X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    No właśnie nie miałam, tez jestem w szoku. No, ale właśnie z organizmem rożnie bywa, nie można przewidzieć jak zareaguje:( cholerstwo straszne;(

PS moja córcia to tez Zuzia;)

Anka, witaj w naszym gronie:)

My z tym imieniem to trafiliśmy w czasie, ze hej ;) wybralismy je na rok przed jakimikolwiek staraniami zanim było ono tak popularne ;P

Teraz gdzie się nie pójdzie to min 2 inne dziewczynki to Zuzie :D

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, oszaleć można, nigdy nie sądziłam, ze to takie uciążliwe, swędzi, drapie sie do krwi i boli...brr

Fakt, Zuzua to popularne imie, ale co tam od początku ciąży niska być Zuzia i jest:)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Aprops, byłam dziś u koleżanki i mówiła, ze jej znajoma zaszła w ciąże karmiąc i nie dostała @ nawet, a będzie mama
    no własnie często tak jest dziewczyny mysla że jak nie ma okresu to nie zajdą w ciążę nie wiem skąd to błędne przekonanie i potem są wpadki a przecież @ nie bierze się z nikąd:) najpierw owu musi być:) dlatego kochana nie znasz dnia ani godziny:) może już zaszłas...:)

Summerka lubi tę wiadomość

Justi2
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciotka tak miała, każdy mówił co ona tak długo nie wraca do formy po ciazy, a ona już w drugiej była. Odziwo ona sama dowiedziała się w trzecim miesiącu bo poszła do gina czemu tak długo @ po porodzie nie dostaje ;)

Summerka, klara_bella lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała, żeby ciąża była, to nie będę zaskoczona ;) zamiast owulacyjne testy, to raz na miesiąc robię ciążowe :D

Witam nowe staraniowe o rodzeństwo :)

Z imionami to różnie bywa - jak się podoba, to nawet jakby miało być setna osóbka o takim imieniu, to się da i koniec. Mój syn ma imię po moim dziadku. Córkę chcę nazwać Selena, ale kłócimy się z moim, bo on Julkę chce - a mnie się ono w ogóle nie podoba i nie chcę mieć kolejnej Julki w otoczeniu... Ja też chcę, żeby moja córka miała na S imię, bo ja mam imię na S. Byłoby trzecie pokolenie w linii żeńskiej z imieniem na S.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Ja bym chciała, żeby ciąża była, to nie będę zaskoczona ;) zamiast owulacyjne testy, to raz na miesiąc robię ciążowe :D

Witam nowe staraniowe o rodzeństwo :)

Z imionami to różnie bywa - jak się podoba, to nawet jakby miało być setna osóbka o takim imieniu, to się da i koniec. Mój syn ma imię po moim dziadku. Córkę chcę nazwać Selena, ale kłócimy się z moim, bo on Julkę chce - a mnie się ono w ogóle nie podoba i nie chcę mieć kolejnej Julki w otoczeniu... Ja też chcę, żeby moja córka miała na S imię, bo ja mam imię na S. Byłoby trzecie pokolenie w linii żeńskiej z imieniem na S.

Z tym pomysłem na imię na literę S, to fajna sprawa :) my imię dobieraliśmy do nazwiska, bo mąż ma zagraniczne nazwisko, więc mało imion pasuje ;)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2 wrote:
    no własnie często tak jest dziewczyny mysla że jak nie ma okresu to nie zajdą w ciążę nie wiem skąd to błędne przekonanie i potem są wpadki a przecież @ nie bierze się z nikąd:) najpierw owu musi być:) dlatego kochana nie znasz dnia ani godziny:) może już zaszłas...:)

Na pewno nie zaszłam, bo tez testuje co jakiś czas;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowa_strzala wrote:
    Z tym pomysłem na imię na literę S, to fajna sprawa :) my imię dobieraliśmy do nazwiska, bo mąż ma zagraniczne nazwisko, więc mało imion pasuje ;)
    Ja dobieram do dwóch :D
    Ja niemężata, więc syn ma moje nazwisko. W razie czego po ślubie na tatusia się zmieni.

syn 03-2014 <3

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia nasza córa urodziła się przed ślubem (pobraliśmy się jak zuzka miała ponad 1,5 roku) i dostała nazwisko ojca :)

powiem wam dziewczyny, że odczuwam stres ;) nad ranem miałam bardzo nieprzyjemny skurcz w podbrzuszu, od wczoraj bolą mnie plecy i generalnie czuję się słabo. Do tego mój termometr jest dziwny, bo rano było 34,8 a pozniej 35,6 :D

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• majamia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie chciałam, żeby miał ojca nazwisko ;]

rozowa_strzala lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowa strzala, czyzby fasola?;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka nie sądzę ;)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedna z forumowiczek poradziła mi, żeby zmierzyc temperature w pochwie ;) pod pachą i w ustach jest 35,6, a w pochwie 37,2 ;) i ktory pomiar jest wiarygodny? ;)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, ze pod pacha to temperatura skory, a nie ciała. To, ze różnią sie w pochwie i w ustach to chyba normalne, ważne, żeby mierzyć cały czas w tym samym miejscu, tj. Albo w pochwie, albo w ustach (ale ekspertka nie jestem).

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka Twój status mówi, że jesteś ekspertką, więc co kłamiesz? :D

ja sobie będę mierzyć w pochwie do konca cyklu, zobaczymy co z tego wyjdzie :)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buachachacha, nom...,;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda że tych dni płodnych w miesiącu jest tak mało:/ już za parę dni muszę się z mężem zacząć bawić ciekawe czy się uda:) tylko nie wiem czy wogóle trafie w te płodne dni bo pierwszy cykl po odstawieniu miał 36 dni następny 34 trzeci 32 i bądz tu mądra:/ i tak sobie założyłam że ten będzie 30 dniowy:)

Justi2
  • majamia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze pamiętam, to jeśli chce się obserwować, to cały cykl musi mieć mierzoną temperaturę w tym samym miejscu. Jeśli się zmienia w trakcie, to wyniki będą błędne.

Justi2 - a nie sprawdzasz w potencjalnych dniach owulacyjnymi testami?

syn 03-2014 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odebrałam wyniki i są dobre. Niby fajnie ale nadal nie wiem czemu ciąży brak.
    Prolaktyna 322, TSH 1,6 i FSH 9,1.
    W czwartek badanie nasienia, ciekawa jestem jakie będą wyniki :)
    Jak tylko skończy mi się okres idę na USG i zaczynam monitoring.
    Termometr odpuszczam, chowam gdzieś głęboko, najchętniej bym go wyrzuciła ;/

• Justi2 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Jeśli dobrze pamiętam, to jeśli chce się obserwować, to cały cykl musi mieć mierzoną temperaturę w tym samym miejscu. Jeśli się zmienia w trakcie, to wyniki będą błędne.

Justi2 - a nie sprawdzasz w potencjalnych dniach owulacyjnymi testami?
    no niby racja mogłabym ale cos przekonania nie mam do tych testów

Justi2
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ