Starania o trzeciego/czwartego malucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Nareszcie znalazłam chwilę żeby Ci odpisać Ja będę miała 4 cc W 4 ciążę zaszłam 2 lata temu i poroniłam Od tamtej pory ciągle myślę o 4 dziecku Mój m ma dość ale ja nie mogę bez niego żyć W ciągu tych dwóch lat ciągle biegam po różnych ginach i żaden nie widział przeciwwskazań do 4 cc Lekarz nie jest w stanie ocenić blizny przez usg rzetelnie bo istotne jest to jak się blizna zachowuje przy powiekszaniu się macicy Zrosty widać tylko podczas histeroskopii, ale lekarz odradzam mi ten zabieg przed ciążą bo paradoksalnie po nim też mogą powsta zrosty. Piszesz ze u Ciebie jajniki nie zmieniły miejsca U mnie niestety tak Bardzo często nie było ich widać na usg ale lekarz stwierdził że chowają się w pętlach jelitowych Chciałam dodatkowo się zabezpieczyć więc zamówiłam dokumentację medyczną z cesarki Pokazałam ginowi i zapytalam czy jest tam coś co go niepokoi pod kątem starań o czwarte Powiedział ze absolutnie nie i daje zielone światło a prawda jest taka że tych zrostow miałam sporo przy 3 cc Także modlę się żeby obyło się bez komplikacji Gin jeszcze obiecał ze sprobuje mi naprawić bliznę Jestem dobrej myśli mam nadzieję że mąż mnie wesprze mimo niechęci i pretensji że postawiłam na swoim A jak to jest u Ciebie? Staracie się o czwarte?Daven wrote:Witajcie!
Serdecznie gratuluję kolejnych ciąż, dziewczyny, dałyście czadu
! Spokojnych, nudnych i szczęśliwie zakończonych 9mcy
!
A piszę, bo mi oczy na wierzch wylazły - sama jestem po 3cc i myślałam, że nie mam się co wychylać ze staraniami o kolejne dziecko, bo pomyślą żem wariatka, że to niebezpieczne, że nieodpowiedzialne, że...(wpisz dowolne argumenty). Po cichaczu do Lili piszę, bo wspomniała o swoich 3cc - a dzisiaj widzę, że tu na wątku więcej odważnych kobiet, które mocno powątpiewają w powszechnie powtarzaną opinię "tylko 3cc". Super! To daje nadzieję, że i u mnie pod kopułą wszystko ok
.
Mam do Was pytanie dziewczyny - czy rozmawiałyście ze swoimi lekarzami o kolejnej planowanej ciąży? Robiłyście usg, żeby ocenić blizny i zrosty, czy po prostu "na żywioł" i niech się dzieje wola Nieba? Bo ja się cały czas biję z myślami czy porozmawiać z dr jak z człowiekiem, czy przemilczeć temat i niech się martwi później
? A co do prowadzenia ciąż - zostajecie przy swoich starych, sprawdzonych ginach czy szukacie jakiegoś lokalnego "speca" od cięć wielokrotnych?
Kurde, sporo mam wątpliwości co do kolejnej ciąży, mój mąż podchodzi do tego raczej neutralnie - jeśli tylko będę chciała to on zrobi co w jego mocy
, ale nie nalega. Więc tak naprawdę decyzja jest moja a ja mam pewne wątpliwości (co do przebiegu samej ciąży, nie w kwestii posiadania kolejnego dziecka), miło byłoby poznać punkt widzenia innych kobiet na tę medyczną i fizjologiczną stronę 4 ciąży po 3 cc.
Miłego dnia dziewczyny, cieszcie się ciążami i ślijcie wirusy dla nas jeszcze niezaciążonych
.
-
Ja też czasem mam tyle do nadrobienia, że jak dojde do końca to już nie pamietam co komu miałam odpisać
Dziś w pracy tez urwanie głowy, ale jutro i w pt zostaje z synkiem w domku to będzie luzik 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 11:43
-
Marti, ja też zapominam :-o
PodwójnaMama, ja planuję wizytę za 3 tygodnie, czyli to będzie 7 tc, powinno być już wszystko jasne.
Aria, zaszalej z fryzurą, i czekamy na wyniki.
magada super
biegaj póki możesz;-*
majamia, ja też zapominałam brać witaminy, zresztą ostatnio z kwasem foliowym też się zdarza, że co 2 dzień biorę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 12:08
-
to wychodzi że do usunięcia te osoby :
Lorien
lithe123
Muminka83
majamia a jakie witaminy bierzesz ? Ja brałam w pierwszej ciąży brałam femibion i też wymiotowałam, przerzuciłam się na Pregnę i jest ok
Marti właśnie w pierwszej ciąży 5 lat temu brałam tylko do 12 tygodnia a w drugiej czyli rok temu już gin powiedział ze trzeba cala ciąże i właśnie brałam Pregne tam jest kwas foliowy plus inne witaminy, teraz tez cały czas to biorę
Rybaaa super wiadomość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 12:12
Rybaaaa lubi tę wiadomość

-
Rybko gratulacje dla siostry

Hej Hilary, witaj Enii
A ja własnie nie umiem pogrubiac liter
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 12:26
Enii, Rybaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAria oj podziwiam Cie z tym czekaniem
ja bym wolala powiedziec i miec z glowy ten stres.
Rybaaa gratki ciociu
ale super. Siostra urodzila a Ty w ciazy. U mnie i siostry bylo podobnie 
Dziewczyny napiszcie kiedy testujecie? Ja 1 czerwca.
Wrocilam. Odebralam synka. Robie obiad i pakuje sie. Maz juz wraca z pracy i jedziemy na spontanie nad morze. Mam nadzieje ze jakies wolne pokoje beda w hotelu
takze moze mnie byc mniej ale tym razem biore tel. Wiec bede na biezaco czytac i w miare mozliwosci sie odzywac 
Jeju juz coraz mnie do zafasolkowania nas zostaje
karolinams, Hilary, Rybaaaa lubią tę wiadomość