Starania o rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczynki wpadam zaglądam...
Eve gratuluje zdrowiej i spokojnej ciąży rosnijcie
Dorcia trzymam kciuki za wyniki
Aga.just mam nadzieję że u Ciebie te wyniki też będą ok
Pozdrawiam i wracam do swoich pilnych obowiązkówEve lubi tę wiadomość
-
Dzięki wam jesteście kochane
mama hani widzę że i ty dziś kiepsko dzień zaczelas mi już przeszło poplakalam i już mi lepiej.
Kasandra to był moj 4 cykl wiem że to niedługo ale mimo wszystko odpuszczam (badania tem itp.) Muszę odpocząć psychicznie i fizycznie a czas pokaże jesli jest mi pisane to nawet jakbym se zaszyla to i tak bedzie -
Mama Hani, Agule, przykro mi
Agule, może rzeczywiście nie mierz temp w tym cyklu, może za bardzo się stresujesz...
Kasandra trzymam kciuki za owulkę
sara, u mnie dzisiaj temp wzrosła, ale nie wiem czy owu dobrze mi owulkę wyznaczył, co o tym myślicie?
mama hani lubi tę wiadomość
Dawidek czeka na rodzeństwo... -
O kurcze nie wiedziałam, że ważny jest jakiś stosunek między hormonami. Co do owłosienia to nie mam żadnego problemu. Co do nadwagi to niby według obliczeń bmi jest w porządku ale dla mnie jest kilka kilo za dużo. Tylko, że mam częste wzdęcia i okropne zaparcia. Muszę się pilnować z jedzeniem bo szybko tyje. No i ostatnio sporo przytyłam ale to po odstawieniu antydepresantów.
-
dorocia2324 wrote:O kurcze nie wiedziałam, że ważny jest jakiś stosunek między hormonami. Co do owłosienia to nie mam żadnego problemu. Co do nadwagi to niby według obliczeń bmi jest w porządku ale dla mnie jest kilka kilo za dużo. Tylko, że mam częste wzdęcia i okropne zaparcia. Muszę się pilnować z jedzeniem bo szybko tyje. No i ostatnio sporo przytyłam ale to po odstawieniu antydepresantów.
-
Ja już sama nie wiem co dalej robić. Nie dość, że właśnie trzeba ciągle od jednego do drugiego łazić to jeszcze wszystko masakrycznie kosztuje. Badania płatnie, wizyty płatnie i po co płaci się te składki. Przed ciążą nie miałam problemów z tarczycą, teraz mam. W ciąże zaszłam choć miałam nieregularne cykle i nie robiłam badań hormonów i udało się za pierwszym razem. Wszystko takie skomplikowane.
-
Dorota tak, liczy się stosunek lh do fsh. U Ciebie daje on do myślenia. Przy pcos Weronika86 tez pisała właśnie o zaparciach. Teraz mi się przypomniało. Do tego dochodzą nieregularne cykle, b. często bez owulki. Często też glukoza eychodzi wysoka (po obciążeniu) tzw. insulinoodprność i wysoki testosteron.
Miałas kiedyś na usg policystyczny obraz jajników? Tzn. dużo malych?
Odezwij się do Weronika86 z wynikami i swoimi obserwacjami, na pewno pomoże, bo ona w pcos jest dużo bardziej obeznana niż ja.
Do tego tsh mimo leku rośnie. Badałaś przeciwciała tarczycowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 21:38
-
Absolutnie się z Tobą zgadzam!!! płacimy tyle kasy za ubezpieczenia a do dobrego lekarza to tylko prywatnie a jak prywatnie to badania płatne i tak w kółko. Chyba im więcej myślimy i im bardziej się nakręcamy tym jest nam ciężej zajść w ciąże. Dobrze by było odpuścić sobie tak na miesiąc dwa...ale weź nie myśl...ja po każdym serduszkowaniu zastanawiam się czy to już...