Starania o rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie od tygodnia pojawiło się totalnie samodzielne chodzenie, więc zwalam ilości karmień na to, że to skok rozwojowy.
Chociaż kolejny negatywny test dołuje
syn 03-2014
syn 03-2016
kp do 13tc
syn 11-2017
kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Majamia, szaleństwo z tymi karmieniami...
Nusia, planuje zacząć od NanPro 2 dla alergików, bo Zuzia ma skłonności po mnie.
Hanny, ja też czekam na ten okres, mamy dzieciaczki (zreszta Majamia, Mirka i Nusia też) w podobnym wieku, bo Zuzia właśnie 7 mcy skończyła:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 15:47
-
płyn to listerin zero bo można go stosować od 6 roku życia i ma dużo łagodniejszy smak niż pozostałe i pastę elmex wiem że do tanich nie należy ale jakos inne szczególnie te smakowe mnie nie przekonują a kontynuując temat zębów to jeszcze przez nasz chory system zmuszona jestem do wydania 500zł na aparat ortodontyczny który się co prawda należy dziecku za darmo ale moja się nie załapała bo limit na aparaty na NFZ jest już wyczerpany do...2019roku:/ a w związku z tym że aparat będą robić prywatnie to za wizyte tez już trzeba płacić bo na NFZ nie mogą majstrować przy aparacie zrobionym prywatnie...i w związku z tym żeby moja młodsza córka miała kiedys możliwosć załapania się na bezpłatny aparat jakby był ewentualnie potrzebny musiałam zapisać ją już teraz do ortodonty żeby po prostu była w systemie...nusia*r wrote:hej:-)
no nareszcie się wyspałam synek raz się obudził ale cycusia nie dostał pokręcił się,trochę pomarudził i poszedł dalej spać,cucusia mu dałam po 4 rano.
summerka no to jakiś plan masz oby tylko wypalił
a jakie mleko będziesz podawala Zuzi?Jak wypali to @ pewnie niedlugo zawita no chyba że ovulka wystapi a Ty zafasolkujesz:-)
Justi z tymi zębami to same problemy i tyle kasy się wydaje szok,bykam z córkami u stomatologa gabinet prywatny ale ma umowe z Nfz ,babeczka obejrzala ząbki starsza ma zdrowe,młodsza ma próchnicę butelkową,dentystka zapytala czy dlugo ją karmilam butelką i pozwalalam zasypiać z buteklą ja na to że ona wcale z butelki nie piła tylko pierś,w nocy cycuś też byl podawany,o ząbki dbam sokow duzo nie piła,dentystka się zdziwila bo ponoc z mleka mamy prochnica się nie robi chociaż w mleku kobiecym też jest cukier,starsza byla na butelce i zeby zdrowe i gdzie tu logika...
justi jaki płyn kupiłaś jakiej pasty używacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 18:01
Justi2 -
Ja na szczęście mam koło domu przychodnię którą bardzo sobie chwalę jak Ewelina miała problemy kupkowe to wszystkie badania mieliśmy od ręki mają umowy podpisane z prywatnymi przychodniami specjalistycznymi także nawet usg brzuszka miałam robione od ręki
-
mirka14 wrote:Ja na szczęście mam koło domu przychodnię którą bardzo sobie chwalę jak Ewelina miała problemy kupkowe to wszystkie badania mieliśmy od ręki mają umowy podpisane z prywatnymi przychodniami specjalistycznymi także nawet usg brzuszka miałam robione od ręki
Widzę, ze problemy kupkowe to standard:(
PS Twoja córeczka ma na imie Ewelina, wow, teraz to rzadkie wsród małych dziewczynek;)
-
witam po w miarę przespanej nocce,u nas to juz standard że synek się w nocy budzi ale fajnie że nie marudził tylko szybko zasnął
mirka to masz szczęście z tą przychodnią inne powinny brać z niej przykład:-)
Wasze dzieci przechodziły kolkę? -
Każdy ma takie imię, które mu się nie podoba, a dla innego jest najlepsze na świecieSummerka wrote:Wiem, wiem tylko ja mam tak na imie i nie cierpię tego imienia i wlasnie zauważyłam, ze ludzi nie dają go dzieciom, dlatego mnie zainteresowało;)

Najlepiej popatrzeć na strony internetowe, gdzie są umieszczane maluszki z danych miast - nieraz się myśli, że jakieś imię nie jest nadawane, a tu niespodzianka
syn 03-2014
syn 03-2016
kp do 13tc
syn 11-2017
kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Najlepiej byłoby nie zastanawiać się nad tym:-> Ale wiem, że tak się nie da i cał czas myśli się o tym:->nusia*r wrote:Anka zgadza się
a ja zastanawiam się czy @ przyjdzie już mi się włącza faza że niedługo dostane jak nie przyjdzie to pod koniec tyg zatestuje a co tam najwyżej zobacze 1 kreskę...