Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale slodziaczek hehehe

Ktoras z was brala siemie lniane ?jak tak jak stosowac do kiedy jak

Hilary lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik ja piłam akurat siemie można cały cykl pic/jeść. Ja 3 łyżki zalewalam dość ciepła woda na kilka godzin aż kleik się zrobił i piłam 2 razy dziennie, ale odcedzilam i bez ziarenka. Nie wiem czy na sluz pomógł tylko udany cykl piłam ale na żołądek napewno :) muszę sobie znów kupić ziarenka i tak pić bo lżej jakoś. Ogólnie też barfzo dobry jest olej lniany do sałatek czy vinegretu poprostu uwielbiam, ale trzeba spożyć w ciągu miesiąca od otwarcia i zawsze połowę butli musiałam wylać tak szybko jelczal a używałam codziennie. Muszę poszukać mniejsza buteleczke niż 250ml :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 16:28

• karolinams Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari wrote:
    karolinams czym się będziesz suplementować?

a mi dziś ku zdziwieniu w sumie test owu wyszedł pozytywny <jupi>
    Acard, castangus, maagnez, wit. b6, b12, D. Do tego lametta + pregnyl od lekarza.
    Super ze test pozytywny.

Pari lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari to do dzieła:D

Jeju u nas cały czas pada...już samochody i dachy białe. Mój daszek balkonowych cały zasypane trzeba będzie odśnieżać...w maju ! Co to się dzieje to ja nie wiem :O

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari no to bierz męża w obroty tylko nie mów że to dziś bo się tez przestraszy :)
    A ja trzymam już kciuki i kicham na telefon:D

Karolina to oby dało efekty życzymy bardzo mocno.

Jezu ja to mam dziś nie wiem najpierw chciałam coś z mcdonalds ale podobno była kolejka do drive i nie chciało mojemu się czekać. Później siedzę i mam parcie jakies na fqstfooda no to pizze zamówiłam i jak ją zobaczyłam to odechcialo tyle sera to w życiu nie widzialam owszem lubię ale go było więcej niż ciasta.... zjadłam 2 kawałki i myślałam że będzie przytulanie do tronu. Chyba zostanę przy arbuz ie, ogorkach malosolnych jeśli chodzi o zachcianki....

Pari, Elwira.eli lubią tę wiadomość

• majamia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 - ja w pierwszej ciazy sera jesc nie moglam... od razu wymioty... w drugiej miesa mielonego :P moje ulubione spaghetti bylo ograniczone.
    My dzis McDonald's... taka mialam ochote, ze masakra!!!

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny, poradźcie coś, bo mi odbija już pomału.
    Moja ciąża jest świeżutka. Tydzień z OM będzie się różnił od tego z usg w związku z tym, że szczęśliwy cykl był dłuższy (karmiłam jeszcze) i owulka przypadła na 23 dc.
    Beta hcg rosła książkowo, usg w zeszłym tygodniu potwierdziło, że 9tc z OM a 5/6 zgodnie w owu. Serduszko biło. Lekarz zalecił wizytę za tydzień (idę w piątek) i jeśli chcę to 2 razy beta hcg. Jak stwierdził mam nie patrzeć na wynik, tylko czy rośnie. I... o ja głupia! Odebrałam jeden wynik - 23200 i drugi po 48h - 25900.
    Oczywiście mam się nie stresować, bo podobno na tym etapie (36dpo) beta zwalnia a potem to wiadomo, w ogóle spada. Ale ja się oczywiście zestresowałam.
    Żaden kalkulator w internecie mi już tego nie przeliczy, bo to za daleko od owu.
    Nie wiem jak się wykręcić z tego myślenia ;(. Buuu... Pomóżcie ;*

• Hilary Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka nie panikuj :) sam lekarz powiedział ci żeby nie patrzeć na wynik tylko czy rośnie:) myślę że wszystko jest ok :)

Jeju dziewczyny a mnie dopadła biegunka. W żołądku mnie kręci i zimno mi. I głowa dalej Ćmi. Myślę że te wymioty to też może być od tego.
    Mąż też mówił że dzisiaj 2 razy go pogoniło ale on to zawsze takie coś delikatnie przechodzi
    Miśka też ma rzadsze kupy ale to chyba od zębów bo już od 2 dni i widać że dwie górne jedynki idą.
    Wczoraj wszyscy oprócz Wiktora jedliśmy pierogi z mięsem takie kupne. Wszyscy jedliśmy potem gofry z owocami. Ciekawe czy to wirusowe czy od jedzenia. Wiktor na razie dobrze się czuje.
    Jejku mam nadzieję że się nie pogorszy :/

MamaTuśka lubi tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary ;*

U nas ogólnie dużo teraz takich żołądkowych wirusowych atrakcji. Taka pora paskudna. Trzymaj się dzielnie i oczywiście dużo pij. Nasza lekarka poleca nam odgazowaną coca-colę na tego typu sensacje. Jak chcecie szybko napój odgazować, wystarczy wsypać do niego odrobinę soli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 19:47

Hilary lubi tę wiadomość

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamatuska skoro usg pokrywa się z twoimi wyliczeniami i lekarza to spokonieeee wszytsko będzie dobrze w takim razie w piątek prosimy o foto :) głową do góry a lekarz też mówił żeby nie patrzeć jak roknie tylko czy rośnie. A rośnie wiec czym się martwić na zapas

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary, ale cudny dzidziolek <3 zazdraszczam ;-P ajjj, współczuję samopoczucia... oby szybko przeszło!

Pari, działajcie ;) a jednak owu Cię zaskoczyła ;)

MamaTuśka nie martw się. Ja też dość późno robiłam betę w 2 ciąży i też się zestresowałam niepotrzebnie, bo mało przyrosła. A wszystko było w porządku i u Ciebie też tak będzie! ;)

Dziękuję Karolina ;* a połykaj sobie, a co! ;-) ja to się nie nadaję do żadnych tabletek, zapominam... ;o witaminy dla ciężarnych i jak karmiłam to 1 op. zamiast na miesiąc starczało mi na 2-2.5 heh

majamia, będzie dobrze, nie przejmuj się na zapas! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 19:56

MamaTuśka, Hilary lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak ja Wam dziękuję. Nie ma gorzej niż być sam na sam z wkrętem ;)

Hilary, aria40 lubią tę wiadomość

• karolinams Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Mamatuska skoro usg pokrywa się z twoimi wyliczeniami i lekarza to spokonieeee wszytsko będzie dobrze w takim razie w piątek prosimy o foto :) głową do góry a lekarz też mówił żeby nie patrzeć jak roknie tylko czy rośnie. A rośnie wiec czym się martwić na zapas
    Zgadzam się :)

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka jest dobrze, beta rośnie!!!

Ja dziś cały dzień migrenę miałam, to już druga w nieługim czasie. Starość idzie. Poza tym przeziębienie mnie nie opuszcza buuu a w weekend Komunia chrześnicy

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria zdrowka

aria40 lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki dzis w koncu swieci sloneczko i zapowiada sie piekna pogoda .

A co tam u was ?

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny test owu pokazał mi dwie grube krechy. Oczywiście łudzę się że plemniory z poniedziałku przetrwały ponieważ miałam już płodny śluz. Trzymajcie kciuki!!! Wiem, że to baba by była, ale już mi wszystko jedno, byle był mały zdrowy dzidziuś. Normalnie mam motyle w brzuchu.

karolinams lubi tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam aria trzymam ❤

aria40 lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Majzu Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama tuska -- beta absolutnie si nie masrtw bo jest super :) przy tak duzej becie jej wzrost zwalnia - tez mialam podobnie 3200 a 4 dni pozniej 3700 i ... mam super 9 latke w domu - takze głowka do góry :) Aria-- swietna wiadomosc :) trzymam kciuki !!!!!!

II cykl starań... Zielony :)
    xnw4ugpjwghcrvs8.png
  • karolinams Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aria kochana trzymam kciukasy :) wierzę, że radość rozpiera :)

Ja dziś do gina na 20.30 według ustaleń wcześniejszych mam dostać lametta potem monitoring + pregnyl zobaczymy czy coś pójdzie, jak nie to w przyszłym cyklu robię kompleksowe badania hormonalne, ehhh kasy pójdzie bo to wszystko prywatnie trzeba.. No nic...

Edit: dziś u nas też słoneczko w końcu ale tylko 2stopnie jak wychodziłam do pracy grrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 08:39

aria40 lubi tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ