Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie moja gin kazała nam czekac ze staraniami do sierpnia a lekarzktóry robił mi zabiek kazał czekac do 1@ i działać mówił że łatwiej bedzie mi zajśc w ciąże zaraz po zabiegu moja gin to tez starsza babka ale bardzo fajna co mysli to mówi i nawet potrafi zjebać ;)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • MiaDina Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pewno kolejne fasolki będą silne i zdrowe :) A koro lekarz robiący zabieg powiedział, że po 1 @ można to znaczy, że można :) Z pewnością on się zna na tym

Bedzie dziewczynka

0d1ygzu3u94eltsn.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29 czerwca rozpoczelo sie krwawienie. Dzien wczesniej beta hcg spadla do 110 (tydzien temu byle 350). W poniedziałek mam zbadac ponownie zeby sprawdzic czy poziom sie wyzerowal, a 11lipca kontrola u gina. Zielone swiatlo po poronieniu samoistnym mamy od razu, zreszta tak zaszlam w poprzednia ciaze. Najpierw poronienie I od razy w 1cs zaszlam z Tonim w ciaze, jeszcze przed pierwszym okresem. Jestem zdania, ze po ciazy organizm jeszcze wszystko pamieta I latwiej zaskoczyc :)

Jesli tylko bedzie owulacja to dzialamy od razu. Nie ma co sie poddawac, tym razem wszystko skonczy sie dobrze za 9miesiecy :)
    Wiadomo, ze nigdy nie zapomne tego.co sie stalo, ale trzeba myslec w przod...

Trzymam kciuki za starania:)))

olka30, Maniuś, MiaDina, Alexiaa lubią tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie głowa do góry. To prawda, że organizm pamięta i jest mu łatwiej.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe tylko czy beta szybko sie wyzeruje... inaczej nici z owulki...
    Tak Wam zazdroszcze brzuszkow, moze ija niwdlugo dolacze:)?

Alexiaa lubi tę wiadomość

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Belldandy brawo za podejscie!!! Trzymam kciuki za Was ;)

Ja będę testować za tydzień o ile mnie @ nie wyprzedzi...a wczoraj mąż przytulił są do mnie dotknął mojego brzucha i spytał czy już ktoś tam jest <3 Od razu przypomina mi się pierwsza ciąża!!! Dla mnie to cudowny stan <3 to oczekiwanie na maleństwo :) tak bym chciała żeby się udało szybko <3 jak patrzę na mojego skarbeczka to poprostu już chce następne takie cudo!!! Ile dzieci dają szczęścia...tak ze proszę o kciuki :P
    Ktos jeszcze testuje w najbliższym czasie?

Pozdrawiam starające i nasze kochane mamusie :D

olka30, Alexiaa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączysz bellandy :) Teraz jest dobry moment na starania, dużo słońca, dużo wit. D, organizmy podładowane energią :)

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zamiar testować 10 lipca pod warunkiem że 9 nie przyjdzie @ :)tez juz marze o tym wielkim brzuszku tych kopniakach moge przytyc nawet do 100kg byle by było wszytko ok

Maniuś lubi tę wiadomość

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • MiaDina Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy świetne podejście. To mam nadzieje, Ze jeszcze przed pierwsza @ się Wam uda. Ja dzisiaj wyjęłam implant z reki teraz czekam trochę, zobaczę jak moje @ i za jakiś czas zaczynamy starania :)

Bedzie dziewczynka

0d1ygzu3u94eltsn.png
  • MiaDina Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - powodzenia :)

Karola - mama Julci i ... ? lubi tę wiadomość

Bedzie dziewczynka

0d1ygzu3u94eltsn.png
  • lulu_ovufriend Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doczekałam się w końcu mojego USG... Dziś 8t1dc wg OM i piękny człowiek widoczny na monitorze :) Serce bije, rączki i nóżki mniej więcej już widać, wszystko z nim ok :) Wg USG byłby to 8t3dc, czyli jakby owulacja była 2 dni wcześniej... ciekawe, test owulacyjny tego nie potwierdza a temperatury nie mierzyłam. Ale doktor zastrzegał, że USG na tym etapie nie jest jeszcze bardzo precyzyjne. USG 12 tygodnia powie w tej kwestii coś więcej :)

channah, Maniuś, olka30, Bluberry, Jagah, Alexiaa lubią tę wiadomość

qdkk3e5e8pqfcpg2.png

n59ycwa1tmfbsmtq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suuuper :) gratuluję!

lulu_ovufriend, olka30 lubią tę wiadomość

• MiaDina Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu cudne wieści. Wspaniały mały człowiek niech rośnie duży i duży :* i zdrowy przede wszystkim.

Ja czekam na @. Mam nadzieje, ze szybko przyjdzie, bo chce zacząć kontrolować moje cykle, a do pierwszej @ muszę czekać. Pomoc nawet i 6 tyg może min, a płodność o po 3 miesiącach może przyjść. No ważne, żeby słuchać swojego organizmu. Dzisiaj myślałam, ze @ przyszła, bo typowe objawy miałam, ból miesiączkowy mdłości, bóle głowy o krzyża, ale w niespodziance owszem zalało mnie, ale rozciagliwym śluzem i nie wiem co myślec. Temperatura w miarę jednostajna, śluz jakby płodny, ale po hormonach do pierwszej @ owulacji nie ma. To co tym razem? Oby moe powtórka z moimi torbielami, bo się chyba zastrzelę.....

lulu_ovufriend lubi tę wiadomość

Bedzie dziewczynka

0d1ygzu3u94eltsn.png
  • MiaDina Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby jak ładnie beta rośnie :)

_Abby_ lubi tę wiadomość

Bedzie dziewczynka

0d1ygzu3u94eltsn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lulu_ovufriend wrote:
    Dziewczyny, doczekałam się w końcu mojego USG... Dziś 8t1dc wg OM i piękny człowiek widoczny na monitorze :) Serce bije, rączki i nóżki mniej więcej już widać, wszystko z nim ok :) Wg USG byłby to 8t3dc, czyli jakby owulacja była 2 dni wcześniej... ciekawe, test owulacyjny tego nie potwierdza a temperatury nie mierzyłam. Ale doktor zastrzegał, że USG na tym etapie nie jest jeszcze bardzo precyzyjne. USG 12 tygodnia powie w tej kwestii coś więcej :)

Super! <3

• MiaDina Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dostałam po południu chwilowego, brązowego plamienia... Myślę, że to oznaka powitania koleżanki @, bo brzuch i krzyż boli... Tzn podbrzusze. Czekam, więc na koleżankę @ i zaczynam nowy, mam nadzieję, że owulacyjny cykl - muszę przecież wiedzieć jak to się u mnie rozwija po tych wszystkich hormonach.

Bedzie dziewczynka

0d1ygzu3u94eltsn.png
  • Alexiaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) ja teraz we wtorek mam wizytę bedzie równo 13tc mam strasznego stresa bo prawie miesiąc nie byłam u niego ,mysle,ze wszystko bedzie ok ,mam juz taki brzuszek jak w 1 ciazy w 6 miesiącu :-D

Maniuś kiedy testujesz?

Lulu cieszę sie razem z Tobą :-) to wspaniałe uczucie znów widzieć na usg te nasze malenstwa :-)

Olka wiesz juz co nosisz pod sercem ? Ja chciałabym córcie imiona już mniej więcej mamy Pola lub Klara :-) a dla chłopca bede szukać jak sie okaże ,ze bedzie chłopak ;-)

Blubeery a jak u Ciebie ? Który dzień cyklu ?

Belldandy powodzenia za szybkie zajście :-)

Karola za Ciebie też mocno trzymam kciuki oby tym razem wszystko było dobrze :-* jeśli mogę zapytać to na usg sie dowiedziałaś ze serduszko nie bije ? Ja wlasnie tego sie boje ,po tym co przeszliśmy w 35 tc ze znów cos sie wydarzy :-(

Abby gratulacje pięknej bety :-)

MiaDina powodzenia za udany cykl i zeby sie unormowało wszystko :-)

Maniuś lubi tę wiadomość

rfxgvfxmlhof5yo3.png
    km5stv73t4xzfb4j.png
    ......
    Moje bliźniaczki Liwia <3 :-* i Adrianna (35 tc [*] :-( Nasz Aniołek...) - Z miłości powstałaś miłością pozostaniesz ... ;-( Dozobaczenia córeczko ...

• MiaDina Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia dziękuję. Napewno u Was wszystko dobrze. Rozumiem, że coś bardzo przykrego Was spotkało w 35tc :( Współczuję Ci bardzo, nie wyobrażam sobie tego uczucia choć musi rozdzierać serce. Tym razem musi być wszystko dobrze. Powodzenia na USG.

Bedzie dziewczynka

0d1ygzu3u94eltsn.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexia dziewczynkę, ale imienia nie mamy, nie wiem co to będzie, albo mojemu coś nie pasuje albo mi. Nie możemy dojść do porozumienia :)

Myśl pozytywnie, wiem jak to jest jak człowiek nie jest w stanie przestać się przejmować, ale do niczego to nie prowadzi. Powiedz lekarzowi o obawach, żeby częściej robił usg i monitorował czy wszystko jest ok, ale nie myśl cały czas że coś się może wydarzyć.

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexiaa jutro testuję :) proszę o kciuki <3

olka30, Alexiaa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ