Starania o rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mizzelka wrote:Los zazdroszczę ze tak łatwo poszło. choć ostatnio od dwóch nocy corcia śpi prawie całą noc:) a kiedyś potrafiła co godz
To niedługo Milenka zacznie już przesypiać nocki a zarazbzacznie się wszystko od nowa z dzidziusiem
Witam Emilka 82:) ale fajnie, że o 3 dzieciaczka się staracie. Będzie super różnica wieku między najmłodszymi. -
Witaj, tak jakoś los zrządził i postanowiliśmy zawalczyć jeszcze o jedną pociechę. Jesteśmy zakochani w najmłodszym jak i w najstarszej czuję się na sile udźwignąć jeszcze jedno dzieciątko. Mam nadzieje, że będzie nam dane cieszyć się tym trzecim.
olka30 lubi tę wiadomość
-
Los wrote:MOI gratuluję!
Ale tu się dzieje super.
Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy po porodach i po skończonym kp przed okresem bolą Was piersi ? Bo mnie kiedyś bolały a po ciąży i karmieniu jakby straciły życiesyn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualny
-
Tak to prawda, córcia już teraz bardzo pomaga a Maksiu uwielbia starszą siostrę. Trochę sceptycznie podeszła do tematu jeszcze jednego brata bądź siostry ale myślę, że w serduszku bardzo się cieszy. To mój pierwszy cykl starań, zobaczymy jak będzie. Z Maksiem zaszłam w 1 więc jest nadzieja :-)choć jestem po 2 stratach maleństwa i synka, ale nie poddam się!!! Wam również życzę dużo optymizmu i wielu wirusków...
-
nick nieaktualny
-
Los wrote:MOI gratuluję!
Ale tu się dzieje super.
Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy po porodach i po skończonym kp przed okresem bolą Was piersi ? Bo mnie kiedyś bolały a po ciąży i karmieniu jakby straciły życie
Cześć, Abby!_Abby_ lubi tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
Bylam u gina i pytalam o ten moj okres, ktorego nie mam ponad 22 miesiace... Po usg lekarz powiedzial, ze mam bardzo cienkie endometrium, a to oznacza ze cos skutecznie blokuje mi owulacje. Byc moze karmienie (4x w dzien, najdluzsza przerwa nocns 9-10h) i kazal zrobic prolaktyne. Wyszla podwyzszona-30( norma do 23) i zaproponowal mi bromergon... Mam przyjsc we wtorek po recepte. Sama nie wiem co o tym myslec, podobno ten lek hamuje laktacje, a nie chce konczyc jeszcze karmic synka.
Dodam, ze rok bylam na diecie bezmlecznej ze wzgledu na skaze bialkowa synka. Zero masla, smietany, serow, mleka, orzechow itp... Jadlam praktycznie tak samo i jak podliczylam to wychodzilo mi okolo 25gr tluszczy dziennie, gdzie zeby miesiaczkowac normalnie potrzeba okolo 40gram. Moze tutaj jest problem?
Obecnie zabralam sie za diete i dziennue staram sie jadac 40-60gram tluszczy oraz biore castagnus na lekkie obnizenie prolaktyny. Co myslicie o bromergonie?
Doradzicie cos?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 15:03
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Bromergon na bank zahamuje ci laktację, ponadto to tak naprawdę jest trucizna, więc w ogóle nie wyobrażam sobie jak biorąc go miałabyś karmić dziecko. Ja po tym miałam jazdy jak ta lala, łącznie z halucynacjami i skurczem krtani, więc ogólnie nie polecam. Lepszy dostinex, ale jak nie chcesz kończyć karmienia to nie ma sensu, prolaktyna odpowiada za laktację, a karmisz bardzo często. Mi owu wróciła dopiero jak zaczęłam odciągać tylko dwa razy dziennie.
-
Olka dzięki za odp. Mam podejsc we wtorek do lekarza po recepte i wtedy jesli bedzie czas bo nie jestem zapisana ani nic i wejde z jakas pacjentka- podpytam o to karmienie. Karmic chcialabym nadal, stopniowo schodze z odcaganiem.. Obecnie 4xdzien, a pd marca juz tylko 3x dzien.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 15:38
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
witajcie dawno mnie tu nie było ale mam do Was wieści że najprawdopodobniej moja 4 letnia Julka w październiku zostanie starsza siostrą co prawda groszeg wybrał sobie zły moment bo jestem bez pracy ale i tak sie ciesze życie pisze własne scenariusze jutro dzwoniedo lekarza zobaczymy na kiedy mnie przyjmie bo na bete mam za daleko więc musze czekać na wizytę
http://fotozrzut.pl/zdjecia/e1a85cbc62.jpgmizzelka, olka30 lubią tę wiadomość
-
Karola - mama Julci i ... ? wrote:witajcie dawno mnie tu nie było ale mam do Was wieści że najprawdopodobniej moja 4 letnia Julka w październiku zostanie starsza siostrą co prawda groszeg wybrał sobie zły moment bo jestem bez pracy ale i tak sie ciesze życie pisze własne scenariusze jutro dzwoniedo lekarza zobaczymy na kiedy mnie przyjmie bo na bete mam za daleko więc musze czekać na wizytę
http://fotozrzut.pl/zdjecia/e1a85cbc62.jpgSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥