Starania o rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Summerka wrote:NO ja właśnie planuję całkowicie ją odstawić, ale w poniedziałek mamy ostatnią szczepionkę i wtedy zaczynam akcję "cyc stop")
-
mirka14 wrote:Ewelina też ma dwa ząbki na dole je chętnie od zawsze my jesteśmy na nutramigenie bo miała ciężką alergię pokarmową i przez 2 mce nie udało nam się z lekarką dojść do tego co jej szkodzi i w końcu się poddałyśmy zjada dziennie 2 butle mleka i 3 posiłki stałe
-
nusia*r wrote:oby sprawnie wam to poszło,może uda Ci się wymysleć jakis super patent jak szybko i bezboleśnie odstawic cycożerce hihi jak coś to pisz bo ja też się przymierzam do odstawienia a we dwie bedzie nam razniej:-)
Patentu chwilowo nie mam, ale plan tak: będę jedno karmienie zamieniać na butelkę i może doczekam się tej @. Hmm... -
nusia*r wrote:to mnie pocieszylaś z tymi ząbkami bo już się martwilam że on ma mało zebow jak na swoj wiek.Moja najstarsza córka też miala alergię i piła bebilon pepti
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 21:31
Justi2 -
Nie było mnie kilka dni i tyyyle stron i nowych osób
Witam wszystkie staraczki o rodzeństwo dla swoich pociech
Mój syn za dwa tygodnie roczek kończy i tylko dwa zęby. Cycuje jak szalony - w nocy co 2h pobudka... Karmień na dobę wczoraj naliczyłam 10. Nigdy nie zeszliśmy poniżej 7. Mm nie da sobie podać - z butli nie wypije, z kubeczka pluje, niekapki odpadają, bo też nie chce. Nawet strzykawką dawałam, ale też pluje. Ja nie umiem już odciągać mleka - nawet jak kilka godzin nie karmię, to nie mam nabrzmiałych cyców, że aż mi cieknie... Laktator nic nie wyciąga, nawet jak pół godziny z nim działałam. Jedynie ręcznie mogę kombinować odciągając, ale to kilka ml tylko... A już trzy razy miałam zapalenie piersi od odciągania ręcznego, więc się boję - zwłaszcza, że antybiotyku już nie dostanę, bo okazało się, że alergię mam na ten, co przy karmieniu piersią można.
Co do dużej ilości dzieci - znam sporo par, co w ogóle nie chcą dzieci. I jak ktoś słyszy, że chcę trójkę i puka się po głowie, to mówię - ja trójkę, ktoś inny zero i wychodzi statystycznie 1,5 dziecka na parę będzie miał kto na nasze emerytury pracować.
No i skoro kolejne dziecko się pojawia, znaczy się, że tak ma być! nic nie dzieje się bez przyczyny!nusia*r lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualny
-
Mona_M wrote:Hej.
Jak tak czytam o waszym karmieniu co 2 godziny to sie utwierdzam w przekonaniu, że szybko wprowadze mm
Wczoraj czytałam artykuł o kobiecie która karmiła cycem 5 letniego syna. -
Dziewczyny witam się i ja. Mam synka, który ma 3 latka i 3 miesiące(staraliśmy się o niego 2 lata) i teraz ponad rok z przerwami staramy się o drugiego szkraba, także u nas nie było złotych rozdań. Przepraszam było jedno, jak synek miał roczek postanowiliśmy starać się o drugie dziecko-udało się za pierwszym podejściem, niestety poroniłam bardzo szybko. No i ze względu na to,że to był bardzo trudny czas w moim życiu odłożyliśmy starania na około rok (czego teraz bardzo żałuję) ale bałam się że z powodu ciągłego stresu mogłoby się znowu nie udać).
-
hej:-)
no nareszcie się wyspałam synek raz się obudził ale cycusia nie dostał pokręcił się,trochę pomarudził i poszedł dalej spać,cucusia mu dałam po 4 rano.
summerka no to jakiś plan masz oby tylko wypalił a jakie mleko będziesz podawala Zuzi?Jak wypali to @ pewnie niedlugo zawita no chyba że ovulka wystapi a Ty zafasolkujesz:-)
Justi z tymi zębami to same problemy i tyle kasy się wydaje szok,bykam z córkami u stomatologa gabinet prywatny ale ma umowe z Nfz ,babeczka obejrzala ząbki starsza ma zdrowe,młodsza ma próchnicę butelkową,dentystka zapytala czy dlugo ją karmilam butelką i pozwalalam zasypiać z buteklą ja na to że ona wcale z butelki nie piła tylko pierś,w nocy cycuś też byl podawany,o ząbki dbam sokow duzo nie piła,dentystka się zdziwila bo ponoc z mleka mamy prochnica się nie robi chociaż w mleku kobiecym też jest cukier,starsza byla na butelce i zeby zdrowe i gdzie tu logika...
justi jaki płyn kupiłaś jakiej pasty używacie? -
Witam ja też czekam już tylko na @ bo też od niedawna zmniejszyłam mojemu synowi karmienie i tylko w nocy dostaje cyca a reszta to mm w zeszłym tygodniu lekarz powiedział że powinna się niebawem pojawić jak mały już je tylko raz wiec czekam i tez zaczynamy starania .
-
Hanny wrote:Witam ja też czekam już tylko na @ bo też od niedawna zmniejszyłam mojemu synowi karmienie i tylko w nocy dostaje cyca a reszta to mm w zeszłym tygodniu lekarz powiedział że powinna się niebawem pojawić jak mały już je tylko raz wiec czekam i tez zaczynamy starania .
w jakim wieku jest Twoj synek? -
sandra80 wrote:Dziewczyny witam się i ja. Mam synka, który ma 3 latka i 3 miesiące(staraliśmy się o niego 2 lata) i teraz ponad rok z przerwami staramy się o drugiego szkraba, także u nas nie było złotych rozdań. Przepraszam było jedno, jak synek miał roczek postanowiliśmy starać się o drugie dziecko-udało się za pierwszym podejściem, niestety poroniłam bardzo szybko. No i ze względu na to,że to był bardzo trudny czas w moim życiu odłożyliśmy starania na około rok (czego teraz bardzo żałuję) ale bałam się że z powodu ciągłego stresu mogłoby się znowu nie udać).