Starania o rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam nadzieje ze uda się już niedługo
Na lekarza złożyłam skargę.bylam u mojego na chwilkę dzisiaj.powiedzial ze nie widzi Przeciwwskazań by starać się od razu.mam przyjść do niego w przyszłym tyg by sprawdzić czy macica się oczyscila ładnie. Ma mnie zbadać i pokierować na badania. Pocieszyl mnie bardzi.powiedzial ze organizm może być teraz nastawiony na ciążę i powinno się udać w przeciągu 3 mies.niczego mi nie obiecuje ale kazał być dobrej myśli. Póki co Przeciwbólowe i nospe mam brać bo mam silne bóle. Dodatkowo ostatnie badania krwi marnie wyszły wiec porządnie mam zadbać o siebie i odpoczywać bo mój organizm jest przemęczony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 16:24
-
nick nieaktualnyNiezły ten lekarz, nie ma co teraz poczuł swój obowiązek? Ale dobrze że chociaż tak. Kochana to teraz jeśli jesteś na siłach działajcie, bo lekarz dobrze mówi, organizm najbardziej w pierwszym miesiącu jest nastawiony na ciążę, na moim przykładzie powiem że starałam się o dziecko z mężem około 1,5 roku po poronieniu zaszłam w drugą ciążę zaraz po poronieniu, na początku czerwca miałam zabieg, w połowie lipca dostałam normalny okres i to był ten szczęśliwy pierwszy cykl, w sierpniu dwie kreski, także dużo spokoju, odpoczynku i się uda, powodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 22:59
-
nick nieaktualny
-
lulu_ovufriend wrote:Mizzelko, wydaje mi się, że Cię pamiętam z pierwszych starań, z listy staraczek! Musiałyśmy testować w tym samym miesiącu bo po suwaczku widzę, że Twoja córa w tym samym wieku, co nasz młody Ale zbieg okoliczności! Gratuluję drugiej ciąży i życzę zdrowia
trzymam kciuki za wizyte i dzięki -
Witam Jestem szczęśliwa mamą prawie 11 miesięcznego synka Wczoraj zawitała pierwsza @ od ciąży. I właśnie od tego cyklu zaczynamy intensywne starania o rodzeństwo dla naszego smyka
mizzelka, olka30, Alexiaa lubią tę wiadomość
-
Hej kochane u nas starania pelna para testować będę początkiem czerwca,normalnie nie mogę się doczekać proszę tylko Boga żeby nie przyszlo nam znowu tyle czekać co z pierwszą ciążą...
Miłego weekendu życzę mamuśkiAlexiaa lubi tę wiadomość
-
Monius Go!Go!Go! Trzymam mocno kciuki.poczatrk czerwca juz niebawem.ja stawiam na @ około 16 czerwca mam nadzieje ze uda mi się wystrzelić w owu.jak tylko przestanę krwawic łapie się za szyjkę a później będę robić testy owu.
Przed ciążą z synem tez miałam biochemiczna.oby historie lubily się powtarzać
Maniuś lubi tę wiadomość
-
Channah i mysle,ze sie powtórzą
Maniuś pójdzie szybciej zobaczysz,szybko zaczęliście kolejne staranka my zaczęliśmy jak córcia miała 2,5 roku a teraz ma 3 lata i 10 miesięcy i dopiero sie doczekaliśmy,żałowałam ,ze wczesniej nie zaczęliśmy,ale teraz nawet sie cieszę bo juz bedzie całkowicie samodzielna
Witaj MarliOneMarliOne, Maniuś, hajka lubią tę wiadomość
......
Moje bliźniaczki Liwia :-* i Adrianna (35 tc [*] Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...
-
Mam taką nadzieję. Chociaż czas jak nigdy się dłuży. Moja córa miała 2 lata i 4 mies jak syn się urodził fajna różnica wieku chociaż chwilami bywa ciężko.kloca się przeokropnie gdyby teraz się udało to różnica między 3 a 2 dzieckiem będzie 3 lata i miesiąc. Może być ciężko bo mój syn to taka mala sierotka..jednak wierze ze jakoś podolam gromadzce będzie napewno wesoło
Alexiaa lubi tę wiadomość
-
Oj z trójeczką to na pewno ale podobno im więcej tym łatwiej wszystko ogarnąć uda sie szybko zobaczysz tymbardziej , ze Wy nie macie z tym problemu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 22:27
......
Moje bliźniaczki Liwia :-* i Adrianna (35 tc [*] Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...
-
MarliOne wrote:Witam Jestem szczęśliwa mamą prawie 11 miesięcznego synka Wczoraj zawitała pierwsza @ od ciąży. I właśnie od tego cyklu zaczynamy intensywne starania o rodzeństwo dla naszego smyka
U mnie tez wlasnie byla pierwsza miesiaczka po porodzie, dokladnie dzien przed skonczeniem przez synka 16 miesiecy. Poprzedzila ja owulacja, takze mierzac temp wiedzialam ze wreszcie plodnosc wrocila. Dzisiaj 10dzien cyklu, ale moje temp cos swiruja. Nie wiem czy to kwestia wstawania czy znowu okresu nie bedzie... wczoraj zmierzylam o 5:30 I bylo 36,5...wstalam do.synka I wc, a o 7bylo juz 36,7... dzis to samo. Do dziecka wstalam o 6:20 I bylo 36,5, a o 6:30juz 36,7... nie wiem ktore temp powinnam zanotowac...
Ciekawe czy w tym cyklu bedzie cos ze staran...Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
olka30 wrote:Mierzysz temp. przed wstawianiem, bo po wstaniu automatycznie tempka rośnie. I najlepiej by było gdybyś jednak mierzyła o jednej porze. Nastaw sobie budzik na jedną godzinę, przecież po mierzeniu nie musisz od razu wstawać
Teoretycznie to wiem heh ale wole zapytac. Czyli za blizsze prawdy uznac te pomiary przed wstaniem, tak?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
belldandy wrote:Teoretycznie to wiem heh ale wole zapytac. Czyli za blizsze prawdy uznac te pomiary przed wstaniem, tak?
Jeszcze czytalam, ze mozna zmierzyc np.o 5:30, gdzie standardowo mierzy sie 6:30 I przeliczyc roznice..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 10:39
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016