X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasiaczka wrote:
    Dzisiaj robiłam test i wyszedł negatywny... Dlatego się nie nastawiam, ale korzystając z okazji, że i tak badam jutro krew to zbadam też i betę...

Zbadaj, mojej przyjaciółce testy wychodziły negatywne ponad 2 tyg po miesiączce, nawet na usg nic nie było widać, a okazało się, że jest w ciąży

🌿31lat,
    🌿starania o pierwsze dziecko od września 2020,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
    🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone
  • Dasiaczka Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddalena89 wrote:
    Zbadaj, mojej przyjaciółce testy wychodziły negatywne ponad 2 tyg po miesiączce, nawet na usg nic nie było widać, a okazało się, że jest w ciąży

Dałaś mi nadzieję :)

Maddalena89 lubi tę wiadomość

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień po spodziewanej miesiączce poszła na USG i usłyszała, ze na 99% nie jest w ciąży :) a dziś synek ma chyba 4 lata (tracę rachubę). Jakiś powód opóźnienia jest, zrobisz betę i będziesz miała jasność

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
    🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaaa co słychać? Dawaj znać bo usycham 😂 wszystko okej?

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam o to samo pytać!

Ja właśnie wróciłam z kolejnej bety, także oby urosła prawidłowo. Wczoraj gin przepisała mi dodatkowo progesteron, bo uważa, ze powinien być wyższy. 13.01 będę miała wizytę, będzie to 6 tydz, mam nadzieję, że usłyszę serduszko.

Jak się czujecie dziewczyny????

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pisze w sumie bardziej do dziewczyn z "pierwszych stron" wątku 😊

Wczoraj byłam na pierwszym USG Prenatalnym. Wszystko dobrze, dzieciątko ma wszystkie narządy, wszystkie części ciała. Nic nie budzi niepokoju. Fikał w brzuszku pięknie i czasami było ciężko wszystko sprawdzić 😛 na szczęście doktorowi udało się wszystko sprawdzić, zmierzyć i wygląda na zdrowego. Na 90% chłopiec. Było widać chwile sisiorka, ale większość czasu chowal rączkę w kroczu😛

Dziewczyny nie poddawajcie, w końcu uda się ❤ ja cały czas wierzę w wasze szczęście i zaglądam czy udało wam się.
    Przesyłam ciążowe wiruski: ##&&;:"#&/;:)&, oddam chętnie mdłości i wymioty 😅

Tutaj fotka mojego malucha :
    cb09bcf48151.jpg
    Pozdrawiamy wszystkie e-ciocie ❤

Ola111, Maddalena89, Myszka91, martuśka737, KarolinaMaria, SylwiaG lubią tę wiadomość

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Hej dziewczyny, pisze w sumie bardziej do dziewczyn z "pierwszych stron" wątku 😊

Wczoraj byłam na pierwszym USG Prenatalnym. Wszystko dobrze, dzieciątko ma wszystkie narządy, wszystkie części ciała. Nic nie budzi niepokoju. Fikał w brzuszku pięknie i czasami było ciężko wszystko sprawdzić 😛 na szczęście doktorowi udało się wszystko sprawdzić, zmierzyć i wygląda na zdrowego. Na 90% chłopiec. Było widać chwile sisiorka, ale większość czasu chowal rączkę w kroczu😛

Dziewczyny nie poddawajcie, w końcu uda się ❤ ja cały czas wierzę w wasze szczęście i zaglądam czy udało wam się.
    Przesyłam ciążowe wiruski: ##&&;:"#&/;:)&, oddam chętnie mdłości i wymioty 😅

Tutaj fotka mojego malucha :
    cb09bcf48151.jpg
    Pozdrawiamy wszystkie e-ciocie ❤

Ale super fota :):):) gratulacje

aliciaaa lubi tę wiadomość

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliciaaa gratuluję! Ciesz się że tobie również się udało!!! Cudownej ciąży, oby te wymioty szybko ci minely!

aliciaaa lubi tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddalena89 wrote:
    Ale super fota :):):) gratulacje

Dziękuję bardzo ❤ zakochałam się w tym zdjęciu od razu 😊😍
    martuśka737 wrote:
    Aliciaaa gratuluję! Ciesz się że tobie również się udało!!! Cudownej ciąży, oby te wymioty szybko ci minely!

Dziękuję 😘 udało się zajść w ciążę tak samo jak w tą poronioną rok temu. Ten sam termin porodu 😍
    Mam nadzieję,że w końcu dolegliwości miną i odetchne 😛
    Chętnie je przekaże dalej 😂 któraś chętna?

martuśka737 lubi tę wiadomość

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczyny, trochę przedłużyło mi się w pracy, przepraszam, że musiałyście tyle czasu czekać 😘

Jestem już oczywiście po wizycie. Widać pęcherzyk, a w środku zarodek :) Ciąża na szczęście pojedyncza. Wg USG to 5+3 tc, czyli młodsza o 3-4 dni niż wg okresu.
    Serduszko bije - 100 uderzeń, czyli takie minimum. Wymiar zarodka to 3 mm, a pęcherzyka to 17*13 cm, wg internetu tak powinno być. Moja gin jeszcze nie kazała się cieszyć. Wiadomo, że na tym etapie wszystko się może zdarzyć.

Zalecenia: dalej progesteron dopochwowo (moja doktor powiedziała, że nie ma czegoś takiego jak normy dla progesteronu, musi być 40 i koniec, więc jak mam niecałe 29 to za mało), dostałam też jod na receptę (badałam 10.12 TSH jeszcze nie wiedząc, że jestem w ciąży i wyszło coś koło 2,5, zawsze takie miałam, ale gin uważa, że mogłoby być mniejsze) i kwas foliowy też na receptę w dawce 5mg. Poza tym jak chcę to mogę brać moje witaminy, typu d czy c. Ograniczeń nie mam żadnych :)

Następna wizyta za 1,5-2 tygodnie. Wtedy zobaczymy czy zarodek rozwija się prawidłowo.

P.S. Mąż się przed chwilą dowiedział, że będzie tatą. Był w lekkim szoku, bo przecież mówiłam jeszcze kilka dni temu, że mam okres 😂😂 Ale ogólnie się ucieszył 😁😁😁

Uff, chyba wszystko Wam już napisałam ;)

Aaa, generalnie to nie dodałam Wam wcześniej, że moim najgorszym objawem ciąży jest fakt, że mam problem z koncentracją i nie mogę się czasami wysłowić 🙈🙈 Albo o coś pytam i za chwilę nie pamiętam odp 😅 Masakra 🙈 No i nerwy mną szarpią straszne 🤭 W nocy ból piersi się jakoś nasilił i mdłości już trochę większe. Ogólnie wg ginekolog powinno mi się chcieć spać jeszcze, no a śpię mniej. Ale, że nie tylko ja tak mam to się pocieszam :)

martuśka737 lubi tę wiadomość

• Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddalena89, jak Twoja beta dzisiejsza?

• martuśka737 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaaa to same pozytywne wieści! Dobrze że wszystko dobrze 😊 oby tak dalej!
    No rzeczywiście zafundowałaś mężowi huśtawkę wydarzeń hahaha nie dziwota że chłopak w szoku 😂
    Ja też śpię mniej więc to znaczy że jest nas dwie! I w końcu wstaje wyspana o dziwo, nie myślałam że doczekam takieho czasu!

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Dasiaczka Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( :( :( u mnie dzisiaj na smutno.. wg bety w ciąży nie jestem, za to przed chwilą dowiedziałam się o 2 ciążach w najbliższej rodzinie... Cieszę się, ale złamało mi to też serce i nie czuję się dobrze z tym, że płaczę bo ktoś jest teraz szczęśliwy :( bede się pewnie za to smażyć w piekle :(

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasiaczka wrote:
    :( :( :( u mnie dzisiaj na smutno.. wg bety w ciąży nie jestem, za to przed chwilą dowiedziałam się o 2 ciążach w najbliższej rodzinie... Cieszę się, ale złamało mi to też serce i nie czuję się dobrze z tym, że płaczę bo ktoś jest teraz szczęśliwy :( bede się pewnie za to smażyć w piekle :(

Myślę że płaczesz bo niestety się nie udało. A jest Ci poprostu przykro że komuś się udało A Tobie nie. To całkiem normalna reakcja nie przejmuj się tylko życz przyszłym mamom powodzenia, Tobie też się w końcu uda ⚘ ściskam mocno i głowa do góry 🙂

My walczymy już 16 cykli...kiedy robi mi się smutno powtarzam " Jezu ufam Tobie " i robi się lepiej. Może też spróbuj ✊

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasiaczka wrote:

A w którym dc robiłaś betę??

• Dasiaczka Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    A w którym dc robiłaś betę??

W 34..

• Dasiaczka Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Myślę że płaczesz bo niestety się nie udało. A jest Ci poprostu przykro że komuś się udało A Tobie nie. To całkiem normalna reakcja nie przejmuj się tylko życz przyszłym mamom powodzenia, Tobie też się w końcu uda ⚘ ściskam mocno i głowa do góry 🙂

My walczymy już 16 cykli...kiedy robi mi się smutno powtarzam " Jezu ufam Tobie " i robi się lepiej. Może też spróbuj ✊

Dziękuję za słowa pociechy :* Trzymam kciuki za Was :*:*

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyników jeszcze nie ma :/ przyrost powinien być ok. 70% po 48h?

Co do progesteronu, to zupełnie się nie znam, ale moja ginekolog jest super specem od niepłodności z wieloletnim doświadczeniem, ufam jej i twierdzi, że wynik w granicach 19 mógłby być wyższy. Nigdy nie mówiła o jakichś sztywnych poziomach.

Jak tylko coś się pojawi, napiszę Wam ❤️

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuśka737 wrote:
    Nadziejaaa to same pozytywne wieści! Dobrze że wszystko dobrze 😊 oby tak dalej!
    No rzeczywiście zafundowałaś mężowi huśtawkę wydarzeń hahaha nie dziwota że chłopak w szoku 😂
    Ja też śpię mniej więc to znaczy że jest nas dwie! I w końcu wstaje wyspana o dziwo, nie myślałam że doczekam takieho czasu!

Właśnie też się nawet wysypiam, chociaż śpię krócej. Cuda się dzieją 😂 Ciekawe ile u Ciebie maleństwo będzie mierzyć 😊 Ale jaki mąż miły się zrobił, ciekawe czy wytrzyma tak chociaż te 9 miesięcy 😂😂 Może po tym czasie wejdzie mu już w nawyk 🙈😅

Dasiaczka, ja jakiś czas temu dowiedziałam się, że dwóch moich braci będzie mieć dzieciątka. Cieszyłam się, że im się udało, a przyjaciółce płakałam przy rozmowie. To chyba taki naturalny odruch, trochę od nas niezależny. Na pewno się uda i Tobie. Trzymam mocno kciuki!!

Aliciaaa gratulacje! ❤️ Po 3 miesiącu mdłości ustępują podobno, a przychodzi zgaga 😅 Nie wiem co gorsze 🙈 Życzę Ci, aby Twoje samopoczucie było lepsze, wiem, co to znaczy wymiotować każdym posiłkiem i nie móc się ruszyć, bo ciągle jest niedobrze :( Ale będzie lepiej, może mąż przyjmie troszkę Twoich mdłości? 😁 U mnie już się powoli zaczynają, więc raczej podziękuję, jeszcze swoich będę miała dosyć 😂😂😂

Dasiaczka lubi tę wiadomość

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasiaczka wrote:

Takie reakcje są normalne i w ogóle nie rób sobie wyrzutów. Rozumiem Twój zawód, ja w poprzednim cyklu miałam dodatnie testy, a niestety okres przyszedł i czułam duży zawód ❤️ Popłakać warto, jakoś sobie odreagować, ale ZA NIC nie wolno załamywać rąk.

Ja sobie tak myślę, że wszystko przychodzi Do nas w odpowiednim momencie, Tobie tez się uda

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ