X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie mam pytanie czy jak zrobie test owulacyjny to serduszko powinno być w ten sam dzień czy na drugi jak to wygląda

• MOI Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 wrote:
    słuchajcie mam pytanie czy jak zrobie test owulacyjny to serduszko powinno być w ten sam dzień czy na drugi jak to wygląda
    Zalezy o ktorej robilas test ;-) Owulka jest mniej wiecej 24-48 h po pozytywnym tescie o ile sie nie myle. Jesli dacie rade, to chyba najlepiej i e ten i w nastepny dzien ;-)

celia lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • h_anulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozytywny test owulacyjny oznacza że w ciągu 24-48 godzin powinna nastąpić owulacja. Podobno im bliżej owulacji tym większe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Ale z tego co czytałam to plemniki płci żeńskiej są silniejsze, mniej wrażliwe na czynniki szkodliwe więc proponuję w dniu pozytywnego testu a później co drugi dzień ;)
    Przynajmniej taką metodę stosowaliśmy starając się o naszą córeczkę i wtedy się udało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 20:18

starania od 05.2015
    niepłodność wtórna idio(pa)tyczna
    zrz6wn15zl9q17rl.png
    f2wlio4pqs48cql0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny mam juz córkę ale tak na prawdę nawet nie wiem jak to sie stało bylismy wtedy z mezem troszke pokłóceni i jeden jedyny raz wystarczyła ale wtedy brałam od 4 do 9 dc CLO i potem chyba od 17 luteine i nam sie udało teraz próbujemy i nic we wtorek ide do lekarza błagać o CLO i lutene

• MOI Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, to ja sie pokloce z mezem, skoro jest szansa, ze to zadziala :-D

unt lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe naprawdę nie wiem kiedy zrobilismy małą :) maż nie chciał iśc juz na badania miał juz dosyc tego wszystkiego wiecznie były kłótnie cały sierpiń ja mu w końcu powiedziałam że jak on mi nie zrobi dziecka to zrobi to kto inny i bedzie rozwód nawet nie wiem kiedy był seks ale na poczatku września gdy mu znowu kaząłam iść na badania powiedział że nigdzie niepójdzie bo jestem w ciąży ( zachowywalam sie tak jak w ciązy która stracilismy) ja mu nie wierzyłam test lezał w szafce od 4 września do 12 wtedy zrobiłam test by mu udowodnić brak ciąży i co wyszły 2 kreseczki ;) teraz mam 8 dzień cyklu i uż zaczynam go molestować bo nigdy nie wiadomo kiedy bedzie owu

missy83, unt, celia lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, piekna historia! Taka filmowa :-D :-D :-D

unt lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam, ponownie po chwilowej nieobecności.
    Karola - niesamowite historie opowiadasz :-). A Twój mąż - jak wyczuł :-). Ja jednak z mężem teraz obiecaliśmy sobie zmianę i zaprzestanie z kłótniami. Na kłócąco nam jednak nie wychodziło. Jak "zrobiliśmy" synka,tak z ok. 6 lat temu,to byliśmy wyluzowani,w pełni zakochani , tak w miesiąc po ślubie... :-) pełna idylla i w ogóle.
    No i niedługo staranka,bo mi się kończy @... :-).

MOI lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • missy83 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    MOI nie wiedzieć czemu mam jakieś takie przeczucie, że w kolejnym cyklu pojawi się druga sierpniowa Fasolka w naszym życiu :D Z Justysią szczęśliwy cykl zaczęłam 4 listopada więc byłoby niemal dwa lata później :D

I NIECH SIĘ STANIE :D

Celia - życzę tego :-)
    I nam wszystkim, starającym się :-)

btw. Celia, śliczną masz tą Twoją dziewczynkę, córeczkę na pasku w podpisie :-) . Taka moja własna kopia mnie, mi się marzy :-). To chyba cudowne uczucie, gdy kobieta ma córkę, bo właśnie widzi w niej siebie samą :-) Taką chodzącą kopię właśnie. Nawet gdyby była podobna tylko do taty z wyglądu ;-). Ale charakterek mógłby być mamusi ... ;-) . Choć dziecko z wyglądu ma zawsze trochę i mamy, i taty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 23:16

celia lubi tę wiadomość

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak to wyczół moj mąż jeszcze mówił że na badanie nie pojedzie bo jestem w ciązy to mnie dobijało na maksa wręcz wkurzałam sie na niego jeszcze bardziej bo jamyslałam że nie chce jechac na badania a ja robiłam wszystko by wzbudzić w nim zazdrość i by myslał że naprawde zrobie sobie dziecko z kims innym ( i fakt pisalam wtedy z jednym smsy ale na smsach sie skończyło ) a mąż mial wyczucie nie wiem jak to zrobił mówiłże jeszcze tak nerwowa nie chodziłam jak wtedy no poza tą ciąza co stracilismy wtedy też taka wściekła chodziłam

• MOI Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missy83 wrote:
    Taka moja własna kopia mnie, mi się marzy :-). To chyba cudowne uczucie, gdy kobieta ma córkę, bo właśnie widzi w niej siebie samą :-) Taką chodzącą kopię właśnie. Nawet gdyby była podobna tylko do taty z wyglądu ;-). Ale charakterek mógłby być mamusi ... ;-) . Choć dziecko z wyglądu ma zawsze trochę i mamy, i taty.
    Jula to kopia taty, na prawde trudno doznalezc podobienstwo do mnie :-D A charakterek ma wybuchowy jak ja i maz,cbo oboje jestesmy nerwusami ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa OF wyznaczyl mi owulke! Nie wiem jednak czy tempka jest wiarygodna, bo dopadlo mnie przeziebienie :-\

DeLaCruz lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piernicze jak mnie dzis mdli od rana masakra i ta kawa nie smakuje mi kwaśna jest jak cholera z 4 łyzeczkami cukru blee

• MOI Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 wrote:
    ja piernicze jak mnie dzis mdli od rana masakra i ta kawa nie smakuje mi kwaśna jest jak cholera z 4 łyzeczkami cukru blee
    Uuuuuu :-D :-D :-D ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Aaaa OF wyznaczyl mi owulke! Nie wiem jednak czy tempka jest wiarygodna, bo dopadlo mnie przeziebienie :-\

Super! Mi w tym cyklu ciągle wychodziły testy negatywne, oprócz jednego dnia, kiedy był "trochę " pozytywny ;)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI kupmela twierdzi że jestem w ciązy a ten negatywny test był jakis felerny a ta niby miesiączka to nie była miesiączką że ona też krwawiła do 3 miesiąca

• unt Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 wrote:

No... no...

mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo...
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 wrote:
    MOI kupmela twierdzi że jestem w ciązy a ten negatywny test był jakis felerny a ta niby miesiączka to nie była miesiączką że ona też krwawiła do 3 miesiąca
    Powtorz test albo idz na bete :-D :-D :-D

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Super! Mi w tym cyklu ciągle wychodziły testy negatywne, oprócz jednego dnia, kiedy był "trochę " pozytywny ;)
    Czyli dokladnie tak jak u mnie! Moze kp ma na to wplyw?

DeLaCruz lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • unt Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 wrote:

no oby tak właśnie było:-) moja mama też w drugiej ciąży miała "prawie" normalną miesiączkę:-) także trzymamy kciuki!

mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo...
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ