Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Basik ja piłam akurat siemie można cały cykl pic/jeść. Ja 3 łyżki zalewalam dość ciepła woda na kilka godzin aż kleik się zrobił i piłam 2 razy dziennie, ale odcedzilam i bez ziarenka. Nie wiem czy na sluz pomógł tylko udany cykl piłam ale na żołądek napewno muszę sobie znów kupić ziarenka i tak pić bo lżej jakoś. Ogólnie też barfzo dobry jest olej lniany do sałatek czy vinegretu poprostu uwielbiam, ale trzeba spożyć w ciągu miesiąca od otwarcia i zawsze połowę butli musiałam wylać tak szybko jelczal a używałam codziennie. Muszę poszukać mniejsza buteleczke niż 250ml
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 16:28
-
Pari wrote:karolinams czym się będziesz suplementować?
a mi dziś ku zdziwieniu w sumie test owu wyszedł pozytywny <jupi>
Super ze test pozytywny.Pari lubi tę wiadomość
-
Pari no to bierz męża w obroty tylko nie mów że to dziś bo się tez przestraszy
A ja trzymam już kciuki i kicham na telefon:D
Karolina to oby dało efekty życzymy bardzo mocno.
Jezu ja to mam dziś nie wiem najpierw chciałam coś z mcdonalds ale podobno była kolejka do drive i nie chciało mojemu się czekać. Później siedzę i mam parcie jakies na fqstfooda no to pizze zamówiłam i jak ją zobaczyłam to odechcialo tyle sera to w życiu nie widzialam owszem lubię ale go było więcej niż ciasta.... zjadłam 2 kawałki i myślałam że będzie przytulanie do tronu. Chyba zostanę przy arbuz ie, ogorkach malosolnych jeśli chodzi o zachcianki....
Pari, Elwira.eli lubią tę wiadomość
-
Mamabyc3 - ja w pierwszej ciazy sera jesc nie moglam... od razu wymioty... w drugiej miesa mielonego moje ulubione spaghetti bylo ograniczone.
My dzis McDonald's... taka mialam ochote, ze masakra!!!syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Hej. Dziewczyny, poradźcie coś, bo mi odbija już pomału.
Moja ciąża jest świeżutka. Tydzień z OM będzie się różnił od tego z usg w związku z tym, że szczęśliwy cykl był dłuższy (karmiłam jeszcze) i owulka przypadła na 23 dc.
Beta hcg rosła książkowo, usg w zeszłym tygodniu potwierdziło, że 9tc z OM a 5/6 zgodnie w owu. Serduszko biło. Lekarz zalecił wizytę za tydzień (idę w piątek) i jeśli chcę to 2 razy beta hcg. Jak stwierdził mam nie patrzeć na wynik, tylko czy rośnie. I... o ja głupia! Odebrałam jeden wynik - 23200 i drugi po 48h - 25900.
Oczywiście mam się nie stresować, bo podobno na tym etapie (36dpo) beta zwalnia a potem to wiadomo, w ogóle spada. Ale ja się oczywiście zestresowałam.
Żaden kalkulator w internecie mi już tego nie przeliczy, bo to za daleko od owu.
Nie wiem jak się wykręcić z tego myślenia ;(. Buuu... Pomóżcie ;* -
MamaTuśka nie panikuj sam lekarz powiedział ci żeby nie patrzeć na wynik tylko czy rośnie:) myślę że wszystko jest ok
Jeju dziewczyny a mnie dopadła biegunka. W żołądku mnie kręci i zimno mi. I głowa dalej Ćmi. Myślę że te wymioty to też może być od tego.
Mąż też mówił że dzisiaj 2 razy go pogoniło ale on to zawsze takie coś delikatnie przechodzi
Miśka też ma rzadsze kupy ale to chyba od zębów bo już od 2 dni i widać że dwie górne jedynki idą.
Wczoraj wszyscy oprócz Wiktora jedliśmy pierogi z mięsem takie kupne. Wszyscy jedliśmy potem gofry z owocami. Ciekawe czy to wirusowe czy od jedzenia. Wiktor na razie dobrze się czuje.
Jejku mam nadzieję że się nie pogorszyMamaTuśka lubi tę wiadomość
-
Hilary ;*
U nas ogólnie dużo teraz takich żołądkowych wirusowych atrakcji. Taka pora paskudna. Trzymaj się dzielnie i oczywiście dużo pij. Nasza lekarka poleca nam odgazowaną coca-colę na tego typu sensacje. Jak chcecie szybko napój odgazować, wystarczy wsypać do niego odrobinę soli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 19:47
Hilary lubi tę wiadomość
-
Mamatuska skoro usg pokrywa się z twoimi wyliczeniami i lekarza to spokonieeee wszytsko będzie dobrze w takim razie w piątek prosimy o foto głową do góry a lekarz też mówił żeby nie patrzeć jak roknie tylko czy rośnie. A rośnie wiec czym się martwić na zapas
MamaTuśka lubi tę wiadomość
-
Hilary, ale cudny dzidziolek zazdraszczam ;-P ajjj, współczuję samopoczucia... oby szybko przeszło!
Pari, działajcie a jednak owu Cię zaskoczyła
MamaTuśka nie martw się. Ja też dość późno robiłam betę w 2 ciąży i też się zestresowałam niepotrzebnie, bo mało przyrosła. A wszystko było w porządku i u Ciebie też tak będzie!
Dziękuję Karolina ;* a połykaj sobie, a co! ja to się nie nadaję do żadnych tabletek, zapominam... ;o witaminy dla ciężarnych i jak karmiłam to 1 op. zamiast na miesiąc starczało mi na 2-2.5 heh
majamia, będzie dobrze, nie przejmuj się na zapas! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 19:56
MamaTuśka, Hilary lubią tę wiadomość
-
Mamabyc3 wrote:Mamatuska skoro usg pokrywa się z twoimi wyliczeniami i lekarza to spokonieeee wszytsko będzie dobrze w takim razie w piątek prosimy o foto głową do góry a lekarz też mówił żeby nie patrzeć jak roknie tylko czy rośnie. A rośnie wiec czym się martwić na zapas
-
MamaTuśka jest dobrze, beta rośnie!!!
Ja dziś cały dzień migrenę miałam, to już druga w nieługim czasie. Starość idzie. Poza tym przeziębienie mnie nie opuszcza buuu a w weekend Komunia chrześnicyMamaTuśka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny test owu pokazał mi dwie grube krechy. Oczywiście łudzę się że plemniory z poniedziałku przetrwały ponieważ miałam już płodny śluz. Trzymajcie kciuki!!! Wiem, że to baba by była, ale już mi wszystko jedno, byle był mały zdrowy dzidziuś. Normalnie mam motyle w brzuchu.
karolinams lubi tę wiadomość
-
mama tuska -- beta absolutnie si nie masrtw bo jest super przy tak duzej becie jej wzrost zwalnia - tez mialam podobnie 3200 a 4 dni pozniej 3700 i ... mam super 9 latke w domu - takze głowka do góry Aria-- swietna wiadomosc trzymam kciuki !!!!!!
MamaTuśka lubi tę wiadomość
II cykl starań... Zielony
-
Aria kochana trzymam kciukasy wierzę, że radość rozpiera
Ja dziś do gina na 20.30 według ustaleń wcześniejszych mam dostać lametta potem monitoring + pregnyl zobaczymy czy coś pójdzie, jak nie to w przyszłym cyklu robię kompleksowe badania hormonalne, ehhh kasy pójdzie bo to wszystko prywatnie trzeba.. No nic...
Edit: dziś u nas też słoneczko w końcu ale tylko 2stopnie jak wychodziłam do pracy grrr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 08:39
aria40 lubi tę wiadomość