Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Daven wrote:Witajcie!
Serdecznie gratuluję kolejnych ciąż, dziewczyny, dałyście czadu ! Spokojnych, nudnych i szczęśliwie zakończonych 9mcy !
A piszę, bo mi oczy na wierzch wylazły - sama jestem po 3cc i myślałam, że nie mam się co wychylać ze staraniami o kolejne dziecko, bo pomyślą żem wariatka, że to niebezpieczne, że nieodpowiedzialne, że...(wpisz dowolne argumenty). Po cichaczu do Lili piszę, bo wspomniała o swoich 3cc - a dzisiaj widzę, że tu na wątku więcej odważnych kobiet, które mocno powątpiewają w powszechnie powtarzaną opinię "tylko 3cc". Super! To daje nadzieję, że i u mnie pod kopułą wszystko ok .
Mam do Was pytanie dziewczyny - czy rozmawiałyście ze swoimi lekarzami o kolejnej planowanej ciąży? Robiłyście usg, żeby ocenić blizny i zrosty, czy po prostu "na żywioł" i niech się dzieje wola Nieba? Bo ja się cały czas biję z myślami czy porozmawiać z dr jak z człowiekiem, czy przemilczeć temat i niech się martwi później ? A co do prowadzenia ciąż - zostajecie przy swoich starych, sprawdzonych ginach czy szukacie jakiegoś lokalnego "speca" od cięć wielokrotnych?
Kurde, sporo mam wątpliwości co do kolejnej ciąży, mój mąż podchodzi do tego raczej neutralnie - jeśli tylko będę chciała to on zrobi co w jego mocy , ale nie nalega. Więc tak naprawdę decyzja jest moja a ja mam pewne wątpliwości (co do przebiegu samej ciąży, nie w kwestii posiadania kolejnego dziecka), miło byłoby poznać punkt widzenia innych kobiet na tę medyczną i fizjologiczną stronę 4 ciąży po 3 cc.
Miłego dnia dziewczyny, cieszcie się ciążami i ślijcie wirusy dla nas jeszcze niezaciążonych .
-
Ja też czasem mam tyle do nadrobienia, że jak dojde do końca to już nie pamietam co komu miałam odpisać Dziś w pracy tez urwanie głowy, ale jutro i w pt zostaje z synkiem w domku to będzie luzik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 11:43
-
Marti, ja też zapominam :-o
PodwójnaMama, ja planuję wizytę za 3 tygodnie, czyli to będzie 7 tc, powinno być już wszystko jasne.
Aria, zaszalej z fryzurą, i czekamy na wyniki.
magada super biegaj póki możesz;-*
majamia, ja też zapominałam brać witaminy, zresztą ostatnio z kwasem foliowym też się zdarza, że co 2 dzień biorę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 12:08
-
to wychodzi że do usunięcia te osoby :
Lorien
lithe123
Muminka83
majamia a jakie witaminy bierzesz ? Ja brałam w pierwszej ciąży brałam femibion i też wymiotowałam, przerzuciłam się na Pregnę i jest ok
Marti właśnie w pierwszej ciąży 5 lat temu brałam tylko do 12 tygodnia a w drugiej czyli rok temu już gin powiedział ze trzeba cala ciąże i właśnie brałam Pregne tam jest kwas foliowy plus inne witaminy, teraz tez cały czas to biorę
Rybaaa super wiadomość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 12:12
Rybaaaa lubi tę wiadomość
-
Rybko gratulacje dla siostry
Hej Hilary, witaj Enii
A ja własnie nie umiem pogrubiac literWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 12:26
Enii, Rybaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAria oj podziwiam Cie z tym czekaniem ja bym wolala powiedziec i miec z glowy ten stres.
Rybaaa gratki ciociu ale super. Siostra urodzila a Ty w ciazy. U mnie i siostry bylo podobnie
Dziewczyny napiszcie kiedy testujecie? Ja 1 czerwca.
Wrocilam. Odebralam synka. Robie obiad i pakuje sie. Maz juz wraca z pracy i jedziemy na spontanie nad morze. Mam nadzieje ze jakies wolne pokoje beda w hotelu takze moze mnie byc mniej ale tym razem biore tel. Wiec bede na biezaco czytac i w miare mozliwosci sie odzywac
Jeju juz coraz mnie do zafasolkowania nas zostajekarolinams, Hilary, Rybaaaa lubią tę wiadomość