Starania o rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie to samo kaszki z mm odpadaja, a swojego juz nie mam weny odciągnąć Zuzką to nie usiedzi, wczoraj wyszliśmy z nią na spacer to tak wyła w wózku, ze maz musiał ja na ręce wziąć i tak szliśmy. Ech, a do tego w dzien spi max godzinę i to nie ciągiem...
-
majamia wrote:Chustujesz Małą? Bo przydałoby Ci się mieć ją blisko, a wolne ręce.
Wlasnie nie, chociaz nie wiem czy u niej by sie to sprawdziło, bo ona lubi być nszona tylko w jeden określony sposób, a poza tym ma 8 mcy a wazy ponad 8 kg, a ja 52;)
-
Mój Mały ma ponad 10kg. Ja 49 akurat ja nosidła używam najczęściej, ale jak na plecy dziecko wrzucisz w chuście, to sporo widzi i wygodnie jest.
Nie musisz kupować chusty - warto wybrać się na spotkanie dla chustomam (najwięcej ich jest we Wrocławiu i w Warszawie - a nie wiem skąd jesteś, więc może w Twojej okolicy też znajdą się mamy z chustami). Wystarczyłoby, gdyby Ci pokazali jak zamotać, pożyczyły na tą chwilę chustę, a później pomogły kupić własną, jeśliby Wam się spodobało. Na fb sporo grup Chstonoszących jest.
Trochę późno próbowałabyś, ale może akurat córce by spasowało? A jak nie, to doświadczenie nabrać i przy drugim chustować?
Dla mnie to wybawienie jest, kiedy nic innego nie pasuje. Dziś w nosidle usypiałam, bo nakręcony od rana, a spać nie chciał. I ta bliskość
U nas jak bunt wózkowy był, to właśnie w chustę brałam, a teraz w nosidło, bo szybciej się zakłada. Mam nadzieję, że nosidło i chusta przyda się przy drugim jedno z przodu, drugie z tyłu i nie będę uziemiona w domu hihihiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 12:27
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Nie ma nosidła twarzą do ludzi. Jest tylko twarzą do noszącego (brzuch do brzucha) lub twarzą dziecka do pleców rodzica. Inne 'nosidła', które są twarzą do świata, to wisiadła - niepolecane. Są baaaaardzo złe na kręgosłup i krok dzieci.
Moja koleżanka też twierdziła, że jej dziecko tylko przodem do świata lubi być noszone. Spróbowała normalnego nosidła i teraz się z nim nie rozstaje.
Warto wybrać się na takie spotkanie chustowe. Często na nich dziewczyny mają i nosidła i wypróbować można. Chyba w Wawie nawet wypożyczalnia pewnych nosideł jest.
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
Wladnie dlatego nie mam nosidełka, bo przodem do świata nie można w nosidełko, ja ja tak nosze, ale tak, jakby na krzesełku siedziała, czyli nogi jej nie wiszą, tylko siedzi. Moze kupie nosidełko i zobaczę.,,
Postęp, zjadła obiad bez owoców, wiec na podwieczorek dam owoce i wydłużam przerwę na karmienie;) -
Szczerze powiem, że jak kupowałam nosidełko, to zastanawiałam się, czy będziemy się nosić, czy odsprzedać będzie trzeba. Na szczęście 400zł nie poszło w błotosyn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
Z tego co wiem, to lekarze pozwalają dźwigać dziecko - ryzyko zawsze jest, ale takiemu małemu dziecku nie wytłumaczysz. Jeżeli ryzyko jest duże, to jest całkowity zakaz - ale bez pomocy osoby trzeciej, się nie uda czegoś takiego.
Maks. w ciąży można nosić 4kg - ale tyle to się dzieci niektóre rodząsyn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
Summerka wrote:Majamia, kiedy testujesz?syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.