X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie Justii

u mnie bylo widac cosik pulsujacego ale tez w 6 tym tyg jeszcze takie super serducho nie bylo a usg mam dopieroza 3 tyg a jestem tez po lekkim krwawieniu dwa tygodnie temu...nie ma co sie denerowowac...na zapas

no ja bede miec teraz krzywa a potem kolo 20 tyg.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik,ale u mnie nie widziała zarodka

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozr faktycznie mlodsza ciaza..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:

no ja bede miec teraz krzywa a potem kolo 20 tyg.

Basik a czemu teraz?

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary wrote:
    Rybaaaa ale przecież krzywą cukrową w ciąży robi się zawsze nawet jak ma się dobre wyniki

Tak, ale dopiero pod koniec II trym. A ja pytam czy będę musiała robić teraz... Nie wyobrażam sobie przy tych mdłościach...

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale krzywa się robi szybciej jeśli cukier na czczo wychodzi za wysoki dlatego ja w końcu muszę się wybrać ostatnio nie byłam przez te grypę żołądkowa.

Justi napewno ciąża mlodsza może jakbyś poszła jutro to byłby zarodek. Na tym etapie naprawdę 2 dni robi różnice nie ma co się martwić na zapas

Justi77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)

Troszke mnie nie bylo i czesto zagladac nie bede, ale to napisze za chwilke.

Aria pierwsze co otworzylam forum i przez przypadek weszlam na poronienia i zobaczylam Ciebie :( tak bardzo mi przykro. Tak bardzo pragnelas tego dziecka...... przykro mi strasznie. Trzymaj sie cieplo <3

Justi co ja widze :D gratuluje kochana <3 ale sie ciesze!!!! kolejna ciezaroweczka :) i moooooooooooooooooooocno trzymam kciuki by fasolka lada dzien sie pokazala z pieknym serduszkiem :)

Przeczytalam tez ze Hilary i Mama byc juz znaja plec. Gratki dziewczynki <3

I widze ze reszta ciezaroweczek ma sie tez dobrze tak? :) Za wszystkie ciagle trzymam kciuki mimo ze nie zagladam to mysle o Was <3

Basik, Karolcia, Majzu widzialyscie juz serduszka fasolek?

A jak inne staraczki?

Kobietki moje ja bede zagladac od czasu do czasu, chcialabym czesciej ale w koncu odzyskalam spokoj i poki co nie staram sie. Postanowilam sie wziac za siebie, z diety wegetarianskiej przeszlam na weganska, cwicze i chudne powoli :) chce przez wakacje min. 10kg schudnac i w tedy zadecyduje czy od Wrzesnia ruszymy ponownie ze staraniami :) wiec jeszcze mozecie miec mnie kiedys dosc ha ha

Trzymam kciuki za Wasze cukry bo ja dostalam w ciazy z corcia cukrzyce ciazowa i niestety nie minela mi :( insulina 4 razy dziennie. Ciagle poklute palce, brzuch i uda. Nikomu tego nie zycze, ale jestem pelna wiary bo od diety wege cukry leca pieknie w dol i lekarka mowi ze zna duzo przypadkow ze dzieki diecie wege cukrzyca sie cofnela :) takze walcze bo byc moze kg nadprogramowe plus cukrzyca i ciaze nie chca sie utrzymac. Bo mialam robione komplet badan i wszystkie sa ok a glebiej nie chce wchodzic w badania bo mam juz 2 dzieci, wiec jak nie bedzie trzeciego to trudno. Na dzien dzisiejszy jestem spokojna i szczesliwa a czas pokaze co bedzie pozniej :)

Caluje Was baaaaaaaaaaaaaaaardzo mocno <3 i nieustajaco trzymam kciuki za kolejne pozytywne testy u staraczek i za zdrowko rosnacych dzieciaczkow :)

Hilary, Justi77, Rybaaaa lubią tę wiadomość

• Hilary Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa myślałam że Ci chodzi ze w ogóle nie będziesz musiała robić...No ja się za bardzo nie znam to nie wiem czy teraz będziesz musiała robić.
    Ja teraz 14 lipca idę akurat zacznie się u mnie 24 tc

Justin może być ze oaza młodsza i dlatego nie widać. U mni3 cały czas na każdym usg jest ze młodsza o tydzień i jest wszystko ok

Podwojnamama fajni3 że się odezwałaś:) zaglądają do nas częściej:)

Justi77, PodwojnaMama lubią tę wiadomość

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja ocip....ję, mam taką zbieżność dat ( nie jestem zafiksowana w tym temacie),ale 7 lipca mam potwierdzić serduszko a 3 lata temu 7 lipca urodziłam swojego synka ,aniołka, i będzie to 7 tydzień no nieeeee jak ja to psychicznie teraz ogarnę, boję się Dziewczyny...

PodwojnaMama, masz jaja, podziwiam Twój spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 20:01

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi nie zamartwiaj się na zapas! Będzie dobrze. A Aniołek czuwa :-*

PodwójnaMama, cieszę się, że u Ciebie spokój zagościł :-* Zaglądaj do nas i czekamy na miłe wieści we wrześniu ;-)

Na styczniówkach lekarka rodzinna napisała, że teoretycznie wynik kwalifikuje się do krzywej od razu, ale ginekolodzy różnie podchodzą do wyników. Norma na czczo 92 mg/dl.
    Powtórzę po niedzieli na czczo i jak dalej będzie taki to poczrkam co gin na to. Jakby nie te mdłości to bym pewnie od razu zrobiła krzywą dla świętego spokoju, ale to chyba i tak nie miałoby szczęśliwego finału teraz, więc poczekam. Może jak będzie motywacja pt. "muszę" to będzie inaczej ;-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juti aniołek będzie czuwać nad tobą i rodzeństwem to znak od niego ze nie masz się martwić:)

Podwójna racja odzywaj się tu coś dużo z nas ma chyba wakacje bo spokój:D

• Pari Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi będzie dobrze.. u mnie było podobnie byłam na usg ..wg @ 7tc+2 a widać było tylko pęcherzyk i ciałko żółte nic poza tym i wg usg był to 5tc+2.
    Potem miałam wizytę za ok 1,5 tygodnia i w sumie serducha nie widziałam bo kiepski sprzęt ale włączył głośnik i biło ... kiepski sprzęt i wtedy wg usg 7tc+1 a wg @ 8+5.. więc nadal rozbieżność.

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari, byłam u swojej gin, ona ma super sprzęt i jest wysokiej klasy specem, robi doktorat, ma już drugą specjalizację i jak zaczęła mówić trochę w stylu abym sobie za dużo nie obiecywała to teraz ciężko mi wykrzesać taką fajną nadzieję jaką Ty miałaś. Postaram się... Mamabyć oby było jak mówisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 09:55

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu mam robic krzywa bo mam nadwage ..i doktorek chce sprawdzic czy nie mam problemu z cukrem..chociaz teraz wyszla mi glukoza 88

podwojna Mamo ciesze ze sie odezwalas..ja usg mam dopiero za 3 tyg..poki co czuje sie ciazowo ibrak plamien ...

PodwojnaMama lubi tę wiadomość

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Pari Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi oj na tej pierwszej wizycie to bylam prywatnie i lepszy sprzęt... Do kolejnej tez się stresowałam bo jednak to serduszko to takie 100%potwierdzenie ... Ci lekarze to dzień jeden będzie mówić jK Tobie a drugi pocieszy ze wcEsnie i na tym etapie ok...

6 c.s <3
    8uneyx8d91qmcrjz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki nie wiem co sie dzieje. Od nocy boli mnie brzuch i myslalam ze @ przyjdzie. Nawet nie wiedzialam ktory dokladnie mam dzien cyklu wiec dzisiaj sprawdzilam i to jest 27dc a @ zawsze mialam 25. Tylko ze po biochemicznej wiadomo moglo sie przestawic. Wiem ze owulke mialam miedzy 12 a 14dc bo bylam u gina na kontroli i robil mi testy 2 ciazowe i byly ujemne. Ja sobie w domu tez zrobilam Facelle i tez ujemny, wiec cieszylam sie ze beta spadla i ladnie sie oczyscilam. A ze 40 min. Temu tak siknelam na Facelle bo lezal ostatni i niecale 2 min. I wyszedl slicznie widoczny golym okiem bladzioch!

Specjalnie unikalismy sexu w dni plodne i byl tylko raz przerywany. Nawet caly miesiac nie bralam juz kwasu foliowego. Zglupialam i nie wiem co myslec. Caly miesiac dieta i cwiczylam jak glupia. Glowa uporzadkowana a tu takie cos?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zywo kreseczka jest bardzo ladnie widoczna i ladnie sciemniala.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc7d00f8ed4e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10ebc3267e55.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 17:51

karolinams lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu po godzinie jak sciemniala.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a84952a19d07.jpg

Nie mam juz zadnego testu w domu, wiec poczekam do Poniedzialku by kupic kolejne testy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 17:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz byl w Realu po testy z innej firmy i kolejne 2 rozne rowniez pozytywne. Totalna wpadka dziewczyny. Jestem w takim szoku ze nie wierze. Przez 4 lata od narodzin corci byl przerywany i nic a tu jeden raz i bach. A najgorsze ze wczoraj i przedwczoraj pilam takie saszetki na przeziebienie jak gripex bo mnie cos bralo. Serce mi wali strasznie..........

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama, nie martw się Kochana gripexem,jesteś jeszcze w tym momencie ,że gripex nie zaszkodzi bo maleństwo jeszcze nie czerpie z Ciebie , głowa do góry! Teraz będzie dobrze, bardzo silny plemniczek no i komóreczka Twoja.

U nas znowu źle, jak wiecie zabrałam najmłodszą ze szpitala i wczoraj czuła się super a właśnie przed chwilą ma już 38 stopni, obiadu już dzis nie jadła , przyjmuje antybiotyk już 6 dobę .
    Nie chcę się użalać ,ale ostatni czas nie jest dobry dla nas, najpierw śmierć mojego Taty, szpital córki i jakieś ma chyba nadkażenie no i niewiadoma z moją ciążą...

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ