Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam testy ovu negatywne, dziś tempka spadła, korzystamy:-)

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• kas50 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluzu mam więcej rano, na wieczór jakoś zanika i muszę korzystać z żelu

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• MOI Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz zostal wydojony, dzis tempka odbila, wiec ok. Zobaczymy jak bedzie w nastepnych dniach, czy tempka pojdzie jeszcze w gore, czy znowu spadnie i zrobi kolejnego "zeba" na wykresie. Nie robie sobie nadziei, bo ten cykl jest zryty na maxa, ale przynajmniej nie mam sobie nic do zarzucenia jesli chodzi o starania ;-)

unt lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • unt Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Maz zostal wydojony, dzis tempka odbila, wiec ok. Zobaczymy jak bedzie w nastepnych dniach, czy tempka pojdzie jeszcze w gore, czy znowu spadnie i zrobi kolejnego "zeba" na wykresie. Nie robie sobie nadziei, bo ten cykl jest zryty na maxa, ale przynajmniej nie mam sobie nic do zarzucenia jesli chodzi o starania ;-)

Ja i tak będę trzymała kciuki!!! Cykle spisane na straty bywają zaskakujące!!!

u mnie 42 dc...3 dzień brania dupka, temperatura nadal się utrzymuje wiec być moze to była późna owulka... czekam.... powiedzcie mi czy duphaston może wpływać na częste bieganie do łazienki i bolesność piersi?
    To moja pierwsza przygoda z tym lekiem zatem wydaje mi się, że tak ale może Wy macie większe doświadczenie?

mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo...
  • celia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI powodzenia, oby to była owulka :D Jak się ogląda wykresy zaciążone w galerii to czasem aż trudno uwierzyć, że po takich zębach ląduje zielona kropka :D

Unt ja brałam duphaston i jak najbardziej objawy, o których piszesz są możliwe, bo to progesteron po prostu, a jego wzrost najczęściej takie efekty daje :)

Co do testów owulacyjnych to ja kupuję na allegro i jak do tej pory świetnie się sprawdzały :)

Karola z mierzeniem tempki, to przede wszystkim zawsze trzeba o tej samej porze. Ja też mam problem, bo moja Justysia często się budzi, dlatego nastawiłam na 4.30 :) Mierzę i idę spać dalej i nie przejmuję się czy Żabka obudzi się o 6 czy 7 ;)

A ja czekam na swoją pierwszą @ i ten cykl jest dziwny. Poza tym, owulka była na prawym jajniku, a tam mam niedrożny jajowód, więc na nic nie liczę. Ale kolejny cykl będzie mój :D :D :D

MOI, unt lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ostatnie zdanie boskie! Uda nam sie, uda!!! <3

celia lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI nie wiedzieć czemu mam jakieś takie przeczucie, że w kolejnym cyklu pojawi się druga sierpniowa Fasolka w naszym życiu :D Z Justysią szczęśliwy cykl zaczęłam 4 listopada więc byłoby niemal dwa lata później :D

I NIECH SIĘ STANIE :D

MOI lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • unt Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny życzę Wam powodzenia!!!!

ja w zawieszeniu... ale nie poddam się....

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam powiedzcie mi czy z ta temperatura to jest tak że jak rosnie to jest owu czy jak spad ? bo nie kumam tego ;) u mnie dziś 7 dc rano bolały mnie piersi do tyego te jajniki we wtorek mam wizyte u położnej bo u nas w nagłych przypadkach najpierw położna potem Ginekolog a na wizyte u ginekologa jestem zapisana na 17 maja masakra zobaczymy co mi powie we wtorek

• celia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola w fazie pierwszej czyli od pierwszego dnia @ są niższe temperatury kończące się zauważalnym spadkiem. Po nim powinny być 3 tempki w górę, po których utrzymuje się wyższy poziom i to jest faza lutealna :) Owulacja pojawia się po spadku (niby +/- 3 dni), ale zwykle (np. u mnie) w czasie doby po spadku :)

UNT czemu w zaiweszeniu?

MOI lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola u mnie tez spadek w I fazie oznaczal "szykuj sie", bo po nim byla owulka i wyzsze temperatury :-)

celia lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha dzieki dziewczyny mam jednak nadzieje że we wtorek przepiszą mi CLO i luteine i w gródniu bedzie fasolka tak jak było z córeczką

MOI lubi tę wiadomość

• h_anulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znów przesunięcie owulacji.. do wczoraj było, że wystąpiła 15 dc a z dzisiejszą temperaturą że wystąpiła dwa dni później... Ja już nic z tego nie rozumiem.. pozytywny test owulacyjny miałam w 14 dc więc owulacja aż 3 dni później wydaje mi się dziwna..:/

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zaczelam mierzyc temp.Zobaczymy co wyniknie

MOI lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h_anulka wrote:
    A u mnie znów przesunięcie owulacji.. do wczoraj było, że wystąpiła 15 dc a z dzisiejszą temperaturą że wystąpiła dwa dni później... Ja już nic z tego nie rozumiem.. pozytywny test owulacyjny miałam w 14 dc więc owulacja aż 3 dni później wydaje mi się dziwna..:/
    Po pierwsze owulka zaznaczona przerywana kreska, po drugie nie ufaj w 100% programowi. A jak Twoje odczucia, przeczucia co do dnia owulki? Moim zdaniem najwazniejsze zeby tempka rosla, bo serducha byly o czasie :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • unt Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Karola w fazie pierwszej czyli od pierwszego dnia @ są niższe temperatury kończące się zauważalnym spadkiem. Po nim powinny być 3 tempki w górę, po których utrzymuje się wyższy poziom i to jest faza lutealna :) Owulacja pojawia się po spadku (niby +/- 3 dni), ale zwykle (np. u mnie) w czasie doby po spadku :)

UNT czemu w zaiweszeniu?

Kurcze, bo jakby faktycznie w zeszły piątek to była owulka to zmarnowałam szanse
    bo przytulanko było 3 dni przed :-( nie spodziewałam się, że tak poźno bedzie!
    teraz mam 4 dzień dupka i czekanie - na okres... choć nadzieja jakaś też jest, że może choć jeden wytrzymał te 3 dni:-)... dlatego troszke czuje się w zawieszeniu!!!

Ale za WAs Wszytskie trzymam mocno kciuki - żeby właśnie teraz okazał się Wasz czas!!!!!

celia lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Ja również mam testy ovu negatywne, dziś tempka spadła, korzystamy:-)
    Dzialajcie!!! ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jakoś nie czuje żeby owu była :/ śluz kiepski, rozciąga się na ok 1cm i jest białawy, szyjka miękka, wysoko i średnio otwarta... ból jedynie delikatny podbrzusza... pewnie sobie wmawiam... no i testy negatywne... ale nic... i tak będę męczyć mojego

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Po pierwsze owulka zaznaczona przerywana kreska, po drugie nie ufaj w 100% programowi. A jak Twoje odczucia, przeczucia co do dnia owulki? Moim zdaniem najwazniejsze zeby tempka rosla, bo serducha byly o czasie :-)

Jak dla mnie była gdzieś między 15 a 16 dniem cyklu, śluzu w tym cyklu jak na lekarstwo więc ciężko było coś konstruktywnego ustalić :/

Ale z tego wynika że dobrze że nie odpuściłam mimo że programik już sygnalizował że mam dni niepłodne i pomęczyłam męża ;)

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dołącze do was ale najwcześniej za rok, no chyba, że życie mnie zaskoczy :P Narazie cieszę się synusiem :D

celia lubi tę wiadomość

‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ