Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję! Ja Wam również życzę: lekkich i zdrowych ciąż, a starającym się w końcu II kresek i również zdrowych bobasów :)

Tak, ja mam gina 13.01, zastanawiam się, czy będzie już słychać serduszko :)

Pierwszy od lat zupełnie trzeźwy sylwester :D chociaż i tak mało piłam, bo po prostu mam bardzo słabą głowę. Ale cieszę się, że się udało. Mąż wie 😁 cieszy się, ale tez podchodzi na spokojnie, żeby w razie czego nie przeżyć zawodu.

Dasiaczka lubi tę wiadomość

🌿31lat,
    🌿starania o pierwsze dziecko od września 2020,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
    🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wyczytałam, że serduszko zaczyna bić 22-23 dni od zapłodnienia, ale słychać je na USG chwilkę później, jednak nie określili ile później. Wydaje mi się, że w 6 tygodniu najwcześniej można je usłyszeć. U Ciebie będzie chyba już jakoś koło 6 tc wtedy, tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 14:50

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaaa wrote:
    Wczoraj wyczytałam, że serduszko zaczyna bić 22-23 dni od zapłodnienia, ale słychać je na USG chwilkę później, jednak nie określili ile później. Wydaje mi się, że w 6 tygodniu najwcześniej można je usłyszeć. U Ciebie będzie chyba już jakoś koło 6 tc wtedy, tak?

Tak, to będzie 6tc :) zobaczymy. Jeśli będzie słychać, to cudownie

Nadziejaaa lubi tę wiadomość

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
    🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Mam problem chyba z aplikacją bo na wykresach wszystko w porządku ale źle mi wylicza np miesiączke mi obliczyło że trwa 10 dni a to nieprawda bo zawsze jest to max 5 dni 😳 Nie mam pojecia co sie dzieje :/

Gratuluje wszystkim, którym sie udało i życze Wam Szczęśliwego Nowego Roku z maluszkami i dla tych, które jeszcze sie starają jak ja 😊

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    25.01.23 ➡️ połówkowe:
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w nowym roku dziewczyny. Te które są w ciąży nudnej i spokojniej ciąży oraz szybkiego rozwiązania. Tym które się starają oby nowy rok byl owocny w dwie kreseczki.💚💚💚🍀🍀❤️❤️❤️❤️❤️

Ola111, Maddalena89, Nadziejaaa, martuśka737 lubią tę wiadomość

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2021, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, szczęśliwego nowego roku ❤️ 2021 będzie lepszy!!!!!! Niech się spełnią Wasze marzenia

Nadziejaaa, SylwiaG, martuśka737 lubią tę wiadomość

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Hej dziewczyny, pisze w sumie bardziej do dziewczyn z "pierwszych stron" wątku 😊

Wczoraj byłam na pierwszym USG Prenatalnym. Wszystko dobrze, dzieciątko ma wszystkie narządy, wszystkie części ciała. Nic nie budzi niepokoju. Fikał w brzuszku pięknie i czasami było ciężko wszystko sprawdzić 😛 na szczęście doktorowi udało się wszystko sprawdzić, zmierzyć i wygląda na zdrowego. Na 90% chłopiec. Było widać chwile sisiorka, ale większość czasu chowal rączkę w kroczu😛

Dziewczyny nie poddawajcie, w końcu uda się ❤ ja cały czas wierzę w wasze szczęście i zaglądam czy udało wam się.
    Przesyłam ciążowe wiruski: ##&&;:"#&/;:)&, oddam chętnie mdłości i wymioty 😅

Tutaj fotka mojego malucha :
    cb09bcf48151.jpg
    Pozdrawiamy wszystkie e-ciocie ❤

Kochana trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie. Oby maluch był zdrowy. Łapie wiruski i oby mi też się udało. 😘💚🍀❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 14:57

aliciaaa lubi tę wiadomość

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Tym zafasolkowanym spokoju i żeby wszystko szło gładko. Tym, które jeszcze czekają, dużo bzykanka i II różowych kreseczek w najbliższym czasie 😂

Nadziejaaa, SylwiaG, anka lubią tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Co u Was słychać? Jak Wasze samopoczucie?

U mnie niestety mdłości dają o sobie znać coraz mocniej :( Obawiam się, że będzie jeszcze gorzej 😿
    Z polecanych sposób, które znam nic nie pomaga :( Może picie dużej ilości wody z cytryną troszkę pomaga.. Wtedy chyba mdłości są mniejsze. Dobrze mi robi przebywanie na powietrzu, ale zrobił się ze mnie zmarźluch od początku ciąży, więc przy tej temperaturze długo nie wytrzymuję 😏

Poza tym humorki mam bez zmian, łatwo mnie wkurzyć, nawet bardzo 🙈 Piersi też bardzo obolałe, brzuch czasami pobolewa, ale chyba już mniej niż na początku. No i apetyt mam chyba podwójny 😂😂

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak to jest z tym śluzem w dzień owulacji ? Szyjke mam nisko, miękką wręcz nie wyczuwalną i otwartą ale śluz wodnisty...rozumiem że to źle? Bo powinien być konsystencji kurzego białka...? Taki mam i też ciągnący ale to dopiero podczas przytulanka takowy powstaje...

Nadziejaaa który to już tydzień? Mdłości przy 1 ciąży nie miałam w ogóle czułam się przez całą ciążę super więc nie pomogę Ci ale trzymam kciuki aby szybko minęły:-) no i wiesz, dla tego stanu...warto się pomęczyć;-)

• Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 dopiero 7 tc, więc wszystko przede mną 😢 No męczę się, męczę, ale jak tak sobie pomarudzę i się pożalę to może trochę lżej mi będzie 😅 Próbuję wszystkiego 😁 W najlepszym wypadku jeszcze tylko 5-6 tygodni i mdłości powinny trochę ustąpić w zamian za zgagę 🙈 Nie wiem tylko co gorsze 😜

Generalnie w dzień owulacji mój śluz też był wodnisty, identycznie jak u Ciebie. Staraliśmy się 7 cykli. We wcześniejsze ciąże po jednym podejściu się udało, ale z tego, co pamiętam to wtedy praktycznie w ogóle śluzu nie miałam podczas owu 🤷 Wiadomo, że podczas tulania się robił, ale poza tym naprawdę mało go było. A teraz podczas ostatniego pół roku wodnistego miałam mega dużo, musiałam używać wkładek, bo czasami miałam wręcz wrażenie, że się posiusiałam 🙈

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja czyli masz jakieś 2 tygodnie więcej, niż ja. Według Preglife to 5 tydz (4+3), ale nie kumam jeszcze czy liczy się od daty miesiączki, czy owulacji?

U mnie piersi całe obolałe, trochę się powiększyły, przy dotyku jest nieprzyjemnie. Brzuch pobolewa. Apetyt rośnie i wydęło mi brzuch 😅 nie sądziłam, że to tak szybko się dzieje. Poza tym mdłości jeszcze brak, ale nadal ciagle mi gorąco.

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaaa wrote:
    Ola111 dopiero 7 tc, więc wszystko przede mną 😢 No męczę się, męczę, ale jak tak sobie pomarudzę i się pożalę to może trochę lżej mi będzie 😅 Próbuję wszystkiego 😁 W najlepszym wypadku jeszcze tylko 5-6 tygodni i mdłości powinny trochę ustąpić w zamian za zgagę 🙈 Nie wiem tylko co gorsze 😜

Generalnie w dzień owulacji mój śluz też był wodnisty, identycznie jak u Ciebie. Staraliśmy się 7 cykli. We wcześniejsze ciąże po jednym podejściu się udało, ale z tego, co pamiętam to wtedy praktycznie w ogóle śluzu nie miałam podczas owu 🤷 Wiadomo, że podczas tulania się robił, ale poza tym naprawdę mało go było. A teraz podczas ostatniego pół roku wodnistego miałam mega dużo, musiałam używać wkładek, bo czasami miałam wręcz wrażenie, że się posiusiałam 🙈

Dziękuję za odpowiedź, dałaś mi nadzieję że może nie wszystko stracone :-)

Tak, to prawda czasami lepiej pomarudzić i robi się lepiej, trzymam za Ciebie kciuki ✊

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź, dałaś mi nadzieję że może nie wszystko stracone :-)

Tak, to prawda czasami lepiej pomarudzić i robi się lepiej, trzymam za Ciebie kciuki ✊

Ja w dwóch cyklach, w których się udało użyłam żelu
    Wspierającego zapłodnienie... Nie wiem, czy miało to znaczenie, ale to był 3 cykl starań (niestety biochemia), kolejny owocny :)

Ola111 lubi tę wiadomość

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddalena89 wrote:
    Ja w dwóch cyklach, w których się udało użyłam żelu
    Wspierającego zapłodnienie... Nie wiem, czy miało to znaczenie, ale to był 3 cykl starań (niestety biochemia), kolejny owocny :)

A mogę prosić nazwę?

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    A mogę prosić nazwę?

Nie pamietam, preg-cośTam w takim morskim opakowaniu. myślę, że każdy wspomagający zadziała :) one mają taki poślizg 😅 że dałam połowę

Ola111 lubi tę wiadomość

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, może to wyda się śmieszne, ale tonący brzytwy się trzyma ;) Przypomniałam sobie, że w ostatnim cyklu po trzytulanku robiłam świece 😁 Naczytałam się w internecie na jej temat, że pomaga i w rodzinie u mnie też komuś pomogła, więc pomyślałam, że co mi szkodzi 😅 Dodatkowo już pisałam gdzieś wcześniej, że za namową kilku osób, pomodliłam się do Świętej Rity od spraw trudnych i beznadziejnych, może także było to przyczyną sukcesu ☺️

Maddalena89, mi liczy od daty @, u mnie jest 6+3 tc. Mdłości zaczęły się takie małe już z tydzień temu. Teraz jest konkretniej i mam też lekkie wzdęcia, zależy, co zjem ;) Brzuch też mi trochę wywaliło, choć jem więcej, więc chyba to jest przyczyną tego stanu 😂😂😂

• Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam koszmarny sen. Śniło mi się, że zaczęłam rodzić, nie wiem, który to był miesiąc, ale jakoś początek, bo jeszcze brzucha nie miałam. I podobno było to spowodowane brakiem progesteronu... Masakra. Ostatecznie udało się opanować sytuację..

Nie wiem nawet skąd ten sen mi się wziął, bo ostatnio raczej nie zamartwiam się i nie czytam o nieprawidłowościach ciążowych. Jedynie co to wieczorem powtarzam sobie, żeby nie zapomnieć wziąć progesteronu :)

Ale dobrze, że to był tylko sen :)

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaaa wrote:
    Ola, może to wyda się śmieszne, ale tonący brzytwy się trzyma ;) Przypomniałam sobie, że w ostatnim cyklu po trzytulanku robiłam świece 😁 Naczytałam się w internecie na jej temat, że pomaga i w rodzinie u mnie też komuś pomogła, więc pomyślałam, że co mi szkodzi 😅 Dodatkowo już pisałam gdzieś wcześniej, że za namową kilku osób, pomodliłam się do Świętej Rity od spraw trudnych i beznadziejnych, może także było to przyczyną sukcesu ☺️

Maddalena89, mi liczy od daty @, u mnie jest 6+3 tc. Mdłości zaczęły się takie małe już z tydzień temu. Teraz jest konkretniej i mam też lekkie wzdęcia, zależy, co zjem ;) Brzuch też mi trochę wywaliło, choć jem więcej, więc chyba to jest przyczyną tego stanu 😂😂😂

A świece to wiem, robię 😅 A jeżeli o modlitwę chodzi to ja odmawiam modlitwę do św. Dominika 😉 więc praktyki podobne do Twoich 🙈

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaaa wrote:
    Dzisiaj miałam koszmarny sen. Śniło mi się, że zaczęłam rodzić, nie wiem, który to był miesiąc, ale jakoś początek, bo jeszcze brzucha nie miałam. I podobno było to spowodowane brakiem progesteronu... Masakra. Ostatecznie udało się opanować sytuację..

Nie wiem nawet skąd ten sen mi się wziął, bo ostatnio raczej nie zamartwiam się i nie czytam o nieprawidłowościach ciążowych. Jedynie co to wieczorem powtarzam sobie, żeby nie zapomnieć wziąć progesteronu :)

Ale dobrze, że to był tylko sen :)

Okropny sen, mu tez się zdarzają koszmary. To na pewno dlatego, że dużo o ciąży rozmyślamy.

Tez mam wzdęcia, ale skok progesteronu tak działa. Ogólnie w brzuchu „dużo się dzieje” jakieś pukania, bąbelki, coś się przelewa :) mdłości na razie zupełnie brak, ale za to wciąż niesamowite pragnienie. Pije duuuuuuzo wody

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ