Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane
    Już niedługo owulacja, pierwszy cykl starań o rodzeństwo dla Kornelci :) strasznie się nakręciłam już, ale muszę się uspokoić :P i podejść na spokojnie do tego :)
    hmmm ale jest to bardzo ciężkie, jak się bardzo pragnie prawda?
    Wiecie co wyliczyłam, że w pobliżu mam, aż 6 ciężarnych... szok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 10:45

olka30, mizzelka, unt lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe U nas z jedzeniem nie jest zle, lubi jeść ale też nie wszystko mu smakuje. Teraz jeszcze wyszło że może mieć skaze białkowa, albo uczulenie. Też jest mały bo wzrost i waga trzymają się na 10 centylu ale on jest wczesniakiem więc ma prawo być mniejszym. A od wczoraj już praktycznie samodzielnie chodzi. Chociaz bezpieczniej czuje się jeszcze na czworaka. Za kilka dni wizyta u gina, mam nadzieję że maluch rosnie.

mizzelka lubi tę wiadomość

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Lithe, po to, by moc ja powtorzyc po dwoch dniach i zobaczyc jak przyrasta :-) Choc niektorzy twierdza, ze nawet wysokie przyrosty o niczym nie swiadcza (nie daja gwarancji utrzymania ciazy), bede tak postepowac kiedy zobacze dwie krechy na tescie :-)
    Czyli dla własnej ciekawości ;) ja w pierwszej nie robiłam, poczekalam do wizyty. W drugiej miałam plamienia jeszcze przed pozytywnym testem i doktorek wypisując dupla skierował mnie tez na betę i progesteron.
    kornelia85 jak sie starasz to zawsze okazuje sie ze wszyscy naokoło sa juz w ciazy ;) wiem ze łatwo mowić , staraj sie nie nakręcać bo to w niczym nie pomaga a wręcz przeciwnie. Niepotrzebnie powoduje negatywne emocje i głupie mysli. Raz sie udało, jestes zdrowa - uda sie prędzej czy pozniej. Jesli nie jesienna to bedzie zimowa dZidzia :) trzymam kciuki!
    kaarolaa u nas z jedzeniem jest dramat, z obiema dziewczynkami. Hela ma 78cm (95centyl) a wazy 8,300kg. Powinna conajmniej 10 :( ze starsza Zosia jest lepiej, chociaż tez chuda. Cały dzien kręci sie wokół jedzenia. A one zjadają troszeczkę i buzie zasznurowane, nie idzie nic wcisnąć. Przebadane dosc dokładnie, poza netolerancja laktozy nic im nie dolega. Mam ochotę sprawdzic jeszcze kupki na lamblie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:04

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123
    no dokładnie nagle i ta w ciąży i ta :)
    tak tak cały czas sobie tłumaczę spokojnie, nie ma spięcia, nikt nas nie goni :)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unt zróbcie morfologię plemników, to ci da odpowiedź ile plemników jest prawidłowych, bo żywych może być mnóstwo i co z tego jak zdolnych do zapłodnienia będzie 1%.. Najważniejsza jest morfologia i w sumie nie kosztuje dużo.

Kornelia ja mam w otoczeniu 8 ciężarnych i to w sumie większość rodzi w 1 kwartale. Tamten rok wydawał mi się rekordowy pod względem dzieci w otoczeniu, ale ten bije go na głowę :) Jestem zazdrosna o każdy wielki brzuszek, chcę też taki mieć :)

unt lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    DeLaCruz potwierdzasz swoim przykłądem, że tu nie ma reguł. Wszystkie kombinacje są możliwe. Ja tam mysle, ze nie uda mi się poki bede karmić, podobnie jak za pierwszym razem... a jesli jednak sie uda, to bedzie miłą niespodzianka :) a bedac w ciąży odstawiłaś synka czy sam się odstawił? Podobno mleko zmienia wtedy smak.

Synka odstawiłam, bo nie dawałam już rady karmić. On i tak jadł już tylko w nocy, no ale co 1-1,5h. Ja od 3 tygodni miałam już straszne wymioty i jak się wybudzałam w nocy to wymiotowałam. Poza tym ból pleców przy karmieniu i czasem bóle podbrzusza. Zdecydowaliśmy z Mężem, że odstawienie to najlepsze wyjście. Synek nie protestował ;)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30
    Niedługo i my dołączymy do ciężaróweczek, zobaczysz :)

DeLaCruz
    I tak długo karmiłaś :) a jak Synek nie protestował to dobrze. U nas nie było tak łatwo, córeczka nie mogła zasnąć bez cycusia, płakała, pokazywała rączką, że chce cycusia... ciężko było :( ale jakoś się w końcu udało odstawić.

olka30 lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Zuzia gratuluję po raz drugi! Mówiłam, kreska to kreska :)

Pytam bez złośliwości - po co robicie te bety? Rozumiem, jak są wątpliwości jak u Kretki. Al ejak wychodzi pozytywny test sikany to po co to?
    ja nie chcialam robić bety przy córci.. ale lekarz natychmiast mnie wysłał.. miałam dużo płynu w zatoce douglasa i było podejrzenie ciązy pozamacicznej.
    nie pytaj co przeżyłam przez te 48h...
    a jak odebrałam pozytywny wynik to szalałam ze szczęścia :)
    tyle ze u mnie ten płyn szybko nie znika.. mam go bardzo dlugo i duuuuzoo stąd takie krwotoki i bolesne @. bez kitu jakby poród mi sie zaczynał :D

u niektórych moze jest zasada przezorny zawsze spokojny? :)
    a jeden test mnie raz oszukał :D beta nigdy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 13:51

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Lithe U nas z jedzeniem nie jest zle, lubi jeść ale też nie wszystko mu smakuje. Teraz jeszcze wyszło że może mieć skaze białkowa, albo uczulenie. Też jest mały bo wzrost i waga trzymają się na 10 centylu ale on jest wczesniakiem więc ma prawo być mniejszym. A od wczoraj już praktycznie samodzielnie chodzi. Chociaz bezpieczniej czuje się jeszcze na czworaka. Za kilka dni wizyta u gina, mam nadzieję że maluch rosnie.
    u nas tez skaza białkowa... ehhh :( więc wiem co czujesz.. ja dopiero teraz to odkryłam.. miala na czole cos delikatnego ale jadła kanapki z masłem normalnie.. a potem skoczyło to na policzki ;/ a wczesniej jadłam mleczne produkty i nic nie bylo. juz wszystko wykluczyłam z diety i wychodzi na te białko :( nawet głupi makaron nie moze zjeść.
    na te siatki centylowe to nie zwracam juz uwagi..
    Milena wzrost ma powyzej 95centyla a waga ledwo 50centyl.. a duzo daje jej jesc i często ;/ widocznie poszła w babcie i ciotkę :D one duzo jedza a nic nie widac po nich :D
    daj znac po wizycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tu tak cicho?
    Która kiedy testuje?
    Walczymy o rodzeństwo dla naszych pociech :)

unt lubi tę wiadomość

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzis dały popalić, zasnęły po 22, kolacji prawie nie zjadły :( juz nie mam pomysłu co im dawać zeby jadły.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nawet nie nastawiam na testowanie... tempka niska i dzis ide zbadac progesteron...

unt lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja testuje 12 bo miedzy 12 a 14 powinna byc @ objawy hmm nie sa miarodajne bo złapalam jakies przeziębienia ale z 2 strony z córią w ciąży tez byłam na początku przeziębiona ale nie nakręcam się cycki wielkie i bolace zobaczymy co to bedzie jak na razie zajmuję się wypowiedzeniem z pracy i szukaniem innej a co bedzie zobaczymy

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy test owulacyjny jest pozytywny? Czy jeszcze jest za blada druga kreska?
    Dodam, że w rzeczywistości jest trochę ciemniejsza niż wyszło na zdjęciu

83f349a7f41c8c04med.jpg

mizzelka lubi tę wiadomość

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie jeszcze nie pozytyw ale w ciagu kilku godzin bedzie. Ja bym działała wieczorem ;)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123
    dzięki :) wieczorkiem na pewno serduszkowanie :) mąż się ucieszy :) bo przetrzymuje go już kilka dni :P

• MOI Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jeszcze nie pozytyw, ale serduszkowanie wskazane ;-)

Kornelia85 lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI, lithe123
    Zrobiłam drugi test i wyszła ciemniejsza kreska :) a zatem do dzieła :)

olka30, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jakie plany na niedzielny poranek? :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo leniwy :) chyba i ja zakupie takie testy na LH.. zobaczyłabym czy coś u mnie działa czy nie :) bo cisza jakby makiem zasiał :)
    choć mam jeszcze czas...
    wczoraj złapałam Milenkę za stópki i takie malusie są.. a co dopiero jak byly po porodzie... malenstwa...
    a mąz do mnie: moze niedlugo sobie przypomnisz jak wyglądają :)
    ochhh jakbym chciała :)

MOI, Kornelia85 lubią tę wiadomość

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ