Starania o rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka83 wrote:Ale każde dziecko jest inne
a jak u was jest z usypianiem sama zasypia? -
Tak, zasypia sama. Ale długo były problemy z zasypianiem i z nocnymi pobudkami. U nas z wieloma rzeczami długo trwało, ale jak już były zmiany to z dnia na dzień. Jeśli chodzi o karmienie piersią, to praktycznie sama zrezygnowała w wieku 9/10 miesięcy.
-
a moja znów nie chce sama zasypiać,muszę koło niej się kłaść w nocy czasem jak sie obudzi i wie że mnie nie ma to przychodzi do mnie,fajnie że sama zrezygnowała z cyca,u nas byla ,,walka,,musialam ją odstawić bo chcialam zajść w ciąże a gin mi powiedział żebym odstawila,córka miala rok i 10 miesiecy to i tak bylaby odstawiona w niedalekim czasie
-
Ja chciałam karmić do roku, ale mała zdecydowała inaczej. U nas między innymi przez problemy ze spaniem decyzja o drugim dziecku była odkładana. Jak już zapadła decyzja o staraniach, to myślałam że łatwiej to pójdzie, ale narazie się nie zapowiada...
-
u mnie tez szybko się udalo córki w 1 cyklu synek w 2 cyklu starań,bez obserwacji bez stresu,teraz czuję że będzie inaczej cykle się zmienily ovulki nie mam a wszystko przez ten zastrzyk tak mi się pomieszało z tymi hormonami i coś czuje że dlugo będzie to wszystko trwało zanim zobacze 2 kreseczki:-(
-
nusia*r wrote:mirka,summerka wasze dzieci chętnie jedzą?ile mają ząbków?
dużo,dużo zdrówka dla Ewelinki:-)
Moja chętnie jadła warzywka, a teraz jak nie dodam owocu, to nie ma szans, na razie ma dwa zęby na dole...
Ja już chcę przestać karmić, ale ona czasami wydaje się niezainteresowana cycem, a czasami to cycofan. Poza tym chyba nie mam szans na ovulkę, jak będę karmić, bo do tej pory zero krwawienia... -
Summerka wrote:Cześć dziewczynki. Mała nie spała pół nocy i padam...a ona teraz radośnie gaworzy. Chciałam odstawić ją od cyca, żeby ta owulka przyszła, a przez jej marudzenie, częstotliwość karmień zamiast spadać - wzrasta;(
Witamy nowe dziewczęta.
Nusia, podziwiam Cię (w pozytywnym sensie), jesteś super mamą, że ogarniasz to wszystko, ja codziennie się zadręczam, że jestem matką do kitu, bo nie dopilnowałam małej w czymś (np. wczoraj odwróciłam się na chwilę, a ta wcięła paper z pudełka;(), ale i tak chcę drugie.Summerka lubi tę wiadomość
Justi2 -
Summerka wrote:Moja chętnie jadła warzywka, a teraz jak nie dodam owocu, to nie ma szans, na razie ma dwa zęby na dole...
Ja już chcę przestać karmić, ale ona czasami wydaje się niezainteresowana cycem, a czasami to cycofan. Poza tym chyba nie mam szans na ovulkę, jak będę karmić, bo do tej pory zero krwawienia... -
Anka83 wrote:Bo z tym cycem u troszkę starszych maluchów to bardziej chodzi o przytulanie i bliskość mamy niż o jedzenie :->
U nas pod koniec karmienia mała była przy cycu, a za chwilę płacz bo była głodna... -
Justi2 wrote:summerka zazwyczaj jest tak że mając pierwsze dziecko za wszelką cenę chcemy być idealne a im bardziej chcemy tym bardziej nam nie wychodzi i byle błahostka wydaje nam się być katastrofą i już mamy wyrzuty i mega doła ale z własnego doswiadczenia i obserwacji wiem że to mija w momencie pojawienia się na swiecie drugiego dziecka zobaczysz że wyluzujesz a sprawy które teraz wydają się tobie mega problemem wtedy już nim nie będą tak to działa kochana:) i wiesz co według mnie matka idealna nie istnieje:)
Dzięki, Justi, podnosłaś mnie na duchu:) Nusia, niby karmię 6 razy na dobę, ale ostatnio zdarza się i 8 czy 9, szok! -
nusia*r wrote:summerka troche macie tych karmień,córeczka widocznie tyle potrzebuje.Ja karmie 2-3 razy moze byloby wiecej karmień ale wprowadzilam mm bo maly ma niedowagę i potrzebował dokarmiania
NO ja właśnie planuję całkowicie ją odstawić, ale w poniedziałek mamy ostatnią szczepionkę i wtedy zaczynam akcję "cyc stop") -
Ewelina też ma dwa ząbki na dole je chętnie od zawsze my jesteśmy na nutramigenie bo miała ciężką alergię pokarmową i przez 2 mce nie udało nam się z lekarką dojść do tego co jej szkodzi i w końcu się poddałyśmy zjada dziennie 2 butle mleka i 3 posiłki stałe
nusia*r lubi tę wiadomość