Starania o rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
unt wrote:a u mnie to było tak dawno temu....liczę, żę juz nie długo doczekam się powtórki:-)
ale ze mną to było tak... zanim urodziłam oj ja mam takie małe zasoby, że gdzie ja tam dziecko wykarmię... no i cóż moja teściowa nie mogła się nadziwić, że daje radę z takim żarłokiem (co 2 godziny z obu frontów)
Jakbym siebie widziała hehe mój rozmiar to prawie "depresja" Jedyne kiedy się powiększyły do rozmiaru małe B to nawał pokarmu.. później znów zmalały.. Ale Asia tak na tym mizernym pokarmie rosła, że miała problem zmieścić się w siatce centylowej - taki był grubasekMOI, unt lubią tę wiadomość
-
Karola0704 wrote:jejku zazdroszczę wam że tak długo karmicie dzieciaczki ja nie mialam pokarmu karmilam tylko dobry tydzień ale już w szpitalu była dokarmiana ja ją przystwiaam a ona 2-3 razy pociągnęła i był płacz bo mleka nie było może tez temy że teściowa mi na cycki patrzyła i przylatywała za każdym razem jak julka płkała teraz było by inaczej oczywiście jak bedzie mi dany byc jeszcze mamaą
To ewidentna wina teściowej.. znam podobny przypadek i jak tylko teściowa wróciła do domu to pokarmu było dużo - nerwy odgrywają bardzo dużą rolę w produkcji pokarmu..
U nas też zawsze były krzyki przy karmieniu wieczornym.. sama się zastanawiałam czy mam wystarczającą ilość pokarmu skoro tak wrzeszczy.. A Ona do jednej piersi - trzy łyki i płacz, do drugiej to samo.. a żeby poleciało to trzeba się trochę pomęczyć i ciągnąć Małym nerwuskiem jest do tej pory - wszystko by chciała na wczoraj
-
MOI wrote:Unt, u mnie cycki jak pryszcze i co? Ale nigdy nie zapomne jakie byly zaje...e przy czestym karmieniu albo przy nawale pokarmu
ooo tak pamiętam ten czas.....to było piękne 10 miesięcy dla moich małych walorów:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 10:28
MOI lubi tę wiadomość
mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo... -
h_anulka wrote:Jakbym siebie widziała hehe mój rozmiar to prawie "depresja" Jedyne kiedy się powiększyły do rozmiaru małe B to nawał pokarmu.. później znów zmalały.. Ale Asia tak na tym mizernym pokarmie rosła, że miała problem zmieścić się w siatce centylowej - taki był grubasek
No u mnie było podobnie:-) synek wykarmiony ...w pierwsze trzy tygodnie przybrał ponad kilogram:-) hehe Kazali przepajać wodą bo za szybko przybiera.. bardzo zabawne hehe, jak przepajać wodą żarłoka który na widok butelki darł się co nie miara:-)MOI lubi tę wiadomość
mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo... -
h_anulka wrote:Nasza córka miała tendencję do budzenia się co 2-3 godziny na jedzenie.. Jak przestałam ją karmić to mąż miał naszykowany termos z wodą przy łóżku. Jak tylko Asia zaczynała się budzić to ja wyciągałam Ją z łóżeczka a On szykował butelkę. Dzięki temu nie zdążyła się rozbudzić i przerwy w spaniu nie były dłuższe niż przy karmieniu piersią
Franio jest już za duży na butelkę. Zresztą nigdy nie miał smoczka w buzi i nie chcę tego zmieniać, zwłaszcza nie w tym wieku. U nas pare razy probowalismy bez piersi, pomagało czytanie bajek przez męża, przewalal się po łóżku aż zasypial z powrotem. Także to pewnie będzie nasz sposób. Ale czekamy z tym do odstawienia. Jeszcze parę miesięcy
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
DeLaCruz wrote:Franio jest już za duży na butelkę. Zresztą nigdy nie miał smoczka w buzi i nie chcę tego zmieniać, zwłaszcza nie w tym wieku. U nas pare razy probowalismy bez piersi, pomagało czytanie bajek przez męża, przewalal się po łóżku aż zasypial z powrotem. Także to pewnie będzie nasz sposób. Ale czekamy z tym do odstawienia. Jeszcze parę miesięcy
Franio może się sam odstawić możliwe, że za jakiś czas Twoje mleko będzie dla niego paskudne jak moja mama była w ciąży z siostrą (*) to brat się odstawił od cyca chyba jak była w 15 tcDeLaCruz lubi tę wiadomość
-
MOI wrote:Kubecek witamy Zamierzasz brac jakies wspomagacze, czy nowy lekarz ma tylko sprawdzic czy wszystko ok?
2,74 -
letty wrote:Franio może się sam odstawić możliwe, że za jakiś czas Twoje mleko będzie dla niego paskudne jak moja mama była w ciąży z siostrą (*) to brat się odstawił od cyca chyba jak była w 15 tc
Szczerze mówiąc na to po cichu liczęMOI lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
MOI wrote:Dzis rozpoczelam nowy, szczesliwy cykl staran Trzymajcie kciuki!!!
Trzymam mocno kciuki!!!! na święta oczekujemy prezentu tak???
boziu a ja dzisiaj czuje się okropnie... od dwóch dni mam jakieś duszności...a jestem tak napuchnięta...ze zaraz pęknę... dzisiaj od rana to już jakaś masakra:-(mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo... -
Hello ponownie tu zawitałam
Ja korzystam z NPR, no i mierzę, obserwuję... ale mam wrażenie, że chyba się zagalopowałam i mogłam przeoczyć owu.
Chyba lepiej współżyć od razu codziennie , albo co drugi dzień , niż sztucznie planować, by było blisko owu. A zerkniecie na mój wykresik? Bo dni płodne mam, ale .,..czy już po owu czy jeszcze szansa by temp wzrosła i wyznaczyła owu? dzięki :-*synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
No cóż jednak skusiłam się na test! zrobiony jakieś 20 minut temu... niestety negatyw... zatem czekamy na @
ha a owulacyjny pozytywny...znowu nie trzymamy hormonów na wodzy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 16:27
mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo...