Starania o rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maz zostal wydojony, dzis tempka odbila, wiec ok. Zobaczymy jak bedzie w nastepnych dniach, czy tempka pojdzie jeszcze w gore, czy znowu spadnie i zrobi kolejnego "zeba" na wykresie. Nie robie sobie nadziei, bo ten cykl jest zryty na maxa, ale przynajmniej nie mam sobie nic do zarzucenia jesli chodzi o starania
unt lubi tę wiadomość
-
MOI wrote:Maz zostal wydojony, dzis tempka odbila, wiec ok. Zobaczymy jak bedzie w nastepnych dniach, czy tempka pojdzie jeszcze w gore, czy znowu spadnie i zrobi kolejnego "zeba" na wykresie. Nie robie sobie nadziei, bo ten cykl jest zryty na maxa, ale przynajmniej nie mam sobie nic do zarzucenia jesli chodzi o starania
Ja i tak będę trzymała kciuki!!! Cykle spisane na straty bywają zaskakujące!!!
u mnie 42 dc...3 dzień brania dupka, temperatura nadal się utrzymuje wiec być moze to była późna owulka... czekam.... powiedzcie mi czy duphaston może wpływać na częste bieganie do łazienki i bolesność piersi?
To moja pierwsza przygoda z tym lekiem zatem wydaje mi się, że tak ale może Wy macie większe doświadczenie?mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo... -
MOI powodzenia, oby to była owulka Jak się ogląda wykresy zaciążone w galerii to czasem aż trudno uwierzyć, że po takich zębach ląduje zielona kropka
Unt ja brałam duphaston i jak najbardziej objawy, o których piszesz są możliwe, bo to progesteron po prostu, a jego wzrost najczęściej takie efekty daje
Co do testów owulacyjnych to ja kupuję na allegro i jak do tej pory świetnie się sprawdzały
Karola z mierzeniem tempki, to przede wszystkim zawsze trzeba o tej samej porze. Ja też mam problem, bo moja Justysia często się budzi, dlatego nastawiłam na 4.30 Mierzę i idę spać dalej i nie przejmuję się czy Żabka obudzi się o 6 czy 7
A ja czekam na swoją pierwszą @ i ten cykl jest dziwny. Poza tym, owulka była na prawym jajniku, a tam mam niedrożny jajowód, więc na nic nie liczę. Ale kolejny cykl będzie mójMOI, unt lubią tę wiadomość
-
MOI nie wiedzieć czemu mam jakieś takie przeczucie, że w kolejnym cyklu pojawi się druga sierpniowa Fasolka w naszym życiu Z Justysią szczęśliwy cykl zaczęłam 4 listopada więc byłoby niemal dwa lata później
I NIECH SIĘ STANIEMOI lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam powiedzcie mi czy z ta temperatura to jest tak że jak rosnie to jest owu czy jak spad ? bo nie kumam tego u mnie dziś 7 dc rano bolały mnie piersi do tyego te jajniki we wtorek mam wizyte u położnej bo u nas w nagłych przypadkach najpierw położna potem Ginekolog a na wizyte u ginekologa jestem zapisana na 17 maja masakra zobaczymy co mi powie we wtorek
-
Karola w fazie pierwszej czyli od pierwszego dnia @ są niższe temperatury kończące się zauważalnym spadkiem. Po nim powinny być 3 tempki w górę, po których utrzymuje się wyższy poziom i to jest faza lutealna Owulacja pojawia się po spadku (niby +/- 3 dni), ale zwykle (np. u mnie) w czasie doby po spadku
UNT czemu w zaiweszeniu?
MOI lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A u mnie znów przesunięcie owulacji.. do wczoraj było, że wystąpiła 15 dc a z dzisiejszą temperaturą że wystąpiła dwa dni później... Ja już nic z tego nie rozumiem.. pozytywny test owulacyjny miałam w 14 dc więc owulacja aż 3 dni później wydaje mi się dziwna..
-
h_anulka wrote:A u mnie znów przesunięcie owulacji.. do wczoraj było, że wystąpiła 15 dc a z dzisiejszą temperaturą że wystąpiła dwa dni później... Ja już nic z tego nie rozumiem.. pozytywny test owulacyjny miałam w 14 dc więc owulacja aż 3 dni później wydaje mi się dziwna..
-
celia wrote:Karola w fazie pierwszej czyli od pierwszego dnia @ są niższe temperatury kończące się zauważalnym spadkiem. Po nim powinny być 3 tempki w górę, po których utrzymuje się wyższy poziom i to jest faza lutealna Owulacja pojawia się po spadku (niby +/- 3 dni), ale zwykle (np. u mnie) w czasie doby po spadku
UNT czemu w zaiweszeniu?
Kurcze, bo jakby faktycznie w zeszły piątek to była owulka to zmarnowałam szanse
bo przytulanko było 3 dni przed nie spodziewałam się, że tak poźno bedzie!
teraz mam 4 dzień dupka i czekanie - na okres... choć nadzieja jakaś też jest, że może choć jeden wytrzymał te 3 dni:-)... dlatego troszke czuje się w zawieszeniu!!!
Ale za WAs Wszytskie trzymam mocno kciuki - żeby właśnie teraz okazał się Wasz czas!!!!!celia lubi tę wiadomość
mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo... -
a ja jakoś nie czuje żeby owu była śluz kiepski, rozciąga się na ok 1cm i jest białawy, szyjka miękka, wysoko i średnio otwarta... ból jedynie delikatny podbrzusza... pewnie sobie wmawiam... no i testy negatywne... ale nic... i tak będę męczyć mojego
-
MOI wrote:Po pierwsze owulka zaznaczona przerywana kreska, po drugie nie ufaj w 100% programowi. A jak Twoje odczucia, przeczucia co do dnia owulki? Moim zdaniem najwazniejsze zeby tempka rosla, bo serducha byly o czasie
Jak dla mnie była gdzieś między 15 a 16 dniem cyklu, śluzu w tym cyklu jak na lekarstwo więc ciężko było coś konstruktywnego ustalić
Ale z tego wynika że dobrze że nie odpuściłam mimo że programik już sygnalizował że mam dni niepłodne i pomęczyłam męża -
nick nieaktualny