Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka w 2020 roku ❤️
Odpowiedz

Starania o maluszka w 2020 roku ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddalena89 wrote:
    Okropny sen, mu tez się zdarzają koszmary. To na pewno dlatego, że dużo o ciąży rozmyślamy.

Tez mam wzdęcia, ale skok progesteronu tak działa. Ogólnie w brzuchu „dużo się dzieje” jakieś pukania, bąbelki, coś się przelewa :) mdłości na razie zupełnie brak, ale za to wciąż niesamowite pragnienie. Pije duuuuuuzo wody

Czyli może progesteron mi wzrósł, co byłoby na plus :) Zazdroszczę braku mdłości i jednocześnie życzę, aby się prędko nie pojawiły :) Też piję :) Sama przestała smakować, więc ją ulepszam sokiem z cytryny i pomarańczy + troszkę imbiru do tego - pychotka 😋 Potrafię i 3 litry jej wypić dziennie, a później w środku nocy mam pobudkę na siusiu 😂

A mierzysz sobie jeszcze temperaturę? Ja kilka razy mierzyłam, ale miałam taką różną, raz na przykład 37,2, na drugi dzień 36,4 i się zdenerwowałam, że coś jest nie tak, więc teraz nie mierzę wcale.. Ale dla odmiany mi ciągle zimno 😅

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaaa wrote:
    Czyli może progesteron mi wzrósł, co byłoby na plus :) Zazdroszczę braku mdłości i jednocześnie życzę, aby się prędko nie pojawiły :) Też piję :) Sama przestała smakować, więc ją ulepszam sokiem z cytryny i pomarańczy + troszkę imbiru do tego - pychotka 😋 Potrafię i 3 litry jej wypić dziennie, a później w środku nocy mam pobudkę na siusiu 😂

A mierzysz sobie jeszcze temperaturę? Ja kilka razy mierzyłam, ale miałam taką różną, raz na przykład 37,2, na drugi dzień 36,4 i się zdenerwowałam, że coś jest nie tak, więc teraz nie mierzę wcale.. Ale dla odmiany mi ciągle zimno 😅

Ja też: dzień zaczynam od wody z miodkiem i cytryną, takiej cieplej wielkiej szklany. Potem również imbir, cytryna, miód.

Temperatury nie mierzyłam, ale od jutra posprawdzam :) z ciekawości.

Zamówiłam za to 3 kg bezkofeinowej kawy 🙈 kocham kawę, chociaż można dziennie 2 szt, to jednak przejdę na bezkofeinową.

Nadziejaaa lubi tę wiadomość

🌿31lat,
    🌿starania o pierwsze dziecko od września 2020,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
    🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja pamiętam że w swojej pierwszej ciąży lubiłam kolorowe sny! Teraz tez już mi się zaczęły. To świetne że wstajesz rano i wszystko pamiętasz, chociaż wolałabym jednak jakies przyjemniejsze niż te z progesteronem 😂
    U mnie ciągle gorąco, ale ja się cieszę, bo jestem wiecznym zmarzluchem a teraz w koncu mi cieplo! Ciążę ma swoje plusy!

Ps. Wczoraj się dowiedziałam że moja bratowa też jest w ciąży! Będzie rodzić 2 tyg przede mną 😂 ależ wczoraj się smielismy wszyscy! To się nazywa trafienie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 12:24

Nadziejaaa, Maddalena89, Zagadka919 lubią tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuśka737 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Ja pamiętam że w swojej pierwszej ciąży lubiłam kolorowe sny! Teraz tez już mi się zaczęły. To świetne że wstajesz rano i wszystko pamiętasz, chociaż wolałabym jednak jakies przyjemniejsze niż te z progesteronem 😂
    U mnie ciągle gorąco, ale ja się cieszę, bo jestem wiecznym zmarzluchem a teraz w koncu mi cieplo! Ciążę ma swoje plusy!

Ps. Wczoraj się dowiedziałam że moja bratowa też jest w ciąży! Będzie rodzić 2 tyg przede mną 😂 ależ wczoraj się smielismy wszyscy! To się nazywa trafienie!

Marta, a Ty który masz tydzień? :) jesteś już po usg? Ja dopiero 13.01 🙈

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
    🌿 zrównoważona dieta, D3, ADEK, Colostrum, probiotyki, kwas foliowy, cynk, selen, oleje zimnotłoczone
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dziękuję, maluch z tego co widać na usg zdrowy na 98% więc super ❤
    Czekam kochana na twoje dwie kreski😍 Masz jakieś plany na najbliższy czas co do starań?
    Wiruski wysyłam w dużej ilości😍

Dziewczyny zaciążone podajcie swoje przewidywane terminy porodu to dopisze was do listy na pierwszej stronie 😀😊

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Mamanaobcasach Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa bo zaczęłam przygodę z ovu od 9 grudnia 2020 🙂 dziś jestem w 26dc i wykonałam rano dwa testy strumieniowe.. Wynik mnie zaniepokoił ponieważ test w pierwszego moczu wychodził z napływaniem moczu w okienku, jako dwie grube ciemne krechy.. Po 5 minutach ciążowa kreska zaczęła blednac i została taka leciusienko blada.. Drugi test też strumieniowy zrobiłam z 3 moczu i w tym było inaczej bo odrazu wyszedl blady cień ciążowej kreski i tak pozostało.. Co o tym myśleć? Jutro rano oczywiście wykonam test z pierwszego moczu i tym razem plykowy.. Ciekawe co wyjdzie

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamanaobcasach wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem tu nowa bo zaczęłam przygodę z ovu od 9 grudnia 2020 🙂 dziś jestem w 26dc i wykonałam rano dwa testy strumieniowe.. Wynik mnie zaniepokoił ponieważ test w pierwszego moczu wychodził z napływaniem moczu w okienku, jako dwie grube ciemne krechy.. Po 5 minutach ciążowa kreska zaczęła blednac i została taka leciusienko blada.. Drugi test też strumieniowy zrobiłam z 3 moczu i w tym było inaczej bo odrazu wyszedl blady cień ciążowej kreski i tak pozostało.. Co o tym myśleć? Jutro rano oczywiście wykonam test z pierwszego moczu i tym razem plykowy.. Ciekawe co wyjdzie

Jeśli jest kreska, chociażby jasna, znaczy, ze hormon został wykryty:) Ile trwają Twoje cykle? Zrób test ponownie za jakieś 2 dni. Ja tez na początku miałam jasne kreski, a teraz mocne i wyraźne.

Zaczekaj do terminu miesiączki i jeśli nie przyjdzie, zrób betę - mówię to z doświadczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 15:11

Mamanaobcasach lubi tę wiadomość

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddalena89 wrote:
    Marta, a Ty który masz tydzień? :) jesteś już po usg? Ja dopiero 13.01 🙈

Aplikacja pokazuje mi 7 tydzień (6+1). Wizytę mam we czwartek. Nie chcialam wcześniej bo teraz chociaż będzie szansa zobaczyć serce, wcześniej nawet bym się nie nastawiała. I tak mam wizytę prywatna bo moja ginekolog na fundusz już nie miejsc. Nie wiem czy w ogóle zgodzi się mnie prowadzić, zobaczymy.

Nie napiszę jeszcze póki co terminu konkretnie, bo dopiero we czwartek się upewnię. Wychodzi mi gdzieś między 28.08-05.09 wiec to duży rozstrzał. Zobaczymy we czwartek.

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuśka737 wrote:
    Aplikacja pokazuje mi 7 tydzień (6+1). Wizytę mam we czwartek. Nie chcialam wcześniej bo teraz chociaż będzie szansa zobaczyć serce, wcześniej nawet bym się nie nastawiała. I tak mam wizytę prywatna bo moja ginekolog na fundusz już nie miejsc. Nie wiem czy w ogóle zgodzi się mnie prowadzić, zobaczymy.

Nie napiszę jeszcze póki co terminu konkretnie, bo dopiero we czwartek się upewnię. Wychodzi mi gdzieś między 28.08-05.09 wiec to duży rozstrzał. Zobaczymy we czwartek.

Mi aplikacja przewiduje termin na 8.09... ja nie wiem jak one to liczą 🤪 tez na razie proszę nie zapisywać, bo dopiero po wizycie będę cokolwiek wiedziała.

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,

Wysłany: 3 stycznia 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddalena89 wrote:
    Jeśli jest kreska, chociażby jasna, znaczy, ze hormon został wykryty:) Ile trwają Twoje cykle? Zrób test ponownie za jakieś 2 dni. Ja tez na początku miałam jasne kreski, a teraz mocne i wyraźne.

Zaczekaj do terminu miesiączki i jeśli nie przyjdzie, zrób betę - mówię to z doświadczenia :)

Moje cykle to średnio 27-28 dni.. Jutro zrobię test i zobacze czy będzie dalej "pozytyw" 😊😊

• Maddalena89 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamanaobcasach wrote:
    Moje cykle to średnio 27-28 dni.. Jutro zrobię test i zobacze czy będzie dalej "pozytyw" 😊😊

Ja mam 26-dniowe cykle i 23 dnia miałam bladziochę , ale wyraźną, a 26 dnia już dużo mocniejsza 🙂 w poprzednim cyklu w 23dc był cień cienia, niestety ciąża biochemiczna. Dlatego mówię Ci, żebyś chwilkę poczekała (chociaż wiem jakie to wkurzające 🤪), żebyś się niepotrzebnie nie zawiodła. Dwaj znać jak sytuacja i trzymam mocno kciuki ❤️

Mamanaobcasach lubi tę wiadomość

🌿31lat,
    🌿 RZS w remisji,
    🌿wyniki książkowe,

Wysłany: 3 stycznia 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddalena89 wrote:
    Ja mam 26-dniowe cykle i 23 dnia miałam bladziochę , ale wyraźną, a 26 dnia już dużo mocniejsza 🙂 w poprzednim cyklu w 23dc był cień cienia, niestety ciąża biochemiczna. Dlatego mówię Ci, żebyś chwilkę poczekała (chociaż wiem jakie to wkurzające 🤪), żebyś się niepotrzebnie nie zawiodła. Dwaj znać jak sytuacja i trzymam mocno kciuki ❤️

Oby było wszystko dobrze.. To dla mnie najważniejsze 🤗 oczywiście d znać i nie dziękuję ❤️

• Dasiaczka Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, co słychać w nowym roku :)? U mnie bez zmian... 38 dc (19dpo) okresu brak, test ciążowy negatywny.. 34dc badanie bety też nic nie wykazało. Podobno po stymulacji pregnylem może się przedłużyć cykl jak mi mój powiedział w czw... No ale nie wiem... Do tego ciągle mam plamienia po stosunku.. Gratuluję staraczkom, którym ostatnio się udało :) :) :* i trzymam kciuki za te, które wciąż walczą :)

Maddalena89, martuśka737 lubią tę wiadomość

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasiaczka wrote:
    Dzień dobry, co słychać w nowym roku :)? U mnie bez zmian... 38 dc (19dpo) okresu brak, test ciążowy negatywny.. 34dc badanie bety też nic nie wykazało. Podobno po stymulacji pregnylem może się przedłużyć cykl jak mi mój powiedział w czw... No ale nie wiem... Do tego ciągle mam plamienia po stosunku.. Gratuluję staraczkom, którym ostatnio się udało :) :) :* i trzymam kciuki za te, które wciąż walczą :)

Może idź do gina? Ja miałam identyczną sytuację, okresu nie dostawalam testy negatywne i plamilam po przytulakach niestety okazało się że to torbiel. Mam nadzieję że u Ciebie będzie inaczej, lepiej to sprawdzić. A jak długie masz cykle ?

• Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka737, mi aplikacja dzisiaj pokazuje 6+3 tc i termin na 26.08.2021 😁 Z USG wychodzi 3 dni mniej, czyli 6+0 i termin na 23.08. Więc wychodzi na to, że urodzimy w tym samym czasie 😀😀😀

Mam do Was pytanie związane z forum. Wczoraj odkryłam, że jestem na jakimś koncie testowym, które kończy się za kilka dni. Czy to oznacza, że aby móc po tym terminie korzystać z forum i z Wami pisać, będę musiała zapłacić za konto?? 😯😯

martuśka737 lubi tę wiadomość

• SylwiaG Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Sylwia dziękuję, maluch z tego co widać na usg zdrowy na 98% więc super ❤
    Czekam kochana na twoje dwie kreski😍 Masz jakieś plany na najbliższy czas co do starań?
    Wiruski wysyłam w dużej ilości😍

Dziewczyny zaciążone podajcie swoje przewidywane terminy porodu to dopisze was do listy na pierwszej stronie 😀😊

Póki co jedyny plan to zrzucenie nadwagi i w końcu muszę się zmotywować i rozejrzeć się za salą na wesele. Może jak zajmę się czymś innym niż staraniami to się uda😁

Wszyscy lekarze mnie wysyłają do kliniki leczenia niepłodności ale sama tam nie pójdę. Stary nadal podchodzi do starań na zasadzie co będzie to będzie. Może jak zrzucę nadprogramowe kilogramy to owu zacznie się pojawiać i zwiększę szansę na dzidziusia... a jak się nadal nie będzie udawało to Starego zmuszę i pójdziemy do tej kliniki. 😁

Maddalena89 lubi tę wiadomość

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • SylwiaG Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejaaa wrote:
    Martuśka737, mi aplikacja dzisiaj pokazuje 6+3 tc i termin na 26.08.2021 😁 Z USG wychodzi 3 dni mniej, czyli 6+0 i termin na 23.08. Więc wychodzi na to, że urodzimy w tym samym czasie 😀😀😀

Mam do Was pytanie związane z forum. Wczoraj odkryłam, że jestem na jakimś koncie testowym, które kończy się za kilka dni. Czy to oznacza, że aby móc po tym terminie korzystać z forum i z Wami pisać, będę musiała zapłacić za konto?? 😯😯

Na forum będziesz mogła normalnie pisać. Jedynie nie będziesz miała wszystkich funkcjonalności aplikacji, ale skoro się udało to aplikacja raczej nie będzie ci potrzebna przez najbliższe miesiące😉

Nadziejaaa lubi tę wiadomość

💊 Sundose
    💊 Metformax
    💊 Euthyrox

🏡 okolice Wrocławia

preg.png
  • Nadziejaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2021, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Sylwia za odpowiedź, bo już się martwiłam jak będę się z Wami kontaktować ☺️ Korzystam tylko z forum, aplikacja i jej funkcje nie są mi potrzebne ;)

SylwiaG lubi tę wiadomość

• Dasiaczka Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2021, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Może idź do gina? Ja miałam identyczną sytuację, okresu nie dostawalam testy negatywne i plamilam po przytulakach niestety okazało się że to torbiel. Mam nadzieję że u Ciebie będzie inaczej, lepiej to sprawdzić. A jak długie masz cykle ?

Cykle mam 28-31 (tak długiego nigdy nie miałam). Dzisiaj w nocy ćmilo mnie jak na @ cieszyłam się, że dostanę a tu temp znowu w górę poszła. Byłam u gina w sylwestra, mówił, że mi się znowu nadżerka odezwała , rok temu miałam ją wymrażana dokladnie w styczniu. Ale czekam na okres bo dopiero po nim bede mogła się nią zająć. Mówił też że pojawiła się jakaś torbiel ale ze to takie male bardzo i tym się "nie przejmujemy"... A Twoje jak się skończyło???

Ola111 lubi tę wiadomość

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasiaczka wrote:
    Cykle mam 28-31 (tak długiego nigdy nie miałam). Dzisiaj w nocy ćmilo mnie jak na @ cieszyłam się, że dostanę a tu temp znowu w górę poszła. Byłam u gina w sylwestra, mówił, że mi się znowu nadżerka odezwała , rok temu miałam ją wymrażana dokladnie w styczniu. Ale czekam na okres bo dopiero po nim bede mogła się nią zająć. Mówił też że pojawiła się jakaś torbiel ale ze to takie male bardzo i tym się "nie przejmujemy"... A Twoje jak się skończyło???

Czyli co jest powodem braku miesiączki? Ta nadżerka i torbiel tak?
    U mnie okazała się 6cm torbiel. Musiałam robić marker nowotworowy bo przy tak dużej mają takie procedury ale nie kazał się martwić no był pewny że marker wyjdzie ok. I miał rację, był tylko trochę podwyższony ale to ze względu na rozmiar torbiela. Dał mi jakieś tablety żeby się wchłonął miałam brać przez 7 dni potem odstawić i 2 dni po odstawoeniu miała przyjść @. I tak też dokładnie się stało, w 49 dc dostałam @. W życiu się tak z okresu nie cieszyłam 😏 kontrola wykazała że T się wchłonął. To było jakieś 3 lub 4 miesiące temu. Niestety w tamtym cyklu nie miałam jajeczkowania ale jak stwierdził tak zareagował organizm po przygodzie z T i że tak się zdarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 10:36

‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ