Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki wpadam zaglądam...

Eve gratuluje :) zdrowiej i spokojnej ciąży :) rosnijcie :)

Dorcia trzymam kciuki za wyniki :)

Aga.just mam nadzieję że u Ciebie te wyniki też będą ok :)

Pozdrawiam i wracam do swoich pilnych obowiązków :)

Eve lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• agule841123 Znajoma

Wysłany: 12 marca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wam jesteście kochane ;-)
    mama hani widzę że i ty dziś kiepsko dzień zaczelas mi już przeszło poplakalam i już mi lepiej.
    Kasandra to był moj 4 cykl wiem że to niedługo ale mimo wszystko odpuszczam (badania tem itp.) Muszę odpocząć psychicznie i fizycznie a czas pokaże jesli jest mi pisane to nawet jakbym se zaszyla to i tak bedzie :-)

• kurka Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Hani, Agule, przykro mi :-(
    Agule, może rzeczywiście nie mierz temp w tym cyklu, może za bardzo się stresujesz...

Kasandra trzymam kciuki za owulkę :-)

sara, u mnie dzisiaj temp wzrosła, ale nie wiem czy owu dobrze mi owulkę wyznaczył, co o tym myślicie?
    1d5b735a757b8cea70c0983c25cb73c0.png

mama hani lubi tę wiadomość

Dawidek czeka na rodzeństwo...
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka wg mnie wyznaczona ok :)

Dynamiczna wynika chłopa są ok :) mieści się w normach poza koncentracją w 1 ml, ale tym w labu nie kazali się przejmować.

Anastazjaaa, Kasandra lubią tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki
    Tsh 2,62 (0,27-4,20)
    Ft4 1,05 (0,93-1,70)
    Fsh 5,3 (2,5-10,2)
    Lh 8,0 (1,9-12,50)
    Prolaktyna 325,90 (83-622)
    Estradiol 73,29 (12,5-166)
    No i jak?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia wg norm wszystko dobrze :) ale ja się nie znam na hormonach, bo nigdy z nimi problemów nie miałam... ja nie widzę nic złego....

ja wam powiem, że te moje testy to pomyłka jakaś.... znów jakby negatywny więc taki daję i dalej czekam na jutro :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just to super :) cieszę się :)

qbxwkvq.png
  • sarra Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka - jestem pewna ze dobrze wyznacz :) . Mam nadzieje ze u mnie zdzieje sie tez cos na wykresie :/... Trzymam kciuki za Ciebie !!!!

8p3o43r8s0ilyu09.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga.just bardzo się cieszę że wyniki ok :) To teraz ostre bzykanko znaczy staranko :) i hop siup dzidzia będzie :)

sarra, Anastazjaaa, dorocia2324 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że Was zarażam, całe morze wirusków zostawiam. Kreseczka dziś ciemniejsza. Mdłości i zgaga cały dzień. 20 marca idę do lekarza.

mama hani lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota stosunek lh do fsh 1.5094 dość wysoki. przy 1,5 i wyżej jest podejrzenie do pcos. Do tego zgadzałyby się długie, nieregularne cykle. Powinno być ok 1. Masz nadwagę? Nadmierne owłosienie? Włoski wyrastające np. na brodzie?

• mama hani Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja na odreagowanie byłam pobiegać trochę już mi lepiej... córka już śpi, mąż pojechał na te pieprzone polowania więc tylko wy mi zostałyście :)

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze nie wiedziałam, że ważny jest jakiś stosunek między hormonami. Co do owłosienia to nie mam żadnego problemu. Co do nadwagi to niby według obliczeń bmi jest w porządku ale dla mnie jest kilka kilo za dużo. Tylko, że mam częste wzdęcia i okropne zaparcia. Muszę się pilnować z jedzeniem bo szybko tyje. No i ostatnio sporo przytyłam ale to po odstawieniu antydepresantów.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do tego wszystkiego zbiłam sobie paznokcia w pracy od nogi, cały siny chyba zejdzie, trzeba się wybrać do lekarza

• mama hani Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    O kurcze nie wiedziałam, że ważny jest jakiś stosunek między hormonami. Co do owłosienia to nie mam żadnego problemu. Co do nadwagi to niby według obliczeń bmi jest w porządku ale dla mnie jest kilka kilo za dużo. Tylko, że mam częste wzdęcia i okropne zaparcia. Muszę się pilnować z jedzeniem bo szybko tyje. No i ostatnio sporo przytyłam ale to po odstawieniu antydepresantów.
    a jak z tarczycą?

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam niedoczynność, biore euthyrox 25. Wczoraj wyszło mi tsh 2,62. A pół roku temu miałam 2,30. Nie iem dlaczego wzrosło, może powinnam brać większą dawkę? Nie wiem.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz iść do specjalisty może źle dobrane leki
    Najgorsze to te łażenie od lekarza do lekarza

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama nie wiem co dalej robić. Nie dość, że właśnie trzeba ciągle od jednego do drugiego łazić to jeszcze wszystko masakrycznie kosztuje. Badania płatnie, wizyty płatnie i po co płaci się te składki. Przed ciążą nie miałam problemów z tarczycą, teraz mam. W ciąże zaszłam choć miałam nieregularne cykle i nie robiłam badań hormonów i udało się za pierwszym razem. Wszystko takie skomplikowane.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota tak, liczy się stosunek lh do fsh. U Ciebie daje on do myślenia. Przy pcos Weronika86 tez pisała właśnie o zaparciach. Teraz mi się przypomniało. Do tego dochodzą nieregularne cykle, b. często bez owulki. Często też glukoza eychodzi wysoka (po obciążeniu) tzw. insulinoodprność i wysoki testosteron.
    Miałas kiedyś na usg policystyczny obraz jajników? Tzn. dużo malych?
    Odezwij się do Weronika86 z wynikami i swoimi obserwacjami, na pewno pomoże, bo ona w pcos jest dużo bardziej obeznana niż ja.
    Do tego tsh mimo leku rośnie. Badałaś przeciwciała tarczycowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 21:38

• mama hani Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie się z Tobą zgadzam!!! płacimy tyle kasy za ubezpieczenia a do dobrego lekarza to tylko prywatnie a jak prywatnie to badania płatne i tak w kółko. Chyba im więcej myślimy i im bardziej się nakręcamy tym jest nam ciężej zajść w ciąże. Dobrze by było odpuścić sobie tak na miesiąc dwa...ale weź nie myśl...ja po każdym serduszkowaniu zastanawiam się czy to już...

‹‹ ‹ 75 76 77 78 79 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ