Starania o rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasandra wrote:no widzisz aga i dlatego ja jakoś nie pasuję tam... ja mam za tydzień badanie kości nosowej i przezierności karku i jak to będzie prawidłowe to nic więcej nie robię, bo nigdy nie robiłam, serce i przepływy krwi zawsze gin bada, więc ja nie widzę sensu
ja nigdy nie robiłam dodatkowych miliona badań tylko to co gin zleca
czyli nie jestem jedna.... ufff
Ja też jak badanie kości nosowej wyjdzie ok to nic nie cuduję. A pytam, bo poczułam się jak wyrodna matka czytając na belly, że tych badań robić nie mam zamiaru
Eve lubi tę wiadomość
-
A co ten tes zmiani? Jak się okaże, że dziecko z downem czy ap
spergerem to i tak je urodzę, bo ani przez chwilę bym się nad tym nie zastanawiała. Na genetycznym zmierzył przezierność karkową, nosek jest, pępowina 3 żylna, mózg piękny, 2 rączki i 2 nóżki, serduszko idealnie pracujące z prawidłowymi przepływami - czego ja mam szukać w tym Dzieciątku?? A test Pappa jak nie łapę się na fundusz to też spory koszt, dla mnie zbędny.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
ja badania prenatalne 4D mam 27 maja gin poleci i skierował wiec będą gratis to skorzystam innych testów na własną rękę nie będę robić ufam temu mojemu ginekologowi to po co mam wymyślać
A powiedzcie mi jeszcze czy chodzicie tylko prywatnie czy tylko na NFZ czy tu i tu bo jak tak czytam to wiele chodzi tu i tu żeby za badania nie płacić a ja ostatnio zostawiłam 130 zł w laboratorium ale to chyba nie aż taki majątek bo teraz mam tylko krew i mocz to będą grosze.
A no i się pochwalę ze jestem już po komunii i wszystko wyszło świetnie synek bardzo zadowolony mega był przejęty . Jestem z niego taka dumna:) w kościele ciągle ryczałam a se chusteczek nie wzięłam tak ślicznie wyglądał i tak się cieszył że już teraz co niedziela będzie mógł z nami do komunii podchodzić he takie chwilę są po prostu bezcenneanka_a lubi tę wiadomość
-
Dynamiczna są są koleżanki na grudniu jest co najmniej dziwnie wg mnie
Ja chodzę tylko prywatnie. Za badania ostatnio zostawiłam 150.
Na nfz nie mam zamiaru chodzić.
Piszesz o synku, że mi aż łzy w oczach stanęły... Ogólnie to mi dużo nie potrzeba ostatnio do płaczu. A komunia to ważne wydarzenie. Na komunii św. mojego chrześniaka też płakałam a co dopiero u własnego dziecka. Ech...
Jak dałaś radę z przygotowaniami?
-
Miałam sztab ludzi do pomocy sama bym nie dała rady . Ułożyłam już wcześniej tygodniowy plan działań i rozłożyłam sobie prace z racji że muszę się dziennie położyć przynajmniej dwa razy na godzinkę . Mam wspaniałego męża który odwalił czarną robotę w sensie sprzątania i cudownego szwagra z żoną którzy nam bardzo pomogli. Sama bym sobie nie poradziła ale z taką pomocą nie było najmniejszego problemu
-
Ja chodzę na nfz i jestem bardzo zadowolona, wizyty i badania za free, ale na usg genetycznym byłam prywatnie i na połówkowe wybiorę się też do tej samej pani profesor, mało nie bierze bo 300 zł, ale dokładnie mierzy, wszystko ogląda, czeka jak dziecko odpowiednio msię ułoży do pomiary i co najważniejsze cały czas mówi podczas badania co widzimy, mierzymy itp.
Ja wieczorami padam już o 22, ale jeszcze muszę przeciągnąć trochę i od 1 lipca ruszam na zwolnienie, bo nie będzie już problemu co zrobić z Młodym podczas wakacji i zamkniętego przedszkola:)
Kupiłam dzisiaj sukieneczkę, bo tak mi się spodobała, że nawet jeśli moja Daria okaże się chłopakiem to dam ją koleżance która czeka na dzeiwczynkę
Aga po usg zobaczysz czy warto robić Pappa, jak wymiary wyjdą ok to wg mnie nie ma takiej potrzeby, co innego jeśli kwalifikujesz się na nfz czy coś.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️