Starania o rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Majamia gratuluje @ ja też czekam bo coś mi się wydaje że w tym cyklu to nawet owulki nie było, tyle plemników zmarnowanych no nic byle do przodu i tak w sumie wolałabym zajść w okolicach lipca sierpnia, teraz biorę czwarty dzień lutkę na wywołanie i muszę dokładniej temp mierzyć w kolejnym cyklu i zobaczymy co będzie
-
nick nieaktualnyPowiem wam ze jak bylam w ciazy to wszyscy nas straszyli jak to bedzie ciezjo, strasznie, ze nie bedziemy spac, kolki ktore nas czekaja itp itd.
U nas narazie zasnych problemow z brzuszkiem, Nelka ladnie spi po 4-6 godz. W tym czasie albo tez spue albo ogarnian dom, mam czas tez dla siebie.
I z kazdym dnien jesten coraz bardziej w tyn ogarnieta, coraz lepiej udaje mi sie zaplanowac czas tak zebym miala tez chwile dla siebie.
Wiem ze moze byc roznie ale nadazie jest zadziwiajaci dobrze
Ogolnie teraz moj partner wyjechal za granice na 4 tygodnie i jestem sama z malutka od niedzieli i jakos dajemy rade
Bardzo chceny zeby miala siostre albo brata jeszcze
Ale ze wzgledu na moj wiek i moja sytuacje musimy poczekac ponad rok . -
nick nieaktualny
-
U mnie dziś dzień sporo poza domem, więc ubóstwiam cyca.
Na początku też było z Młodym super - cały czas spał - równo co 4h się budził. Ale od trzeciego miecha poszło się wszystko bujać a jak zaczął wstawać, a teraz chodzić... I jak śpi coraz mniej. Można powiedzieć, że przeżywam kryzys, ale to taki fajny - z chęcią jeszcze jednego brzdąca bym miała (a tak marzą mi się bliźniaczki )...syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Summerka wrote:No to zależy od dziecka, Zuzia spi w ciagu dnia max godzinę. Totalna porażka z mlekiem - histeria przy butli i skończyło sie na cycu;(syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
Witajcie jestem mamą 14 miesięcznego Jakuba i od października staramy się o drugie maleństwo...ech z Kubusiem udało się podczas pierwszego cyklu starań...teraz jest trudniej, ale wierzę, że w końcu się uda... pozdrawiam wszystkie Mamusie i Staraczki !!!!
Suri97 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
majamia wrote:Mój tak samo na mm reagował. Dlatego nie umiałam odstawić. Kup wodę aquarel od nestle w 0,5l i daj jej skosztować. Jak nie podejdzie, to wodę przegotowaną z glukozą i powinna słodkie załapać - później zmniejszaj glukozę. Będzie umiała się napić czegoś innego, zje coś i wydłużą Ci się godziny od cyca, do cyca. No i wodę podawaj w niekapku, kubeczku, a nie w butelce ze smoczkiem. Łatwiej nauka picia później przejdzie.
Kupie dziś ten niekapek, bo ona ładnie pije, ze zwykłego kubka nawet. No, ale załamałam sie z tym mlekiem - takiej histerii sie nie spodziewałam, fakt, ze robiłyśmy wczoraj pierwszy raz do 8,5 h bez cyca, ale co z tego. Teraz nie śpię, bo juz 3. Raz cyca i jak ma mi sie ovu odblokować? Kuzwa, będę ja karmić do 5. Roku życia chyba.,,a planowałam odstawić i wziąć leki, no mój AZS sie zaostrza..,fuck
-
Summerka 8,5h to już super. Jeszcze 3,5h i będzie 12h. Kilka dni tak pociągniesz i wróci! A może nawet uda się do ponad 13h dobić. Jak u nas karmień było 12, zaczęłam przerwy robić, to wszystkie karmienia w nocy - od 18 do 4 rana 8 karmień... I @ przyszła.
A z AZS - dopóki Mała się nie przekona na coś innego, to lipa :< chociaż jak starsza będzie (coś koło 10mcy), to myślę, że będziesz mogła coś wziąć.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
Oby, dziś próbowałam jeszcze raz mleko - nic prawie odruch wymiotny..,potem na tym mleku zrobiłam jej ulubiona kaszkę i tez lipa...kupie dziś inne mleko i zobaczymy... U nas wczoraj od 18do 7 , cztery karmienia. Potem kaszka i dam jej cyca znowu około 15 albo zupkę, a cyca wieczorem coby dłuższa przerwa była, bo chyba lepiej dłuższe przerwy niż mniejsza ilośc karmien?
-
U mnie nie dość, że zmniejszyła się ilość karmień, to do 13,5h dobiliśmy.
Warto i tak i tak spróbować, ale nie męcz Małej. Nie każde dziecko będzie chętne na mm. A skakanie z mleka na mleko może uczulenie wywołać.
Nam udało się raz zejść tylko do 4 karmień w ciągu doby - może też to spowodowało ruszenie? Ale do tej pory tego nie powtórzyłam...syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
majamia wrote:U mnie nie dość, że zmniejszyła się ilość karmień, to do 13,5h dobiliśmy.
Warto i tak i tak spróbować, ale nie męcz Małej. Nie każde dziecko będzie chętne na mm. A skakanie z mleka na mleko może uczulenie wywołać.
Nam udało się raz zejść tylko do 4 karmień w ciągu doby - może też to spowodowało ruszenie? Ale do tej pory tego nie powtórzyłam...
Ja wczoraj miałam tylko 5 karmien, no zobaczymy...