Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się. Była jaśniejsza bo tak jak mówisz hcg się rozcieńczyło. Dlatego mówią żeby robić testy z rana, z pierwszego moczu. Głowa do góry <3

milky_way lubi tę wiadomość

• martabmarta Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje w tym miesiącu. Mam dopiero 10 dc, ból owulacyjny zaczął się wczoraj i nadal trwa, wczoraj śluz rozciagliwy, szyjka wysoko a dzisiaj klejacy i szyjka bez zmian. Wg. kalendarzyka owulacja powinna być za 2 dni. Wiem, marudze :D będę siwa do testowania.

qdkkroeq8ud3v3ig.png
  • Los Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dołączam do Was. Mam w domu prawie dwuletniego urwisaa:) a teraz chyba pora na rodzeństwo dla niego :)

Mada09M, mizzelka, olka30 lubią tę wiadomość

9905ff6a7c.png
  • Mada09M Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Los wrote:
    Hej! Dołączam do Was. Mam w domu prawie dwuletniego urwisaa:) a teraz chyba pora na rodzeństwo dla niego :)

Masz rację :) Ja niestety zwlekałam prawie 5 lat i myślałam, że hop - siup i będzie rodzeństwo, a to było 2 lata temu... Jakoś nie może się nam udać. Lepiej wcześniej zacząć starania :) 3mam kciuki za Ciebie Słonko, żebys szybko zobaczyła II kreki :D ;) ♥♥♥

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martabmarta zrób może sobie test owulacyjny to będziesz pewniejsza ;)

Los witamy cie i życzymy szybkiego zafasolkowania :)

martabmarta lubi tę wiadomość

• Mada09M Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach, ja też nowa tutaj :) tak się wbiłam bezceremonialnie :D :D :D

olka30 lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wbijaj się, wbijaj :D
    Witamy serdecznie ;)

Mada09M lubi tę wiadomość

• Los Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe przyjęcie :)
    Zobaczymy jak nam pójdzie. Narazie bez temperatur, sprawdzania kiedy owulacja.
    Oczywiście życzę Wam wszystkich szybkich ciąż :)

9905ff6a7c.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś nabór prowadzicie? To i ja wnioskuję o przyjęcie. .. hehe . Wiecie co ja jestem dwa tyg po ciąży biochemicznej w 6 cs i przez te parę dni co byłam nie myślałam o niczym innym jak tylko powiedzieć mojemu synusiowi ze będzie miał rodzeństwo. I teraz siębije w łeb ze 7 lat czekałam. A teraz moje szczęście samo ze sobą gra w warcaby jak nie ma z kim..........

Mada09M, olka30 lubią tę wiadomość

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twój wniosek został pozytywnie rozpatrzony i zostajesz przyjęta ;)
    Mój syn też ma 7 lat i też żałuje że się wcześniej nie zdecydowaliśmy na drugie. Do końca życia sobie nie wybaczę tego że tak długo zwlekaliśmy ;( Może gdybyśmy wcześniej zaczeli staranie to może by było łatwiej... Syn też się dopytuje kiedy będziemy mieć dzidziusia, bo nie chce być sam, a ja już nie wiem jak mu odpowiadać :(

• Mada09M Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Twój wniosek został pozytywnie rozpatrzony i zostajesz przyjęta ;)
    Mój syn też ma 7 lat i też żałuje że się wcześniej nie zdecydowaliśmy na drugie. Do końca życia sobie nie wybaczę tego że tak długo zwlekaliśmy ;( Może gdybyśmy wcześniej zaczeli staranie to może by było łatwiej... Syn też się dopytuje kiedy będziemy mieć dzidziusia, bo nie chce być sam, a ja już nie wiem jak mu odpowiadać :(

Moja Mała Mi też właśnie skończyła 7 i nie może juz się doczekać rodzeństwa :( a jest taka opiekuńcza dla małych dzieciaczków,aż czasem serce pęka :/

• Los Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie dziewczyny jeszczevbardziej zaciskam kciuki. Niech te wasze dzieci mają rodzeństwo :)
    Ja też w sumie chciałam wcześniej się starac ale coś z pracą musiałam wykombinować. Teraz trochę żałuje bo z pracą dalej lipa ale uznaliśmy, że nie ma co czekac bo młodsi nie będziemy.

Mada09M lubi tę wiadomość

9905ff6a7c.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    A ja mam na odwrót, z pierwszym dzieckiem udało sie w drugim cyklu a na drugie czekamy już 13 miesięcy i nic :(
    mizzelko jak ty sie czujesz jako zafasolkowana?
    nie jest źle, mdłośći pewnie dopalą mi w 7 tyg :) jak na razie troche sennosc :)
    mam nadzieje że szybko fasolka się pojawi :*

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka ciesze się że się dobrze czujesz :) Pewnie przechodzisz na fioletową stronę ale mam nadzieje że będziesz nas często odwiedzać <3

mizzelka lubi tę wiadomość

• Los Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka ogromne gratulacje :)

9905ff6a7c.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka mnie właśnie mdłości dopadły w 7 tyg. Od zeszłego tygodnia ledwo żyję takiego mam zamuła. Ciśnienie słabe jak w poprzedniej ciąży, tylko bym spała, a przy moim małym ADHD nie ma szans.

Potwierdzam, że po ciąży łatwiej zajść :) Co by nie było mi się w pierwszym cyklu udało, a poprzednim razem ponad 3 lata starań plus laparoskopia i dopiero zaskoczyło :) Ja się martwię jak to będzie ogarnąć dwójkę takich maluchów, a tu z bliźniakami idą na żywioł, więc przestaję się przejmować ;)

Flakonik, mizzelka lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupiłam jakiś test owulacyjny i wyszedł pozytywny. :D
    Dzisiaj chyba owulka bo jajniki dają o sobie znać. Chociaż nie wiem na 100% bo narazie to był mój drugi okres po porodzie. I jeszcze może być trochę rozregulowane

olka30 lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik no to do roboty ;) Bo jajeczko stygnie :D

Flakonik lubi tę wiadomość

• martabmarta Znajoma

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    martabmarta zrób może sobie test owulacyjny to będziesz pewniejsza ;)
    Margaretka od niedzieli śluz kremowy,wiec juz chyba po dniach płodnych.

Mizzelka gratuluje z całego serducha :)

qdkkroeq8ud3v3ig.png
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kremowy to już po, ale mam nadzieje że pożądnie "pracowałaś" w trakcie owu :D

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ