X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o trzeciego/czwartego malucha
Odpowiedz

Starania o trzeciego/czwartego malucha

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Rybcia kiepsko wyszło,ale wiem czasami człowiek chce jak najlepiej a dzień składa się do dupy...Nie smutaj się :)
    SZkoda ,że mamie się nie udało..., głowa do góry, następnym razem się uda.

• majamia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaa, szkoda wielka, ze mama tak zareagowala. Nie powiodko sie, to byla zdenerwowana - ile kazdej z nas w porazkach nerwy puscily i zrobily cos nieodpowiedniego? Pewnie jak emocje opadly, to sama stwierdzila, ze nie powinna sie tak zachować.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybcia ja juz wczoraj bylam w jednym dzis do drugiego labo jade..tak mi picza pigula wczoraj wiercila w zyle ze mam siniaka..ciekawe jak dzis se poradza..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu drugi raz bo wczoraj robilam rozyczki toxo itd a moja przychodnia ma w sanepidzie umowe akurat na te badania a reszta u siebie.

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zreflektowała się, ale mój M już się zraził do wszelkich takich pomysłów.

Ja tam mogę upuszczać krwi, ale najgorsze to, że to na czczo i się ostro musiałam hamować. A teraz z odruchem wymiotnym wmuszam w siebie śniadanie..
    3 stówy nie moje.. :-/ ale nie ma opcji dostania się na nfz po skierowanie.
    Do pakietu od gina dołożyłam jeszcze tsh, bo swego czasu miałam dosyć wysokie, ale jak robiłam w ostatnich latach przed ciążą i po ciąży to było ok. Wolę sprawdzić.
    Po południu mamy spotkanie organizacyjne w przedszkolu. Kurczę, trochę boję się jak córa sobie poradzi, bo ona z grudnia, a w grupie będzie miała starsze dzieci. Ciekawe jak połączą grupy, bo z tego co widziałam to jest grupa 3 latków i kolejna 3-4 latków więc może tam będą dzieci z początku roku (?)
    Ale jak na swój wiek to dużo potrafi, ładnie liczy, śpiewa dużo piosenek, pamięć ma rewelacyjną, podstawowe kolory zna po polsku i angielsku.
    A właśnie, mamy przedszkolaków - jakie zajecia dodatkowe polecacie dla takich maluchów? Na pewno chcę ją zapisać na angielski. Rytmika? Zobaczymy jeszcze jakie koszty tego będą.

Miłego dnia!

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaa u nas w przedszkolu sa zajecia i sie nie zapisuje. Jesli jakis rodzic nie chce, zeby jego dziecko chodzilo, to nie wyraza zgody. Starszak od wrzesnia bedzie uczyl sie wloskiego, angielskiego :D mam zamiar na wszystko zgode wyrazic, bo musi spróbować roznych rzeczy, aby wiedziec, czy cos chce, czy nie. A przez zabawe, to wiele rzeczy moze byc przyjemne.
    No, ale u nas to darmowe - w ramach zajec.

syn 03-2014 <3
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezyki w p-kolu to super sprawa moja Madzia miala tylko angielski natomiast Zuzia juz miala dwa jez.niemiecki i angielski i powiem wam to dobry moment u dziecka na jez.obce.na dzien dzisiejszy Zuza dwie piatki na koniec roku ..z tych jezykow..Madzia 5 i 6..ale one wogole jakies poliglotki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 12:34

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba tylko angielski jest, przynajmniej w tych najmłodszych grupach. Nie wiem co jest w ramach zajęć podstawowych, a co dodatkowo płatne, to się pewnie dzisiaj dowiem. Ale chcę też się przygotować, żeby dokładnie o wszystko wypytać.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszytskie zajęcia dodatkowe, wycieczki, prezenty są wliczone w koszty stałe, ale przedszkole prywatne ( u nas publicznych nie ma ma teraz jedno powstawać ale nie wiadomo)

U mnie po wizycie wszystko dobrze i na 100% będzie synus :)

majamia, Rybaaaa, Justi77 lubią tę wiadomość

• majamia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn dostal sie do przedszkola panstwowego w rekrutacji uzupelniajacej i jak pojdzie od 8 do 13, to tylko za dwa posilki bedziemy placic, a to 5zl dziennie. Wszystko inne dostanie - jedynie we wrzesniu bedziemy musieli kubeczki, szczoteczki i paste przyniesc. Nawet worki na buty dostana :)
    Pytanie tylko, czu dziecku sie spodoba i bedzie chcialo chodzic :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 19:21

syn 03-2014 <3
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc gratuluje synusia! ;-)

Majamia, moja też dostała się w rekrutacji uzupełniającej i przez to jest w drugiej, mniejszej grupie w malutkiej saleczce... I o ile pierwsza grupa leżakuje na leżakach, tak ta mniejsza grupa odpoczywać będzie na podłodze na kocykach...
    Tak, żeby "wyróżnić" tych, którzy od początku chcieli do tego przedszkola od tych co poszli bo były miejsca... Przykre.
    W ramach podstawowych zajęć jest j.angielski. O dodatkowych zajęciach dzisiaj nie chciała mówić, wszystko w sierpniu na spotkaniu grupowym i dniach otwartych.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj :( moj tez, ze w uzupelniajacej sie dostal, to w innym budynku, niz glowne przedszkole. W szkole wydzielone sa pomieszczenia dla przedszkola. Jednak ie przejmuje sie. Najwazniejsze, ze mamy miejsce. A, ze w normalnym budynku przedszkola nielezakuja, a w szkole byly grupy lezakujace, to tam w razie czego jakby dzieciaki padly, jest na czym spac. Moj juz rzadko sypia po polidniami, ale cieszy mnie, ze w razie czego bedzie na czym pasc.

syn 03-2014 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyć , mega gratulacje !!!!

Dziewczyny, wypisuję na ządanie córkę ze szpitala .Opinia laryngologa jest taka,że może być już w domu i szlag mnie trafił bo właśnie dowiedziałam się,że na sali leży chłopak z podejrzeniem sepsy lub zapalenia opon mózgowych a moja córka ma całkiem inny kaliber bo zapalenie uszu. Szlag mnie trafia bo są wolne sale i nie rozumiem dlaczego lekarze tak swobodnie podchodzą i łaczą na jednej sali tak ciężko chore dziecko z lżejszymi przypadkami.

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi współczuję. Dochodźcie szybko do siebie w domu :-*

Majamia, moja w dzień też nie śpi, ale jak inne dzieci będą leżeć to ona też i tak jak usłyszałam, że na podłodze i pani dyrektor jeszcze podkreśliła w jaki sposób jest podział na grupy...
    Bo ale fakt, dobrze, że ma miejsce i żeby chciała chodzić. A jak będzie jej źle to zrobię burdę :-P

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii masakra...też bym wypisała w takim przypadku

Rybaa na pewno sobie poradzi :)

U nas jest lipa bo nie ma dodatkowych zajęć...w przedszkolu jest tylko angielski a tak w mieście dodatkowe zajęcia to chyba dopiero od 5 lat i tylko kilka płatnych. Na pewno jest angielski ale skoro ma w przedszkolu to w tym roku chyba go jeszcze nie zapiszę, dopiero za rok czy dwa. Karate- od września go zapisuję. Są jakieś zajęcia w szkole muzycznej i chyba plastyka w domu kultury...na plastykę muszę się zorientować bo to by było coś dla niego bo on uwielbia rysować

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze spaniem maluchow nie ma problemu jak nie chodzi spać to dają do średniakow i po klopocie. :)

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki. Generalnie wszystko ok, tylko glukoza 102 mg/dl.. Czy to oznacza krzywą cukrową czy jednak ominie mnie teraz ta wątpliwa przyjemność?

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Basik83 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam glukoze 88 a i tak mnie nie ominie :D w pon musze robić..

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj byłam u gin i według niej ciąża jest młodsza niż można wydedukować z moich cykli. Serduszka jeszcze nie widziała...kazała przyjść za 2 tygodnie...oszaleję do tego momentu...

• Hilary Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa ale przecież krzywą cukrową w ciąży robi się zawsze nawet jak ma się dobre wyniki

Justii szybko zleci tylko zajmij czymś myśli:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 12:52

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ