Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o rodzeństwo :)
Odpowiedz

Starania o rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam pierwsze mając 19 lat :) Kingusie równo 6 lat później jak by się teraz udało to by też było 6 lat :)

miłego dnia dziewczynki ja właśnie biegnę do pracy :) jak dobrze, że dziś piątek !!

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio ja mam na imię Kasia a moja siostra to Kinga:D
    mam siostrę 12 lat młodszą:) mama wpadła jak miała 37 lat;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! Ja synka urodziłam mając 20 lat. Powiem tak zawsze chciałam mieć szybko dzieci i na szczęście mi się to udało. Teraz drugie, a później się zobaczy.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • fiona83 Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam mając 28 lat (bo dopiero wtedy mi się instynkt uruchomił ;)).
    Chciałabym, żeby między moimi dziećmi było ok. 3 lata różnicy (sama mam siostrę starszą o 13 lat... i dla mnie to przepaść)

Miłego weekendu!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Ulcio ja mam na imię Kasia a moja siostra to Kinga:D
    mam siostrę 12 lat młodszą:) mama wpadła jak miała 37 lat;)

:) mi się teraz marzy synuś, ale na to się niestety nie ma wpływu

• fiona83 Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio, myślę, że można mieć trochę wpływu ;)
    Jeśli Ci bardzo zależy, to skocz na forum babyboom, tam jest cały temat i duużo informacji jak można zwiększyć szanse na daną płeć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 12:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiona83 wrote:
    Ulcio, myślę, że można mieć trochę wpływu ;)
    Jeśli Ci bardzo zależy, to skocz na forum babyboom, tam jest cały temat i duużo informacji jak można zwiększyć szanse na daną płeć!

czytałam, tyle że bardzo dużo opinii było, że mimo stosowania przepisów się nie udało :) zaplanować płci

• olitka Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodzilam synka jak mialam 29 lat wlasciwie rocznikowo to 30......
    Takze nie ma co sie ociagac, tylko do roboty:-)
    Ja bym chciala corcie ale jak patrze jakim slodziakiem jest mon synek to dochodze do wniosku, ze chlopczyk tez bylby ok:-) z reszta wydaje mi sie, ze rodzenstwo tej samej plci lepiej sie dogaduje...a Wy jak myslicie?

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • fiona83 Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam są też aktualne tabelki ze statystykami i ponoć przy spełnieniu większej ilości czynników (min. 5) było jednak więcej sukcesów :) Ja sobie zdaję sprawę, że nie ma gwarancji, ale wychodzę z założenia, że nie zaszkodzi spróbować :D (choć po 3 miesiącach starań mam już ciut mniej entuzjazmu niż na początku, szczególnie w kwestii diety) ;)

• fiona83 Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olitka, mi też się wydaje, że rodzeństwo tej samej płci ma większe szanse na lepszy kontakt i silniejszą więź.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno lepiej się dogaduje rodzeństwo tej samej płci, ale mimo wszystko chciałabym bardzo mieć córeczkę. Więc tak sobie myślę, że ideałem byłoby mieć dwie parki, czyli czworo dzieci :):):):)

aga.just lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam, że mnie jest obojętnie, zawsze chciałam mieć synka i mam, a derugie na prawdę to byle szybko i przede wszystkim zdrowe:)

aga.just lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Sandra89 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o plci to moze ja tez cos napisze, dla mnie jest to bez roznicy jak bylaby dziewczynka to super bo wszystko mam po Amelii a jak chlopczyk tez super bo mialabym parke ;) po takim czasie staran to czlowiekowi bez roznicy oby sie poprostu udalo, ja juz w to powatpiewam...

dqpri09kpj6igqno.png
    iv09cwa1zcgmcehs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mogę dołączyć się do wątku?
    Ja mam córeczkę i teraz staramy się o drugie - a płeć dla nas nie ma znaczenia

aga.just, Eve lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiona83 wrote:
    Tam są też aktualne tabelki ze statystykami i ponoć przy spełnieniu większej ilości czynników (min. 5) było jednak więcej sukcesów :) Ja sobie zdaję sprawę, że nie ma gwarancji, ale wychodzę z założenia, że nie zaszkodzi spróbować :D (choć po 3 miesiącach starań mam już ciut mniej entuzjazmu niż na początku, szczególnie w kwestii diety) ;)

a kogo byś chciała synka czy córeczkę ?

ja mam dwie dziewczynki jeśli chodzi o dogadywanie się to jest różnie :) bo to dwa różne charakterki hehe właśnie się kłócą !!

• fiona83 Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzymy o siostrze dla młodej, ale jak wyjdzie synek to też będzie fajnie ;) A że zdrowie najważniejsze to oczywiste :)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że zdrówko dziecka najważniejsze i co by się nie urodziło to będziemy baaardzo mocno kochać. A swoją drogą to tak sobie postanowiliśmy, że przy tym dziecku nie będziemy chcieli wiedzieć płci przed porodem. Będzie to dla nas taka miła niespodzianka :):)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Wiadomo, że zdrówko dziecka najważniejsze i co by się nie urodziło to będziemy baaardzo mocno kochać. A swoją drogą to tak sobie postanowiliśmy, że przy tym dziecku nie będziemy chcieli wiedzieć płci przed porodem. Będzie to dla nas taka miła niespodzianka :):)

Dorcia ja też mam taki plan tylko jestem mało cierpliwa :)
    z obiema dziewczynkami chciałam wiedzieć od razu i moje przeczucia się nie sprawdziły dwa razy myślałam że chłopak :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to samo!!! nie chcę znać płci:D
    ale znając mnie na usg sama wykukam:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w czasie swojej ciązy tak zadecydowałam do końca nie wiedzieliśmy co będzie czy chłopiec czy dziewczynka, każdy mowił chłopak chłopak chłopak a tu niespodzianka dla wszystkich mamy córę:-)

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ