Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Los Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana!
    Widzę, że dużo się dzieje :)
    Mój syn ma prawie dwa lata a też mam to szzęście, że ok 19 kładzie się spać :) i mam wolne wieczory.
    Martabmarta trzymam mocno kciuki.
    Ja w tym cyklu jescze na nic nie liczę ale mam nadzieję, że w ciągu 6 m-cy zajdę w ciążę.

9905ff6a7c.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) i u nas powrot do starań o rodzenstwo (na kilka mies musieliśmy przerwac z powodu mijej operacji). Zbliżam się do owulki wg moich obserwacji ale dzis zrobię tesg owu.
    martabmarta wrote:
    4/5 dzień, dlatego to dla mnie takie dziwne. Podobną kreskę miałam z Wiki, ale wtedy to było w dniu spodziewanego okresu.
    Słuchaj a po jakim czasie uzyskałas ten wynik? wg mnie to niemożliwe, może krecha pojawiła się po czasie. Tez tak miałam, niestety rozczarowałam się

olka30 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Loletta Debiutantka

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA 30 wrote:
    Może jeszcze hormony nie doszły do siebie.
    Mimo że okresu nie ma to w ciążę zajść można.
    Mi gin powiedział że przed pierwszym okresem zawsze są dni płodne.

fajnie by było :) bardzo bym chciałą. tylko nie wiem czy nie za szybko

JaStarająca
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Dziewczyny juz po...... mąż dal rade i kropek juz w drodze - heheh - przynajmniej dziś mam takie nastawienie. Bol owulacyjny po cło niesamowity.
    Marta marta a jaki test.? Nie marnuj....... kropek dopiero co może wpadł z jajowodu do macicy i się rozgląda gdzie tu się uczę pić. Co do testów to mój rekord w 8 do ale w tym cyklu co najmniej 12 dni po będę testować bo nie mam wyjscia. Do 12 dni może być ślad po zastrzyku. A te piekielnie czule facelle wszystko wy czają. Będę trenować silna wole

Margaretka89, AGA 30, olka30, mizzelka lubią tę wiadomość

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiuś to trzymam mocno kciuki żeby ten twój kropek dobre miejsce sobie znalazł i został tam przez 9 miesięcy <3 Powodzenia :)

• martabmarta Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiuś wrote:
    Dzień dobry. Dziewczyny juz po...... mąż dal rade i kropek juz w drodze - heheh - przynajmniej dziś mam takie nastawienie. Bol owulacyjny po cło niesamowity.
    Marta marta a jaki test.? Nie marnuj....... kropek dopiero co może wpadł z jajowodu do macicy i się rozgląda gdzie tu się uczę pić. Co do testów to mój rekord w 8 do ale w tym cyklu co najmniej 12 dni po będę testować bo nie mam wyjscia. Do 12 dni może być ślad po zastrzyku. A te piekielnie czule facelle wszystko wy czają. Będę trenować silna wole

Pre test, ale kochana ja wiem, że to niemożliwe, dlatego się nie nastawiam :) baa...nawet zaczęłam się martwić.
    A za kropka trzymam kciuki :)

qdkkroeq8ud3v3ig.png
  • martabmarta Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Witam się :) i u nas powrot do starań o rodzenstwo (na kilka mies musieliśmy przerwac z powodu mijej operacji). Zbliżam się do owulki wg moich obserwacji ale dzis zrobię tesg owu. Słuchaj a po jakim czasie uzyskałas ten wynik? wg mnie to niemożliwe, może krecha pojawiła się po czasie. Tez tak miałam, niestety rozczarowałam się

Zrobiłam test, poszłam zrobić kawę i wróciłam...czyli ok. 5 min. Bardziej zaczęłam się tym martwić, bo słyszałam, że ja test się myli to może wyjść torbiel jajnika. Ale staram się nie nakręcać ani w jedną, ani w drugą stronę...chociaż kiepsko mi to wychodzi :)

A jeśli chodzi o spanie Wiki to od małego było z nią ciężko, to prędzej ona mnie usypiała hehe. Nie pomagała wprowadzona rutyna, bo jak poszła spać ok. 19 to budziła się o 2 całkowicie wyspana. Teraz nie ma drzemek w ciągu dnia, wstaje ok. 9/10 a i tak muszę się natrudzić, żeby poszła spać o 21 :)

qdkkroeq8ud3v3ig.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jeszcze wcześnie, ale podzielę się nowiną :D
    Wczoraj zrobiłam test, trochę od niechcenia, trochę za namową koleżanek z OF i jaki był mój szok kiedy zobaczyłam dwie kreski?????!!!!!!!!????!!!!
    Poleciałam na betę. Hcg 105, progesteron 27!!!!!

Jestem w ciąży!!!!!

Trzymajcie kciuki!!!!! Jutro powtarzam betę i muszę się szybko umówić na wizytę u endokrynologa :)

AGA 30, olka30, martabmarta, mizzelka, Bluberry, Flakonik lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Wczoraj zrobiłam test, trochę od niechcenia, trochę za namową koleżanek z OF i jaki był mój szok kiedy zobaczyłam dwie kreski?????!!!!!!!!????!!!!

Jestem w ciąży!!!!!

Trzymajcie kciuki!!!!! Jutro powtarzam betę i muszę się szybko umówić na wizytę u endokrynologa :)
    Gratulacje.

MOI lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI gratulacje!!! :D

MOI lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI super :* gratulacje :)

MOI lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • asiuś Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje! Ile dni po?

MOI lubi tę wiadomość

uwo9kw7iyrjkbtpx.png
  • martabmarta Znajoma

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :)))

MOI lubi tę wiadomość

qdkkroeq8ud3v3ig.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Mizzelka mnie właśnie mdłości dopadły w 7 tyg. Od zeszłego tygodnia ledwo żyję takiego mam zamuła. Ciśnienie słabe jak w poprzedniej ciąży, tylko bym spała, a przy moim małym ADHD nie ma szans.

Potwierdzam, że po ciąży łatwiej zajść :) Co by nie było mi się w pierwszym cyklu udało, a poprzednim razem ponad 3 lata starań plus laparoskopia i dopiero zaskoczyło :) Ja się martwię jak to będzie ogarnąć dwójkę takich maluchów, a tu z bliźniakami idą na żywioł, więc przestaję się przejmować ;)
    czyli wszystko przede mną:)
    mała miałą infekcje, nie wiem czy nie 3dniowke,za jakis czas sie okaze..
    nawet zmęczenie jakos nie dalo o sb znac ze stresu...
    mam glupie mysli bo z Milenką szybko te mdlosci mnie dopadły a tu jakby tak.. nic :) czasem coś zaleci tak nieodpowiednio, ale trzeba byc dobrej mysli :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    troche tu, troche tam :) ale mocno wam kibucuje :) córcia przysnęła to nadrabiam :)

MOI! GRATULACJE! nudnej ciąży! :) na kiedy tp?

ejjj ten wątek serio zaraża hahhaha :D

MOI lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro watek zaraza to i ja poprosze o kichniecie, bo moja corka nie moze sie doczekac bobasa! ;) Na szczescie lada chwile laparoskopia, a potem to odliczam dni do zafasolowania :D

MOI, mizzelka lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI gratulacje! Poproszę o wiruski:-)

MOI lubi tę wiadomość

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Mada09M Koleżanka

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:

Jestem w ciąży!!!!!

Wieeeelkie gratulacje :D :D :D

MOI lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) można dołączyć do wątku? Jak to jest że tego tematu nie zauważyłam tyle czasu :) Widzę tu kilka ,,znajomych twarzy'' :)

Tak na początek chciałam z całego serca pogratulować wszystkim mamom które po raz kolejny będą przez najbliższe 9 miesięcy pod serduszkiem pielęgnować swoje szczęścia <3

Ja jestem mama 9 miesięcznego urwiska zwanego Jankiem, obecnie staramy się 2 cykl o kolejnego bąbla.

Flakonik, mizzelka, Wonderwall lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:

Jestem w ciąży!!!!!

Gratulacje! Trzymam kciuki ;)

MOI lubi tę wiadomość

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ