Starania o rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie
jestem mamą 6 latka Pana Michała.
Ponownie staramy się od dzidziusia w zasadzie od października zobaczymy cóż nam z tych starań wyjdzie póki co podbrzusze mnie boli jak na @, a do niej jeszcze 10 dni... także spokojnie poczekamy i zobaczymy co los przyniesie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wszechmiła wrote:
Widzę że jest kilka mam 6-latków. Dzieci w tym wieku już dużo rozumieją, na pewno trudno wam rozmawiać z nimi o rodzeństwie. Co odpowiadacie, kiedy pytają czemu nie ma braciszka/siostrzyczki?
Mi nie jest trudno z nim rozmawiać, powiedzialam mu ze mama prosi bozie o dzidziusia i teraz musimy czekać.
Ale wiesz co było trudne? Powiedzieć mu ze bobas nas oposcil i odpowiedzec na pytanie dlaczego?
Na szczęście synek widząc mój smutek w tamtej chwili powiedział mi abym się nie martwila bo dziadek w niebie zaopiekuje się naszym bobaskiem.
Teraz tylko co jakiś czas pyta się czy juz bozia dala nam dzidziusia czy jeszcze musimy czekac -
Polecam wysłuchanie krótkiej audycji z cyklu "Matka Polka feministka" - rozmowy z dwiema matkami pięciorga dzieci http://www.polskieradio.pl/9/2405/Artykul/1253235,Piec-doktoratow-czyli-Aniela-Julian-Justyn-Klara-i-Jan-Pawel
Bardzo lubię tę serię, na tej stronie http://www.polskieradio.pl/9/Audycja/8708 jest reszta audycji.Mama Ani (2014) i Ewy (2015) -
Dziewczyny, powiedzcie mi, czy miałyście bóle podczas seksu po porodzie? W sumie siedem miesięcy od porodu minęło i mnie nadal boli
Gin stwierdził, że może są zrosty, ale nic na nie nie może mi dać, bo karmię... A jak tu bez wytrwania do końca, zajść w ciążęsyn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
dzien dobry
Wszechmiła moi chłopcy nie pytają o rodzenstwo. Mają siebie i chyba do głowek im nie przychodzi, że ktos jeszcze w ich zyciu się może pojawić.
sama ciekawa jestem ich reakcji, gdyby się udało
Majamia ja jestem po dwóch cc, nie miałam takiego problemu po porodzie. ale to chyba inna sytuacja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 13:02
-
A ja wczoraj na Polsat cafe oglądałam ,,porody,,taki program i powiem Wam ze nie spodziewałam sie swojej reakcji ze pekne (
Się rozryczalam jak zobaczyłam te maluszki po porodzie jak dają dla matki...od razu mi córcia stanela przed oczami jak ja bym chciała to powtórzyć...:(Bóg jeden wie ale przeciez nie powie...