Tobie " i robi się lepiej. Może też spróbuj ✊ -
Dasiaczka wrote:u mnie dzisiaj na smutno.. wg bety w ciąży nie jestem, za to przed chwilą dowiedziałam się o 2 ciążach w najbliższej rodzinie... Cieszę się, ale złamało mi to też serce i nie czuję się dobrze z tym, że płaczę bo ktoś jest teraz szczęśliwy bede się pewnie za to smażyć w piekle
A w którym dc robiłaś betę?? -
Ola111 wrote:Myślę że płaczesz bo niestety się nie udało. A jest Ci poprostu przykro że komuś się udało A Tobie nie. To całkiem normalna reakcja nie przejmuj się tylko życz przyszłym mamom powodzenia, Tobie też się w końcu uda ⚘ ściskam mocno i głowa do góry 🙂
My walczymy już 16 cykli...kiedy robi mi się smutno powtarzam " Jezu ufam Tobie " i robi się lepiej. Może też spróbuj ✊
Dziękuję za słowa pociechy :* Trzymam kciuki za Was :*:* -
Wyników jeszcze nie ma przyrost powinien być ok. 70% po 48h?
Co do progesteronu, to zupełnie się nie znam, ale moja ginekolog jest super specem od niepłodności z wieloletnim doświadczeniem, ufam jej i twierdzi, że wynik w granicach 19 mógłby być wyższy. Nigdy nie mówiła o jakichś sztywnych poziomach.
Jak tylko coś się pojawi, napiszę Wam ❤️🌿31lat,
🌿 RZS w remisji,
🌿wyniki książkowe,
martuśka737 wrote:Nadziejaaa to same pozytywne wieści! Dobrze że wszystko dobrze 😊 oby tak dalej!
No rzeczywiście zafundowałaś mężowi huśtawkę wydarzeń hahaha nie dziwota że chłopak w szoku 😂
Ja też śpię mniej więc to znaczy że jest nas dwie! I w końcu wstaje wyspana o dziwo, nie myślałam że doczekam takieho czasu!
Właśnie też się nawet wysypiam, chociaż śpię krócej. Cuda się dzieją 😂 Ciekawe ile u Ciebie maleństwo będzie mierzyć 😊 Ale jaki mąż miły się zrobił, ciekawe czy wytrzyma tak chociaż te 9 miesięcy 😂😂 Może po tym czasie wejdzie mu już w nawyk 🙈😅
Dasiaczka, ja jakiś czas temu dowiedziałam się, że dwóch moich braci będzie mieć dzieciątka. Cieszyłam się, że im się udało, a przyjaciółce płakałam przy rozmowie. To chyba taki naturalny odruch, trochę od nas niezależny. Na pewno się uda i Tobie. Trzymam mocno kciuki!!
Aliciaaa gratulacje! ❤️ Po 3 miesiącu mdłości ustępują podobno, a przychodzi zgaga 😅 Nie wiem co gorsze 🙈 Życzę Ci, aby Twoje samopoczucie było lepsze, wiem, co to znaczy wymiotować każdym posiłkiem i nie móc się ruszyć, bo ciągle jest niedobrze Ale będzie lepiej, może mąż przyjmie troszkę Twoich mdłości? 😁 U mnie już się powoli zaczynają, więc raczej podziękuję, jeszcze swoich będę miała dosyć 😂😂😂Dasiaczka lubi tę wiadomość
-
Takie reakcje są normalne i w ogóle nie rób sobie wyrzutów. Rozumiem Twój zawód, ja w poprzednim cyklu miałam dodatnie testy, a niestety okres przyszedł i czułam duży zawód ❤️ Popłakać warto, jakoś sobie odreagować, ale ZA NIC nie wolno załamywać rąk.
Ja sobie tak myślę, że wszystko przychodzi Do nas w odpowiednim momencie, Tobie tez się uda🌿31lat,
🌿 RZS w remisji,
🌿wyniki książkowe,
🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone